ok....izvinjavam se zbog svojih afektivnih izliva........ja cim neko nesto napise sto ne bih volela da cujem,poludim.........uostalom,kao i svi ljudi....takav mi je prosto karakter.....mnogo sam bolja u pricama face to face, cak se retko kad sa nekim posvadjam, gotovo nikad, ali na forumu prosto ne znam da funkcionisem.......i da, sve licno dozivim, uzas.......jednim delom je to zbog toga, sto u normalnom razgovoru , mislim, uzivo, ti odmah vidis neciju reakciju, i odmah delujes, u smislu, pojasnis objasnis, ili ispravis gresku, u smislu , nisam to hteo ili me nisi razumeo......ili jednostavno odustanes, jer razgovor ne vodi nikud...opet na forumu, ljudi citiraju tri tvoje recenice, koje nekad nemaju ni veze sa svim onim sto si u sustini hteo da kazes, i to se vrti u krug......ja nisam internet zaludjenik, u smislu , da po ceo dan preturam po sajtovima, i ne silazim sa foruma, pa zbog toga nemam ni iskustva niti dovoljno strpljenja.....mozda i ne znam zasto forum zapravo sluzi.......ok sad bi me neko verovatno trebao citirati, pa reci...,,dobro sto pises tolike postove ako nisi zaludjenik,,..........imam sat i po dnevno kada odvojim vreme za ovo jer me zabavlja i volim ovu temu, i jediini mi je nacin da se opustim odd poslova koje radim, a koji i nemaju vezu sa ovom temom, jer mi je masonerija, u svakom smislu hobi.....da li citala o njoj ili bila na neki nacin deo nje.......
Sto se tice pitanja kojoj nisam dala odgovor......
Pa ja ne znam sta da kazem.........osim toga , da zaista ne postoji nikakva aktivnost osim one koju sam navela.....Postojala je kroz istoriju , verovatno, ustvari sigurno....tipa da su masoni zaista donosili politicke odluke, i da se u svakoj demokratskoj zemlji ocekivala po jedna velika loza, inace ne bi ni bila demokratska....medjutim danas, bas u ovom momentu nije tako....Na jednoj tv sam gledala , da srbija nece postati demokratska dok ne bude uspesna gej parada......pokusavam reci da su se ,,uslovi za demokratiju,, malo promenili......tako da masoni, danas, ali bukvalno danas, ne rade nista ama bas nista od drzavnog znacaja.............e da, reci su malo surova stvar,recimo kad kazem bog, mozemo misliti na osnovu te reci u boga koji je sto bi se reklo zvanican bog , ili neko obelezje tvoje religije kojoj pripadas, a isto tako i rec bog moze znaciti tvoj licni duhovni bog, neki to zovu i ,,nesto,,
E sad u srbiji zvanicnih i formalnih masona ima oko hiljadu, a nazalost jako je mali broj njih koji su zaista,,masoni,, .Da bi ovo shvatili, moramo znati njihovu ,,religiju,, i ideju.Cak i oni izmedju sebe tako funkcionisu....Na primer, kako je ovaj ili onaj mogao postati mason, reci ce neko za svog ,,brata,, (oni se izmedju sebe zovu braca)...kad je uradio ovo ili ono, jer kako oni kazu dobar ,,mason,, je isto sto i dobar,,hriscanin,, ili ,,budista,,itd....ali ne u smislu forme,nego sustine.....
Sto se tice obelezja, ima ih mnogo po beogradu,ali to su obelezja koja postoje od kraljevine,kada je nasa loza bila javna , na neki nacin,tada su svi politicari bili masoni itd, medjutim danasnje loze se sakupljaju u iznamljenim salama.Nemaju pare da naprave zgradu, kamoli da stavljaju obelezja........
I jos nesto, za vreme kraljevine je bila drugacija politicka situacija, nisu postojali mediji, i na neki nacin politikom su se bavili ljudi drugacije strukture nego danas. Opet za to je potrebno mnogo istorije, i psihologije naroda.Na primer, tada si morao da ides u bec da se skolujes, i poreklo je bilo bitno, niije dolazilo u obzir da se bavis kriminalnim radnjama, postojala je grublja podeljenost stanovnistva, na aristokratiju , i srednji stalez i td.Recimo da se pojavom komunizma sve promenilo.....na kraju i uticaj masona, neko je pisao vec , da je njohv uticaj danas mali, ja se izvinjavam sto u svojim postovima nisam dovoljno naglasila, da ja govorim iskljucivo o masoneriji danas.....pa kada govorim o njihovom uticaju, mislim na uticaj danas........
|