banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 28 Jul 2025, 17:04

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 283 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 15  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 09 Dec 2006, 07:08 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 30 Mar 2005, 22:09
WERONICKA je napisao:

Sad smo bliži Evropskoj Uniji,to je tačno,ali ćemo u njoj izgubiti i onaj beznačajni djelić suvereniteta kojim trenutno raspolažemo.

Što će tad biti povrijeđene nacionalne sujete,kad se vidi da je Beograd nekad bio obično sastajalište prilično samostalnih republičkih vrhuški,dok će Brisel biti centar iz koga će se naređivati, dok će naši "nezavišnjaci" od Ljubljane do Skopja morati kušovati i izvršavati tuđe naredbe.

Tako im i treba.

Ponovo će se vidjeti kako je ovdje sve rađeno da bi se šačica ljudi preko noći obogatila i instalirala nove kvislinške režime,pokorne Briselu,a okrutno ohole prema sopstvenim sunarodnicima.

Veronika ne sikiraj se, u Svetom Pismu lijepo i jasno piše da nećemo u EU.

Inače ne treba ni da naglašavam koliko se slažem sa porukom tvog teksta jer i sam i pišem i govorim suštinski isto.
Nova YU nam je mnogo bliža nego što iko pretpostavlja.
Svako dobro.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 09 Dec 2006, 08:31 
Majstor
Majstor

Pridružio se: 03 Jun 2004, 13:47
WERONICKA je napisao:
Ovaj tekst je posvećen jednoj zemlji koja je bila cijenjena na sve četiri strane svijeta i na svim kontinentima,u zemljama sa svim mogućim političkim režimima i kulturama.

Njeni državljani su bili oslobođeni ponižavanja pred stranim ambasadama ako su htjeli ići vani,a,ruku na srcu,mnogi i nisu htjeli ići,jer nisu imali razloga.

Ta je zemlja pokazala kako se mogu uskladiti različiti nacionalni i religijski kolektiviteti,te kako različitost kultura nije prepreka,već bogatstvo.

Ona je svojim radnicima dala najveća prava na svijetu,pa iako ona veoma često nisu mogla biti realizovana,ipak su bila putokaz za neka bolja vremena i model kakvo društvo je potrebno da bi se ostvarili ideali s kojima je počela još francuska revolucija.

Ta zemlja je bila simbol otpora fašizmu,zatim imperijalizmu sa Zapada i Istoka,ona je pokazala kako se treba boriti za svoju slobodu i dostojanstvo.

Ona je pokazala kako je moguće,ako ima želje,interesa i ljubavi za svoj narod,prevazići nepismenost,zaostalost i primitivizam.

Ona je...

Ma,ona je bila simbol svima koji pate i živi dokaz da je patnju moguće iskorijeniti i zato ju je trebalo uništiti.

Dakako,zahvaljujući našim vlastitim glupostima i ne tako malim greškama,bilo je moguće da bivši robijaši (neki politički,a neki i privredni) iz zatvorskih ćelija upadnu u predsjedničke kabinete,a da bivši partijski aparatčici umjesto srpa i čekića prigrabe nacionalne simbole i njihovom zloupotrebom zadrže moć koju nisu zaslužili.

Kako god,postradala je ogromna većina Jugoslovena,a manjina nacionalnih dušebrižnika je nastavila da spava u svili i kadifi.

Ponovo je kod nas nastala "kuka i motika",koja je sve siromašnija i bješnja,a ona će se dići tek onda kad dođu neki novi klinci koji će shvatiti da je svaki gazda isti,ma kojoj naciji on pripadao,mada je,možda,ipak najgori onaj "njihov",jer ih on najviše tlači.

A kako su gazde,koji se,zbog lokalnih jezičkih razlika zovu profiteri ili tajkuni,međusobno povezani,to će se i srpske, hrvatske... kuke i motike morati međusobno povezati ako žele nešto postići.

Tad će se ponovo aktuelizirati pitanje one divne zemlje kojoj je posvećen ovaj tekst.

Jer,ona se neće obnoviti zato što će ljudi iz Beograda ili Sarajeva htjeti ići na Jadransko more.

Za to im ne treba zajednička država.

Ona se neće obnoviti ni zato da bi se u Bosni i Hercegovini jela slovenačka pavlaka,jer nas već podaviše njome,bez ikakve koristi od toga.

Ona će biti potrebna zato što su svi društveni procesi toliko internacionalizovani,reklo bi se globalizovani,da se ništa ne može promijeniti u bilo kojoj našoj banana-republici,a da se to ne odrazi na stanje ili raspoloženje okruženja.

Da će socijalizam pobijediti izolovano u Srbiji ili Hrvatskoj ili kojoj drugoj jugoslovenskoj zemlji,to je zabluda koja će brzo postati jasna onima koji misle ostvariti nekakav socijalizam u nacionalnim granicama.

Sad smo još daleko od te divne zemlje.

Tako daleko da neki ne mogu da se snađu u toj perspektivi,pa je gube iz vida.

Sad smo bliži Evropskoj Uniji,to je tačno,ali ćemo u njoj izgubiti i onaj beznačajni djelić suvereniteta kojim trenutno raspolažemo.

Što će tad biti povrijeđene nacionalne sujete,kad se vidi da je Beograd nekad bio obično sastajalište prilično samostalnih republičkih vrhuški,dok će Brisel biti centar iz koga će se naređivati, dok će naši "nezavišnjaci" od Ljubljane do Skopja morati kušovati i izvršavati tuđe naredbe.

Tako im i treba.

Ponovo će se vidjeti kako je ovdje sve rađeno da bi se šačica ljudi preko noći obogatila i instalirala nove kvislinške režime,pokorne Briselu,a okrutno ohole prema sopstvenim sunarodnicima.

Nove generacije neće imati iluzija prema tim birokratima i tajkunima,niti će im praštati zločine u ime nacije,kao što čine sadašnje generacije, preplašene,pognute i besperspektivne,koje žive samo što živjeti moraju.

Poklič:

"Živjela Jugoslavija!"

tad neće biti odraz nostalgije,niti povod za podsmijeh,već odraz nove borbe kojim se ledi krv birokratiji i profiterima."

Jugoslavija, ideja Jugoslavije, bratstva i jedinstva, savrsenstva, ljubavi, razbibrige je postojala dok je postojao Tito. Nova Jugoslavija nije moguca, jer nema covjeka koji bi zagovarao ideologiju kakvu je zagovarao drug Tito. Neka mu je laka zemlja.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 09 Dec 2006, 12:26 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Pridružio se: 04 Avg 2001, 01:00
Dust je napisao:
Nova Jugoslavija nije moguca, jer nema covjeka koji bi zagovarao ideologiju kakvu je zagovarao drug Tito

Ima.
I ne samo "kao Tito", već i bolje.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 09 Dec 2006, 12:37 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Avg 2006, 14:43
Vader je napisao:
Dust je napisao:
Nova Jugoslavija nije moguca, jer nema covjeka koji bi zagovarao ideologiju kakvu je zagovarao drug Tito

Ima.

:sleepy2:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 09 Dec 2006, 12:53 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Jun 2004, 11:40
Ma dok je njofrinih nasljednika,otoku ce biti super.Zar ne? :wink:

Poslednji put menjao Flave dana 09 Dec 2006, 15:01, izmenjena samo jedanput

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 09 Dec 2006, 13:13 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Flavoure-Flave je napisao:
Ma doke je njofrinih nasljednika,otoku ce biti super.Zar ne? :wink:

Pa šta tebi fali u samostalnoj BiH,RS ili šta ja znam već kako se zove ... :D Jebe se otoku ko je na vlasti... :D Bitnije je kakve koristi otok ima od te vlasti :D :D

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 09 Dec 2006, 15:02 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Jun 2004, 11:40
Ako je tebi dobro i ne nicim me ne ugrozavas,ne vidim razloga da ni meni ne bude dobro. :D

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 09 Dec 2006, 16:05 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Flavoure-Flave je napisao:
Ako je tebi dobro i ne nicim me ne ugrozavas,ne vidim razloga da ni meni ne bude dobro. :D

Pa koliko me sjećanje služi,nepamtim da sam ikada napao B.Luku bilo čim(vbr,haubica,top,minobacač),pa samim tim pretpostavljam da ti je dobro.. :wink: Što se mene tiče samo uživaj jer ja te sigurno ne ugrožavam,samo pazi mogla bi te moja poštovana sugovornica Weronicka napasti jer nemaš pravo uživati osim u jugi.. :)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 09 Dec 2006, 17:35 
Majstor
Majstor

Vader je napisao:
Ima.

Moze malo vise informacija, za nas neupucene?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 09 Dec 2006, 20:08 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Sep 2006, 04:36
Vader je napisao:
Dust je napisao:

Ima.

Ima, ima....
Ko kaze da nema... :angel: :angel:

Citiraj:
pazi mogla bi te moja poštovana sugovornica Weronicka napasti jer nemaš pravo uživati osim u jugi..

Sto se tice WERONICKE ima svako pravo da uziva i u Americi, ali nema pravo da uskracuje to pravo WERONICKI da uziva u Jugoslaviji..
Jesam li mozda slabo jasna..???

- Ne, ali ja ipak dolazim odande....

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 09 Dec 2006, 20:56 
Majstor
Majstor

WERONICKA je napisao:
[
Ima, ima....

Imena drugarice, imena. Necemo se igrati macke i misa. Ko je ta osoba, gdje zivi?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 09 Dec 2006, 21:47 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Dust je napisao:
WERONICKA je napisao:
[
Ima, ima....

Imena drugarice, imena. Necemo se igrati macke i misa. Ko je ta osoba, gdje zivi?

Kao sto rece Aragorn nesto od toga pise i u Svetom pismu..
A imena........?
Zar je to sad najvaznije koja su imena.....
Necu ja iznositi imena jer nisam zato ovde niti bilo gdje ovlastena, ali hocu dati svoju ocjenu, ali na svoj nacin kako ja to vidim, a ocjenicu nase Republike i pokrajine koliko je svaka od njih zadrzala u sebi Jugoslavije i sta ce svaka od njih trebati da uradi da bi mogla da se vrati u Jzgoslaviju..

Evo ovako:
Jest da to treba moci razumiti, ali nadam se da ovde ima i takvih koji ce svatiti ovaj tekst sta bi mogao da znaci....

Nema nikavih iznenađenja,a to se moglo i pretpostaviti,a i kladioničari su nam dali za pravo ,da razred ponavljaju ,a samim tim će se naći u novom razredu gdje nikog neće znati doli međusobno sami sebe ,a uz to imaju jedinicu iz zalaganja ,a to su naravno:Hrvatska i Srbija te Kosovo i Hercegovina

Za ove iz Kosova vrijedi da će morati pratiti nastavu,u duhu približavanja euroatlantskim integracijama i na:srpskom , i na hrvatskom ,i na bošnjačkom i na crnogorskom jeziku,uz obavezni izborni makedonski ,a po našem savjetu i slovenski ,jer samo u globaliziranom svijetu,opstaju i idu naprijed poliglote tj.poznavatelji više stranih jezika,a kako je ovdje riječ i o nekim "regionalnim silama" poput Hrvatske i Srbije,to još više dobiva na težini

Za ove iz Hercegovine,vrijedi obavezan odlazak na duže vrijeme misionarenja i propagiranja Boga i Gospe Međugorske po vrletima i bespućima Afrike,ali bez ikakve naknade ,što njima i neće teško pasti,imajuću u vidu njihovu privrženost nematerijalnim i prolaznim te pokvarljivim sotonskim vrijednostima

Ostali su dobili prolaznu ocjenu,ali ne svi jednaku

Srednju prolaznu ocjenu su dobili Slovenija i Crna Gora uz obaveznu napomenu da porade na svom natalitetu i brojnosti,da bi se se u budućnosti moglo i imalo na temelju čega ocjenjivati

Najvišu prolaznu ocjenu su dobili,a naravno da to nije bilo teško zaključiti imajući u vidu prijašnje i sadašnje ponašanje,a i sami kladioničari su nam dali za pravo sa svojim koeficijentima,Bosna i Makedonija te Vojvodina ,koji uz to dobivaju i 5 iz zalaganja .

Na kraju,trebamo napomenuti da,u duhu približavanja euroantlantskim integracijama i nužnosti standardiziranja prema istima ,uz napomenu kako oni neće biti blagonakloni u ocjenjivanju,kao mi,već jako strogi iduće ocjenjivanje će biti kada svi budu:u istom razredu ,na istom mjestu ,u isto vrijeme ,a naravno je da će to biti u zemlji koja (J)jajce ima:mrgreen:,odakle će spermij krenuti u oplodnju,in vitro metodom ,koja će u strogo kontroliranim uvjetima,poroditi jedno dijete ,a ne 6 ili pak 8 mutanata
Naravno,zaključujete i sami,vidimo se u Bosni,u Sarajevu

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 09 Dec 2006, 23:11 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 21 Dec 2004, 20:02
Aragorn je napisao:

U Svetom Pismu? Na kojem mjestu? Kako si dosao do zakljucka da se radi bas o SFRJ? Slika

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 09 Dec 2006, 23:44 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Leona je napisao:
Aragorn je napisao:

U Svetom Pismu? Na kojem mjestu? Kako si dosao do zakljucka da se radi bas o SFRJ? Slika

Nauka je to drugarice Leona.......
Nesto u Svetom pismu pise ali to treba razumjeti...
I ovaj znak koji je u mom avataru opisan je u Svetom pismu samo ga treba tumaciti...
Eto ja to znam a ovde me neki vide kao nevjernika i Jugonostalgicara, a ja uopste nisam Jugonostalgicna samo sto vidim stvari drugacije od puno drugih ovih nasih nesretni i od Boga prokletih ljudi....

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 09 Dec 2006, 23:53 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 02 Nov 2006, 16:44
Odlicno,

jos uvijek postojim ja + jos nas nekoliko koji mastamo o tome da se opet jednoga dana ponovo zovemo jugoslovenima (jedini naziv kojeg sam u zivotu cijelim srcem prihvatio jer ove danasnje "varijante" mi se cine ogavne i "krvave")...

Nadam se ovaj put bez nacionalne ili regionalne podjele... a religiju, naravno svakome po volji, samo odvojeno od drzave (politicki gledano).

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 10 Dec 2006, 00:05 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

botulin je napisao:
Odlicno,

jos uvijek postojim ja + jos nas nekoliko koji mastamo o tome da se opet jednoga dana ponovo zovemo jugoslovenima (jedini naziv kojeg sam u zivotu cijelim srcem prihvatio jer ove danasnje "varijante" mi se cine ogavne i "krvave")...

Nadam se ovaj put bez nacionalne ili regionalne podjele... a religiju, naravno svakome po volji, samo odvojeno od drzave (politicki gledano).

:fist: + :fist:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 10 Dec 2006, 00:16 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 02 Nov 2006, 16:44
Weronicka,

kad neznas normalnije odgovoriti, Tita ti nemoj se onda ni javljati...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 10 Dec 2006, 00:40 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

botulin je napisao:
Weronicka,

kad neznas normalnije odgovoriti, Tita ti nemoj se onda ni javljati...

Sto se ljutis...
Pa samo potvrðujem to sto si rekao...
Sta ima da odgovaram kad me nisi nista pitao....

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 10 Dec 2006, 03:06 
staromodan
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Dec 2002, 16:42
ajd ti meni posalji to iz Svetog Pisma na privatni, da mi se malo okice otvore, ako te nije sramota pisati, kad vec neces ovdje na javnom da malo pojasnis, nama koji slabo vidimo.

pozdrav.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 10 Dec 2006, 06:03 
Majstor
Majstor

WERONICKA je napisao:

Kao sto rece Aragorn nesto od toga pise i u Svetom pismu..
A imena........?
Zar je to sad najvaznije koja su imena.....

Sto ce reci... nemas pojma.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 283 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 15  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]