banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 22 Jul 2025, 16:52

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 43 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3  Sledeća

Da li korstite kreme,lotions,toners?
Da 83%  83%  [ 20 ]
Ne 0%  0%  [ 0 ]
Ponekada 8%  8%  [ 2 ]
Ujutro, Danju i Navece 8%  8%  [ 2 ]
Ukupno glasova : 24
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 29 Apr 2005, 11:24 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 15 Feb 2005, 14:49
Almi je napisao:
Pa, da nemam ni ja problema sa bubuiljicama, nezanm da li sam ikada imala ;)

Ali tete vazda govore koristi kreme za suhu kozu ;)

Te tete nemoj slusati,(pojedine pogotovo) pokusaj donjeti zakljucak kakva je tvoja vrsta koze na osnovu datih cinjenica o tvojoj kozi ako si u dvadesetim onda je veoma moguce da je tvoja koza dehoidrirana a ne suha(suhu kozu imaju obicno stariji ljudi zbog nedostatka colagena kad ostarimo)
Znaci treba da pervenstveno pijes dve litre vode dnevno i vidjeces drasticnu razliku, nema boljeg nacina da hidiras kozu i onda ce ti trebati samo crema za balansiranje lica za normalnu kozu ili kombinovanu.
VItchy produkti su puni jakih harsh sastojaka kao Sylcilic acid, Glycolic acid itd, koji su dobri za ljude koji pate od akni ali narocito ne za one ljude koji imaju senzitivnu kozu i mladu i delikatnu kao ljudi u dvadesetim,i kao ti . Vitchy produkt mora biti koristen samo po konsultaciji dermatologa ili farmaceuta ili ako vec znas sta radis i tebe ,ako znas efektivnost sastojaka i taj uticaj na tvoju kozu.Imaju oni i blazih produkata recimo za delikatnu kozu al ja bih ih se manuo pogotovo Normaderm.
Znaci ja bi ti preporucio da pocnes detoksiranje-ako hoces "perfect" kozu
1-dve litre vode dnevno
2-smanji kafu na tri solje dnevno maksimum
3-bar jednom dnevnom jedi povrce , i mnogo mnogo voca
4-cisti lice dva put dnevno , koristi nesto blago kao Simply mljeko i toner, nisu parfemisani i nisu jaki,
5-koristi kremu isto nesto kao Evian losion , sad kad pijes mnogo vode nece ti trebati mnogo debelog sloja kreme, ali Evian losion sa SPF 15(ovo je bitno) zastita od sunca, ne samo ljetu UVJEK, zastita od UV i UVB zraka ce ti spasiti kozu, ja uvjek koristim man's spf losion uvjek.
Zato nemam nikakve cudne izbojenosti i crnih kolutova na licu zvani pigmentacija.Evian losion sa spf15 nije skup oko 7 funti, traje godinama, (vidjeo sam je moja partnerka koristi)
6-jednom sedmicno stemiraj kozu za duboko ciscenje pora, pokrij se rucnikom iznad vrele vode dok mozes izdrzati i onda zavisi sta hoces masku nanesi ili skrubiraj tj, eksfoliraj lice.
7-vidmo te uskoro sa cistom, svjezom i radijantnom kompleksijom, i naravno zadovoljnom sa sobom i nacinom na koji izgledash. OK
Good luck.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 29 Apr 2005, 12:09 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Apr 2005, 10:23
Mr.X je napisao:
Te tete nemoj slusati,(pojedine pogotovo) pokusaj donjeti zakljucak kakva je tvoja vrsta koze na osnovu datih cinjenica o tvojoj kozi ako si u dvadesetim onda je veoma moguce da je tvoja koza dehoidrirana a ne suha(suhu kozu imaju obicno stariji ljudi zbog nedostatka colagena kad ostarimo)
Znaci treba da pervenstveno pijes dve litre vode dnevno i vidjeces drasticnu razliku, nema boljeg nacina da hidiras kozu i onda ce ti trebati samo crema za balansiranje lica za normalnu kozu ili kombinovanu.
VItchy produkti su puni jakih harsh sastojaka kao Sylcilic acid, Glycolic acid itd, koji su dobri za ljude koji pate od akni ali narocito ne za one ljude koji imaju senzitivnu kozu i mladu i delikatnu kao ljudi u dvadesetim,i kao ti . Vitchy produkt mora biti koristen samo po konsultaciji dermatologa ili farmaceuta ili ako vec znas sta radis i tebe ,ako znas efektivnost sastojaka i taj uticaj na tvoju kozu.Imaju oni i blazih produkata recimo za delikatnu kozu al ja bih ih se manuo pogotovo Normaderm.
Znaci ja bi ti preporucio da pocnes detoksiranje-ako hoces "perfect" kozu
1-dve litre vode dnevno
2-smanji kafu na tri solje dnevno maksimum
3-bar jednom dnevnom jedi povrce , i mnogo mnogo voca
4-cisti lice dva put dnevno , koristi nesto blago kao Simply mljeko i toner, nisu parfemisani i nisu jaki,
5-koristi kremu isto nesto kao Evian losion , sad kad pijes mnogo vode nece ti trebati mnogo debelog sloja kreme, ali Evian losion sa SPF 15(ovo je bitno) zastita od sunca, ne samo ljetu UVJEK, zastita od UV i UVB zraka ce ti spasiti kozu, ja uvjek koristim man's spf losion uvjek.
Zato nemam nikakve cudne izbojenosti i crnih kolutova na licu zvani pigmentacija.Evian losion sa spf15 nije skup oko 7 funti, traje godinama, (vidjeo sam je moja partnerka koristi)
6-jednom sedmicno stemiraj kozu za duboko ciscenje pora, pokrij se rucnikom iznad vrele vode dok mozes izdrzati i onda zavisi sta hoces masku nanesi ili skrubiraj tj, eksfoliraj lice.
7-vidmo te uskoro sa cistom, svjezom i radijantnom kompleksijom, i naravno zadovoljnom sa sobom i nacinom na koji izgledash. OK
Good luck.

Hvala na odgovoru. Impresira me da znas toliko o njegi koze ;)

Vodu obavezno pijem i to podosta.

Kafu isto tako, ali nemogu reci da je vise od 3 solje na dan, mada se odmakne.

Ummmm Voce i povrce, luda sam za tim.

Simply mi neprija kozi, probala sam ali zato Garnier ciuni cuda.

Sve u svemu, neku razliku sam davno osjetila, moja koza nevoli tvde kreme ali lotions su jako pomocni...

Mogu reci da sam za sada sretno, ali uvjek ima mjesta za poboljsanje.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 29 Apr 2005, 20:00 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Jan 2005, 14:44
kad sve ovo fino uradis, a ti sliku svoju postavi da strucnjak ( ja ) to procijeni............ :wink:
:D

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 02 Maj 2005, 12:51 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Sep 2004, 19:51
.........

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 02 Maj 2005, 12:56 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Mr.X je napisao:
Almi je napisao:
Pa, da nemam ni ja problema sa bubuiljicama, nezanm da li sam ikada imala ;)

Ali tete vazda govore koristi kreme za suhu kozu ;)

E kad si tako fin, dobar i upucen :wink: , mozes li meni reci kako se rijesiti tih crnih kolutica i fleka, koji narocito dodju do izrazaja ljeti, zbog izlozenosti suncu? I, da li je Evian losion pogodan za izrazito suhu kozu, jer hidratantne kreme i losioni samo odmazu, previse su vodnjikave, koza ih odmah upije, i lice ostane zategnuto i ponovo suho?

Hvala :wink: :P Prijedlog...otvori temu 'Ordinacija cika Mr.X' :D

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 02 Maj 2005, 20:06 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

haah Ordinacija cika Mr.X e ova ti je stvarno super, ja imam licno interesovanje u zdravlje i poboljsanje zdravlja to ukljucuje njegu koze ishranu i kozmetiku bilo koje vrste, mozda i zbog okoline u kojoj zivim gdje konstantno sam pod uticajem ljudi koji ti bukvalno govore kako treba da zivis , if you know what I mean.
Fleke o kojima ti govorish, su zvane izbojenost pigmentacija ili age spots(na nas bi bilo nesto kao godisnje imprefekcije , to kakogod ne znaci da samo stariji ljudi dobijaju ovu pigmentaciju vec se referise kao age spot jer vecinom dugogodisnje izlaganje suncu prouzrokuje ove vrste fleka, isto tako i trudnoca a i pojedine vrste kontracepcije koje sadrze mnogo hormona zvan ostorogen.Moja sestra ima problem sa ovim flekama kad sam joj preporucio kremu fade out rekla mi je da su joj se poboljsale i to je naravno privremeno, cudno mi je da ti se ove fleke samo pojave ljeti nije bas uobicajeno osim ako ti tvoja koze ima skriveni jezik i govori ti poruku kao - ne izlagaj me suncu please. Ljudi nemaju pojma kako je sunce stetno i cini kozu da stari prije svog vremena klasifikovan kao najveci neprijatelj kozi zajedno sa pusenjem.Ja bih se sklonio od sunca u potpunosti za jednu sezonu i tretirao ovaj problem na sljedeci nacin:
1-ako vec izlazis i moras izaci na sunce imaj naocare ili sesir ovo ne vazi samo za tropik vrjeme vec uobicajeno i ova 20C temp. je stetna.
2-pokusaj da imas rutinu ujutru da nakon sto ocistis lice stavis odmah kremu koja sadrzi spf15 ili visi i to svuda po tjelu ne zaboravi ruke, one su isto tako veoma podlozne pigmentaciji, ako bas ti je Evian previse lagana i osjeca se kao da se brzo upije mada ja mislim da je pogodan Evian za suhu kozu, bolje je koristit vodene kreme nego masne pune ulja kreme, ako ne onda pokusaj OLAY serum il kremu ,to je zaista fantasticna krema(a covjeka ja to sve isprobao ubicu Josephine -moju partnerku, sve je to njena kriivca jer kako kaze meni da sam sa ovim znanjem - ladies man. :lol: )
3-a u medjuvremenu pokusaj da kupis neku kremu koja sadrzi sljedece sastojke Glycolic acid, ili Kojic Acid(ovaj posebno izbjeljuje kozu)il Hidroquinone acid isto izbjeljuje fleke.Ako vec nemozes pronaci ovakvu kremu (zavisno gdje zivis), mozes kupiti bocicu Glycolic acid na ebay koja nije toliko skupa oko 5 funti i traje mnogo, ovo je veoma jak i opasan acid koji moras koristiti pazljivo po instrukcijama, samo jednom sedmicno nanjeti na tu areu gdje imas fleku, jeli na licu nisi mi rekla?
Ok, znaci ovaj tretman koristis oko 6 sedmica i flaka NESTANE ovo stvarno funkcionise, siguran sam ukoliko nisi alergicna na njega.
4-opet ponavljam SPF15 nemoj zaboraviti svaki DAN, zaboravi glupe i ne zdrave poruke koje ti salju magazini da si samo atraktivna ako imas smedj ten, zaboravi na ten ovog ljeta i tretiraj tu pigmentaciju problem, kasnije ce biti lakse, uostalom mozes kupiti fake tan i nanjeti izgleda ko prirodan Josephine koristi sad izgleda kao da je sad dosla sa Majamia, super smedj ten.AL na zdrav nacin.
5-isto tako skrubiraj lice tj. eksfoliraj lice sa nekim produktom ako ne,, moze i mjesavina secera i olive ulja moze biti efikasno isto, secer da eksfolira mrtve celije koze a ulje da cini kozu hidrantnom u tom procesu.

Napisa ti ja istoriju ovdje, zelim ti svu srecu,nadam se da sam ti bar malo pomogao,vjeruj mi mozes se osloniti na ove informacije inace ne bi pisao o necemu u sta nisam upucen kako treba i oko neceg ovako ozbiljnog kao sto je tvoj izgled :wink: a sto se suhe koze tice najbolja kucna remedija navodno je med, ili maska od meda a sto se produkata tice definitivno organicki produkti kao Liz Earle , crema de la mer, Guinot al ovo je veliki i skup investment..Al ako mozes izfinancirati tretiraj se necim stvarno bogatim vitaminima u kremi i skupim za svoju suhu kozu, zasluzujes.
Good luck

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 03 Maj 2005, 14:50 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Ijaooooooooooooooooooooooooooo =D> =D> =D> , pa bas prava istorija. Eh, da je svaki takav :D Cula sam za ebay, i definitivno cu da provjerim tu kremicu, i biceM mnogo pazljiva :wink:
Da, zar nije Olay za 'stariju kozu', recimo negdje za one oko 40?

Poslednji put menjao Jabucni_Crv dana 03 Maj 2005, 15:14, izmenjena samo jedanput

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 03 Maj 2005, 15:11 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

E, Mr.X provjeri pp, poslala sam ti poruku, ali ne znam da li si je dobio, nesto mi se uz..bao komp :wink:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 03 Maj 2005, 23:44 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Sorry nisam dobio p. poruku.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 19 Maj 2005, 12:43 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Apr 2005, 10:23
...nije me bilo

stavila bi ja tu slicicu ali nikako da se sijetim gdje bi mogla da je uplodujem :wink:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 21 Jan 2007, 14:32 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 02 Jun 2004, 12:32
neutrogena ili vichy za lice i povremeno hranjive maske

Vrh

Tema posta: Re: Njega Koze/Lica
PostPoslato: 27 Feb 2012, 00:45 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Feb 2010, 12:02
Što se tiče tijela koristim maslace za tijelo, trenutno ovaj:
Slika
paše mi jer mi je koža tijela jako suva, a ovo je baš maslac, lijepo se upije i hidrira kožu. A usput i prelijepo miriše. :wink:

Za lice koristim ovu:
Slika i zadovoljna sam. Odlična je! Čak i kao podloga za puder.

Vrh

PostPoslato: 27 Feb 2012, 00:49 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Nov 2006, 15:01
meni je bitno da se losion upije brzo i da poslije nemam onaj ljepljiv osjećaj na koži, prije mi je za to odgovarao i Dove, sad već moram pronaći nešto bolje. Jel taj maslac ne ostavlja taj ljepljivi osjećaj (ako znaš na šta tačno mislim)?

Vrh

PostPoslato: 27 Feb 2012, 00:53 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Feb 2010, 12:02
Znam na šta misliš. Tako sam se ja zeznula sa ovim losionom

Slika

Ali ovaj planet spa je stvarno predivan. I ne ostavlja taj ljepljivi trag na tijelu.

Vrh

PostPoslato: 27 Feb 2012, 00:56 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 26 Dec 2010, 17:58
Balea i meni odgovara kao podloga na licu. Brzo se upije, koža se ne masti od nje, baš je super. Ja koristim onu Aqua nešto.

Vrh

PostPoslato: 27 Feb 2012, 01:03 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Nov 2006, 15:01
mrkvica je napisao:
Znam na šta misliš.
Ali ovaj planet spa je stvarno predivan. I ne ostavlja taj ljepljivi trag na tijelu.

Super! Posebno što Avon nije skup uopšte, a očito znaju imati dobrih stvarčica. Baleu nisam nikako koristila, dobila sam jednom na poklon gel za tuširanje, ali od njega mi je koža baš bila suha, tako da ostalo nisam ni probala, iako mnogima baš odgovara.

Vrh

PostPoslato: 27 Feb 2012, 15:44 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Sep 2007, 17:50
A jel koristite ista od Lush-a?
Ja za koji dan idem do BG pa kontam uzeti ovaj solid perfume i neki sapuncic :)
http://formavs.com/lush/index.php?page= ... &Itemid=29

Vrh

PostPoslato: 28 Feb 2012, 00:22 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Maj 2010, 22:34
Imam suhu i osjetljivu kožu, tako da mi uvijek predstavlja problem, i ljeti i zimi.

Probala sam svašta, ali okreni-obrni, uvijek se vraćam Nivei.

Koristila sam i neke jeftinije marke, tipa Dovea, Creme 21, Rosal, ali i skuplje i to iz linije medicinske kozmetike: Vichy, Avene, Eucerin.

I jednostavno, ništa mi od toga ne odgovara. Recimo, tonik/mlijeko za tijelo Creme 21 i Rosal su mi nekako bili posni. S druge strane, probala sam Lipidose Nutritive (Vichy) koja je krema za tijelo, i trebalo bi da je masna. Prvo mi se nije razmazivala kako treba, drugo ostavljala mi je taj neki ljepljivi osjećaj. Sad je koristim kao kremu za ruke, ali i za to imam boljih (i jeftinijih) rješenja.

I sa kremama za lice je manje-više slično, plus su mi se znale pojaviti bubuljice na obrazima a ja bubuljicama nisam bila sklona ni u pubertetu.

Jedino mi ostaje da isprobam nešto u cjenovnom nivou Dr Murada, ali za to mi se stvarno ne izdvajaju toliki novci. A i dosta mi je više eksperimentisanja. :-?

Kada se pomene Nivea, svi odmah skoče na onu tipičnu plavu, koja je premasna. Jeste, masna je, ali oni imaju svakakvih linija i raznih tehnoloških rješenja, tako da i ja kombinujem u zavisnosti od godišnjeg doba i doba dana.

Vrh

PostPoslato: 28 Feb 2012, 00:47 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Jun 2008, 10:27
Phoenix jesi li koristila Neutrogenu? Oni imaju hrpu nekih stvarčica za osjetljivu kožu, a losioni im nemaju ni mirisa, bar ne onako intenzivnog kao kod drugih gdje nakon nanošenja mirišeš kao voćni jogurt :D
Ja sam prezadovoljna sa Neutrogenom, a najbolja stvar (pored njihove kreme za ruke) mi je losion za umivanje. Koristim ga već treću godinu i ten mi je zaista dobar, čist.
Inače kad je njega tijela u pitanju, Bodyshop ima super stvarčica, samo je šteta što moraš potegnuti u inostranstvo da bi kupio nešto... ali snalazimo se :D nekako. Meni je njihov Shea maslac za tijelo - genijalan :cat:

Vrh

PostPoslato: 28 Feb 2012, 00:47 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Dec 2005, 09:37
Izvjesno vrijeme koristim http://www.dgskincare.com/index.cfm?&CFID=3320563&CFTOKEN=11753197 i malo je reci da sam odusevljena.

Ali, izvinite, što se vi brinete kakvi ste u očima drugih ljudi i šta se o vama misli i zna? Kao da je to važno? Važno je koliko čovjek ima od života i šta u životu načini od sebe, od svoje sredine i svoga potomstva.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 43 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]