banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 03 Avg 2025, 18:47

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 150 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 8  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 01 Mar 2007, 09:39 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 15 Dec 2006, 14:40
Порше je napisao:
Solunac brate dragi, jado i bjedo,
iz petnih zila hoces da dokazes nedokazivo

なんちょう
Дамаскин je napisao:
У праву си потпуно, праштај мени грешноме

Вејдер je napisao:
Dođe to na svoje vremenom, sa iskustvom

きょうじゃく

Опрости те, ево на брзину несто улетих, нећу више, журрррриииииим. :D

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 02 Mar 2007, 00:29 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Mar 2007, 00:11
Porshe je prava slika i prilika muslimana svugdje u svijetu, takvih treba da se pazimo. I zato neće biti mira sa palestnskim teritorijama.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 03 Mar 2007, 00:52 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 29 Jun 2006, 18:46
Citiraj:
Biblija .... Nadjite mi u bibliji rijec , tekst u kojoj biblija kaze da je biblija???U kojoj se ona sama identificira de ja ona biblija.
Dakle sama biblija bilo Stari ili Novi Zavjet nigdje ne govore o nazivu knjige.Cudno

Cudno? nije cudno. Termin "Pismo" se cesto koristi u Bibliji. Rec "Biblija" je dosla iz reci 'biblos'. Biblos je bila fenicanska luka koja se bavila uvozom i preradom papirusa iz grkce na kojima su pisani razni dokumenti, prepiske, religijske knjige...Ime gradu je zapravo bilo 'Geval/Gebal', ali su ga grci nazvali 'biblos' upravo zbog papirusa. "Biblija" doslovno znaci "knjizice", deminutiv plural od 'biblos'-a. Preko Jeronimove Vulgate (IV vek) usla je u gotovo sve evropske jezike.

Nego, nisam sve citao, pa ne razumem konkretno tvoje pitanje, sta tebi nije jasno itd itd...Usput sam samo nesto procitao, izmedju ostalog i tvoj citat...Isto tako sam vidio da koristis Wikipediu, a Wikipediu ni jedan ozbiljan strucnjak ne smatra za relevantnom. Moze u izvesnom slucaju, ali ja je nikada, nikada ne koristim tek tako. Informacije se ne vade iz naftalina.

Prema tome...sta konkretno tebe muci?? Samo pitam.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 03 Mar 2007, 02:18 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 22 Feb 2007, 17:17
Bismillahirrahmanirrahim

Pitanje Palestine i cionisticke tvorevine Izraela je jedna sasvim druga tematika.
Sara Izrael sestro draga, jel vi vidite sta se radi tamo, jeste li vi svjesni toga??? Cisto sumnjam. Ali si dobro rekla:
"I zato neće biti mira sa palestnskim teritorijama."
Samo da te pitam a sto nisi rekla:" I zato nece biti mira na izraelskim teritorijama".
Priznaj sara istoriju svoje zemlje, dosli ste u Palestinu nakon II sv. rata kao sto su Zidovi dosli u BiH nakon inkvizicije iz Spanije.
Na prostorima Palestine se formirali cionisticku tvorevinu Izrael uz snaznu podrsku Amerike i to je jasno cjelom svijetu.
Ubijali ste tamo stanovnistvo, protjeravali ste, sto i danas radite i mimio sve jednog mirovnog sporazuma kojeg potpisete.
Pa vidite li svoju silu koju imate, a idete na goloruk narod, pa zar to nije ne samo sramota Izraela nego i svijeta citavog.
Doista molim te nemoj mi o cionizmu na ovoj stranici kad je Izrael vuk u janjecoj kozi (ne svi Zidovi) nego oni koji podrzavaju taj rezim.
A sto se tice bombi sestro draga poslusaj me dobro.
Ako mi ubijes majku,sestru,dijete, oca, protjeras me iz moje zemlje, oduzmes mi sve i jedno pravo koje pripada jednom ljudskom bicu onda mi nikad i nikako ne mozes oduzeti pravo "kako i na koji nacin da umrem".
Ali da se mi vratimo nasoj temi i da ja i Damaskin zavrsimo s tim jer vidim da se brat i te kako uznervozio pa citira bibliju "bez gubitaka" :)
"I jos jedno brate dokazes li bilo sta odo ovog spreman sam doci u tvoje mjesto da odemo zajdno u tvoju crkvu i da PREDJEM na pravoslavlje.
Pa izvoli mislim da ti jos niko nije dao takav izazov. Ali isto tako brate ne dokazes li dakle, bice da ti predjes na Islam i da javno na forumu kazes Sehadet.
Odredi sudiju, odredi pravila, izaberi temu..."
Pa da rezimiramo stanje i vidimo da li si i sta dokazao odnosno da li je i sta biblija dokazala
Pogeresno me brate razumjes kao sto ste pogresno razumjeli citavu vjeru Isa a.s. CITAVU
Kur'an kako Allahov s.w.t. govor dakle kao nestvorena Rijec Bozja koja nije iskrivljena koja stoji u onoj formi u kojo je napisana 1 400 godina i vjerodostojnost Kur'ana ne cuva 24 000 spisa kao sto je tos lucaj s Biblijom i nema niti jedne biblijske skrpite od njih 24 000 identicne jedna drugoj,kako kaze Deedat (mada ocekujem opet sarkazam s vase strane kao sto je to bio slucaj i sa Onim prije imenom).
Dakle vjerodostojnost Kur'ana cuva prije svega Allah s.w.t. koji kaze:"...Mi smo ga objavili i mi cemo ga cuvati..."
Sto se tice ljudi sam Kur'an je cuvan od iskrivljavanja dvodimenzionalno.
1)PISANJEM
2)PAMCENJEM
Kodifikacija Kur'ana je sadrzana u knjizi koja se zove Mushaf, a Hafiz (cuvari Kur'ana) su ljudi koji znaju Kur'an na pamet od rijeci do rijeci.
Na osnovu ovog nije moglo doci do iskrivljivanja rijeci Bozje i to nece biti moguce do Sudnjeg dana.
Za razliku od biblije u kojoj su stvari stavljane i vadjenje bez ikakvog razloga ili odgovora "...zato sto...".
S toga imamo stanje da se samo krscanstvo podjelilo u nekoliko 1 000 crkava i gotovo svaka od njih ima svoju VERZIJU BIBLIJE.
Brate VERZIJA i TUMACENJE PREVODA su dvije razlicite stvri.
NPR. Katolici ne priznaju VERZIJU biblije Luteranaca, Vi ne priznate VERZIJU biblije od katolika itd...
Dok su kod nas tumacenja Kur'ana (tzv. prevodi Kur'ana) razlicita shodno odabiru rijeci pojedinog autora( prevodioca). Medjutim mi vjerujemo u arapski tekst Kur'ana koji stoji u svakom prevodu Kur'ana. Shodno tome mi ne vjerujemo u pojedine VERZIJE Kur'ana nego u arapski tekst koji je nepromjenjen. Dok vi smatrate daje samo vasa biblija ispravna a nikako biblije od ostali 7 000 crkava mada sve pocivaju na istim postulatima.
1)Da je Isus razapet
2) Da je otkupio grijeh
itd...
I mislim da se od samog pocetka nismo razumjeli.
Naime ofarbali ste me da sam fundamentalist i da je Islam vjera nasilja, krvi maca, itd. sto nije TACNO. DEFINTIVNO
U historijska previranja ne ulazim jer je dosita bilo ratova i s vase strane zato nikad nisam ni rekao da je krscanstvo vjera nasilja ali sam morao da odgovorim ono sto biblija kaze uzimajuci stavri iz konteksta jer ste i vi samo to radili Kur'anu i PRVI i to bas ti Damskine. Da li je i kod vas bilo nasilja??? To historija ne negira...inkvizicija, 10 krstaskih pohoda (ratova)...itd.
Ali hocu da kazem da mi je veoma zao sto se nismo razumjeli i sto ste kako rekoh ofarbali da sam gotovo pa terorista kao sto neki od vas kazu:"Sta je sljedece, bomba oko pasa i odabir gdje ima najvise ljudi i bum".
Ne pada mi na pamet : "Onaj ko bude sebeb (uzrok) da se spasi jedan zivot (bilo koji zivot) kao da je citav svijet spasio, a aonaj ko bude sebeb (uzrok) da se ubije jedan zivot koji nista ucinio nije kao da je citav svijet poubijao."- To je Kur'an brate ajet
Ali ti si se odmah uhvatio za "ajet sablje" u suri Et-tewba (9. sura u Kur'anu).
Misljenje kompletnog islamskog svijeta jest da je biblija iskrivljena rijec bozja, samim tim sto su je pisali ljudi u rasponu od nekoliko stoljeca i da je nakon iskrivljenja i nakon po ko zna koji put lutanja i odlutavanja covjecanstva Bog s.w.t. ponovo salje Objavu konacnu i zadnju i s njom, brate, opominje, ispravlja prijasnje objave koje su ljudi iskrivili, dopunjava prijasnje objave, te naravno prijeti paklon onima koji se ne pokaju, onima koji ne uzvjeruju, kao sto vidimo da i sama biblija radi i sam novi zavjet Evo ti primjere brate:
21. Неће сваки који ми говори: Господе! Господе! Ући у царство небеско; но који чини по вољи Оца мог који је на небесима.
22. Многи ће рећи мени у онај дан: Господе! Господе! Нисмо ли у име Твоје пророковали, и Твојим именом ђаволе изгонили, и Твојим именом чудеса многа творили?
23. И тада ћу им ја каzати: Никад вас нисам знао; идите од мене који чините безакоње. Matej 7:21-22
Reci mi brate zasto ce se Isus vas odreci??? "MNOGE OD VAS" kako on sam kaze. I gdje ce oni kad se on njih odrekne??? OPET U RAJ.
NEVJERUJEM.
16. Који узверује и покрсти се, спашће се; а ко не верује осудиће се.Marko 16:16
"Osudice se" Isti sistem govori i Kur'an i prijeti i kaze ko ne povjeruje-pakao. fertig
DA LI SI BRATE PROCITAO GORNJE STIHOVE U SVOJOJ BIBLIJI.
Problem same vase religije je sto Isus govori metaforicki a vi shvatili doslovno i u pravom smislu rijeci. Solunac sto mi je rekao da nadjem i da pricitam:
MARKO 11
MARKO 13
LUKA 24
Isus svagdje tamo govori SIN COVJECIJI,SIN COVJECIJI,SIN COVJECIJI.
Pa imate citavo Isusovo rodoslovlje (genezu) u bibliji i u toj genezi gdje se navode Isusovi djedovi,pradjedovi itd., nigdje ama bas nigdje ne pise Bog nego Jospi drvodjelja a on ne bi trebao biti tamo jer mu on nije otac.

Ako kazes da su oni :Bog Otac, Bog Sin i Duh sveti sustinski jedna te ista osoba. Ali brate njihovo znanje je razlicito. Oni nemaju isto zanje, BOG Sin i Duh Sveti nemaju znanje kao otac i oni samo po tom osnovu se ne mogu smatrati bozanstvom npr.
Isus nema cak ni osnovno znanje o vremenu dospjevanja voca.
13. И видевши издалека смокву с лишћем дође не би ли шта нашао на њој; и дошавши к њој ништа не нађе осим лишћа; јер још не беше време смоквама. Marko 11:13.
Hajde da vidimo zna li Isus vrijeme SUDNJEG DANA.
32. А о дану том или о часу нико не зна, ни анђели који су на небесима, ни Син, до Отац.
Marko 13:32
Dakle niti andjeli ne znaju niti sam Isus doli Bog Otac. Kakvo je to njihovo znanje onda??? Nit Duh Sveti zna, niti Sin Covjeciji nego samo Bog Otac. Pa nije lito dovoljan znak brate.
Evo opet npr.
34. И у деветом сату повика Исус гласно говорећи: Елои! Елои! Лам а савахтани? Које значи: Боже мој! Боже мој! Зашто си ме оставио? Luka 15:34
Isus izdahnu, zatim zove Oca.

Citiraj:
Засад ниси навео ниједан (осим себи самом) убједљив разлог, зашто би неко од нас повјеровао да је једина права света књига Куран,
нити шта је то што Мухамеду и његовим објавама даје божански ауторитет

Ni jedan musliman nije musliman ukoliko ne vjeruje u Isusa /Isa a.s.
Isa je bio Bozja rijec u tjelu covjeka i kao takav morao je biti rodjen "cisto", bez covjecje interferencije, uplitanja, njegova Mjaka Merjem/Marija je bila odabrana, cista zena.
Dakle Isa a.s. je sam po sebi najveca mudziza u svoje vrijeme, najvece cudo.
Sad se vratimo na Resulullaha s.a.w.s.
Njegova najveca mudziza je Kur'an, Rijec Bozja u pisanom obliku i on (Muhammed s.a.w.s.) je morao biti cist od svaka natruhe ljudskog djelovanja bilo filozofijom bilo teologijom i kao takav on je morao biti nepismen iz istog onog razloga iz kojeg je i Isa a.s. morao biti cist od ljudskog uplitanja u njegovo rodjenje.
Podloga za Bozju rijec mora biti cista bila ona u tjelu ili u knjizi, dakle mora biti "tabula rasa".
Muhammed s.a.w.s. potvrdjuje Isa a.s., Isa a.s. nagovjestava Muhammeda s.a.w.s. u Bibliji: Solomon 5:16 (Hiko hamitaim vi kule MUHAMEDIM zehdudi vi zehrei bejne redjusalem)
Rijec MUHAMEDIM je plural od postivanja ali je u bibliji prevededan s "voljeni".
Evo ti drugi tekst:
12. Још вам много имам казати; али сад не можете носити.
13. А кад дође Он, Дух истине, упутиће вас на сваку истину; јер неће од себе говорити, него ће говорити шта чује, и јавиће вам шта ће бити унапред
14. Он ће ме прославити, јер ће од мог узети, и јавиће вам: Ivan 16:12-14
8 PUTA se spominje ON,ON,ON,ON, u odsustvu subjekta.
1) Muhammed s.a.w.s. je DUH ISTINE -i nije nikad lagao jer to je svojstvo Poslanika s.a.w.s. sve i jednog od njih.
Zatim :"Uputice vas na svaku istinu", dakle ne na jednu nego na svaku. Vi kazete da je to Sveti Duh. O.K.
Hajde da vidimo u ovih 2 000 god. koliko vam je istina donio, ja ne trazim svaku kazite mi jednu, nema je. A i ako je ima, nema formule po kojoj se moze reci da je nekom od vas dolazio Sveti Duh, to svak moze reci i ti i ja da smo pod utjecajem Svetog Duha (Solunac bi to strucno nazvao Sizofrenija).
2)UPUTICE VAS NA SVAKU ISTINU.-Poslanik s.a.w.s. je dionio mnoge Istine: rjesenje alkohola (ajet:"O vjernici vino kocka i kumiri su sejtanove stvari..."),visak zena (ajet: Zenite se sa po 2,3 ili 4 a ako mislite da cete biti ne pravedni onda samo s jednom.), rasizam (ajet: Allah gleda u srca vasa)
3) NECE OD SEBE GOVORITI.- Allah s.w.t. kaze:("...On ne govori po hiru svome")
4) NEGO CE GOVORITI ONO STO CUJE. -Resulullhau je dolazila Objava i on bi je prenosio tacno onako kako je cuje npr. Sura Ihlas :" Reci: On je Allah,Jedan...."
Allah kaze KUL (RECI), a Poslanik s.a.w.s. kaze: KUL (RECI). Potpuno ponavljajuci rijeci koje mu se obznanjuju.
5)JAVICE VAM STA CE BITI UNAPRIJED. -O onom sto Kur'an govori treba vidjeti u samom Kur'anu npr. Kur'an kaze da ce Oni ( Bizantijci ) pobjediti Perzijance i borba ce se odigrati u najnizoj tacki na kugli zemaljskoj. Procitajte tefsir tog ajeta. Kur'an govori mnoge stvari unaprijed, mnoge.
6) ON CE ME PROSLJAVLJATI.- U Kur'anu je rijec Isa, Mesih sin Merjemin (a sva se ova imena odnose na Isusa/Hristosa) spomenuta 25 puta a rijec Muhammed s.a.w.s samo 5. Nije li i to brate dokaz.
7) JER CE OD MOGA UZETI.- I Isa a.s. i Muhammed s.a.w.s. sljede istu vjeru poslani su od Istog Boga, i obojca su velicali Istog Boga.
29. А Исус одговори му: Прва је заповест од свих: Чуј Израиљу, Господ је Бог наш Господ једини; MARKO 12:29
Muhammed s.a.w.s kaze: Reci: On je Allah , Jedan. Nije rodio i rodjen nije i niko Mu ravan nije.
8) JAVICE VAM -I danas vam Kur'an donosi vijesti i ko je Isa a.s. i opominje vas i prijeti paklom ali nikako da uzvjerujete, nikako.

30. Ја и Отац једно смо. Jovan 10:30
Brate koji je kontekst ovog citata??? :o
Evo ti kontekst:
24. А Јевреји Га опколише, и говораху Му: Докле ћеш мучити душе наше? Ако си ти Христос, кажи нам слободно.
25. Исус им одговори: Ја вам казах, па не верујете. Дела која творим ја у име Оца свог она сведоче за ме.
26. Али ви не верујете; јер нисте од мојих оваца, као што вам казах.
27. Овце моје слушају глас мој, и ја познајем њих, и за мном иду.
28. И ја ћу им дати живот вечни, и никад неће изгинути, и нико их неће отети из руке моје.
29. Отац мој који ми их даде већи је од свих; и нико их не може отети из руке Оца мог
30. Ја и Отац једно смо.
Dakle brate sta zakljucujes :
Brate u ovom tekstu se govori o VJERI. Dakle ako neko ima VJERU niko ga nece uzeti iz njegove ruke, jer on im je ucitelj ali ce ih istovremeno prepoznati i Otac (Bog s.w.t.) I u tome je citat :" Ja i Otac smo jedno." - u svrsi brate u svrsi a ne u obozavanju 8)
Zar ces tako tumaciti ovo:
34. Исус им одговори: Не стоји ли написано у закону вашем: Ја рекох: богови сте? Jovan 10:32 ovdje Isus citira 82 PSALM u kojem Bgo kaze:" bogovi ste..."Iusu u ovom odgovoru postaje sarkastican jer normalno to je bio njihov (ZIDOVSKI ) zakon, ali posto su gaoni izazivali on im se tako obraca. i govori:" Ако оне назва боговима којима реч Божија би, и писмо се не може покварити;" Jovan 10:35 (ne mogu mi biti kontradiktorna). Znaci govori im to sto ja kazem da sam SIN BOZJI jer tako Bog govori, tim jezikom i to je metaforicka izjava jer svi smo mi metaforicki "djeca Bozja" jer ON s.w.t. nije postao.
Ali su Zidovi i dalje trazili nevolju sto navoe i skripte.
Ali brate nema te izjave gdje on kaze: Ja sam Bog ili molite mi se. Naravno ako je istrgnes iz koneksta onda ima.
8)
9. Благо онима који мир граде, јер ће се синови Божји назвати; Matej 5:9
Hocemo li brate mirotvorce zvati Sinovima Bozjim. Ne necemo jer to je metaforicki izraz
"Заиста, заиста вам кажем:
Ја сам прије него се Авраам родио." (Јован 8,5 )
Ja te sad pitam kad je tvoja dusa stvorena??? Da li onog momenta kad si se rodio. NE brate. Duse su davno stvorene da Bog s.w.t. od njih uzme zavjet da je On samo Jeda Bog Koji nema sudruga u vlasti niti u sustini niti u formi. I duse su tu obavezu prihvatile i vratile se u mjesto gdje pocivaju i gdje cekaju da im se naredi da udju u tjelo covjecije (po Islamu to je nakon 4 mjeseca od trenutka zaceca).
Dakle prije Avrama/Abrahama/Ibrahima a.s. svak je bio i ti i ja i Isus cak i Hitler je tamo bio.
35. Исус чу да га истјераше (слијепог који је прогледао) напоље;
и нашавши га рече му;
вјерујеш ли ти у Сина Божијег?
Он одговори и рече:
Ко је, Господе, да Га верујем?
А Исус му рече:
видио си га,
који говори с тобом Тај је.

А он рече: Вјерујем Господе!
И поклони Му се.

И рече Исус:
Ја дођох на суд на овај свијет,
да виде који не виде,
и који виде да постану слијепи..." Jovan 9:35-39

Prvo brate po ovom tvom trecem dokazu da se opet razumjemo.
Mi muslimani vjerujemo da je Isa a.s. lijecio rodjene sljepce po dopustenju Boga (Oca- kako to biblija kaze) i Isus nije nista mogao uciniti sam APSOLUTNO NISTA jer kaze Isus
30. Ја не могу ништа чинити сам од себе; како чујем онако судим, и суд је мој праведан; јер не тражим воље своје него вољу Оца који ме је послао. Jovan 5:30Ако ја сведочим за себе, сведочанство моје није истинито. Jovan 5:31
16. И гле, неко приступивши рече Му: Учитељу благи! Какво ћу добро да учиним да имам живот вечни?
17. А Он рече му: Што ме зовеш благим? Нико није благ осим једног Бога. А ако желиш ући у живот, држи заповести. Matej 19:16-17.
А Исус одговори му: Прва је заповест од свих: Чуј Израиљу, Господ је Бог наш Господ једини;
И љуби Господа Бога свог свим срцем својим и свом душом својом и свим умом својим и свом снагом својом. Ово је прва заповест. Marko 12:29-30
Dakle brate da sta cemo sad uzeti prvo: Da li ono sto se sljepac poklonio iz znaka duboke zahvalnosti Isusu koji sebe ovdje nazva (Sino Bozjim). Dakle na citavoj stranici samo je JEDNOM sebe nazvao Sinom Bozjim a na ostalim stranicama po nekoliko puta sebe naziva Sinom Covjecijim.

17. Рекоше, дакле, опет слепцу: Шта кажеш ти за њега што ти отвори очи твоје? А он рече: Пророк је. JOVAN 9:17
I sam sljepac govori o njemu kao proroku.
Кад Он не би био од Бога не би могао ништа чинити. Jovan 9:33 Opet sljepac kaze :" Od Boga" a ne BOG.
Sta cemo brate ista stranica, isto poglavlje, kad se istrgne iz konteksta Isa a.s. jest onakav kakvimga ti smatras ali kad procitas kompletnu stranicu brate, nije. 8)
A kad ga Isus pita da li on vjeruje u Sina Bozjeg opet govori metaforicki.
"Blago onim koji mir, grade oi ce se zvati sinovima bozjim" (zar cemo opet nih smatrati bogovima)
A ako mislis da su u pitanju mala ili velika slova (Sin Bozji ili sin Bozji). Brate hebrejsko pismo nema velikih i malih slova kao ni arapsko, nego imaju plural od postivanja.
Dakle brate dokaze se dao, ali kad se preispitaju samo s aspekta biblije oni ne stoji a da ne kazem s aspekta Kur'ana.

Neka je mir na onog koji sljedi Pravi Put.

Wel hamdulillahi rabbil alemin.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 03 Mar 2007, 02:25 
Početnik
Početnik

Bismillahirrahmanirrahim

Pitanje je Raspece-Istina ili Fikcija???
Eto Antropos to je tema.

Antropos :)
Dobro dosao u 9. krug :wink:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 03 Mar 2007, 03:38 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Okt 2006, 01:07
الاستخبارات المقرب الغرور والغرور هو الطريق الى الجحيم.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 03 Mar 2007, 03:43 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

"...јер устаће многи лажни пророци и завести многе.
Устаће заиста лажни христоси и лажни пророци
и изнијети знамења велика и чудеса
да, ако је могуће, заведу и изабране..."

Изречено 600 година прије Мухамедовог "посланства"...

.....................................................................................................

Сад кад видим тебе како тумачиш Библију, размишљам и ја да се запослим као професор хирургије на медицини, искуства имам пошто сам гледао једном на телевизији операцију, мислим да би био сјајан хирург.

Ја сам радије да играмо Ћизе-Близе,
па ко изгуби да пређе на шинто.

Стручни жири који ће оцјењивати напуцавање ће давати оцјене у категоријама
за умјетнички дојам, технику силогизма, омаловажавање сваког погледа на свијет који није твој,
те упорност игнорисања аргумената,
а ту су и посебне бонус награде за најоригиналније вријеђање саговорника.

Како лијепо рече Вејдер - не храните трола 8)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 03 Mar 2007, 04:18 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 15 Dec 2006, 14:40
Citiraj:
Ја сам радије да играмо Ћизе-Близе,
па ко изгуби да пређе на шинто.

Еј, а могу ли ја онда да будем инструктор шинтоизма, пошто ту нема неких књижица за силогизме, нити неког до у цријевца исписаног закона за вјернике (муслимане), па ће вам стога бити потребна стручна помоћ, а мени нешто пара. :wink: :D

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 03 Mar 2007, 13:08 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Citiraj:
Pitanje je Raspece-Istina ili Fikcija???
Eto Antropos to je tema.

Istina, brate, istina. :)

Poz.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 03 Mar 2007, 16:12 
Početnik
Početnik

Bismillahirrahmanirrahim

Damaskin brate ne bih rekao ni da si i ti bas (Majk Terezija) :D

Ali dobar ti je prijedlog.
Ja ostajem pri svom, ti pri svom, nastavljamo na Privat.
A ovdje cemo popiti kako rekoh kahvu i malo umociti halve. :)
Da narod vidi de se mi ipak tolerisemo. :D

Ti ponesi secera a ja cu ostalo pa bujrum, kako rekoh popicemo kahvu, zakopati ratne sjekire i podjeliti lulu mira i ljubavi :)

P.S. "Ljubicice bjela, sto si tako plava, zutis se zutis ko zelena trava" 8) :wink:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 03 Mar 2007, 16:16 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Знам да нисам љубичица :D , нисмо ти ми неке "цвјећке" :D

Важи договор, можемо и "оправе" на кафу ако си рад...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 03 Mar 2007, 21:33 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Porsche je napisao:
Bismillahirrahmanirrahim

Pitanje Palestine i cionisticke tvorevine Izraela je jedna sasvim druga tematika.
Sara Izrael sestro draga, jel vi vidite sta se radi tamo, jeste li vi svjesni toga??? Cisto sumnjam. Ali si dobro rekla:
Samo da te pitam a sto nisi rekla:" I zato nece biti mira na izraelskim teritorijama".
Priznaj sara istoriju svoje zemlje, dosli ste u Palestinu nakon II sv. rata kao sto su Zidovi dosli u BiH nakon inkvizicije iz Spanije.
Na prostorima Palestine se formirali cionisticku tvorevinu Izrael uz snaznu podrsku Amerike i to je jasno cjelom svijetu.
Ubijali ste tamo stanovnistvo, protjeravali ste, sto i danas radite i mimio sve jednog mirovnog sporazuma kojeg potpisete.
Pa vidite li svoju silu koju imate, a idete na goloruk narod, pa zar to nije ne samo sramota Izraela nego i svijeta citavog.
Doista molim te nemoj mi o cionizmu na ovoj stranici kad je Izrael vuk u janjecoj kozi (ne svi Zidovi) nego oni koji podrzavaju taj rezim.
Ako mi ubijes majku,sestru,dijete, oca, protjeras me iz moje zemlje, oduzmes mi sve i jedno pravo koje pripada jednom ljudskom bicu onda mi nikad i nikako ne mozes oduzeti pravo "kako i na koji nacin da umrem"..

Prvo Jevreji su u Izrael došli mnogo pre 2 sv. rata i dobro znaš kada, i ti i ovi Kršćani, a vi ste je uzurpirali muslimani. A to o podršci Amerike i v. Britanije možeš pričati po medresama, Britanci su nas prvi napali kada smo proglasili DRŽAVU, mnogi spomenici po Izraelu to potvrđuju, više su vas pomagali. A vidim kako ste goloruki, svo vaše divljanje po Iraku, Avganistanu, BiH i KiM -u govore o vama da ste obični divljaci.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 03 Mar 2007, 23:24 
Početnik
Početnik

Citiraj:
Porsche ::
Bismillahirrahmanirrahim

Ako mi ubijes majku,sestru,dijete, oca, protjeras me iz moje zemlje, oduzmes mi sve i jedno pravo koje pripada jednom ljudskom bicu onda mi nikad i nikako ne mozes oduzeti pravo "kako i na koji nacin da umrem"..

Sara Izrael
Prvo Jevreji su u Izrael došli mnogo pre 2 sv. rata i dobro znaš kada, i ti i ovi Kršćani, a vi ste je uzurpirali muslimani. A to o podršci Amerike i v. Britanije možeš pričati po medresama, Britanci su nas prvi napali kada smo proglasili DRŽAVU, mnogi spomenici po Izraelu to potvrđuju, više su vas pomagali. A vidim kako ste goloruki, svo vaše divljanje po Iraku, Avganistanu, BiH i KiM -u govore o vama da ste obični divljaci.

Bismillahirrahmanirrahim

Ovo se doista treba analizirati recenicu po recenicu.
Citiraj:
Sara Izrael
Prvo Jevreji su u Izrael došli mnogo pre 2 sv. rata i dobro znaš kada, i ti i ovi Kršćani, a vi ste je uzurpirali muslimani

Prije II sv. rata tamosnje stanovnistvo su bili Palestinci i oni sami sebi uzurpiraju zemlju. :roll:
Naravno pripremajuci teren zidovima da dodju i zauzmu je, nisu ni znali jadnici da sami sebi skacu u stomak. :roll:

Citiraj:
A to o podršci Amerike i v. Britanije možeš pričati po medresama, Britanci su nas prvi napali kada smo proglasili DRŽAVU, mnogi spomenici po Izraelu to potvrđuju, više su vas pomagali.

Uh sestro draga evo suze mi krokodilske niz ledja teku. :cry:
Vi jos bozanski narod jos sirotani tolike godine bez drzave (nomadi), jos vas citav svjet napada :cry:
Kako bi rekla Nada Topcagic :"Dodje mi da vrisnem".
Dahni dusom i reci kolko je ljudi i na kojoj strani poginulo od pocetka intifade????
KOLIKO???
Pa slike obilaze svijet sestro draga, pa nisu ljudi budale da ne vide.
Bratski savjet:" Nemoj samo gledati CNN pokusaj malo i Al-Dzeziru."
Citiraj:
A vidim kako ste goloruki, svo vaše divljanje po Iraku, Avganistanu, BiH i KiM -u govore o vama da ste obični divljaci.
.
Znas Saro nije prvi put da vi (Zidovi) govorite ne samo o muslimanima kao "divljacima" nego o cjelom svijetu.
Kako rekoh CIONIZAM podrazumjeva da se vi smatrate superiornijim i kao takvi-pa normalno da su svi za vas divljaci,praljavi,neobrezani ili GOAJIM (GOJE-KAKO BI TO REKLA KNJIGA "Protokoli Sionskih mudraca")
Nije to nista novo na to sam ja naviko cak i ovdje na zapadu.
A stanje u Iraku, Afganistanu ima iste one korjene kao i stanje u Palestini. Ne interesuje me da li ste vi tamo zakuhali ili Ameri, bitno je da lobirate jedni druge i da ste pomogli jedni drugima da dodju i naprave Abu Gurajb, siluju, ubijaju,pljackaju,razaraju.
Irak vam je i te kako bio trn u oku, jer 90-ih je Husejn lansirao SCUD. (nije to bas bila sitna riba) :wink:
Sad vam na putu stoji Iran i Sirija. Pa CIONISTI opet pokusavaju da izlobiraju ne bi li se i jednai druga drzava po geslom "prevecije terorizma"okupirale.
Jer valja kontati da bi Iran uskoro mogao imati NUKLEARKU.
(nije ni to bas sitna riba). :wink:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 03 Mar 2007, 23:51 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Porshe, reci mi jednu stvar. Gde si nasao izraelce koji su bombasi samoubice? Prijatelju, ne mozemo kategozirati stvari. niste ni vi 'cvecke', u stvari niko nije, i zastupati bilo koju stranu je-smesno. Svako ima krivice. Muslimani sta rade?? Ne zelim da imalo pricam o politici, niti me to zanima. Samo govorim da je ovo bitno: ne gledati ljude kroz prizmu ili predrasude koje smo mogli steci iz ko zna kojih informacija. Sta ja mogu misliti o muslimana, s obzirom na sve ove teroristicke napade i sl...? s tim sto smatram da tu mnogo vise politike ima nego istine.
Isto tako, gotivan mi je i jevrejski narod, ali onaj iz Biblije malo vise nego ovaj novi.
Hriscani? Sramota za svet.

I sta sad? Pa nista. Ono sto sam zelio poentirati a nikako da uradim jeste: pojedinac, brate mili. Pojedinac. Upoznati nekog musliju, zidova, hriscanina, videti kako covek razmislja, cime se bavi...Eto, Damaskin je tu i tamo moj sagovornik, covek pravoslavac, ne smeta mi, vidim da je covek, jos uvek je. :) Shala, naranvo. Muslimani? O. pa sto da ne, imao sam drugove iz vojske, pazarci=nemam reci opisati kakve su to ljudine od ljudi! :) Bez preterivanja. I drago mi je sto znaju svoju veru bolje od 'hriscana'. Lepo pricamo, znaju ko sam i sta sam. Pozvali me cak neki kod njih a da im nikada nisam lice video! Ja verujuci u Hrista! Iznenadio sam se, jer brat 'hriscanin' mi nogu saplice.

zidovi? Pa naravno, uvek se lepo slozim sa njima. Ma sa svima normalnima bre, samo sa budalama ne mogu, jer oni imaju velik problem: ne mogu se sloziti sami sa sobom. :)
Prema tome, moja opcija je: prijateljstvo sa svima, ne zagovarati nicije ideje, nego sliku o ljudima graditi iz licnog iskustva, a to ne mozemo bre ako se gledamo preko nisana i kroz oci cionista, terorista, krstasa itd itd itd...
SVI SMO MI OD ADAMA. Osim ako neko veruje u evoluciju, taj je od majmuna. :) Sta da mu radim.:)

ajd sestre i braco pozdrav svima...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 04 Mar 2007, 00:00 
Početnik
Početnik

Evo brate 5 postenih :wink:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 04 Mar 2007, 00:33 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

:) cega 5, prijatelju? Za to se pada na fakultetima...:) :) :)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 04 Mar 2007, 00:44 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Porsche je napisao:
Evo brate 5 postenih :wink:

Nas je MOJSIJE doveo u U IZABRANU ZEMLJU, tada vas nije ni BILO!
A vi ste obicna Krscanska sekta. I nemate pravo ni na Afriku ni na Bliski Istok, samo mozete u Arabiju i to samo sa koferom.

מוסלמי טיפש מופלג, אידיוט

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 04 Mar 2007, 01:31 
Početnik
Početnik

Citiraj:
A vi ste obicna Krscanska sekta. I nemate pravo ni na Afriku ni na Bliski Istok, samo mozete u Arabiju i to samo sa koferom.

[size=24]قُلْ هَاتُواْ بُرْهَانَكُمْ إِن كُنتُمْ صَادِقِينَ[/size]

Dakle kako Uzviseni Kur'an kaze 2:111 "Ti reci: "Dokaz svoj dajte ako je istina to što govorite!"

Dakako Mojsije/Musa a.s. vas je doveo u izabranu zemlju i vi naravno kad on (Mojsije a.s.) ode da primi Bozje zapovjedi i ostavi s vama svog brato Arona/Haruna a.s. poceste obozavati tele.
Drugi slucaj kada vam Musa a.s. /Mojsije govori da treba da ratujete za svoju zemlju jer vam je bila na dohvat ruke vasi velikodostojnici smireno odgovaraju Musau/Mojsiju a.s. "Idite ti i tvoj Bog, a mi cemo ovdje cekati.

Pa kad vam je naredjeno da udjete u grad pognutih glava vi ste se toliko uzoholili da ste ulazili na straznjici okrenuti ledjima prema kapijama samo da biste prkosili Bogu s.w.t. pa ih tada Bog s.w.t. proklinje i kaze " Budite majmuni prezreni". paneki od vas to postadose (ne kazem da su majmuni postali od zidova niti od ove Bozije kazne).

Pa vam je bila dana mana (oblak kasaste smjese meda i mermelade) da jedete i hrana vam je dolazila na vrata kako vas je sve Allah s.w.t. gostio pa ste to odbili i trazili usjeve i zamjenili gorim ono sto jebilo bolje (s konja na magarca).

Pa vam je Musa a.s. i donio Tevrat, pa vam je dosao Davud a.s. i donio Zebur, pa vam je dosao Isa a.s. i donio Indzil (neka se ne ljute krscani ali ovo je s aspekta Islama).
75% objava je dolazilo vama, svi poslanici i vjerovjesnici vama a vi sve gori i gore i onda Bog s.w.t. dade Knjigu najgorem i najzaostalijem narodu kao sto su Arapi koje je i Aleksandara Makedonski zaobisao jer su bili nesto za sta se nije vrijedilo boriti pa ih je i Egipat zaobisao, pa najgorem narodu dodje Objava i oni se uzdigose i zauzese i Siriju i Libanon i Palestinu i Perziju i Bizantiju itd. itd.
Zakljucak:"A sto niste bili pametni pa postivali Bozje Poslanike s.a.w.s. a ne ubijali ih jer kako Resulullah kaze :" Najgori su oni ljudi koji su ubijali Bozje poslanike i najgori su oni ljudi koje su ubili Bozji poslanici".

A vi ste i jedno i drugo, pa ste pokusali razdor unijeti i za vrijeme Resulullaha s.a.w.s. sa svojim Abdullah ibn Ubejjom ali jok ne pije vode,
Kur'an kaze Allah koga hoce osramotice ga u vlastitoj kuci a takoje bilo i s njim.
I dan danas pokusavate izrabljivati svjet jet vam je KRIVO a to dokazuje i tvoja izjava, pa ih izrabljujete kamatom i pokusavate drzati s tom institucijom citav svijet u pokori i odatle kupujete i oruzje i gradite sovju drzavu, ali do nas ne mozete jer nam je Kur'an zabranio kamatu bilo da je dajemo ili uzimamo.
I kako bi reko nas narod : Sara ne jedi muha, sikter od kola friska mi je farba. :wink:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 04 Mar 2007, 18:02 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Порше, јел' стварно истина то што кажеш,
да муслимани не смију узимати кредите од банке?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 04 Mar 2007, 19:53 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Porsche je napisao:
Citiraj:

[size=24]قُلْ هَاتُواْ بُرْهَانَكُمْ إِن كُنتُمْ صَادِقِينَ[/size]

Dakle kako Uzviseni Kur'an kaze 2:111 "Ti reci: "Dokaz svoj dajte ako je istina to što govorite!"

Dakako Mojsije/Musa a.s. vas je doveo u izabranu zemlju i vi naravno kad on (Mojsije a.s.) ode da primi Bozje zapovjedi i ostavi s vama svog brato Arona/Haruna a.s. poceste obozavati tele.
Drugi slucaj kada vam Musa a.s. /Mojsije govori da treba da ratujete za svoju zemlju jer vam je bila na dohvat ruke vasi velikodostojnici smireno odgovaraju Musau/Mojsiju a.s. "Idite ti i tvoj Bog, a mi cemo ovdje cekati.

Pa kad vam je naredjeno da udjete u grad pognutih glava vi ste se toliko uzoholili da ste ulazili na straznjici okrenuti ledjima prema kapijama samo da biste prkosili Bogu s.w.t. pa ih tada Bog s.w.t. proklinje i kaze " Budite majmuni prezreni". paneki od vas to postadose (ne kazem da su majmuni postali od zidova niti od ove Bozije kazne).

Pa vam je bila dana mana (oblak kasaste smjese meda i mermelade) da jedete i hrana vam je dolazila na vrata kako vas je sve Allah s.w.t. gostio pa ste to odbili i trazili usjeve i zamjenili gorim ono sto jebilo bolje (s konja na magarca).

Pa vam je Musa a.s. i donio Tevrat, pa vam je dosao Davud a.s. i donio Zebur, pa vam je dosao Isa a.s. i donio Indzil (neka se ne ljute krscani ali ovo je s aspekta Islama).
75% objava je dolazilo vama, svi poslanici i vjerovjesnici vama a vi sve gori i gore i onda Bog s.w.t. dade Knjigu najgorem i najzaostalijem narodu kao sto su Arapi koje je i Aleksandara Makedonski zaobisao jer su bili nesto za sta se nije vrijedilo boriti pa ih je i Egipat zaobisao, pa najgorem narodu dodje Objava i oni se uzdigose i zauzese i Siriju i Libanon i Palestinu i Perziju i Bizantiju itd. itd.
Zakljucak:"A sto niste bili pametni pa postivali Bozje Poslanike s.a.w.s. a ne ubijali ih jer kako Resulullah kaze :" Najgori su oni ljudi koji su ubijali Bozje poslanike i najgori su oni ljudi koje su ubili Bozji poslanici".

A vi ste i jedno i drugo, pa ste pokusali razdor unijeti i za vrijeme Resulullaha s.a.w.s. sa svojim Abdullah ibn Ubejjom ali jok ne pije vode,
Kur'an kaze Allah koga hoce osramotice ga u vlastitoj kuci a takoje bilo i s njim.
I dan danas pokusavate izrabljivati svjet jet vam je KRIVO a to dokazuje i tvoja izjava, pa ih izrabljujete kamatom i pokusavate drzati s tom institucijom citav svijet u pokori i odatle kupujete i oruzje i gradite sovju drzavu, ali do nas ne mozete jer nam je Kur'an zabranio kamatu bilo da je dajemo ili uzimamo.
I kako bi reko nas narod : Sara ne jedi muha, sikter od kola friska mi je farba. :wink:

Samo vi umišljajte i lažite sebe tom lažnom knjigom lažnog proroka. Nama je BOG ponovo dao JERUSALIM, a vama "pravednima" uzeo čak i pamet!

:lol: :lol:

BOG ce vam suditi za vaše laži, ako već i nije počeo!

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 150 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 8  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]