ned123 je napisao:
Iz najmanje 3 predmeta uslov za ocjenu je urađeni rad(ovi) u MATLAB-u + donešeni .m fajlovi (neću ni spominjati PSpice). Najgore je što se više od 8 godina niko nije bunio zbog toga, a ja nisam dovoljno lud da budem prvi. Dosta naših asistenata/profesora još se uvijek uveliko služi Yuscii fontovima.
Zvuci kao da odgovorne ne interesuju problemi koje imaju studenti... Tesko da ce prvi pojedinac koji se pobuni uspjeti nesto da promijeni. Bilo bi dobro da se organizujete malo bolje, lakse bi ostvarivali svoje ciljeve. Grupa koja se prva pobuni ima mnogo vise sanse da promijeni stvari od pojedinca koji se prvi pobuni.
Citiraj:
Cijela priča oko Free/OpenSource softwera je u IZBOR-u
Naravno da to nije "cijela prica", ali dio te price moze i tako da se posmatra. U tom slucaju, valja biti dobro informisan, da bi mogao da se napravi dobar izbor.
Citiraj:
a slušajući vas, neko neupućen bi mogao pomisliti da neko ovdje tjera ljude da po svaku cijenu napuste Windows.
Pa taj neko onda nije dobro shvatio ovaj razgovor, pa ce morati iznova da cita ne bi li shvatio. Mada, neki nece shvatiti ni da procitaju po tristo puta...
Citiraj:
Softwer je samo ALATKA, i dobar je ako obavlja posao za koji je namijenjen.
DRM je alatka za tlacenje i kontrolu tudje slobode i prava, i po tome je, kao alatka, poseban. DRM omogucava dobro i efikasno kontrolisanje ljudi, za sta je, uostalom, i osmisljen. U tom smislu, DRM je kompanijama dobar. Pojednicu, DRM nije dobar, naprotiv.
Citiraj:
Zar zaista mislite da je nekoga ko zarađuje npr 50000€ godišnje, briga, koliko košta softwer na kojem radi (vjerovatno isto onoliko, koliko je automehaničara briga koliko košta ključ, sa kojim će danas da zaradi platu).
Ne znam da li nekoga interesuje, niti smatram da ima smisla da nagadjam sta koga interesuje; mogu da govorim samo u svoje ime - u ovom kontekstu, uopste me ne interesuje koliko ili kako zaradjuje, a posebno me ne interesuje koliko zaradjuje neko ko od mene zahtjeva da koristim softver zagadjen DRM-om.