Late je napisao:
@langolijer
Zvuči dobro! Jesi li koristio kad Acerov laptop? Zanima me njihova kvaliteta izrade.
Trenutno imam Asus A9T, i stvarno je funkcionalan (nudi puno za malo para), al' me užasno počelo nervirati klimavo kućište. Čuo sam da su modeli serije 6 puno kvalitetniji (time i skuplji), al' ne znam koliko je to istina.
ThinkPad mi se baš ne uklapa u budžet, pa će najvjerovatnije odluka pasti na HP. U HG Spotu ima veliki izbor HP-ovih modela, pa ću sigurno naći nešto prikladno.
Koristio sam Acer i dobar je po kvalitetu izrade, ali ako si osjetljiv na klimanje uzmi HP, jer vidim da IBM ispada iz igre. Za Dell ne mogu nista reci, nemam iskustva sa njima.
Radio sam prije sa HPom i pokazao se kao best buy, a kvalitet izrade je generalno dobar. Naravno, kucaj po laptopu prije nego ga kupis.
@zux1 ---> Inspirion 6400
To je dobar laptop, pa i za poneku igru. Core duo leti, RAM-a treba ubaciti jos min 512MB, a graf je OK, ali nikada u rangu desktopa (vjerovatno znas, ali napominjem).
Citiraj:
@All
Zanima me da li je neko od vas kupovao laptop u Hrvatskoj? Koliko je sigurno prenijeti ga preko granice?
Poznajem vishe ljudi koji su kupovali. Neki su morali platiti carinu pri uvozu (prijavili PDV na HR granici, i DGS ih docekao znajuci sta voze), a posljednji za koji znam da je uvezen je prosao OK sa povratom PDV-a. Valjda losha karma, ko ce znati..
Sto se tice abacus.ba, koliko sam upoznat to je Abacus koji je prije radio u BL. Jos od 96. godine, kada su imali prodavnicu u Titaniku. Proteklih godina nista nisam cuo o njima, odjednom su se pojavili sa tom stranicom. Glupo je kupovati na nevidjeno (pogotovo laptop) osim ako kupac 100% nije siguran da je to taj pravi.
Tip: citajte review korisnika. dakle, ne testiranja u caopisima, nego pratite korisnike koji svaki dan rade sa laptopom koji mislite da kupite.
eto..