MilaB je napisao:
ja sam mnogo stidljiva i to je za mene malo tezi zadatak da odem kod nepoznatog muskarca na takav pregled, a posebno ako mi po godinama moze biti otac, ja znam da to ne igra nikakvu ulogu i da stariji vecinom moze da bude bolji/iskusniji doktor, ali kao sto sam vec napisala htjela bi da to bude neko mladji jer mislim da bi tada bila opustenija i da bi se lakse odlucila na to...
...
ja ti licno savjetujem da ovakav stav promijenis i da pokusas da razmisljas drugacije.
Svaki ljekar posmatra pacijenta u toku svog klinickog rada kao ljudsko tijelo sa apsekta anatomije, fiziologije, patologije ....svih medicijnskih uglova i svakako psihologije.
Problem koji pacijent ima on mora da prepozna, da se skoncentrise na sve moguce situacije oko toga i svakako kako da pomogne.
To sto je ta regija intimni dio tijela, i sto je sakrivena od ociju javnosti, ne znaci d aon to tako posmatra (mislim u sex. smislu)...
Predlazem, da sa svojim doktorom pricas o svom problemu stidljivsti, on je taj/ta koji treba da ti razbiju strah i predrasude na tu temu.
I generalizacija nije dobra,tipa zene gin. su lose, muskarci gin . stariji-mladji i sl...
Ljekare treba dijeliti na dobre i lose tj. kvalitetne i one koji to nisu, bez obzira da li su muskog pola, zenskog pola, mladi , stari, crni, bijeli, srbi ili nijemci...
lijep pozdrav