Eh, moje komsije...nema se tu sta prigovoriti...super su!!
Isto kao i kod nerevara cesto se cuju pijetlovi, ali bogami i *ebeni lovci koji od rane zore ganjaju jadne zeceve i fazancice!!
Kuca mi se nalazi na nekoj polovini u jednom selu....s juzne strane su penzioneri, a sa sjeverne malo mladja generacija!S juzne strane nas cesto zauvijek napusti neki komsija, ali brzo to nadmiri sjeverna strana! Narocita ona parculija od 15-16 godina!Moglo bi se reci da odrzavamo pozitivan prirodni prirastaj, zahvaljujuci njima!

Najbolje je kad ista ta parculija svoj komsiluk prosiruju u autu, koji kao slucajno parkiraju bas ispred moje kuce!!

A zanimljivi su mi i ovi penzioneri, narociti samci...he he,babe i djedovi kad se nalaze u nocnim terminima po poljima kukuruza....pa njihova djeca od zabrinutosti pozivaju policiju, ne znajucio gdje su oni!I onda se oni sretni s osmjehom na licu vracaju kuci, a djeca ih napadaju ko da su ne znam ti kakav grijeh pocinili!
Uf, svasta u mom kosiluku ima...tradiocionalnog odlaska na sijela i prela, kradje kokosi, i pijetlova (zna biti i krava, pa i teskom mukom stecenog Mercedesa!), tu i tamo penzionera koji ne znaju gdje da svoju penziju potrose pa rijesenje nalaze u rakiji i pivu, a kasnije i u nekom kanalu...sve u svemu svega ima!!!
A odnosi sa svima njima su odlicni, narocito s njihove strane kad nekome od njih u nepovrat posudis pare do sljedece plate ili penzije!!