banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 29 Jul 2025, 11:34

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 283 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 15  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 22 Nov 2006, 18:53 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Avg 2006, 14:43
Micelijus je napisao:
Нека нека, вријеме ће показати све...
...и већ показује.
Показује на десетине, ако не и на стотине, људи који свакодневно, у главном пјешке или на бициклима, долазе у Градишку, у Републику Српску, из тог "хрватског благостања" из "земље снова", да би купили хљеб, уље и друге потрепштине...

А што се слободе тиче, довољно је погледати само колики је вањски дуг имала СФРЈ и колико су због тога људи, оправдано, галамили, зато што је био потпуно непотребан, а сада Хрватска САМА има већ дупло већи дуг него цијела СФРЈ. (Вјерујем да ни са осталим републикама није ништа боље) И зашто странци посуђују толике паре Хрватима? Зато што их воле? Јес шипак...

Знајте, чим сте узели кредит од швабе или енглеза, а који тако очигледно нема шансе да буде враћен и који је само из године у годину све већи, постали сте ништа више до њихово РОБЉЕ.

Ускоро ће доћи да наплате кредит, а чиме ће га наплатити, то се зна, оним што их највише интересује и на шта су већ одавно, још њихови прадједови, бацили око, а због чега су нас и завадили и уништили СФРЈ уз помоћ својих одавно познатих послушника и служичади...
А да би трагикомедија била још већа, купиће вас управо вашим рођеним парама, које су ваши "родољубни" генерали и њихови пословни партнери, тајкуни, тако марљиво крали од Хрватског народа и слали у Швицарску, Енглеску, Њемачку, да би вам онда те исте паре ти исти Швицарци, Њемци, Енглези..., посуђивали, њима вас уцјењивали, знајући да нема шансе да то вратите, и да би вам на крају вашим рођеним парама отели то мало државе а вас претворили у најобичније РОБЉЕ. (Наравно, исти принцип се примјењује и у осталим републикама)

Пропишаћете мајчино млијеко од тих ваших западних "пријатеља", ДЕМОНкрата.
Плакаћете ви за другом Титом, упамтите то, а неки већ и сада плачу.

И ето, када се већ помиње паљење, знајте и то да се срећа не може направити на муци опљакчаних, ојађених, протјераних 500 000 људских душа...

Нема ту среће јер Бог све види и свакоме његова плата стиже да пожање како је сијао.

Тако "уживајте" док још имате прилике, јер вријеме ће све показати и вријеме је близу...

Бог је праведан!

E uredniče,uredniče....Pa šta je tu loše što ljudi dolaze u RS i troše lovu da bi kupili jeftinije nego u Hrvatskoj...pa šta bi ja onda trebao reći ovdje u Rijeci pun kurac Talijana i Slovenaca,kupuju na sve strane,a nekad smo mi išli masovno u Trst u šoping..A ja Trsta nisam vidio već 7 god...Nije više jeftin uredniče...Zato neidem,a Talijani ovdje dolaze na tisuće kod naših zubara jebote...Šta misliš zašto uredniče...Al to nema veze sa temom uredniče..Još jednom pa neću više ...Ja znam koliki je Hrvatski inozemni dug i zašto se troši uredniče,počev od silnih km autocesta pa do svega onoga što su nam srušili uredniče u ratu...Znaš za popraviti,pa i kuće Srbima treba jako dosta novaca uredniče... :wink: Al nemoraš brinuti mi uzeli mi i vraćamo,nema ko u bivšoj jugi,jedni uzmu svi vraćaju... :D :D bratstvo i jedinstvo...Znam i uredniče da sada RH ima deviznih rezervi u visini od 8,120,000,000 Eura,više nego bivša juga pred kraj,a u RH živi samo 4,5 mil.ljudi..Znam da je RH ove god.od turizma zaradila preko 6,000,000,000 Eura uredniče,samo sad ta lova neće u Bg,nema više...Biti će love za otplatu dugova,nema frke... :wink: Valjda si dovoljno star pa se sjećaš 1990 i 1991 god kada je inflacija bila 70%pa u 91' 140%,devalvacija dinara 30%,više od 2435 firmi od 7591 nelikvidno tj.u gubitku...A nije bilo rata.. :D Pa di bi mi bili sad da nije bilo rata i tolikih razaranja uredniče....O 80'im i nestašicama nebih više,o tom sam sa Weronickom već naveliko razglabo... :D
Slažem se sa tobom da je Bog pravedan... Jer oni koji su htjeli sačuvati jugoslaviju na krvi Vukovara,dobro su je sačuvali uredniče :wink: O Titu nebih,ali da ću plakati za njim,nema šanse....Nisam plakao ni za bližima koji su poginuli u ovom ratu,a da plačem za njim. :wink:
i uživam uredniče ko nikad u jugi.... :D

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 22 Nov 2006, 20:13 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Sep 2006, 04:36
Ovaj na sve ima odgovor :lol:
Ali laganini... :lol:

- Ne, ali ja ipak dolazim odande....

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 22 Nov 2006, 20:21 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

WERONICKA je napisao:

Pozdrav uvaženoj Weronicki...

P.S.Pa nemam baš odgovor na sve,vidiš kako tebi nisam odgovorio na zadnji post.... :D

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 22 Nov 2006, 23:24 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

otok je napisao:
WERONICKA je napisao:

Pozdrav uvaženoj Weronicki...

P.S.Pa nemam baš odgovor na sve,vidiš kako tebi nisam odgovorio na zadnji post.... :D

Oprosti uvaženi gospodine nisam to primijetila... :lol:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 23 Nov 2006, 01:19 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 23 Okt 2003, 15:24
Jako lijepa i argumentovana razmjena misljenja. Da je srece da svi radimo ovako, svaki forum bi bio interesantan.

Ja mislim da Hrvatska pravilno ulaze posudjeni novac. Dobri putevi su preduslov svemu, a posebno turuzmi, na kome Hrvatska moze mnogo, mnogo da zaradi. Malo je zemalja koje imaju tako lijepu obalu, malo je zemalja koje imaju tako dobru i bogatu zaledjinu za proizvodnju hrane, tako da sve imaju svoje, nista ne moraju kupovati od drugih.
Pozdrav Zah

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 23 Nov 2006, 03:23 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Feb 2002, 01:00
previse ste se vec raspricali da bih u doba noci procitao cijelu temu ali evo od pocetka sam primjetio ovu 3 tacku... pa yu se najvise i raspala radi ekonomskih razloga... naime... hrvatska i slovenija vise nisu htjele da finansiraju razvoj bosne crne gore makedonije i ostalih republika. zanemarujuci josh nacionalizam u hrvata. zasto bi oni sad pristali da ponovo ulazu u zajednicku kasu? ne vidim razloga...

postao je umoran

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 23 Nov 2006, 12:09 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

kefalo je napisao:
previse ste se vec raspricali da bih u doba noci procitao cijelu temu ali evo od pocetka sam primjetio ovu 3 tacku... pa yu se najvise i raspala radi ekonomskih razloga... naime... hrvatska i slovenija vise nisu htjele da finansiraju razvoj bosne crne gore makedonije i ostalih republika. zanemarujuci josh nacionalizam u hrvata. zasto bi oni sad pristali da ponovo ulazu u zajednicku kasu? ne vidim razloga...

Evo kako je čovjek skontao sržsvega....
Uvažena Weronicka,g.uredniče Micelijus,zbog ovoga se juga raspala, EKONOMSKIH RAZLOGA(najviše)i zbog toga se više neće niti oformiti...
Bar što se tiče nekih njenih bivših republika.... :wink:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 23 Nov 2006, 13:15 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Feb 2003, 15:10
kefalo je napisao:
pa yu se najvise i raspala radi ekonomskih razloga... naime...

Тачно. Браћа Хрвати и Словенци су се задуживали до гуше да би куповали оружје којим су започели крваве ратове на овим просторима. А пратила су их браћа муслимани...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 23 Nov 2006, 16:05 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

daljac o cemu ti pricas majke ti? ajde malo pojasni molim te!

postao je umoran

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 23 Nov 2006, 20:06 
DELETED

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 23 Nov 2006, 20:54 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Micelijus je napisao:
Хех, просто не могу да се насмијем када видим чиме су људи оптерећени и на шта су љубоморни... На "титулу" уредника форума... просто човјек не зна да ли би плакао или би се смијао, ал ајде, да се вратимо на тему...

Дакле, друже оточе, вјерујем да сам, између ријечи "уредниче", схватио шта си покушао рећи у свом претходном коментару, иако то и нема много смисла...

Па да видимо...

otok je napisao:
E uredniče,uredniče....Pa šta je tu loše što ljudi dolaze u RS i troše lovu da bi kupili jeftinije nego u Hrvatskoj...pa šta bi ja onda trebao reći ovdje u Rijeci pun kurac Talijana i Slovenaca,kupuju na sve strane,a nekad smo mi išli masovno u Trst u šoping..A ja Trsta nisam vidio već 7 god...Nije više jeftin uredniče...

У Југославији се у Трст и у слична мјеста ишло да би се тамо куповали модни реквизити, тј. из обијести, јер у Југославији људи нису ходали гологузи, да прости женски свијет, па да им је била потреба ићи у трст по хлаче или ципеле. Значи чисти луксуз и обијест.
А да ли је тако и са Хрватима који пјешке и бициклима преваљују по неколико километара да би купили хљеб, млијеко, уље, брашно, шећер, со...
Некако не бих рекао да се ту ради о принципјелно истој ствари...

otok je napisao:
Ja znam koliki je Hrvatski inozemni dug i zašto se troši uredniče,počev od silnih km autocesta pa do svega onoga što su nam srušili uredniče u ratu...Znaš za popraviti,pa i kuće Srbima treba jako dosta novaca uredniče... Al nemoraš brinuti mi uzeli mi i vraćamo,nema ko u bivšoj jugi,jedni uzmu svi vraćaju... bratstvo i jedinstvo...
Ух јес градите, видим све вам руже цвјетају, нема ни једног незапосленог Хрвата...
Ајде сада лијепо пронађи податке о томе колико је километара путева, жељезничких пруга, далековода, водовода, па онда колико творница, школа, зграда, бродоградилишта, лука... и ко зна чега још, направљено У ХРВАТСКОЈ у посљератној СФРЈ и то у истом периоду, за неких 11-12 година, па онда од тога одузми километре путева, жељезничких пруга, творница..., и свега осталога што је изграђено од '95 до сада у Хрватској.
Па онда на то све додај дуг који је Хрватска пропорционално имала у СФРЈ и дуг који има сада, па ће ти можда, али само можда, неке ствари бити мало јасније, друже оточе...

otok je napisao:
Znam i uredniče da sada RH ima deviznih rezervi u visini od 8,120,000,000 Eura,više nego bivša juga pred kraj,a u RH živi samo 4,5 mil.ljudi..Znam da je RH ove god.od turizma zaradila preko 6,000,000,000 Eura uredniče,samo sad ta lova neće u Bg,nema više...Biti će love za otplatu dugova,nema frke...
Знам и ја, макар по ономе што се усуде да јавно кажу на ХТВ-у, да Хрватска има вањски дуг од око 30,000,000,000 евра... Чек, само мало, колико ти оно рече да има девизних "резерви"?
За шта их "резервирају", да ПОКУШАЈУ вратити дуг? И чије су то паре у тим фамозним резервама? Ваше сигурно нису, већ од оних којима дугујете још свега 21,880,000,000 евра, ако ме рачуница не вара...
А требало би вам цирка пет година тог вашег фамозног туризма да измирите дуг, и то да за то вријеме ни један Хрват ништа не једе ни не пије, ма да и не дише...

otok je napisao:
Valjda si dovoljno star pa se sjećaš 1990 i 1991 god kada je inflacija bila 70%pa u 91' 140%,devalvacija dinara 30%,više od 2435 firmi od 7591 nelikvidno tj.u gubitku...A nije bilo rata..
То што ви своју "стабилну" валуту градите на позајмљеним парама које ћете кад тад морати вратити, и то у квадратним километрима, потшо ништа друго и немате, то је ваш проблем.
Него, реци ти мени зашто Хрватска толико јуриша да освоји тржиште на простору СФРЈ? Зашто тако "напредни" и "проспреритетни" не извозите своје производе вашим драгим швабама и енглезима и преко њихових леђа развијате своје "господарство", него ви нама извозите Краш чоколаде и Гавриловић саламе, којих су, узгред буди речено, пуне продавнице по Бањалуци, док ваш народ прелази дневно неколико километара да купи мало јефтинији хљеб и млијеко... ?
Оно јест да мени не пада на памет да купим било шта на чему пише да је произведено у Хрватској или у Словенији или у овој спрдњи од педерације бих, и камо среће да више људи на то тако гледа, па да видимо гдје би Хрватска и Словенија завршиле да нема лудих Срба који само праштају, и што је још горе заборављају многе ствари, па се убише купујући крашеве чоколаде, фрукталове сокове и Гавриловићеве саламе. (Гавриловићеве, који је иначе био СРБИН а у чијој родној Петрињи сада једва да се нађе Срба да се на прсте могу избројати)

otok je napisao:
Uvažena Weronicka,g.uredniče Micelijus,zbog ovoga se juga raspala, EKONOMSKIH RAZLOGA(najviše)i zbog toga se više neće niti oformiti...
Опет и опет...
Ако Југа није била добра екномски, зашто сада сви, баш економски, трче у ту исту Југу, или у неке сличне креације, само на економском нивоу? А и чудно је да у тим настојањима предњаче управо Хрватска и Словенија. Зашто? Ето вам тамо те ваше западне ДЕМОНкратије и ваших "пријатеља" шваба и енглеза, па продајите њима фрукталове сокове и крашеве чоколаде... далеко вам лијепа кућа и вама и њима...
Ал јес шипак. Швабу и енглеза не интересују чоколаде и беби кашице, као ни Хрватско "господарство" и "бољитак", њих интересује само и једино да имају гдје да раскиселе своје смежуране гузице када дође љето и да имају довољно служинчади који ће се савијати и за пар пожутјелих центи их љубити тамо гдје сунце не сија...

И опет, гдје је тај силни просперитет, када ће се дуг почети смањивати, умјесто што се константно повећава...?

По вашим причама Срби би до сада већ одавно требали скапати од глади пошто су само од вашег туризма живјели, док би Хрватске улице требале бити поплочане златом, а нешто не видим да је баш тако...

Uredniče!!!!Pa nisi valjda ljut????Valjda griješim al' mi se čini tako...Toliko sam ljubomoran uredniče na tvoju veliku "titulu" da neznam kako ću pojesti ovu pizzu,koju sam uzgred zaradio ljetos od Švaba.. :D Koliko se ja sjećam,a jako se dobro sjećam jer sam išao kao mulac sa starcima u Trst,nisu se samo tamo kupovale traperice i kožnjaci uredniče..I te kako se kupovala kava,deterdženti,ulje,BANANE( :P :D )itd,itd...i to osobito 80'ih,a znaš zašto???Jer nije bilo moguće kupiti u jugi,a kad nešto od toga dođe malo veći redovi...A jesi siguran da samo Hrvati biciklima dolaze u šoping u RS,pa uredniče možda ima i koji Srbin... :wink: To što Hrvatske i Slovenske proizvode možeš kupiti u RS,isto tako proizvode od Vitaminke, možeš kupiti u Hrvatskim dućanima..Pa kakve to veze ima uredniče,demokracija je majku mu,uzmi proizvod od koga hoćeš..Vidiš tog u jugi nije bilo,nije bilo DEMOKRACIJE i izbora...Samo ono što su drugovi odredili.... :D Ja ti opet kažem nek'te nezabrinjava inozemni dug RH,mi ga uzeli mi ga vraćamo...Nema podjele na bivše republike..Čist račun.Kad me pitaš koliko je toga u RH otvoreno dok je bila u jugi,a koliko dok je samostalna,teško je za porediti...Možda bi ti mogao reći za 30-ak god,tj.kad bude samostalna proporcionalno onome koliko je bila u jugi...A sudeći po km.autocesta,otvorenim plinovodima,ulaganjem u turizam,infrastrukturu neće se niti moći porediti...A još nemamo omladinske radne akcije,majku mu :D :D A to što Hrvati i Slovenci kupuju tvrtke po Srbiji ili BiH,jebi ga to je najmanji problem,nek vlasti u tim državama to zabrane i riješen problem..Ta priča o protjeranim Srbima u Petrinji stoji uredniče,ali evo ja i ti možemo baciti opkladu da u mom gradu,Rijeci,živi puno veći br.Srba nego Hrvata recimo u B.L...Pa ako im nije dobro zašto se nevrate u Srpske krajeve...Ne uredniče,evo čak i g.Žilić pravi Srbijanac traži Hrvatsko državljanstvo..Valjda mu se sviđa ovdje uredniče... :wink: Neće nam ulice biti popločane zlatom,ali bar ćemo puno bolje proći gospodareći sami svojim resursima :D :D Isto kao i vi uredniče...Biti će i vama puno bolje,sad sami vodite svoju ekonomiju...p.s I nikada nisam rekao da će Srbi skapati od gladi,sačuvaj Bože u 21 stoljeću,i to u Evropi.... :D P.P.S još nešto za kraj,znam u čemu je razlika što se tiče dugova u bivšoj sfrj i sad u Hrvatskoj...Kad je juga nabila dugove,tj.kad je bio vrhunac duzničke krize,sredina 80-ih bile su velike nestašice svega i svačega u jugi,mi u RH i jučer i danas i sutra ne oskudijevamo u ničemu...Ima svega.... :D :D Samo daj love... :D A može i American i Diners... :D Sve ide g.uredniče... :D :D

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 23 Nov 2006, 21:34 
DELETED

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 24 Nov 2006, 03:41 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Bosna i Hercegovina i njeni narodi imaju posebnog interesa za obnovu Jugoslavije. Poznato je da je Bosna i Hercegovina kao država nastala u toku NOB-a, odlukama zasjedanja AVNOJ-a i ZAVNOBiH-a. Ne može se, međutim, istorija tumačiti selektivno, kako to ideološki i dnevno-politički razlozi zahtijevaju. ZAVNOBiH je dio sistema AVNOJ-a i njegove odluke su formulisane uz čvrsto uvjerenje da će Bosna i Hercegovina biti u sastavu federativne Jugoslavije. Obzirom na nacionalni sastav stanovništva, Bosna i Hercegovina ima izgleda da opstane kao država na bazi čvrstog i trajnog mira, demokratije i nacionalne ravnopravnosti ako se nalazi u sastavu Jugoslavije. Legitimno je pravo bošnjačkog naroda da doživljava Bosnu i Hercegovinu kao svoju domovinu i izražava želju da, kao što je bilo i u prošlosti, živi na svim njenim dijelovima. Ali, isto tako je legitimno pravo Srba i Hrvata u Bosni i Hercegovini da žive u jednoj državi sa svojim sunarodnicima iz Srbije i Hrvatske. Ova prividna protivrječnost se može riješiti na miran i demokratski način samo ako se obnovi jugoslovenska država. Time bi bili ostvareni interesi i želje sva tri bosanskohercegovačka naroda. To se već desilo u vrijeme SFRJ, u kojoj je nacionalna ravnopravnost važila kao realna činjenica, a ne kao pusti san jugo-romantičara.

Obnova Jugoslavije i jugoslovenstva je najviše u interesu radničke klase, jer nacionalno podijeljena ona ne može igrati ulogu samostalnog činioca u borbi za svoje interese. Ne radi samo o tome da je radnička klasa u jugoslovenskim državama pod dominantnim uticajem nacionalističke ideologije. Možda i više od toga je problem što je radnička klasa u bilo kojoj pojedinoj jugoslovenskoj državi isuviše malobrojna da bi se mogla oduprijeti svojim protivnicima na regionalnom i globalnom planu. Jugoslovenska radnička klasa, objedinjena u jednom političkom pokretu i oslobođena nacionalističkih predrasuda, predstavlja respektabilnu političku snagu. Njen otpor globalizovanom kapitalu će biti uspješniji ako djeluje kao jedinstvena sila.

Zato narode moj pamet u glavu.... Naročito svi vi koji u Bosni napaćenoj živite.... Krenite prvi! Učinite Bosnu i Hercegovinu malom Jugoslavijom i pozovite svoju veliku braću da se oni Vama pridruže...ali prvo svako sa svojima krvnicima i grobarima Jugoslavije i Bosne rasčistite....

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 24 Nov 2006, 03:51 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

ja neznam kako da opisem ljude jugonostalgicare... jedino sto mi pada na pamet je budale.... uvrijedljivo jeste.. ali sve sto vi pricate ja ne vidim da pije vode! ja bi najvise volio kad bi mi mogli nekako da udjemo u zajednicku drzavu sa kinom rusijom i amerikom... i da je to teoretski moguce... mislim da oni to ne bi htjeli i tu bi bio kraj nasih fantazija! isto tako... niko do vas sacica nece YU .... samo penzioneri... ali jer njih treba pitati i slusati? zato YUGOnostalgicari prestanite da nostalgicarite i ukljucite se u demokratiju bez tita i partije. sto je bilo bilo je... da je bilo dobro jeste... da je bilo lose jeste... mix hemedex :) nema vise!

postao je umoran

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 24 Nov 2006, 04:34 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Citiraj:
ja neznam kako da opisem ljude jugonostalgicare... jedino sto mi pada na pamet je budale.... uvrijedljivo jeste.. ali sve sto vi pricate ja ne vidim da pije vode!

Ako neznaš kefalo kako nešto da opišeš onda se nemoj ni truditi da to činiš.. Ako nekoga smatraš budalom onda to zadrži za sebe a ne javno da to kažeš jer taj kome takve riječi upućuješ ima pravo isto da kaže za tebe.. Jer i sam se pozivaš na demokratiju.. Pa bogati... Zar je i to demokratija da nekom demokratski kažeš da je budala zato što javno misli i to isto govori ne vređajući nikoga ni kolektivno ni osobno ni pojedinačno..

Ako nevidiš ovo što neko priča da pije vode kako ti kažeš onda to jednostavno preskoči i ne komentariši nikako. To što ti nevidiš to je tvoj problem i neznači da neko drugi nesmije da vidi drugačije...

Citiraj:
zato YUGOnostalgicari prestanite da nostalgicarite i ukljucite se u demokratiju bez tita i partije.

Eto moj kefalo mi nećemo da prestanemo nostalgičariti baš zato što demokratska načela nam to dozvoljavaju da razmišljamo onako kako mislimo da treba razmišljati.. Uključeni smo u demokratiju i ako nista nemožemo onda nam misliti i pisati niko nema pravo da zabrani...
Moj savjet ti je kefalo da ti preispitaš sebe i svoju svjest živiš li ti u demokratiji, a ako misliš da živiš onda misli svojom glavom slobodno i ne pokušavaj meni Yugonostalgičarki naredbodavno sugerisati da se ja uključim u neku vrstu tvoje demokratije bez partije i Tita...Eto ja hoću da se uključim bez Tita, al neću bez partije jer demokratski je politički se urganizovati puitem partije, a nije izvan partije nekom naređivati ili sugerisati šta da prestane, a šta da započne...

Toliko za sad moj demokrato uvaženi gospodine ,,kefalo"

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 24 Nov 2006, 05:06 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

hehe
vidis ja ono sto o tebi, prvenstveno iz tvojih stavova mislim, sam javno rekao a kad ti govoris o meni ti upakujes u ukrasni papir a zapravo isto mislis kao i ja o tebi :D
Citiraj:
Ako neznaš kefalo kako nešto da opišeš onda se nemoj ni truditi da to činiš.. Ako nekoga smatraš budalom onda to zadrži za sebe a ne javno da to kažeš jer taj kome takve riječi upućuješ ima pravo isto da kaže za tebe.. Jer i sam se pozivaš na demokratiju.. Pa bogati... Zar je i to demokratija da nekom demokratski kažeš da je budala zato što javno misli i to isto govori ne vređajući nikoga ni kolektivno ni osobno ni pojedinačno..

zar sam ja rekao da ti mene ne mozes nazvati budalom? pa samo izvoli ja ti ne branim... niti bi se zbog toga pretjerano uzbudjivao, pobogu ima josh 6milijardi ljudi i ne vjerujem da svi misle tako ;)

Citiraj:
Ako nevidiš ovo što neko priča da pije vode kako ti kažeš onda to jednostavno preskoči i ne komentariši nikako. To što ti nevidiš to je tvoj problem i neznači da neko drugi nesmije da vidi drugačije...

eto... ja volim da znam sve... i zasto bi ja preskakao ovu temu ili bilo koju ako me to zanima... problem je kako ja to vidim, ne u meni vec u vama sto to ne znate da argumentujete i da objasnite sto ste vi yugonostalgicari a da je to iz neke realne tacke gledista. i da svoje ciljeve obnove yu predstavite kao moguce... a oni su u mojim ocima nemoguci!

Citiraj:
Eto moj kefalo
nisam ja tvoj vec svoj i mamin i tatin ;) nismo dosli da se vrijedjamo a ovo kako se ti meni obracas je cisto ponizavajuce... ali ovo je demokratija.. i sve je dozvoljeno! :lol:

Citiraj:
Toliko za sad moj demokrato uvaženi gospodine ,,kefalo"

isto kao komentar na prethodni citat.

Citiraj:
Eto ja hoću da se uključim bez Tita, al neću bez partije jer demokratski je politički se urganizovati puitem partije, a nije izvan partije nekom naređivati ili sugerisati šta da prestane, a šta da započne...

naravno... samo meni neko kad spomene partija ja odmah pomislim na jednopartijski sistem... pa me onda to sve vise ne podsjeca na demokratiju!
da ne bi ovaj moj post bio samo odgovor na tvoj post evo da malo doprinesem i temi ;)
naime... moje misljenje o yugonostalgicarima(da li se to nekome svidjelo ili ne, ne interesuje me) je da ste vi izgubljeni u vremenu i prostoru i da ne mozete da se snadjete u trenutnim desavanjima oko vas. i to je glavni razlog zasto vi pokusavate da se vratite na staro... licno mislim da je to glupost i mozda cak i bolest. sretao sam X ljudi koji pricaju samo o proslosti kako su oni nekad barili cure kako u skoli ovo ono... kako je prije bilo... a sve to zato sto sada zive jako lose. i ne vide izlaza iz te situacije pa onda jedino sto ih tjesi je da su bar nekad zivjeli dobro. sve je to uglavnom uzrokovano ratom i da ga nije bilo bilo bi manje takvih ljudi. nisu to neki tamo ljudi ima tu i meni jako dragih osoba i ako pogledate oko sebe... ima ih i oko vas! ja ne tvrdim da ja nikad nisam yugonostalgicar... pobogu u toj sam drzavi rodjen i isto imam sjecanja uglavnom dobra(na djetinjstvo pa moraju biti dobra :D). ali znam i da bi nova yu..... prvo bilo bi ju nemoguce ponovo napraviti i drugo ne bi opet vjecno trajala.... a odatle slijedi josh krvi za zednu zemlju! ima tu josh toga... ali ne bi da razmisljam kao sto sam vec rekao o neostvarivim ciljevima nostalgicara.

pozdrav

postao je umoran

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 24 Nov 2006, 08:57 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Micelijus je napisao:
Али хајде да се вратимо мало на наслов теме...

Ја, иако непоправљиви Југо-носталгичар и без обзира што је моја једина домовина Југославија, не могу прижељкивати нову Југославију, макар не тренутно, макар не до неког новог доба, доба препорода и драстичне промјене људских душа, система вриједности и начина размишљања...

Зашто не?
Па ево, овако...

Постоји пар веома лијепих, поучних и надасве пригодних пословица за ову тему и за ово питање које ћу овде цитирати:

"Ако те исти човјек три пута превари, онда си глуп, ако три пута у исту рупу упаднеш, онда си слијеп."

"Проклет био ко те једном преварио, али ко те два пута преварио, благословен био"

(Пословице преузете из књиге "Vox populi")

Погледајмо само каква је ситуација била послије Првог свјетског рата, пред настанак прве Југославије, у коме су Хрвати и муслимани отворено, цијело вријеме рата, били на страни окупатора, агресора, Аустро-угарске.
Као побједници и као народ који је претрпио највеће жртве, Србима се дала могућност да узму свој ратни плијен тако да је краљ Александар практично од савезника добио могућност да сам исцрта границе краљевине СРБИЈЕ.
Наравно, то се на жалост Срба није десило, већ су се "браћа" Хрвати и муслимани ухињили, подвили репове (као што то обично бива), убацили се у Краљевину СХС да би им за узврат била опроштена (и што је још горе заборављена) сва злодјела која су учинили, а о ратној штети да и не говоримо...

Па онда поново, '45, послије рата у коме су окупатори, Њемци, у Загребу били дочекани са овацијама и узвицима одушевљења, када је цијели Загреб изашао на улице да отворених руку дочека своје "пријатеље", фашисте...
послије рата у коме су "браћа" Хрвати измислили и патентирали творницу за убијање Српске дјеце...
послије рата у којем је за једну ноћ у селу Дракулић, у околини Бања Луке, усташком камом на спавању поклано 2300 (двије хиљаде и три стотине) људских душа, и то под благословом папиног изасланика, католичког попа...
послије рата у коме су "браћа" Хрвати на сваки могући начин гледали да, ако је икако могуће, потпуно истријебе Србе, зарад чега је њихов поглавник, монструм анте павелић, као награду добио марионетску државу НДХ...
послије рата у коме је, У ХРВАТСКОЈ, у антифашистима, тј. у партизанима, било ПРЕКО 80% СРБА, док су свега 20% чинили Хрвати, муслимани и остали... (непотребно је и говорити колики су проценти били у другим републикама...)
и послије рата у коме је изгинула ТРЕЋИНА свог Српског мушког становништва а небројено недужних жена, дјеце, стараца нашло свој крај у некој од многобројних хрватско-муслиманских творница за убијање Срба...
.
.
.
Послије таквог рата, Срби све опраштају, (а што је најгоре изгледа и све заборављају, заборављају јауке из Јасеновца, плач дојенчади из Дракулића...) и примају, ОПЕТ, "браћу" Хрвате и муслимане, који су се ОПЕТ ухињили и подвили репове, примају их отворених руку, уз причу о љубави, братству и јединству...
Наравно, Хрватима и муслиманима се све опрашта, а о евентуалној ратној одштети се и не размишља... сви смо једнаки, сви смо браћа... Хрватска се за вријеме те "неваљале" СФРЈ толико гради, колико се није изградила од Диоклецијана до '41., али докле год у Хрватској има Срба, све то "браћи" Хрватима изгледа није довољно...

И тако је то било, све док се негдје око '72 не појавише ученици и насљедници монструма Павелића, Алија и Фрањо, и показаше своју "искреност" за братсво и јединство, на дику и понос свог тутора, монструма павелића, због чега су и били, неправедно, осуђени на робију, умјесто да је с њима завршено по кратком поступку...

И онда, већ негдје крајем '80.-тих, привремено успавани духови се буде, помоћу обилате трансфузије од стране западних ДЕМОНкрата, тако да сам ја ЛИЧНО, својим ушима у љето '90, када још ни помена није било ни о каквом насиљу или рату, слушао говор Шиме Ђордана у једном приморском сеоцету у близини Сплита, у коме Шиме Ђрдан, тада "уважени саборски заступник" водеће странке у Хрватској, држи слиједећи говор, парафразирам:
"Срби су у Хрватску дошли само са блатом на опанцима и сада има да се врате тамо одакле су дошли!
(говор прекида овација локалних мјештана...)
Али са собом смију да понесу само блато на опанцима, јер су само то у Хрватску и донијели!
(опет се пролама громогласни аплауз локалних мјештана...)"
Завршен цитат...

Да би слика била потпунија, тај говор је, горе поменути, одржао на освештању новосаграђене католичке капелице...

И послије тих и таквих говора од стране водећих људи хрватског политичког живота Србима говоре да се немају чега плашити и оптужују их за балван револуцију зато што нису дали да полицајци, које је послао тај исти Шиме ђордан и њему слични, дођу у њихова села и направе репризу Дракулића или једног од многобројних других српских стратишта...

Послије тога сви знамо шта је било, под изговором "балван револуције", сви се сјећамо слика непрегледне избјегличке колоне, престрашених жена и дјеце, коју бомбардују хрватски авиони и коју каменују хрватски грађани...

Е па, питам ја вас сада, "браћо" Хрвати и муслимани, тј. питајте ваше дједове и прадједове, зашто нисте били људи, поштени и часни, па да послије првог и другог свјетског рата тражите независност?
Зашто нисте рекли:"Нећемо са Србима, хоћемо своју државу иако смо били на страни поражених!"?
Ко вам је бранио да то кажете?
Да није друг Тито ишао од Хрвата до Хрвата и од муслимана до муслимана па им завртао уши и нагонио их да уђу у СФРЈ и да му касније пјевају на слетовима и плачу ко кишна година на његовом спроводу?

Израчунајте, "браћо" Хрвати и муслимани, ако рачунати знате, колика би, са каматама, била ратна одштета коју сте требали да платите Србима послије првог па онда послије другог свјетског рата, па онда кажите ко је од кога крао и ко је на чији рачун и на чијој грбачи живио!

Али нека, мени, а вјерујем ни осталим Србима, није жао и ваше паре нам не требају, зато што ја са поносом могу рећи да сам СРБИН јер ми ни дјед ни прадјед није био ни хиња ни кукавица ни дволичњак ни преливода да би 50 година глуматао и улизивао се из чистог кукавичлука и материјалне користи...

Ето, зато ја, тренутно, не могу прижељкивати своју једину домовину, своју Југославију, јер не желим да тјерам оне који ме мрзе само зато што сам Србин, само зато што ми преци нису хтјели љубити ни турчина ни папу тамо гдје сунце не сија зарад бољег материјалног положаја, да скупа градимо и живимо у истој кући, штавише, то би ме учинило и будалом, јер ти исти, са којима бих као требао да градим кућу, већ два пута ту исту кућу из темеља срушише, забивши ми, мучки, кукавички, из потаје, нож у леђа...

Поред тога, ако смо послије 50 година братства и јединства, слетова, грљења и љубљења..., били такви да су ови наши душмани, западне ДЕМОНкрате, успјели да нас заваде и наведу да се овако крвнички, звјерски, поубијамо, шта очекивати сада, послије тог тако крвавог, звјерског убијања...

Да се мене пита, треба направити ЗИД и одвојити све што носи назив СРПСКО и СРПСКА и благословити све и пожељети свима срећу, опростити им све, ма како страшно било, али НИКАД не заборавити, да се више НИКАД не понови...

А Југославија...
Југославија, та обећана, Богом дана земља, тај благослов и дар који тако бахато одбацишмо..., та Југославија, домовина свих народа и народности и људи добре воље, ће заувијек имати посебно мјесто у мом срцу, али и само тамо, макар до неког новог доба, до неке нове катарзе, преображаја...

Нека буде воља Божија!
Бог је праведан!

E uredniče ti si jugonostalgičar isto kao i ja :D :D Blage veze ti nemaš sa jugonostalgijom,ti si tipičan Srpski nacionalist,i neka jesi...poštenije je tako nego biti prikriveni jugonostalgičar :D :D Dug je ovaj tvoj post,predug i mada nema puno veze sa temom,osvrnut ću se i na njega...Mada sam razglabao o ovome sa svojim uvaženim kolegom"herewegoagain",ajd još jednom...Kakav ratni plijen ste vi trebali dobiti poslije prvog svjetskog rata????I daj mi molim te reci ko je Hrvatski narod pitao poslije prvog svj.rata da li želi samostalnu državu,ostati pod Austrijom ili ući u kraljevinu SHS..Nigdje nisam našao podatak da je bio raspisan referendum o tome...Znaš ono,referendum=demokracija..A ako ćemo pravo SRBIN je izazvao I svj.rat ubivši u Sarajevu,Austrougarskog cara... :wink: Ovo ti je najbolje"Hrvati se ubacili u kraljevinu"...Pa uredniče kralj je dobio besplatno što mu nikad nije pripadalo veliki dio obale...Čak je osnovao i ratnu mornaricu,kraljevsku :D :D A o tome ko je pobio Stjepana Radića i ostale Hrvatske zastupnike u BG 1928 neću niti pričati...Još nešto kraljevina shs je bila nova država(mada katastrofa za Hrvate)koja je nastala na pristanku(mada opet ponavljam nikakav referendum nije bio o tome)tri naroda Srba,Slovenaca i Hrvata u jednu državnu cjelinu..Kraljevini Srbiji na mirovnoj konferenciji u Parizu nije priznat niti jedan komad zemlje osim onih krajeva koje je dobila 1913 god.bukureštanskim mirem...Dakle uredniče Srbija je ušla u sastav kraljevine shs i nikakav povlašteni položaj nije trebala imati u novoj državi..A imala je i te kako...samo razmisli kako su porezi cijele države stizali u kraljevsku blagajnu,koja se gle čuda nalazila u BG... :D
Drugi svj.rat i ustaše...je uredniče velika mrlja u Hrvatskoj povijesti...Ali uredniče znaš li ti da je 22.06.1941 god,u okolici Siska osnovan prvi partizanski odred u porobljenoj Evropi sastavljen od 39 ljudi,isključivo Hrvata...Znaš li uredniče da u ljeto 1941 god 500 partizana iz Splita,Solina,Kaštela i Sinja(90% Hrvati)idu na područje Knina,u borbe protiv četnika,a gdje bivaju poraženi od združenih Talijansko-četničkih snaga..Pa nije baš da su i tvoji četnici bili nevinašca,recimo rujan 1942 god.četnici Petra baćovića u Makarskoj su ubili 900 Hrvata,nekoliko svećenika oderali i popalili par sela..listopad 1942 u Dalmaciji četnici skupa sa Talijanima ubijaju 109 Hrvata simpatizera NOP-a iitd,itd...
I kamo sreće da nas poslije II svj.rata niste primili u usranoslaviju,ali vas se pitalo ko i nas....E vidiš u toj usranoslaviji kreće zlatno vrijeme za vas...A što se tiče Njofre ,1941-1945 god bio vam je dobar jer je bio poslušan isto ko kad vam je vodio SD Partizan,ali kad je skonto šta je zapravo ta jugoslavija ili bolje rečeno Srboslavija odmah čovjek posta nacionalista.... :wink: O ovom ratu i ratnoj odšteti neću niti pričati jer naravno mi Hrvati smo sami bombardirali Dubrovnik,da bi ga vi Srbi napravili starijim i ljepšim... :D :D Naravno da se podrazumjeva da smo sa područja Srbije tri debela mjeseca sami sebe bombardirali po Vukovaru...E uredniče ti si totalno promašio ovu temu jer nemaš veze sa jugoslavenstvom,a možda i nisi jer ste vi i prisvajali tu jugoslaviju...Ali nema više uredniče,NIKD više,i samo podignite zid,vi ste ionako dovoljni sami sebi...Nas pustite na miru... :wink:
P.S.Kolona Srpskih izbjeglica je bila 1995 god,a Vukovar 1991 god.uredniče..
PPS Možda ti preci nisu ljubili Turčina,ali su uredno bježali od Turaka na područje Hrvatske i molili Austrijskog cara(koji je za vas poslje zločinac),da ih pusti u vojne krajine...
PPPS I pusti jugoslaviju i drži se Srbije jer tako si uvjerljiviji u cijeloj svojoj priči..Nemoj se sramiti onoga što u stvarnosti jesi...jugosloven sigurno nisi... :D

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 24 Nov 2006, 19:05 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Feb 2003, 15:10
Citiraj:
- A odakle ste Vi?
- Iz Jugoslavije.
-Zar postoji takva zemlja?

:thumbleft:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 24 Nov 2006, 19:07 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 23 Sep 2006, 23:30
Daljac je napisao:
Citiraj:
- A odakle ste Vi?
- Iz Jugoslavije.
-Zar postoji takva zemlja?

:thumbleft:

:pottytrain5:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 25 Nov 2006, 17:42 
DELETED

Poslednji put menjao DELETED dana 26 Nov 2006, 13:23, izmenjena samo jedanput

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 283 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 15  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]