Eh, da i ja nesto "recem"
Malo da komentarisem, tudje izjave.
"Manjak slobodnog vremena" - Pa dobro ljudi., je'l vi mislite citav zivot spavati, izlezavati se, setati, citati knjige i stvari slicne tim? Pa vecina
od vas sad nema porodicu, nema VELIKE obaveze, pa imate SLOBODNOG
vremena. Ok, ako kontate citav zivot sami proci, sami sebi biti dovoljni
onda trazi vrijeme za provod, izlaske i slicne stvari. Ali porodica, voljena osoba, to su obaveze i njima i za rad njih se treba suzdrzati nekih stvari koje su prije bile omiljene.
"stranci", pa naravno ni u jednoj zemlji stranac nije pozeljan, cak ni mi ih ovde ne volimo nesto posebno, a narocito poslije ovog sto nam se desilo.
Ali da su "kapitalisti" - rodoljubi., da ce zaposliti domaceg betera a ne stranca pcelicu.... to mi ne moze niko dokazati. Dajte ljudi , "sef" gleda pare a ne gleda boju koze i naciju. To je kapitalisticki svijet, nema ljubavi prema otadzbini vec prema parama.
Svako ko se trudi da postigne nesto u zivotu posticice to "tamo" na laksi nacin nego ovde. I ovde ce isto to postici, ali nakon duzeg vremena i nakon vishe potrosenih zivaca.
Opet se tu javlja i vrsta profesije koju znas i zelis da radis u inostranstvu. Ako ides da radis kao konobar, kopac kanala, kuvar, majstor pa nemoj ocekivati bog zna kakav tretman, jer ga nemas ni ovde. Mozes ocekivati da ce da te gaze, pljuju, da te tjeraju da radis 12 sati, ali isto tako je i ovde samo sto su ovde jos u ljudima ostale navike iz komunizma gdje jedan radi a 1000 leze a svi dobijaju iste pare.
Sta je nostalgija ? Odes da zivis negdje tamo i razmisljas kako je lijepo u tvojo Banjaluci i kako je sad tamo fino, a tu gdje si ti ruzno. Ako si doshao negdje da zivis onda pocni da zivis tamosnjim nacinom zivota na svoj nacin, ali nemoj da pljujes po drzavi koja te hrani i pricati kako je u tvojoj BL bolje.
Zasto ja hocu da odem odavde ( cim budem imao priliku) je sto sam vrlo rano spoznao sta znaci zivot i obaveze u zivotu i sto svojim trudom, radom i zeljom ne mogu odnosno ne vidim skori uspjeh u svemu tome. Koliko god ja se trudim da postignem nesto uvijek ce se naci neki prdonja koji ce sve to svojim malim imbecilskim mozgom da skrsi.
Ovdje su pomjerene svi sistemi vrednovanja, nista ne moze da bude po nekom redu i zakonu. Vlada neki hipnoticki haos kojeg dosta velik broj ljudi nije ni svjestan, a oni koji su svjesni samo se trude da ne ispadnu iz kolosjeka jer se boje da ce da polude.
Rodjaci ? rodni kraj ? Da ? ali to mene ne cini srecnim. Neko rece, da trebas u svojoj unutrasnjosti naci pobude za to sto cinis u zivotu. Meni se svaki dan desavaju nova iznenadjenja i ja kao i svi ostali savladjujem ih u letu, ali nekad se uhvatim i razmisljam i skotnam ad su to stvari odnosno te neke problematicne situacije nesto STO ne mora da se dogadja jer to mozemo da promjenimo ,ali jednostavno niko nema zelju. 90% ljudi koji su na vlasti u ovoj drzavi uopste NE ZELE da ova drzava prosperira. Sve da izgori, samo njegova pumpa da ostane i on je zadovoljan. Pa naravno da onda ni mali smrtnici koji zelimo da nesto promjenimo ne moze nista da ucinimo.
Slazem se, da NE MOZE svako da ode, neki ljudi nemaju hrabrosti, nekima nije stalno, neki se boje promjene, posla, rada. Neki ljudi ne zele da se osamostale, ne zele da prihvate obaveze, ali to je ono pravo izbora.
Kazem ne rastu vani pare na drvecu da ih treba brati, ali sigurno postoji red i zakon koji VECINA postuje i na taj nacin postoje SIGURNE stvari na koje covjek moze da se osloni.
Ako mi sta padne jos na pamet, dopisacu

[/b]