medolino, blue ... slazem se.. sto se zaborava tice ...
baj d vej, iako nije vezano za lj.s.e. direktno bas sam neki dan razmisljao ... pa ja se sjecam svih mojih drugova iz recimo osnovne skole .. a sreo sam ih kasnije mnogo ... vecina se ni ne sjecaju ko sam, niti se sjecaju ostalih iz razreda.. davno je to bilo, ali kako se ja onda sjecam ....
Zasto ljudi sve zaboravljaju, zasto sve tezi zaboravu s vremenom ...
X puta sam se pitao kako su mogli zaboraviti neke stvari .. sve je to do osobe ..
E sad vezano za temu kao neki povez .. posto je sve do osobe isto tako neko moze lakse prebroditi svoju "tuznu" ljubav .. a neko se cijelog zivota grize i sjeca svakog trenutka, kaje se , pita se "da li je moglo bolje, drugacije, ovako, onako"
Vrijeme mozda samo ublazi stvari ali sjecanje ostaje i s vremena na vrijeme se vraca kao neki zaostali odjek iz duboke i mracne pecine, ozivljava davno prozivljene momente i onda opet isto tako nenadano nestaje ...
Dakle - sve je do osobe...
p.s. vrijeme nista ne lijeci, ono je stalno, tromo i neunistivo jako, mi samo mislimo da lijeci a to je samo obicna starost.. zato valja uzeti onu dobru staru iz istoimenog filma "Idemo dalje" (ovo sam vec negdje na ovom podforumu, davno, pisao) i nastojati da upamtimo samo najbolje stvari ...
I tako .....

))))
nesto me neka inspiracija pukla, ali se kontrolisem

necu ponovo ozivljavati staru tradiciju mIRConovih dugih ponjava od postova

)
Toliko od mene ...