bd2308 je napisao:
hakela9 je napisao:
BlackHand je napisao:
Ako već imaš, više ti ne treba. Verovatno će još rasti, ali to je na dugom štapu. Teško da će Bord ići ikada preko 3KM, a ako dođe dotle, neće biti uskoro.
Dragi moji.do kraja godine RNAF je preko 6maraka!!!
Htjeli Vi to ili ne ,sad kad uđu fondovi iz HR ode cijena nebu pod oblake.
U što će ulagati ako ne u Naftu i struju!
Pozdrav!!!
evo adagio. rnaf ima preko 411 miliona akcija. ako do kraja godine cijena akcije pređe 6 maraka, znači da će tržišna vrijednost rafinerije nafte koja ne radi biti oko 2 i po milijarde, što nema veze sa zdravim mozgom.
dalje, mi ne možemo da izvozimo naftu na tržište EU. ne mogu ni rusi. ako neko misli da tolike pare vrijedi firma koja može da prodaje samo u BiH (a i to je upitno, jer pumpe u federaciji neće da kupuju tu naftu) onda, što bi rekle komšije, bujrum.
sad je cijena oko 1,90. ko uloži 1900 maraka sad, zaradiće, po vašim riječima, preko 4 hiljade čisto do kraja godine. to je više od prosječne plate u RS. samo napred investitori.
i da, ja da sam moderator ne bih dozvolio da ljudi pričaju gluposti i da ispadaju pametni u očima neobaviještenog naroda. imamo takvih na političkoj sceni i previše
Sve je to jasno, ali ko tebi garantuje da pumpe iz federacije neće uzimati naftu iz RS? Pa jedini lanac koji neće kupovati je Energopetrol (INA/MOL), jer će ljudi imati svoju naftu..., svi ostali će uzimati... Pogledaj samo koliko pumpi po BiH ima lanac Zovko Žepče...!
Do kraja ove godine realna proizvodnja u Rafineriji je do 350 miliona KM prihoda za rafineriju Brod, jer pretpostavljam da će početi sa radom najkasnije krajem jula (početak avgusta)...
A to koliko će šta vrijediti nije bitno, ako ono ostvaruje dobit...
Prouči malo i pogledaj p/s kompanija u okruženju..., koji dosta investitora i ne gleda, već samo p/e koji im govori za koliko godišnjih dividendi će vratiti svoj uloženi novac....
Realan prihod koji rafinerija Brod može ostvarivati pri punoom kapacitetu stare linije (1.3 miliona tona prerade svih derivata, kao i plina, bitumena....) je preko 1 milijarde KM..., i na to mogu sigurno ostvariti preko 50 miliona neto dobiti...., gdje bi pri 5 KM cijeni p/e bio ispod 50 što je trenutno daleko niže od hrvatske INE!
Ljudi pozabavite se malo konkretnim računicama, a ne samo lupetanjem po forumu...