banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 06 Maj 2025, 11:10

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 31 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Nokia 6233
PostPoslato: 17 Dec 2006, 12:43 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 21 Dec 2004, 20:02
Zna li neko mozda kako se moze iskljuciti trajanje profila?
Kad idem npr. na funkciju Profiles i izaberem General, znaci profil koji hocu da mi stalno bude na telefonu - BEZ da se iskljuci sam. Ali taj profil se 'isljkuci' nakon 24 sata , posto ima odredjeno vrijeme kad da se iskljuci sam. I pomjeri mi sve sto sam ja izabrala, melodije itd...i stavi svoje.

A ne mogu da uklonim to vrijeme uopste. Da iskljucim trajanje profila. Mogu samo da izaberem kad da taj Profil u ovom slucaju General (Allgemein), da se 'ugasi', odnosno da on pomijeri moj izbor i stavi svoj. :evil:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 28 Apr 2007, 15:43 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Pridružio se: 04 Avg 2001, 01:00
Prosto zaboli glava kada se gledaju modeli na sajtovima tipa mobilnisvet.com, ima ih baš mnogo, i to kod jednog proizvođača, a posebno kada se gleda više proizvođača. Komentari su takođe razni.

Zadnjih dana sam malo gledao i vidio da se na forumima dosta hvali SE K750i, i da su teme o njemu na forumima povelike, dosta ljudi ga ima. Ali sam vidio i da se mnogi žale na joystick, čak sa sigurnošću kažu da će on svima koji ga kupuju početi praviti probleme, već nakon 6 mjeseci. A ima i nekih drugih bugova i zezancija. Može da zeza i poklopac za kameru. A opet nekima radi dobro (naglasak na "nekima") :-?

I ovde sam čitao da SE ima problema sa joystickom.

Gledao sam malo modele Nokije. Prvo gledam dizajn i cijenu pa onda karakteristike, lakše mi tako izdvojiti, a ne bih uzeo prenaglašeno jedno a oslabljeno drugo, već da mi se oboje svidi.

Za oko mi je zapao Nokia 6233, pa sam malo čitao o njemu.

Slika

Svi mu ističu jako dobar zvuk (stereo) i jako dobru tastaturu, gledao sam na testu i na par sajtova sa kometarima korisnika. S druge strane kamera mu nije dobra kao na K750i, ni kvalitet slika, i mislim da nema autofokus. Čitao sam neke uopštene komentare korisnika, neki su prezadovoljni i super im radi a neki imaju problema, a isto važi i za ostale modele (i za SE modele i druge). Ne znam od čega toliko zavisi kako će nekome raditi, nije valjda da primjerci u istoj seriji toliko variraju u kvaliteti.

Ima li neko ovde 6233 ili ga je bar probao i šta bi mi mogao reći o njemu? Koji problemi se javljaju, da li je kvarljiv, koliko je brz i ugodan za rad, kakav mu je softver, baterije i sve ostalo.
Leona? (pošto si ti otvorila temu)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 28 Apr 2007, 16:13 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Evo par komentara sa drugog foruma

Citiraj:
Izgled - znam da je subjektivna kategorija, ali meni je odličan, crna boja s onim čeličnim okvirom je odlična kombinacija, izgleda vrlo profinjeno
Kvaliteta izrade - vrhunska, nema apsolutno nikakvog škripanja
Ekran - odličan, vrlo oštra slika, nikakve ozbiljnije zamjerke, eventualno premali font u glavnom izborniku
Tipkovnica - najbolja što sam je dosad koristio, savršena za sms
Kamera - vrlo dobra po dobrom svjetlu, po mraku neupotrebljiva, video snimanje je odlično (zahtijeva veću karticu ako se snima u vga rezoluciji)
Softver - fantastičan, brz, bez zamjerke
Baterija - za pojmove Nokie, odlična (1100 mAh), meni traje 4 dana prosječno
Zvuk - vanjski zvučnik je nenadmašiv, najbolji među svim mobovima, preko slušalica također vrlo dobar

Da zaključim: zanemarivši kameru, ovo je definitivno najbolji mobitel (izuzevši smartphoneove) na tržištu.

Citiraj:
uzeo sam nakon dugo razmišljanja ovaj mob,tražio sam nešta što ima dobar omjer uloženo-dobiveno...trenutno ga imam 9h,što je premalo za recenziju,ali prvi dojam koji je i najbitniji ja fenomenalan...
od ekrana,izgleda,kvalitete kučišta,videoa;jedina zamjerka je što izgledom podsjeća na nokiu 6020-istovremeno mi je to, zamjerka cijelom uređaju zasad,a za kraj sam ostavio stvar koje me najviše oduševila,STEREO ZVUK,zvučnici grme,ali doslovno,mislim očekivao sam dobar zvuk,ali ovo je naj koji sam čuo na nekom mobilnom uređaju-stvarno za svaku pohvalu

Citiraj:
tipkovnica je jedan od naj po kojoj sam tipkao,konstrukcija - 5+,nikakvo škripanje nigdje ni mm lufa,kamera tako-tako,ovisi o svijetlu,ali u rangu kamere na d600!
video-moram reči da samsung na rezi 352-288 radi bolje,ali zato na 640x480,sve vrhunski radi,bez kockica,sve kristalo čisto-5
ekran-odličan koliko tomože biti.
soft me najviše oduševio,užasno brz,puno sitnih odličnih detaljav,apsolutno veliki pomak u odnosu na stariju verziju s40,i mislim danas naj soft na mobilnim uređajima..
zvuk je priča za sebe,morate to poslušati da se uvijerite,preko sluški u rangu sa walkman serijom sa izrazitim bas elementima(još da ima onakve sluške),ali zvuk kroz vanjske zvučnike je naj koji sam ikada čuo,grmi,grmi, i grmi,kristalo čisto i jako,+5....
mob je profinjeni,iako ne izgleda tako na prvi pogled...uglavnom jedan od naj mobilnih uređaja koji je izbacila njoka,pravi nasljednik 6230 ia za to lovu i više naj izbor..

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 28 Apr 2007, 16:19 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Našao sam na jednoj temi zanimljiva poređena Nokia 6233 i SE K800i

velika većina je glasala za SE K800i, ali rezime prednosti koje je neko dao za 6233 je

1. cijena
2. kvaliteta (stereo) zvučnika
3. bolji video zapis (i to dosta)
4. bolje tipke za pisanje poruka
5. veća mogućnost personalizacije menija
6. puno jeftinije memokrijske kartice...

K800 pobjeđuje jedino zbog kamere sa AF-om

Citiraj:
Evo mišljenje čovjeka koji je imao Nokiu 6233 a sad ima K800:

Prednosti 6233: tipkovnica, zvuk, kvaliteta izrade, nema dijelova koji se mogu pokvariti (joystick, klizni poklopac kamere), jeftinije memorijske kartice, video snimanje

Prednosti K800: fantastičan fotoaparat s pravim blicom

Baterije su dobre kod oba modela, kao i softver. Izgled je subjektivan, meni oba podjednako dobro izgledaju.

Dakle ako kamera nije prioritet preporučujem 6233... Ja sam uzeo K800 isključivo zbog kamere tako da ne moram nosit digitalac sa sobom, ukupno gledajući smatram 6233 boljim uređajem.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 28 Apr 2007, 17:06 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Nokia 6233 vs Nokia N73 (sound)

http://www.youtube.com/watch?v=QYBx73FuIrE

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 28 Apr 2007, 19:41 
Stara kuka
Stara kuka

Sta da ti kazem nego ovo sto si i sam citirao sa drugog foruma.

Vader je napisao:
Evo par komentara sa drugog foruma

Citiraj:
Izgled - znam da je subjektivna kategorija, ali meni je odličan, crna boja s onim čeličnim okvirom je odlična kombinacija, izgleda vrlo profinjeno
Kvaliteta izrade - vrhunska, nema apsolutno nikakvog škripanja
Ekran - odličan, vrlo oštra slika, nikakve ozbiljnije zamjerke, eventualno premali font u glavnom izborniku
Tipkovnica - najbolja što sam je dosad koristio, savršena za sms
Kamera - vrlo dobra po dobrom svjetlu, po mraku neupotrebljiva, video snimanje je odlično (zahtijeva veću karticu ako se snima u vga rezoluciji)
Softver - fantastičan, brz, bez zamjerke
Baterija - za pojmove Nokie, odlična (1100 mAh), meni traje 4 dana prosječno
Zvuk - vanjski zvučnik je nenadmašiv, najbolji među svim mobovima, preko slušalica također vrlo dobar

Da zaključim: zanemarivši kameru, ovo je definitivno najbolji mobitel (izuzevši smartphoneove) na tržištu.

Takvog ga i ja vidim. Mada, ne mogu reci da je NAJBOLJI. Dobar jeste, ali sigurno ima i bolji.

Tastatura je i vise nego odlicna. Ubila se za pisanje poruka. Najbolja dosad.

Ja sam imala taj jedan problem (vidi pocetak teme). Ali i to se rijsilo samo od sebe. Nisam mu usla u trag sta mu je bilo.

Jedna stvar isto sto sam ja vidjela kao negativnu kod tog mobitela je, da nisam nigdje mogla da nadjem za taj model onu spravu sto se stavi u auto, jel ono bi drzac ili kako se vec zove, gdje moze da se akku dopunjava u autu tokom voznje odnosno paljenja auta. Ali vjerovatno tebi to i ne treba. :)

Inace je ok.

Jel moze neko da mi kaze kako se Freisprechanlage kaze na nasem jeziku? :)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 28 Apr 2007, 19:46 
Stara kuka
Stara kuka

I da..da kazem da nije mnogo komplikovan. Karakteristike su kao i kod svih nokia telefona. Ne znam koliko ti imas iskustva sa telefonima tipe NOKIA ali je jako jednostavan za upotrebu. Toplo ti ga preporucujem. :)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 28 Apr 2007, 20:28 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Sviđa mi se to što svi kažu da je tastatura dobra. Ja recimo puno više kucam poruke nego što zovem. I ne sviđaju mi se tastature kod mnogih novih telefona koje su sabijene dole, pa su male, a sve zato da bi displej bio veći (potrošač :)). Dok mi 6233 djeluje da ima dobar omjer veličine tastature i displeja.

I sviđa mi se što svi ističu jako dobar zvuk, i glasan, na mom C55 zvuk nije glasan pa u gradu često ne čujem poziv ni poruku (vibraciju nikad nisam ni uključivao, ne znam zašto :)).

Ne znam radi li i kako kod nas e-mail i IM na mobilnima.

Nemam iskustva sa Nokia telefonima, Siemens C55 mi je prvi i jedini koji sam imao, ne mjenjam ja mobilne telefone svaki čas :), ali skontao bih ga, samo bih se trebao malo naviknuti. Čitao sam da mu je interfejs dobar, jednostavan i brz, a to mi je takođe bitno.

Koliko tebi traje baterija?
Slikaš li sa njim?
Kažu da mu je video dosta dobar (ima uzoraka na YouTube) ali ne i fotografije koje mu dosta zavise od količine svjetlosti (po tom pitanju se ne može porediti sa recimo SE K750i).

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 28 Apr 2007, 20:47 
Stara kuka
Stara kuka

Vader je napisao:
Koliko tebi traje baterija?

Pa tako jednu 4 dana ako bas nista neradim na njemu. Sad u zadnje vrijeme ga stavljam na 'necujno' pa i zaboravim i da ga imam. Teknavece uzmem pa vidim koliko me ljudi zvalo i pisalo poruke. :roll:

Vader je napisao:
Slikaš li sa njim?
Kažu da mu je video dosta dobar (ima uzoraka na YouTube) ali ne i fotografije koje mu dosta zavise od količine svjetlosti (po tom pitanju se ne može porediti sa recimo SE K750i).

E da....to da fotografije zavise od kolicine svjetlosti..to je tacno. Primjetila sam da slike koje su slikane u kuci (dalje od prozora), nisu bas najcistije malo su mutne. jedino ako se slika bas kraj prozora onda je slika cistija.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 28 Apr 2007, 21:01 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

A slikanje napolju? Pošto ja inače ne slikam u zatvorenim prostorijama.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 28 Apr 2007, 21:37 
Stara kuka
Stara kuka

Vader je napisao:
A slikanje napolju? Pošto ja inače ne slikam u zatvorenim prostorijama.

E paa..to ti ne mogu rec'...nisam jos nista slikala napolju. :) Ali vjerujem da je kvalitet mnogo bolji nego kad se slika u zatvorenom.

Uslikam sutra nesto pa ti zuschickenim. Vazi? :)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 28 Apr 2007, 21:47 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Dogovoreno, ali samo ako budeš u prilici :)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 28 Apr 2007, 21:49 
Stara kuka
Stara kuka

Vader je napisao:
Dogovoreno, ali samo ako budeš u prilici :)

Ako nista, otvorim prozor i nace se uvijek prilika. Cas posla. :)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 30 Avg 2007, 11:14 
Stara kuka
Stara kuka

Sad sam se sjetila da sam obecala Vaderu sliku "spolja" sa nokiom 6233. :)

Ovo je uslikano sa tim mobilnim
Slika

Ima da mijenjas efekte, sepia, crno/bijelo, negativ, neonlicht... Sto se tice fotografisanja, u redu je... a video.. mislim da bi moglo i bolje.

Sta si odlucio, jesi kupio ovaj mobilni (6233)?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 30 Avg 2007, 12:14 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Da, prije par mjeseci :)

a tu slatku sliku smo već vidjeli :)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 30 Avg 2007, 12:17 
Stara kuka
Stara kuka

Vader je napisao:
Da, prije par mjeseci :)

I...? Jesi zadovoljan? :) Jelde da je tastatura super? :)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 30 Avg 2007, 12:35 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Zadovoljan sam, dobra je tastatura a i ostalo, muzika lijepo zvuči, internet radi fino

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 01 Sep 2007, 09:19 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Jan 2007, 12:40
Zna li ko kako se trenutno krecu cijene tog telefona? (polovan)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 03 Sep 2007, 18:56 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Jan 2007, 12:40
Kupio sam fon.Extra je! Samo sto nemam punjaca... :cry: Mislio sam da pase standardni sa starijih nokia ali sam se izgleda prevario. :mad:
Ako neko zna gdje ima za kupit' ili ako ima jedan viska da proda nek slobodno javi!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 03 Sep 2007, 19:18 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Ja sam dobio sa punjačem, doduše onim sporijim što puni preko 3 sata, ima i bržih.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 31 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]