banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 02 Avg 2025, 00:44

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 50 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2, 3  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Kolateralna šteta
PostPoslato: 12 Jul 2006, 14:53 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 12 Jul 2001, 01:00
Američki štićenici i njihova vojna mašinerija protiv djece. :(

Ratna zona se širi
Izraelska vojska ubila 9-članu obitelj od kojih je sedmero djece
Rano jutros izraelska je avijacija u gradu Gazi bombom ubila deveteročlanu obitelj, od kojih je sedmero bilo djece, a prema naredbi premijera Olmerta, izraelske trupe i tenkovi ušli su danas u južni dio Libanona u potrazi za dvojicom vojnika koje je zarobio Hezbolah. Zarobljavanje dvojice izraelskih vojnika predstavlja veliku političku sramotu za izraelskog premijera, osobito nakon neuspjelih pokušaja oslobađanja vojnika Shalita, piše britanski Guardian. Olmert je rekao da Libanon drži odgovornim za sudbinu dvojice zarobljenih vojnika i da će za to platiti visoku cijenu, prenosi BBC...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 12 Jul 2006, 14:56 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Apr 2006, 16:58
Zasto amere ne idu bombardovat te izraelce, da bi bili Srbi znas se sta nam se desilo...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 12 Jul 2006, 19:55 
DELETED

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 12 Jul 2006, 20:12 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 12 Jul 2001, 01:00
*Sisiban* je napisao:
Palestinci se svako malo raznose bombama po autobusima, pijacama, središtima grada pa nikom ništa.

Onda OK. Ipak se čini da opravdano ubijaju djecu. Hvala što si mi objasnio neke stvari.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 12 Jul 2006, 21:37 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Apr 2004, 23:41
*Sisiban* je napisao:
Palestinci se svako malo raznose bombama po autobusima, pijacama, središtima grada pa nikom ništa.

Zasto ? U pitanju je mozda neka vrsta masovnog sporta ?

Citiraj:
Izrael je suviše mali da bi popuštao, a pri odbrani vlastite egzistencije i poretka, i protiv tako podmuklog neprijatelja kakav je Hamas i kompanija, dozvoljena su sva sredstva.

Kakve besmislice, nevjerovatno. Nisi procitao da je zahtjev "podmuklog Hamasa" da se iz izraelskih zatvora oslobode zatvorene zene i djeca ( tinejdzeri ) ? Taj "mali, nemocni" Izrael drzi sve pod kontrolom, od vodovoda do pristupa bolnicama. A onda u znak osvete za 2 zatvorena Izraelca, baci civilima na glavu bombu od 250 kg. FUJ !

Citiraj:
Iduće godine u Jerusalimu...

Ko ?

Ma liberté

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 12 Jul 2006, 23:09 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Jun 2005, 12:36
uvijek muslimani brane muslimane. zašto me to ne čudi. nekidan, kad je ubijen šamil basajev (neka se prijavi onaj koji zbog toga tuguje, ili neka vječno ćuti), na zajedničkoj nam beha televiziji išla je oda nezavisnoj čečeniji. povraća mi se ... instant. dan-dva poslije, potočari. povraća mi se, opet ... žrtve su, nažalost, tamo gdje jesu, i moje okretanje stomaka nema veze sa njima.

"Born to Lose, Out to Lunch" - Ian Fraiser Kilmister

Viva la Muerte!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 12 Jul 2006, 23:54 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 13 Apr 2004, 06:20
Mali je Izrael, ali Jevreji imaju pare, a pare vrte svijet.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 13 Jul 2006, 02:27 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 12 Avg 2001, 01:00
ljudi, sve je to zbog para, a ni jedno jebeno dijete na ovom svijetu nece zaustaviti gladnike da se docepaju jos jednog nacina da umnostruce svoja bogatstva

neko pomenu ameriku? irak ste vec svi zaboravili:

kopija moje PP koju sam poslao jednom prijatelju sa foruma

Bush says enemies are vulnerable
FORT BRAGG, N.C. - President Bush said Tuesday that insurgents in Iraq and Afghanistan are violent, yet vulnerable, and urged U.S. troops to march on in the fight for freedom so Americans can celebrate Independence Day year round.

http://news.yahoo.com/s/ap/20060704/ap_ ... hvBHNlYwM-

CIA reportedly disbands bin Laden unit
CIA unit that had hunted for
Osama bin Laden and his top deputies for a decade has been disbanded, according to a published report.

General vows full probe of rape-slay case
CHARLOTTE, N.C. - The chairman of the Joint Chiefs of Staff vowed Tuesday to get to the bottom of charges that a former solider raped and killed a young Iraqi woman and shot her family to death. Three other soldiers still in Iraq are suspected of joining in the crime and helping cover it up.

uz to vezano:

Homelessness a threat for Iraq vets
NEW YORK - Herold Noel had nowhere to call home after returning from military service in Iraq. He slept in his Jeep, taking care to find a parking space where he wouldn't get a ticket.

Rarity of top military honor a sign
WASHINGTON - In the early days of the
Iraq war, on the last day of his life, Army Sgt. 1st Class Paul R. Smith showed valor that no U.S. soldier has matched in Iraq.

Smith's medal citation said he organized a two-platoon defensive wall, braved hostile fire to attack with hand grenades and anti-tank weapons and evacuated three wounded soldiers from their disabled armored personnel carrier. Still under fire, he mounted a damaged armored personnel carrier and fired its .50 caliber machine gun into the Iraqi ranks.

In helping defeat the Iraqi attack, Smith killed as many as 50 Iraqis and allowed the extraction of numerous wounded soldiers before being killed himself, the citation said.

i naravno sam intelekt nacije u globalu:
Data: Fireworks injuries on the rise
http://news.yahoo.com/s/ap/fireworks_injuries

Beach officer drives over sunbather

Slika

ZIVJELA AMERIKA!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 13 Jul 2006, 02:37 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

black santa je napisao:
uvijek muslimani brane muslimane.

Je li tebi dobro ? Upitaj se i barem samom sebi odgovori zbog cega je tebi svejedno to sto je neko ubio sedmero djece i njihove roditelje. .

Za razliku od tebe, moj prethodni post bi bio identican da su u pitanju srpska, kineska, americka ili bilo cija djeca.

I mene malo sta cudi. Iako mi se cesto povraca na ono sto procitam.

Na jednoj drugoj temi si se kao okomio na nacizam. Sve sto Izrael vec dugo radi Palestini i ljudima tamo,
na najbolesniji i ujedno najparadoksalniji nacin ( zbog njihove vlastite proslosti i zrtava ), podsjeca na jednu drzavu, jedan narod, jednog vodju.

Ma liberté

Poslednji put menjao Japanese_rose dana 13 Jul 2006, 07:15, izmenjena 2 puta

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 13 Jul 2006, 02:37 
Stara kuka
Stara kuka

evo i nastavak jedne tuzne ratne price:

GIs Killed For Rape-Murders
http://www.military.com/NewsContent/0,1 ... RC=army.nl

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 13 Jul 2006, 02:41 
Stara kuka
Stara kuka

Japanese_rose je napisao:
Sve sto Izrael vec dugo radi Palestini i ljudima tamo,
na najbolesniji i ujedno najparadoksalniji nacin ( zbog njihove vlastite proslosti i zrtava ), podsjeca na jednu drzavu, jedan narod, jednog vodju. [/i]

samo je lose sto ljudi previse zaboravljaju da su svuda na svijetu u pitanju LJUDI a ne zivotinje. kao da su u pitanju bica razlicitih planeta pa da se eto ubijaju. ljudi bacaju bombe na ljude i njihovo potomstvo, na same sebe....ljudi su stoka...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 13 Jul 2006, 08:31 
DELETED

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 13 Jul 2006, 08:37 
DELETED

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 13 Jul 2006, 09:43 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Nov 2005, 23:54
...pouceni iskustvom kroz vijekove Izraelci se od osnivanja svoje drzave rukovode nacelom "Nikada vise zrtve"...zao mi je poginule djece,ali cudi me kako svi dizu svoj glas kad Izraelci ubiju nekoga, sta je sa njihovom djecom, oni nisu zrtve ???...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 13 Jul 2006, 17:28 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 14 Nov 2001, 01:00
Interesanto kako Izraelska vojska ubija djecu pred tv kamerama,kako ruse ljudima kuce buldozerima pred kamerama,nedozvoljavaju povratak miliona izbjeglica a da niko sa zapada netrepne na svo to a sjetimo se kakvu su galamu digli onomad na kosovu..ima tu jos mnogo interesantnih stvari,dok nama poturaju i peru mozak demilitarizacijom tamo ih uce kako svako mora nositi oruzije,dok nasi ljudi pod njihovom propagandom preziru vojsku,uniformu ,rat tamo je najveca cast biti pripadnik vojske i ucestvovati u sukobu,ovde finasirju razne natase kandic,aleksandre trifunovice ,nvo,i drugi sljam da proklamuje nekakva ljudska prava a tamo oni sva ta prava krse javno pred tv kamerama

Kladionica
Kladjenje na internetu
Novosti

Scommesse Online
Paris Sportifs

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 13 Jul 2006, 19:05 
DELETED

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 13 Jul 2006, 20:33 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Jun 2005, 12:36
Je li tebi dobro ? Upitaj se i barem samom sebi odgovori zbog cega je tebi svejedno to sto je neko ubio sedmero djece i njihove roditelje.

zašto li sam pretpostavio da ćeš ti da se javiš.
odlično mi je, hvala na pitanju. nije mi svejedno zbog djece. niti zbog izraelske (jevrejske) djece koju raznesu neke 17-godišnje nabijeđene budale ... ali ja sad treba kao javno da se zgražavam, ko ovaj koji je temu postavio. jebem li ga, tamo je rat, u ratu ginu i civili. nažalost. ko je žalio za spaljenim srpskim žrtvama tokom bombardovanja srbije?

Za razliku od tebe, moj prethodni post bi bio identican da su u pitanju srpska, kineska, americka ili bilo cija djeca.

iskreno sumnjam, ali ajde ... za razliku od mene, biće još prilike pa ćeš da se pokažeš, je li tako.

Na jednoj drugoj temi si se kao okomio na nacizam. Sve sto Izrael vec dugo radi Palestini i ljudima tamo, na najbolesniji i ujedno najparadoksalniji nacin ( zbog njihove vlastite proslosti i zrtava ), podsjeca na jednu drzavu, jedan narod, jednog vodju.

jesam, pa šta? apsolutno se slažem da su jevreji popizdili. ali da li su popizdili bez razloga? sva sreća, pa palestinci i ini teroristi ne rade već dugo ništa izraelu, pa su, eto, oni iz čista mira odlučili da se obračunaju sa njima ... mislim, hamas je dobio izbore, teroristička organizacija koja želi da uništi izrael. jebeš radikale u srbiji šta su ovi ... a gdje je tu iran, onaj ludak na čelu njihove države, pa sirija, pa hezbolah iz libana, koji evo upravo dobija po jajcima i tako dalje ... živio hezbolah! no, nije bitno, to se nekima ionako ne može objasniti.

draga moja, otišla si predaleko i osudila sve nijemce zbog hitlera. sve si rekla, sve je jasno, alles klar, dalje ne može. auf wiedersehen.

"Born to Lose, Out to Lunch" - Ian Fraiser Kilmister

Viva la Muerte!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 13 Jul 2006, 23:24 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

*Sisiban* je napisao:
Raznose se zato što su fanatične budale zanesene militantnim islamom priučenih imama i pričama o 72 djevice (hurije) koje ih čekaju u raju (džennetu)...

Ma nemoj ? U to vjerujes ti i slicni koji su zaslijepljeni mrznjom. Ljudi se radjaju, odrastaju i umiru pod izraelskom okupacijom i svim sto to nosi. Nema potrebe za militantnim Islamom. A narocito ne za pricom o hurijama. Ono sto zivis ne treba ti se objasnjavati.

Citiraj:
Hamas je Izraelcima (a i ostatku svijeta) već dobro znan kao isključivo teroristička organizacija koja djeluje na principima vjerskog fanatizma. Kakve zatvorene žene, kakva djeca... Bajke za djecu i imbecile. Hamas zarobljene Izraelce kasapi i siječe im glave, po tradiciji najvećih krvoloka, pa to se niko ne sjeti da to ovdje spomene...
Treba im opraštati ubijenu djecu po školskim autobusima i izmasakrirane nedužne posjetioce restorana brze hrane u Tel Avivu? Ma rokaj, sine, rokaj...

Ovo sto si napisao je samo antipod Hamasu. Tvoje i njihove pozicije su podjednako militantne, razlikuje ih samo predznak.

A ovo sto slijedi su cinjenice :

Fatalities

29.9.2000-30.6.2006 ---Occupied Territories ---Israel

Palestinians killed by Israeli security forces 3453 --- 60
Palestinians killed by Israeli civilians 41
Israeli civilians killed by Palestinians 234 ---463
Israeli security force personnel killed by Palestinians 225--- 86
Foreign citizens killed by Palestinians 16 --- 36
Foreign citizens killed by Israeli security forces 10
Palestinians killed by Palestinians 196

Additional data (included in previous table)---------- Occupied Territories--- Israel
Palestinian minors killed by Israeli security forces 699 --- 2
Israeli minors killed by Palestinians 39--- 80
Palestinians killed during the course of a targeted killing 331
Palestinians who were the object of a targeted killing 204
Palestinians killed by Palestinians for suspected collaboration with Israel 116

Toliko o ispiranju mozga, terorizmu i mrznji.
Izvor informacija : Izraelska Organizacija za Ljudska Prava - B'Tselem

Citiraj:
biće još prilike pa ćeš da se pokažeš, je li tako.

Ovu pricu ostavi za nekoga koga tvoje misljenje zanima. Hvala ti unaprijed.

Ma liberté

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 14 Jul 2006, 00:29 
Stara kuka
Stara kuka

ruzo, djeca nisu bitna. civili nisu bitni. novac je u pitanju. uvijek je novac u pitanju. uvijek svaki takav sukob moras gledati kroz finansijsku prizmu: koliko je ko i kakve medijske paznje dobio, koliko je i kakvih bombi baceno, koliko one kostaju, koliko ih se proizvelo, koliko je cija vlada profitirala, sta ima na tim teritorijama, koliko i kojih resursa...civili? ruzo, koga, onako iskreno, boli kurac za civilima??? uvijek su u pitanju milioni...a civili?? ma nakotice se oni, samo polako....to ti je demokratija i svijet novca...tako je i u iraku, palestina, pakistan, indija, koreja, pa bosna i kosovo kao i srbija....sve je u novcu, ljudi nisu bitni...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 14 Jul 2006, 04:23 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

VeLiKi je napisao:
ruzo, djeca nisu bitna. civili nisu bitni. novac je u pitanju.

Da, tako su nas "naucili". Civili nisu bitni, pa i sama tema se ironicno naziva "kolateralna steta." Da, da, nakotice se "ovi i oni", nisu oni bitni, niste vi bitni. Bitno je da industrija oruzja cvjeta, bitno je da u nekom "Ritz" hotelu oni koji su zaista krivi za sve ovo, sasvim mirno ispijaju popodnevni caj i diskutuju o knjizevnosti i kompjuterskom dizajnu.

Bitno je da vi sve to ne skontate u medjuvremenu.

Ponasajte se kao na fudbalskom mecu. Kada cujete za ubijenu djecu, jedni vristite: "Izrael !", drugi vristite : "Palestina !". Zaboravite na djeciji vrisak, zaboravite na njihov strah i bol, zaboravite na cast, postenje, dobrotu, ljubav.

Zaboravite vlastitu dusu.

E pa - necu.

Ma liberté

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 50 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2, 3  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]