banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 04 Maj 2025, 19:27

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 59 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 21 Sep 2006, 16:07 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 04 Jul 2005, 11:12
ratnik666 je napisao:
_stef_ je napisao:
zux1 je napisao:
Što mislite o ovmo laptopu???
DELL Inspirion 6400
Intel CoreDuo 1,66 GHz, 512 MBrama DDR2, ATI 1400 256 MB, 80 GB hard disk!!
Cijena je oko 7750 kuna, a to je negdje oko 2050 maraka, s povratom poreza izađe negdje oko 6000 kuna, a to je negdje oko 1600 maraka!!
PA molim lijepo da malo prokomentirate ovaj laptop, jel on dovoljno dobar i za ove novije igre??

kupujes laptop da bi igrao igre?

:lol: :lol: :lol:

sta je tu chudno???ako covjek ima par hiljada evra da odvoji???

nije cudno, smijesno je
:lol: :lol: :lol:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 21 Sep 2006, 16:13 
Urednik
Urednik

Pridružio se: 26 Jun 2003, 21:50
Štef ajde malo odšetaj sa teme ... Ne kontaš da si ti smiješan. Čovjek hoće da ima laptop za vrijeme studiranja i usput želi da može odigrati koju igru da se opusti ... Tebi nešto tu ako nije jasno ili ti je smiješno onda si stvarno "!$%/%/#%/ ...

I taj sam inspirion gledao takođe. Dobar je, baš kao i MSI. Kvalitetnija je izrada, ali Inspirion serija je potrošačka... Budi oprezan sa njim :)

Za porez - plati. Treba državi rapa :)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 21 Sep 2006, 16:31 
Pripravnik
Pripravnik

che.guevara je napisao:
Štef ajde malo odšetaj sa teme ...

ljeto gospodnje 2006 sto bi se reklo ;)

nije '92 ;)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 21 Sep 2006, 18:11 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 19 Jul 2001, 01:00
Late je napisao:
@langolijer
Zvuči dobro! Jesi li koristio kad Acerov laptop? Zanima me njihova kvaliteta izrade.

Trenutno imam Asus A9T, i stvarno je funkcionalan (nudi puno za malo para), al' me užasno počelo nervirati klimavo kućište. Čuo sam da su modeli serije 6 puno kvalitetniji (time i skuplji), al' ne znam koliko je to istina.

ThinkPad mi se baš ne uklapa u budžet, pa će najvjerovatnije odluka pasti na HP. U HG Spotu ima veliki izbor HP-ovih modela, pa ću sigurno naći nešto prikladno.

Koristio sam Acer i dobar je po kvalitetu izrade, ali ako si osjetljiv na klimanje uzmi HP, jer vidim da IBM ispada iz igre. Za Dell ne mogu nista reci, nemam iskustva sa njima.
Radio sam prije sa HPom i pokazao se kao best buy, a kvalitet izrade je generalno dobar. Naravno, kucaj po laptopu prije nego ga kupis.

@zux1 ---> Inspirion 6400
To je dobar laptop, pa i za poneku igru. Core duo leti, RAM-a treba ubaciti jos min 512MB, a graf je OK, ali nikada u rangu desktopa (vjerovatno znas, ali napominjem).

Citiraj:
@All
Zanima me da li je neko od vas kupovao laptop u Hrvatskoj? Koliko je sigurno prenijeti ga preko granice?

Poznajem vishe ljudi koji su kupovali. Neki su morali platiti carinu pri uvozu (prijavili PDV na HR granici, i DGS ih docekao znajuci sta voze), a posljednji za koji znam da je uvezen je prosao OK sa povratom PDV-a. Valjda losha karma, ko ce znati.. :)

Sto se tice abacus.ba, koliko sam upoznat to je Abacus koji je prije radio u BL. Jos od 96. godine, kada su imali prodavnicu u Titaniku. Proteklih godina nista nisam cuo o njima, odjednom su se pojavili sa tom stranicom. Glupo je kupovati na nevidjeno (pogotovo laptop) osim ako kupac 100% nije siguran da je to taj pravi.
Tip: citajte review korisnika. dakle, ne testiranja u caopisima, nego pratite korisnike koji svaki dan rade sa laptopom koji mislite da kupite.

eto..

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 22 Sep 2006, 00:42 
Urednik
Urednik

Ima dosta i novih firmi koje rade dobre laptope. Gericom i Forcebook su "nahvaljeni" kod nekih ljudi. Ovaj Dell Inspirion i tamo neki FSC Amilo su mi za sada najbolji od ovih poznatih proizvođača. Odoh pogledati ove druge šta imaju.

--

Evo šta nađoh za "sitnih 3000 KM":

Notebook FORCEBOOKsp Infinity, Intel Core Duo T2500 (2.00GHz), TFT 15.4" WXGA, 1x1024MB, DVDRW, HDD 100 GB, GeForce 7600 256MB, bežična mreža, bluetooth, kamera 1.3M, Hybrid TV Tuner, Fingerprint reader, Windows XP Home (HEL80)

Prava mačka. Zašto kažete da se laptop ne može mjeriti sa desktop mašinama!? Samo da vidite moj "desktop" i biće vam jasno da nemate pravo :)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 22 Sep 2006, 01:24 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Sep 2006, 01:29
Imaš primjedbe na MSI, a htio bi FORCEBOOK :lol: !!!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 22 Sep 2006, 23:57 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

che.guevara je napisao:
Ima dosta i novih firmi koje rade dobre laptope. Gericom i Forcebook su "nahvaljeni" kod nekih ljudi. Ovaj Dell Inspirion i tamo neki FSC Amilo su mi za sada najbolji od ovih poznatih proizvođača. Odoh pogledati ove druge šta imaju.

Hm, ne znam ti bas za Forcebook. Gericom ima OK skuplje modele, dok neki jefitiniji koji sam gledao je imao savitljivu tastaturu - lagano se uvijala.

FSC (Fujitsu-Siemens) Amilo je OK prica, imaju nizu cijenu a dobro rade. Savjet: pripazi na autonomiju i zagrijavanje, i pogledaj ekran ako budes kupovao.

che.guevara je napisao:
Evo šta nađoh za "sitnih 3000 KM":

Notebook FORCEBOOKsp Infinity, Intel Core Duo T2500 (2.00GHz), TFT 15.4" WXGA, 1x1024MB, DVDRW, HDD 100 GB, GeForce 7600 256MB, bežična mreža, bluetooth, kamera 1.3M, Hybrid TV Tuner, Fingerprint reader, Windows XP Home (HEL80)

FORCEBOOKsp Infinity...
Za te pare (3000KM) moze se naci i 17"... naravno, ako ne smeta velicina.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 26 Sep 2006, 12:01 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Maj 2005, 14:29
zanima me koliko je dobro uzeti integrisanu graficku, npr.od 128MB, ako zelim igrati neke malo novije igre(naravno ne najnovije), i sta je najzahtjevnije sto moze integrisana graficka pokrenuti?

Je li bolje uzeti integrisanu od 128MB ili neintegrisanu od 64?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 26 Sep 2006, 13:40 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 31 Mar 2005, 11:07
NIPOSTO UZIMATI INTEGRISANU KARTU!!!
bolje je i 32 nego integrisano smece!!!! 8)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 27 Sep 2006, 17:44 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Muzevir je napisao:
Je li bolje uzeti integrisanu od 128MB ili neintegrisanu od 64?

cisto hipoteticki, neintegrisanu od 64.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 05 Okt 2006, 08:46 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

evo jos jedno pitanje....
moze li se sa integrisanom od 128 MB igrati normalno warcraft3?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 05 Okt 2006, 08:53 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Avg 2001, 01:00
WarCraft III se mogao igrati na TNT1, malo klimavo .. ali se mogao igrati.

Life is a very, very serious thing. I think we should all wear black and not talk to each other at all, that way we can learn more about ourselves. Also, we should cry more. That way we wash our eyes, so we can see better. Seeing is believing. I believe we should stop smiling; it gets on other, normal people’s nerves. Maybe we should sleep all the time, but not dream; dreams are so last week. Otherwise, I am cool.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 05 Okt 2006, 09:03 
Pripravnik
Pripravnik

Muzevir je napisao:
evo jos jedno pitanje....
moze li se sa integrisanom od 128 MB igrati normalno warcraft3?

mozes

trzanje koje se desavalo pri igranju wc3 je vise bilo uslovljeno slabim procesorima u to vrijeme, jednostavno nisu stizali sve odraditi kada se pojavi "guzva"

ima jos jedna stvar, generalno bolje je imati neintegrisanu grafiku medjutim i ti integrisani cipovi su bolji iz generacije u generaciju (naravno nikada nece dostici neintegrisanu grafiku iz vise razloga). wc3 nije bas tako nova igra i tako nesto ne bi trebalo predstavljati problem

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 05 Okt 2006, 09:10 
Pripravnik
Pripravnik

u principu zelim reci da ces malo puno puknuti love jer novije stvari kostaju

recimo:
http://www.msi.com.tw/program/products/ ... hp?UID=616

2944,00 KM

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 05 Okt 2006, 10:13 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

e, hvala... :)
i jos jedno pitanje...koji je procesor bolje uzeti?
pentium M ili turion 64?
i jesu li svi turioni 64-bitni?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 05 Okt 2006, 10:39 
Pripravnik
Pripravnik

s obzirom na generalno pitanje, generalan odgovor ;)

u principu razlika izmedju amd i intel je u sledecem

amd : koliko je kupac spreman platiti za to zadovoljstvo?
intel: da li ce to dovoljno biti dobro/dugo trajati?

u principu, racunar je postao potrosna roba koja previse brzo zastarjeva za nase uslove/budzet. po meni, bolje je uzeti slabiji comp pa ga za godinu dana zamjeniti novim negu ruknuti pare u nesto top da bi se hvalio u svom selu kakvu zvijer imas i onda kad ti zastari da se opet mozes hvaliti u svom selu koliko je to nekada kostalo ;)

i jesu li svi turioni 64-bitni?
koliko ja znam jesu ;)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 21 Okt 2006, 21:52 
Urednik
Urednik

Sto se tice ove price da "NIKAKO NE TREBA UZETI INTEGRISANU GRAFIKU", mislim da je komentar bezveze (iako sam i ja tako mislio), bas sam vidio jednog frajera sa intel 950gma integrisanom kartom, grafa ima shadere, 400 MHz (u rangu nekog fx5600) i direktnu magistralu prema procesoru tako da je Vista ready (vidjeno na djelu) i moze da pokrene starije igre ili nove u Low quality. Ipak ja ganjam nesto jace ;) (sto implicira da jos nisam uzeo comp, lol)

Acer ima neke dobre modele, medjutim stvarno mi je zapao u oko ovaj Dell, naime imaju mogucnost da dodajes neke svoje komponente ali onda cijena izadje 1400E :P

A i ovaj forcebook gore :P

Plasim se da ne uzmem neki shit pa da kukam poslije ;)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 22 Okt 2006, 07:16 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 20 Jul 2006, 06:45
che.guevara je napisao:
Sto se tice ove price da "NIKAKO NE TREBA UZETI INTEGRISANU GRAFIKU", mislim da je komentar bezveze (iako sam i ja tako mislio), bas sam vidio jednog frajera sa intel 950gma integrisanom kartom, grafa ima shadere, 400 MHz (u rangu nekog fx5600)

Pazi, mi tu ne govorimo o Nforce2 IGP (MX440) ili Nforce 6100 (praktično FX6200). Intelove integrisane grafičke su inače generalno dosta sporije od Nvidia-e ili Ati-ja, mada je u 950 napravljen veliki napredak:
http://www.anandtech.com/video/showdoc.aspx?i=2427&p=1
Integrisane gradfičke inače imaju 64-bitnu magistralu, niži takt GPU-a i takt memorije jednak sistemskoj, i uzimaju se isključivo ako ne misliš igrati igre, ili koristiti slične DirectX ili OpenGL aplikacije. U suprotnom se sve brzo pretvori u glavobolju.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 22 Okt 2006, 12:59 
Urednik
Urednik

Ne pratis me.

Citiraj:
NIPOSTO UZIMATI INTEGRISANU KARTU!!!
bolje je i 32 nego integrisano smece!!!!

Intel 950 nije smece. To je sve sto sam htio da kazem. Postoje i dobre integrisane karte, mada je i ona slabija od recimo radeona x700 (ova mi je nekako favorit, stara je dosta te joj je niska cijena, a dobra je), x1300 i boljih.

Jos i da podsjetim da Ati pravi integrisanu graficku kartu koja ce sve da zbrise sa zemlje :oops: ako im je za povjerovati, mada to nema veze sa temom, samo onako napominjem.

A i konacno zar svi podrazumijevamo isto pod Igre? Meni je Warcraft3 najzahtijevnija igra koju igram. I on a i GW ce odlicno raditi pod intelom.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 59 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3

Sva vremena su u UTC [ DST ]