banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 18 Jul 2025, 22:47

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 16 Posta ] 
Autoru Poruka
 Tema posta: Sajam automobila 2006
PostPoslato: 13 Okt 2006, 18:35 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 07 Maj 2006, 15:23
Bio sam danas i nisam zadovoljan. Sem toga sto opet nema nekih firmi koje nisu bile ni prosli put, danas nisam vidio ni Skodu! Jedina stvar koja valja je Citroen C6, ostalo je vec vidjeno u gradu. Iz godine u godinu sve losije... Eto, pri izlasku sa sajma naletim na Renault megane cabrio, strava napucan, a takvog nigdje na sajmu nije bilo!

I uopste ne razumijem u cemu je poenta dovoditi na sajam automobile koje mozemo vidjeti i u salonu, sa osnovim paketima opreme. Dajte nesto kao C6, pa zar su Citroen i Audi jedine firme koje to razumiju. I da ne zaboravim, pogledajte Zastavu 10, i nije tako losa. Izlozili su i Jugu cabrio, to je meni recimo bilo zanimljivo.

Vrh

PostPoslato: 13 Okt 2006, 21:49 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Maj 2003, 16:07
P@vle je napisao:
I uopste ne razumijem u cemu je poenta dovoditi na sajam automobile koje mozemo vidjeti i u salonu, sa osnovim paketima opreme. .

kakvo nam je trziste i platezna moc, takav sajam :wink:
onaj(a takvi su u promilima) ko ima para za futuristicke modele on ide u Zenevu, Paris, Budimpestu i slicne sajmove, ne zeza se po Banjaluckom Metalu.... :)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 14 Okt 2006, 08:55 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Feb 2003, 12:01
poslije onoga sto sam vidio na zagrebackom sajmu automobila na koji idem svake druge godine, sve ostalo je luk i voda....

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 14 Okt 2006, 14:57 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 17 Apr 2002, 01:00
Citiraj:
I uopste ne razumijem u cemu je poenta dovoditi na sajam automobile koje mozemo vidjeti i u salonu, sa osnovim paketima opreme. Dajte nesto kao C6, pa zar su Citroen i Audi jedine firme koje to razumiju.

Dobro ti rece neko o plateznoj moci.

Nisam jos bio ali siguran sam da je dacijin/renaultov stand prepun..

Audi se vozi samo zato sto imas servisera u bl, tako da svako ko ima iole para kupuje sesticu. BMW niko ne vozi jer ti je Vuko Slavonski Brod najblizi servis, pa kad ti se pokvari ti sjedi i placi. Da ne pricam dalje. Poznanica mi ima rovera i slepala ga je u zagreb na popravak, izaslo je ko svetog petra kajgana.

Elem, luksuz u voznji ovdje je veoma malo zastupljen i malo ko ga moze priustiti, tako da nije ni logicno da taj dio trzista dijeli vise proizvodjaca, to je uzeo audi sa sesticom i osmicom i pokojim Q sedmicom i to ti je kapak. ostalo je sve nesto skromno..

al' zato dacia ubi sakom, poznanikov drug radi u renaultu kazu da je ne mogu nanijeti u bih.

inace cujem da SA sajam ove godine se ne odrzava, pa sam ocekivao vise od ovog naseg, ali kako vidim to se nije obistinilo. A i cuo sam da nije bilo mjesta za sve izlagace, jer su ovi koji su izasli trazili vece standove, tako da ih nisu mogli sve uglaviti.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 14 Okt 2006, 15:32 
Pripravnik
Pripravnik

Добро, немамо пара, па шта? То не значи да сам ја дао 3 марке да гледам ауте које могу видјети по улици, хоћу да видим више аутомобила попут Ц6-ице! За то ваљда и служи сајам... Ко хоће да купи ауто и жели да га детаљније погледа па и испроба нека оде у салон!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 14 Okt 2006, 19:55 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Nov 2003, 23:39
P@vle je napisao:
Добро, немамо пара, па шта? То не значи да сам ја дао 3 марке да гледам ауте које могу видјети по улици, хоћу да видим више аутомобила попут Ц6-ице! За то ваљда и служи сајам... Ко хоће да купи ауто и жели да га детаљније погледа па и испроба нека оде у салон!

:D Svašta... Gdje ćeš napraviti najbolju kupovinu ako ne na sajmu???
Stavi se u situaciju da kupuješ automobil. Sačekaš sajam, odeš tamo, pogledaš šta ko nudi, "opipaš" svaki model koji te interesuje, na licu mjesta uporediš konkurente, a pri tome svaki prodavac daje odlične sajamske popuste, obično veće nego u klasičnim prodajnim akcijama... Upravo za to služi sajam.
Dobro, ima tu i prestiža, izlažu se modeli za "parenje" očiju, ali ipak od toga prodavci auta ne žive. Treba se povratiti novac uložen u sajamski nastup, koji nije uopšte zanemarljiv (samo zakup štanda se plaća petocifrenim iznosima). A da bi ga povratili, ovi trebaju da prodaju mnogo auta... I sve se to na kraju svede ipak na forsiranje sajamske prodaje.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 14 Okt 2006, 20:03 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Citiraj:
Добро, немамо пара, па шта? То не значи да сам ја дао 3 марке да гледам ауте које могу видјети по улици, хоћу да видим више аутомобила попут Ц6-ице!

Luksuzni automobili po cijeni ulaznice od 3 KM? Hahahahah... Smijesno zvuci, samo kad to izgovoris.. :D

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 14 Okt 2006, 21:11 
Pripravnik
Pripravnik

Богами ја волим своје 3 марке, нису ми с неба пале да се неко тако с њима зајебава. А онај сајам дефинитивно не вриједи те 3 марке, жао ми је што сам и ишао. Боље да сам купио себи неки филм.

Еликсиру, куповина се не прави на сајму! За то узмеш часопис и распиташ се гдје су салони, вршиш пробне вожње, истражујеш мотор и искуства других. Сајам је мјесто гдје ће сви произвођачи да показују своја најбоља аута. Ово се може звати сајам само код нас, у осталим европским земљама би се звало вашар...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 14 Okt 2006, 21:32 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

P@vle je napisao:
Еликсиру, куповина се не прави на сајму! За то узмеш часопис и распиташ се гдје су салони, вршиш пробне вожње, истражујеш мотор и искуства других. Сајам је мјесто гдје ће сви произвођачи да показују своја најбоља аута. Ово се може звати сајам само код нас, у осталим европским земљама би се звало вашар...

Opet krivo...
Još jednom ti kažem, najbolje ćeš proći ako zaključiš kupovinu na sajmu. Naravno, niko te ne tjera da kupiš sajamski eksponat - akcije obično vrijede za sva vozila na lageru, a tu već možeš naći nešto po svojoj mjeri.
To što spominješ časopise, test vožnje, iskustva drugih - to radiš prije sajma. Sajam čekaš zbog dobrih cijena i mogućnosti direktnog upoređivanja vozila na jednom mjestu.
Vašar? Pa naravno, svaki sajam i treba da bude vašar. Tvoje poimanje sajma više mi liči na nekakvu izložbu slika gdje treba da ćuteći obilaziš eksponate i kad ne nađeš Van Gogha onda kažeš da ne valja izložba...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 15 Okt 2006, 14:25 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Citiraj:
куповина се не прави на сајму!

Na renaultovom standu dobijas kredit u roku od 5 mins. Ali bukvalno. Inside information..

Citiraj:
Jedina stvar koja valja je Citroen C6, ostalo je vec vidjeno u gradu.

Alfa 159 je preopasna..

Murano i Pathfinder su odlicni, ali su kao sto si rekao vec vidjeni, ako je to neki kriterijum.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 15 Okt 2006, 16:49 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Jun 2006, 18:43
Nisam bila ove godine, pa ne znam šta sam propustila. Ali BL sajam mi se ne sviđa posebno, to je više reklama ovih nekoliko distributera nego sajam. Na sajmu treba da budu između ostalog i studije, koncepti, ili bar neka promocija "običnih" auta. Druga je stvar ko je došao s namjerom da kupi auto, ali za gledati nije previše zanimljivo.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 17 Okt 2006, 14:15 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Maj 2006, 14:27
Na BL sajmu automobila se nikada nije dalo ni vidjeti bog zna sta,ali je definitivno sajam jako dobra opcija za nekog ko dolazi kupiti automobil jer je moguce dobiti izuzetno dobar sajamski popust.Ko ima novaca ili opciju kreditiranja,prije sajma odredi kriterijume,pa na sajmu "pazari" nesto sto mu najvise odgovara kriterijumima.Vjerujem da na tom planu sajam relativno dobro i funkcionise(za jednu sirotinjsku zemlju kao sto je nasa).Sto se tice noviteta i razgledanja modela,jos dugo tu nece biti pomaka.Sama "kultura sajma" je izuzetno losa,pa se sjecam da su prije 2 godine kad sam zadnji put i bio na sajmu,mnogi modeli bili zakljucani da ne bi ne daj boze u njih neko sjeo.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 18 Okt 2006, 06:27 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Konačno jedna foto-galerija sa sajma: http://www.banjalukaonline.com/galerija.php?gallery_id=210

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 19 Okt 2006, 20:47 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Maj 2003, 16:07
Ove godine znatno losiji sajam nego prosle. :-?

Nema opela, mercedes-benza, bmw ,skode, sevrolet-a itd...
Izgleda da oni dobro vec prodaju vozila , tako da nema potrebe za daju lovu na sajmsko predstavljanje...

Standovi su mi bezveze. Hostese uopste nisu napucane kao sto bi trebale biti , mislim ima zgodnih djevojaka, ali nedostaje malo sjaja i glamura, kao i svemu ostalom 'jel :wink: Ali ima i dobrih i muskih "hostesa" 8)

Modeli: nista spektakularno, izdvajam Nisan Murano, Citroen C6 , Peugeot 207, 407, mada nema 307 cc -kojeg sam ocekivala da cu na sajmu vidjeti...
One napucane Alfe su dobre, ko voli taj fazon auta...

Dopao mi se novi Renault Clio, a i po cijeni je prihvatljiv...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 26 Okt 2006, 08:43 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Dec 2005, 09:37
Neko spomenuo zgodne hostese? :lol: Standovi isuvise jadni i bijedni. Alfina auta zakljucana :) navodno vec prodani modeli :wink: Hostesa na Renaultovom standu naucila napamet ponude za Clia i ako ju slucajno prekisnes krene od pocetka da brifla :lol:

Iznenadio me podatak da se oko 110 Zastavinih modela prodalo u toku sajma.

Sve u svemu - jadno i bijedno.

Ali, izvinite, što se vi brinete kakvi ste u očima drugih ljudi i šta se o vama misli i zna? Kao da je to važno? Važno je koliko čovjek ima od života i šta u životu načini od sebe, od svoje sredine i svoga potomstva.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 27 Okt 2006, 11:41 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Feb 2003, 15:42
Ma jebes sajam 2006. kad nema Jovane Vezmar na njemu.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 16 Posta ] 

Sva vremena su u UTC [ DST ]