haah Ordinacija cika Mr.X e ova ti je stvarno super, ja imam licno interesovanje u zdravlje i poboljsanje zdravlja to ukljucuje njegu koze ishranu i kozmetiku bilo koje vrste, mozda i zbog okoline u kojoj zivim gdje konstantno sam pod uticajem ljudi koji ti bukvalno govore kako treba da zivis , if you know what I mean.
Fleke o kojima ti govorish, su zvane izbojenost pigmentacija ili age spots(na nas bi bilo nesto kao godisnje imprefekcije , to kakogod ne znaci da samo stariji ljudi dobijaju ovu pigmentaciju vec se referise kao age spot jer vecinom dugogodisnje izlaganje suncu prouzrokuje ove vrste fleka, isto tako i trudnoca a i pojedine vrste kontracepcije koje sadrze mnogo hormona zvan ostorogen.Moja sestra ima problem sa ovim flekama kad sam joj preporucio kremu fade out rekla mi je da su joj se poboljsale i to je naravno privremeno, cudno mi je da ti se ove fleke samo pojave ljeti nije bas uobicajeno osim ako ti tvoja koze ima skriveni jezik i govori ti poruku kao - ne izlagaj me suncu please. Ljudi nemaju pojma kako je sunce stetno i cini kozu da stari prije svog vremena klasifikovan kao najveci neprijatelj kozi zajedno sa pusenjem.Ja bih se sklonio od sunca u potpunosti za jednu sezonu i tretirao ovaj problem na sljedeci nacin:
1-ako vec izlazis i moras izaci na sunce imaj naocare ili sesir ovo ne vazi samo za tropik vrjeme vec uobicajeno i ova 20C temp. je stetna.
2-pokusaj da imas rutinu ujutru da nakon sto ocistis lice stavis odmah kremu koja sadrzi spf15 ili visi i to svuda po tjelu ne zaboravi ruke, one su isto tako veoma podlozne pigmentaciji, ako bas ti je Evian previse lagana i osjeca se kao da se brzo upije mada ja mislim da je pogodan Evian za suhu kozu, bolje je koristit vodene kreme nego masne pune ulja kreme, ako ne onda pokusaj OLAY serum il kremu ,to je zaista fantasticna krema(a covjeka ja to sve isprobao ubicu Josephine -moju partnerku, sve je to njena kriivca jer kako kaze meni da sam sa ovim znanjem - ladies man.

)
3-a u medjuvremenu pokusaj da kupis neku kremu koja sadrzi sljedece sastojke Glycolic acid, ili Kojic Acid(ovaj posebno izbjeljuje kozu)il Hidroquinone acid isto izbjeljuje fleke.Ako vec nemozes pronaci ovakvu kremu (zavisno gdje zivis), mozes kupiti bocicu Glycolic acid na ebay koja nije toliko skupa oko 5 funti i traje mnogo, ovo je veoma jak i opasan acid koji moras koristiti pazljivo po instrukcijama, samo jednom sedmicno nanjeti na tu areu gdje imas fleku, jeli na licu nisi mi rekla?
Ok, znaci ovaj tretman koristis oko 6 sedmica i flaka NESTANE ovo stvarno funkcionise, siguran sam ukoliko nisi alergicna na njega.
4-opet ponavljam SPF15 nemoj zaboraviti svaki DAN, zaboravi glupe i ne zdrave poruke koje ti salju magazini da si samo atraktivna ako imas smedj ten, zaboravi na ten ovog ljeta i tretiraj tu pigmentaciju problem, kasnije ce biti lakse, uostalom mozes kupiti fake tan i nanjeti izgleda ko prirodan Josephine koristi sad izgleda kao da je sad dosla sa Majamia, super smedj ten.AL na zdrav nacin.
5-isto tako skrubiraj lice tj. eksfoliraj lice sa nekim produktom ako ne,, moze i mjesavina secera i olive ulja moze biti efikasno isto, secer da eksfolira mrtve celije koze a ulje da cini kozu hidrantnom u tom procesu.
Napisa ti ja istoriju ovdje, zelim ti svu srecu,nadam se da sam ti bar malo pomogao,vjeruj mi mozes se osloniti na ove informacije inace ne bi pisao o necemu u sta nisam upucen kako treba i oko neceg ovako ozbiljnog kao sto je tvoj izgled

a sto se suhe koze tice najbolja kucna remedija navodno je med, ili maska od meda a sto se produkata tice definitivno organicki produkti kao Liz Earle , crema de la mer, Guinot al ovo je veliki i skup investment..Al ako mozes izfinancirati tretiraj se necim stvarno bogatim vitaminima u kremi i skupim za svoju suhu kozu, zasluzujes.
Good luck