banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 18 Jul 2025, 18:57

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 142 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5 ... 8  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 04 Feb 2002, 03:59 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 10 Nov 2001, 01:00
Kako zaboraviti?Jednostavno,nadjes drugu ili drugog i to sto prije jer ces ionako to uraditi kad tad i pocnes sve iz pocetka,napijati se nema smisla jer zbog drugoga ispadas jos gluplji.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 04 Feb 2002, 16:11 
Voajer
Voajer

Pridružio se: 04 Feb 2002, 01:00
Taj drugi ili druga bi bili samo mala utjeha.
Mislim da se treba sacekati,doci sebi pa onda poceti novu vezu . Bez duhova proslosti :wink:
Slazem se sa ostalima da vrijeme lijeci , pomaze ali zaboraviti sve !?
Izblijede sjecanja, ne boli vise ali totalna amnezija ????? :smile:
Osim toga, covjek to mora sam zeljeti. Postoje osobe koje "uzivaju" u tom bolu, "uzivaju" da ih drugi zale a kada ih niko vise ne zali onda to rade sami :wink:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 04 Feb 2002, 16:24 
Voajer
Voajer

Pridružio se: 12 Nov 2001, 01:00
mislim da ste prostudirali temu i da se slazemo da je vrijeme lijek
<!-- BBCode Quote Start --><TABLE BORDER=0 ALIGN=CENTER WIDTH=85%><TR><TD><font size=-1>Citat:</font><HR></TD></TR><TR><TD><FONT SIZE=-1><BLOCKQUOTE>
Dana 04.02.2002. 16:11, Luna je napisao:
Postoje osobe koje "uzivaju" u tom bolu, "uzivaju" da ih drugi zale a kada ih niko vise ne zali onda to rade sami :wink:
</BLOCKQUOTE></FONT></TD></TR></TABLE><!-- BBCode Quote End -->
a ta osoba je Slika

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 04 Feb 2002, 16:26 
Voajer
Voajer

Pridružio se: 04 Feb 2002, 01:00
Tako nekako :grin:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 04 Feb 2002, 23:49 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 19 Nov 2001, 01:00
:grin:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 03 Mar 2002, 03:24 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Avg 2001, 01:00
hhahahha........otpore..... nije valjda da si chitavo vrijeme razmisljao gdje cesh da potroshish taj .gif ....... :smile:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 07 Apr 2002, 15:14 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Ko je reka0 da treba zaboraviti?
I... koga?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 14 Maj 2002, 03:04 
Voajer
Voajer

Pridružio se: 11 Maj 2002, 01:00
Slusaj sreco vrijeme lijeci sve.Ja znam kako to tebi sada glupo zvuci i meni je prije dok se sama nisam uvjerila pogotovo ako te ta voljena osoba razocara u bilo kojem smislu.
Prije 8 godina pocela sam se zabavljati sa jednim deckom u Banja Luci nakon 1 godine nase veze ja sticajem okolnosti izlazim iz BL i idem za Hrvatsku dok on ostaje u BL i nekih par mjeseci poslije mene dolazi u Gasince (Hrvatsku) tu smo opet bili zajedno dok ja nisam krenula za Ameriku i opet po drugi put ja i on se rastajemo ( tada mi je ON bio citav centar zivota i vjerovatno da sam bila punoljetna ostala bih sa njim i nebih isla sa svojom familijom.Poslije nekih godinu dana on se pojavljuje u isti grad gdje sam ja ( u meduvremenu izgubili smo kontakt i prosla sam kroz godinu dana pakla i ljekarskog lijecenja zbog njega).Normalno tu je opet pocelo nase zabavljanje ( niko sretniji od mene na svijetu)on kao on posesivan ljubomoran posto sam ja uspijela malo bolje u zivotu od njega nasla se u svijetu mode napredovala a on je samo stajo na jednoj tacki i ubijao svaku svjetlost mog tadasnjeg zivota.Ja kao ja zaljubljena luda otkazem sve svoje ponude za New York, Paris itd. Da bih ostala sa njim.A on na kraju kurvanje i alkohol.I to sam tolerisala zadnje tri godine dok nije presao na drogu i ko zna sta jos.Slusajuci svaki dan lazi jednu za drugom, jedno sam se jutro probudila i to je bilo to nazvala ga i rekla da vise nemogu da trosim samu sebe za necim sto se nikada nece desiti.Bude tesko covjek se nekda sjeti ali sebe sa tom osobom zajedno u krevetu ili u bilo cemu drugom ne bih nikada mogla zamisliti.Znaci aako sam ja mogla nakon 8 godi zrtvovanja mogla mozes i ti vjeruj mi.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 14 Maj 2002, 05:44 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Jul 2001, 01:00
zaborav je najveca kazna koja nekog moze da dosegne. Sve se oprosti, i mrznja, i varanje, i sve sve...ali ako ti zelis sa nekim da budes u kontaktu a ta osoba jedno stavno ne zeli, nece ili je negde gde ti ne znas...to je velika kazna.
Ako je neka osoba koju cesto vidjas, jednostavno za pocetak, skloni stvari koje si dobio/la, kasete, CD, pisma, razglednice...sitni pokloncici...
Nadji staro drustvo( koje garant da si zapustio/la uzivaju ci u [na zalost] uzaludnoj ljubavi)...

Ali, BL-UCANKA... samo da ti kazem da...

lazu da vrijeme leci sve...(iz iskustva :sad: )

M.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 14 Maj 2002, 07:06 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 03 Jan 2002, 01:00
Biti zaboravljen je strašno. Daje čovjeku neki osjećaj bezvrijednosti. Jako neprijatno, sretneš djevojku i skontaš da te zaboravila. Mislim, sjeća se tvog lika i to, ali je mrtva hladna i tretira te kao totalnog stranca. I lijepo se vidi da ne folira.
Inače, kako zaboraviti, meni treba dva do tri mjeseca da osjećaji ispare. Nema totalnog zaborava, ali jednom kad osjećanja nestanu to onda i nije toliko bitno. A najbolje je ovo što medolino preporučuje. Gledaj svoja posla, bavi se nečim. Nestaće, sigurno. I sigurno će se pojaviti neko ko će da izazove neke nove simpatije. Što se toga tiče, niko nije nezamjenjiv. Življenje u prošlosti i sjećanjima je najgora opcija.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 14 Maj 2002, 10:57 
Majstor
Majstor

medolino, blue ... slazem se.. sto se zaborava tice ...

baj d vej, iako nije vezano za lj.s.e. direktno bas sam neki dan razmisljao ... pa ja se sjecam svih mojih drugova iz recimo osnovne skole .. a sreo sam ih kasnije mnogo ... vecina se ni ne sjecaju ko sam, niti se sjecaju ostalih iz razreda.. davno je to bilo, ali kako se ja onda sjecam ....
Zasto ljudi sve zaboravljaju, zasto sve tezi zaboravu s vremenom ...
X puta sam se pitao kako su mogli zaboraviti neke stvari .. sve je to do osobe ..
E sad vezano za temu kao neki povez .. posto je sve do osobe isto tako neko moze lakse prebroditi svoju "tuznu" ljubav .. a neko se cijelog zivota grize i sjeca svakog trenutka, kaje se , pita se "da li je moglo bolje, drugacije, ovako, onako"
Vrijeme mozda samo ublazi stvari ali sjecanje ostaje i s vremena na vrijeme se vraca kao neki zaostali odjek iz duboke i mracne pecine, ozivljava davno prozivljene momente i onda opet isto tako nenadano nestaje ...
Dakle - sve je do osobe...
p.s. vrijeme nista ne lijeci, ono je stalno, tromo i neunistivo jako, mi samo mislimo da lijeci a to je samo obicna starost.. zato valja uzeti onu dobru staru iz istoimenog filma "Idemo dalje" (ovo sam vec negdje na ovom podforumu, davno, pisao) i nastojati da upamtimo samo najbolje stvari ...
I tako ..... ;)))))
nesto me neka inspiracija pukla, ali se kontrolisem :) necu ponovo ozivljavati staru tradiciju mIRConovih dugih ponjava od postova :))

Toliko od mene ... :)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 14 Maj 2002, 14:55 
Voajer
Voajer

Pridružio se: 11 Maj 2002, 01:00
Mozda i jesam pogrijesila mozda nije vrijeme,Kod mene je vjerovatno bilo jedno veliko razocarenje da je ljubav jednostavno izlapila.
A ako nisi sa osobom sa kojom zelis da budes i ta te osoba ne ferma ni jedan posto e to boli i dajeti draz da tu osobu jos vise zelis. U takvim situacijama je jako tesko zaboraviti neznam da li uopste covijek moze.I ako ti sam nesto konkretno ne pokusas citav ce te zivot moriti isto pitanje sta da sam pokusala izgubila taj ponos i bila tvrdoglava a ne samo pustila da vrijeme uradi svoje i na kraju to vrijeme nista ne uradi za tebe.A ti se citav zivot pitas sta da ??

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 14 Maj 2002, 15:44 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Ja sam jednom bio zaboravljen ne svojom krivicom, jednostavno kao da nikad nisam postojao u njenom zivotu.
To boli.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 18 Maj 2002, 12:06 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Trebao si ti zaboraviti nju dok je bilo vrijeme,znas morao si primjetiti da nesto nije u redu sa vasom vezom.Ekada si toprimjetio trebao si popricati sa njom i kada vidis da popravka nema onda joj ti fino kazes da je gotovo,barem joj nedas to zadovoljstvo da ona to tebi kaze,a sta stvarno uz to osjecas fino zadrzis za sebe.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 18 Maj 2002, 12:14 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 23 Apr 2002, 01:00
... i onda fino odes u bar i napijes se
ili slusas onu "case lomim, ruke mi krvave..." :smile:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 18 Maj 2002, 12:59 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Avg 2001, 01:00
E ta je bas najgora daj nesto bolje.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 18 Maj 2002, 13:13 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 23 Apr 2002, 01:00
dobro, moze ova
"sinoc sam, sinoc sam pola kafane popio.."
ha, ha, ha :smile:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 18 Maj 2002, 15:50 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Apr 2002, 01:00
..zbog tebe ,zbog tebe nisam oka sklopi/la/o "
bas sinoc slusah uzivo ovu pjesmu a pjevao je ZELJO BEBEK U jednoj diskoteci ovde kod nas

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 18 Maj 2002, 21:54 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Ma moze i ona NE DIRAJTE COVEKA ZA STOLOM,samo da nije po njenom

<font size=-1>[ Poruku promijenio/la: brzi dana 18.05.2002. 22:55 ]</font>

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 19 Maj 2002, 00:49 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Apr 2002, 01:00
brzi ,brzi a sta bi ti da bude po tvom???
pa otom -potom

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 142 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5 ... 8  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]