banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 02 Maj 2025, 23:30

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 70 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 04 Maj 2006, 13:11 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Jun 2005, 05:36
Jeoram??nikad cuo.Google je bash trip.Inache je to James Hetfield,jedina teksashka seljachina koja zasluzuje da zivi :evil:

Ali,ako je i taj Jeoram(a proguto sliku) rek'o nesht' pametno,onda dobijash drugu nagradu:jednu pivu. :lol:

:drinking:

Let teachers and priests and philosophers brood over questions of reality and illusion. I know this: if life is an illusion, then I am no less an illusion, and being thus, the illusion is real to me. I live, I burn with life,I love,I slay, and am content.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 04 Maj 2006, 23:14 
Urednik
Urednik

Pridružio se: 26 Jun 2003, 21:50
Ma da, to je neki RPG fan sajt ili takvo nešto - fikcija vjerovatno ...

Može piva, popij je za mene !

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 05 Maj 2006, 06:49 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Feb 2006, 17:32
Svasta je vec receno, pa mi se ne da vracati na sve to. Eto, ja cu reci svoja razmisljanja. Cini mi se da je pogresno razmisljati u pravcu borbe protiv zla, osim ako zlom smatramo svoje slabosti (kao sto je neko naveo) i sl, u tom smislu sto ga nikada ne mozemo pobijediti. Mislim da pojam dobra uopste ne moze da postoji bez pojma zla, jer u odnosu na sta bismo mogli da definisemo npr. dobro ako ne postoji nesto sto nazivamo zlom. Ne postoje bez razloga i raj i pakao. Da li neko moze da opravda postojanje raja ako ne bi bilo pakla...( ne kazem da vjerujem u njihovo postojanje vec samo dajem primjer). Pa, ako cemo o religiji, zar bi postojao Isus onakav kakvog ga poznajemo ( kao nekog ko svojom mucenickom smrcu iskupljuje grijehove ljudi) da nije bilo Jude ( olicenje izdaje, odnosno zla). Mislim da ne.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 05 Maj 2006, 09:25 
Majstor
Majstor

Pridružio se: 23 Jan 2006, 17:58
Frieda je napisao:
Svasta je vec receno, pa mi se ne da vracati na sve to. Eto, ja cu reci svoja razmisljanja. Cini mi se da je pogresno razmisljati u pravcu borbe protiv zla, osim ako zlom smatramo svoje slabosti (kao sto je neko naveo) i sl, u tom smislu sto ga nikada ne mozemo pobijediti. Mislim da pojam dobra uopste ne moze da postoji bez pojma zla, jer u odnosu na sta bismo mogli da definisemo npr. dobro ako ne postoji nesto sto nazivamo zlom. Ne postoje bez razloga i raj i pakao. Da li neko moze da opravda postojanje raja ako ne bi bilo pakla...( ne kazem da vjerujem u njihovo postojanje vec samo dajem primjer). Pa, ako cemo o religiji, zar bi postojao Isus onakav kakvog ga poznajemo ( kao nekog ko svojom mucenickom smrcu iskupljuje grijehove ljudi) da nije bilo Jude ( olicenje izdaje, odnosno zla). Mislim da ne.

Slazem se... Kao sto postoje sreca i nesreca, radost i tuga, itd. Ali svi teze ka sreci, svi teze ka radosti, tako i ja i ti. Sve je filozofija, o svemu covjek moze razgovarati, sve se moze fino definisati, dok ne DOZIVIMO ZRNCE ISKUSTVA gdje se citava nasa filozofija i ideologija, nase iluzije u kojima zivimo i nas svijet zelja i idola i definicija ruse jer vidimo da nas drze prikucane na mjestu, da je to samo ljepak koji nas ego drzi u jednom komadu. Svaki covjek tvrdi da se zlo u sebi ne moze pobjediti i pravda se time sve dok misli da nista ne dobija time. Kad neko kaze da je to najveci nas neprijatelj nazivamo ga budalom koliko god nam dobro zeli. Zlo samo po sebi nije nas najveci neprijatelj vec ono sto izaziva zlo, a zlo je samo odbrambena reakcija naseg stvarnog neprijatelja ("odbrambena" ne samo u smislu defanzivna posto i napad nekad predstavlja odbranu). Ako odsjecemo jednu granu izrasce nova, ali ako iscupamo korijen nema vise sta da raste (ili: ako se cesto brijem, brada brze raste, ako iscupam donju vilicu, nema sta vise da raste :-) - nemojte zamjeriti na ovoj sali)

Blago onome koji ima otvorene oci da vidi fatalnost mehanicnosti i robovanja svojim instinktima i lazima u kojima zivi. Blago onome koji uci mudrost. Blago onome koji duhom zivi po Zakonu zivota. Blago onome koji vise postuje Znanje mudraca iz neke pecine nego znanje najveceg profesora filozofije na svijetu.

Bratski pozdrav od Drazena

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 05 Maj 2006, 18:46 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Nov 2005, 15:55
nasi instikti i jesu ono sto nas cini ljudima ili zivim bicima pa prema tome ne moze se reci da robujemo istima jer su oni sastavni dio svakog/e od nas , jer onaj ko nema instikte ne moze ni egzistirati .

Citiraj:
blago onome koji vise postuje Znanje mudraca iz neke pecine nego znanje najveceg profesora filozofije na svijetu.

najbolje da postanemo pecinski ljudi :D to su bila zlatna vremena he , he (pogotovo u vezi zena)
zezam , ja cu dodati blago onome sto misli i rasudjuje svojom glavom i postigne da bude sam svoj ucitelj i ucenik

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 05 Maj 2006, 19:12 
Majstor
Majstor

groznium je napisao:
nasi instikti i jesu ono sto nas cini ljudima ili zivim bicima pa prema tome ne moze se reci da robujemo istima jer su oni sastavni dio svakog/e od nas , jer onaj ko nema instikte ne moze ni egzistirati.

Nisam mislio na robovanje metabolizmu ili mitozi, nego na nase nesvjesno djelovanje, bez razmisljanja.

Ni Hitler se nije pokoravao autoritetima i razmisljao je svojom glavom, bio je svoj ucitelj i ucenik. Posao je od toga da sve ispravno radi, nije slusao savjest nego samo svoju bolesnu mrznju kojoj je robovao. Da li ti mislis da sve ispravno radis u svakom trenutku? Je li se nikada nisi kajao? Da li mislis da ne moras da ucis od drugih? Koliko je covjek koji si ti sada rezultat ucenja a koliko uticaja drustva? Koliko si svoj?

Istinsko znanje sticemo onda kada objektivno sagledavamo svijet a ne kroz naocale nasih sklonosti, nasih zelja, nasih mrznja i neprijateljstava. Tako samo utvrdjemo nas ego.

Kad si objektivan i ucis, nikad nemas cilj pred ocima jer ne trcis za svojim iluzijama i predstavama o bilo cemu, vec si otvoren prema zivotu i vjerujes mu, nazivas ga Istinom, Bitkom ili Bogom, ne "zamisljas" ga ovako ili onako. Ne mrzis ateiste zato sto si vjernik niti mrzis vjernike zato sto si ateista.

Ovo potcrtavam: ti i mi svi ne ucimo nista o zivotu nego samo utvrdjujemo nase predrasude i nas ego, primamo batine i cokolade ;-) htjeli mi to ili ne. Mi smo samo zrtve sticaja okolnosti, odgoja, uticaja drustva, "iskustava", itd. Ne postoji nesto kao Ja vec postoji njih vise.

Veliki pozdrav.

Poslednji put menjao Dak dana 05 Maj 2006, 20:26, izmenjena 2 puta

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 05 Maj 2006, 19:36 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Citiraj:
Ni Hitler se nije pokoravao autoritetima i razmisljao je svojom glavom, bio je svoj ucitelj i ucenik.

netacno pokoravao se ideologiji nacionalsocijalisticke partije i nije bio ni svoj ucitelj ni ucenik zna se ko mu je bio savjetnik bilo je nedavno i predavanje o doticnom "filozofu"Martina Hajdegera - ustvari nacistickoj svinji,cisto sumnjam da bi nesto bez oligarhija partije postao takav kakav je ,a daleko je od toga da je bio svojj ucitelj i ucenik jer da je tako drzao bi se parole "slaviti razlicitost = slaviti ljudskost sto se u njegovom primjeru nikako ne odgovara[/quote]

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 05 Maj 2006, 19:42 
Majstor
Majstor

groznium je napisao:
Citiraj:
Ni Hitler se nije pokoravao autoritetima i razmisljao je svojom glavom, bio je svoj ucitelj i ucenik.

netacno pokoravao se ideologiji nacionalsocijalisticke partije i nije bio ni svoj ucitelj ni ucenik zna se ko mu je bio savjetnik bilo je nedavno i predavanje o doticnom "filozofu"Martina Hajdegera - ustvari nacistickoj svinji,cisto sumnjam da bi nesto bez oligarhija partije postao takav kakav je ,a daleko je od toga da je bio svojj ucitelj i ucenik jer da je tako drzao bi se parole "slaviti razlicitost = slaviti ljudskost sto se u njegovom primjeru nikako ne odgovara

Nismo se razumjeli. Hitler je prihvatio sve ono sto je pothranjivalo njegovu mrznju koja je uvijek bila u njemu, a ideologijom je pravdao nju. On nije bio rob idelogije kao niko od nas, ali ideologijama solimo nase rezidentne mrznje, zavisti i oholosti. Prihvatiti jednu ideologiju znaci naci svoj tabor. Hoces dokaz? Nadji mi jednog covjeka na ovoj planeti koji je prihvatio idelogiju protiv svoje volje? Hitler procita tekst o tome kako su Jevreji krivi za I svjetski rat i van sebe od radosti ide da ubija Jevreje koje je vec ranije mrzio. Promjene nema. Slijediti bilo koju parolu a ne razumjeti je dogma!!! Parolu koju ti navodis slijede vjernici svim srcem. U cemu si ti koji napadas vjernike covjecniji ili bolji od njih? Da li ti slijedis tu parolu? Ne razumijem kako, je li samo onda kada ti odgovara ili po svaku cijenu? Da ti razumijes tu parolu ona bi bila upisana u tvoje srce i ona bi uvijek odzvanjala u tebi, i kada se svadjas i napadas vjernike ti bi se uvijek zapitao: slavim li ja razlicitost? Da li si zaista svoj ucitelj i ucenik ili samo rob svojih predrasuda moj grozniume. Put koji je pred tobom ja sam davno presao. Da bi se protiv neprijatelja borio moras locirati neprijatelja. Biti istinski covjek znaci biti uvijek protiv nepravde, bilo svoje ili tudje. Da li si jednom osudio sebe kada si pljuvao po vjernicima? Da li si se sjetio u jednom trenutku parole koju istices ili u tom trenutku ona nije bila vazna vec su bili vazniji tvoji predrasudi i mrznja? U cemu je razlika izmedju tebe i onog koji slijedi sto pedeset ideologija a isto mrzi kao i ti?

Nemoj uzeti za zlo, ovo je sa najboljim namjerama, ali moras da procitas svoje postove jos jednom i da prepoznas sebe onakav kakav si zaista. Ja vjerujem rijecima koje govoris o odgovornosti i nekonformizmu ali ne vjerujem Tebi, jer NE ZIVIS rijeci koje govoris, nego prihvatas parole kao svaku drugu dogmu bili svjesno ili nesvjesno.

Bratski pozdrav,

Drazen

Poslednji put menjao Dak dana 05 Maj 2006, 20:32, izmenjena 4 puta

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 05 Maj 2006, 20:14 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

mrzi me da mjenjam svoj post kad si i ti
pa evo

Citiraj:
Istinsko znanje sticemo onda kada objektivno sagledavamo svijet a ne kroz naocale nasih sklonosti, nasih zelja, nasih mrznja i neprijateljstava.

nas ego i jemo mi jer bolje je je imati ego nego biti neciji eho ,zao mi je ali druze ne objektivno ne postoji prije svega zato sto nismo masine koje skupljaju cinjenice nego razumna bica jer sve sto dozivljavamo i cemu donosimo sud je subjektivno jer je direktno vezan za prethodna iskustva
s
Citiraj:
Da li ti mislis da sve ispravno radis u svakom trenutku?

u vecini stvari da zato sto se sljepo drzim onog "primum non nocere" ili ti primarno ne naskoditi , (ovo se ne odnosi na vreme potreseno na netu :D jer je manja vise samo razonoda ili gubljenje vremena :D )

Citiraj:
Je li se nikada nisi kajao?

ne , jer je sve vezano po sistemu uzrok=posljedica ili ako bas hoces preuzmi odgovornost za svoje postupke ,
Citiraj:
Koliko je covjek koji si ti sada rezultat ucenja a koliko uticaja drustva? Koliko si svoj?

glupo je reci svoj jer ne smatram ljude vlasnistvom ali recu ovako "svoj" si onoliko koliko ne dozvolis da potpadnes pod predrasude gomile odnosno da imas svoj stav o svemu

Citiraj:
Ne mrzis ateiste zato sto si vjernik niti mrzis vjernike zato sto si ateista.

sa ovim se slazem .
Citiraj:
ti i mi svi ne ucimo nista o zivotu nego samo utvrdjujemo nase predrasude i nas ego

netacno , covijek uci dok je ziv , dakle od svog rodjenja pa do smrti .
Citiraj:
primamo batine i cokolade htjeli mi to ili ne.

pa to je upravo ono sto treba da se promijeni i koje ce se jednog dana kada ljudska vrsta i civilizacija budu spremni na isto promijeniti
Citiraj:
Mi smo samo zrtve sticaja okolnosti, odgoja, uticaja drustva, "iskustava", itd.

najvise smo zrtve vlastite inertnosti i neizainterosovanosci na stvari koje se desavaju i uticu direktno na nas zivot nego bjezimo i zatvaramo se u imaginaciju .
Citiraj:
Ne postoji nesto kao Ja vec postoji njih vise.

i ja kazem da onoliko koliko nas postoji treba da svatko ima svoje ja jer inace postajemo gomila bezumnika/ca (he , he ne dozvoli da postanes dio gomile koji vicu niko kao ja :D ) moze se postaviti pitanje sta je to jastvo(vede he he) ali oticemo predaleko
pozdrav

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 05 Maj 2006, 20:24 
Majstor
Majstor

Grozniume, izgleda da se nas dvojica ni u cemu ne razumijemo. Mnoge stvari covjek ne moze da prihvati dok mu ne padnu na glavu ;-). Mozda je najbolje da prekinemo.

Bratski pozdrav.

Drazen

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 05 Maj 2006, 20:39 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Jun 2003, 09:14
vas dvojica upravo predstavljate glas
gomile, bez obzira koliko htjeli mozda biti drugaciji

varijacija na kontru vecine je samo varijacija nista vise

ono sto dak zeli se pojavljuje tamo gdje ovog foruma nema

sve ostalo je samo paucina na vec hiljadu puta ponavljanim
temama kojima smo mi samo kopije.

glumiti bozijeg izaslanika na forumu je samopotvrdjivanje
nase ljudske sujete u ruhu velikih rijeci. ko zna, ne vjeruje tim
budalama kojima i sam pripadam. ko napada iste je hiljadu
godina ispod istih. zato i nema rijeci kod lao cea.

8)

zato je sve sto vrijedi tiho.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 05 Maj 2006, 20:54 
Majstor
Majstor

ajsmen je napisao:

8)

Zamolio bih te da pojasnis malo svoj post, nije u redu da donosis neke tvrdnje o meni niti o grozniume niti o bilo kome koga ne poznajes. Ja mogu da razumijem tvoje dobre namjere, ali pazi: mi svaki dan donosimo predrasude i DJELUJEMO U SKLADU SA PREDRASUDAMA. Vidis plavusu prvi put u zivotu, sjetis se 200 viceva o plavusama i kad joj pruzas ruku vec je gledas omalovazajuce.

Kad vidis malu djevojcicu kako umire od gladi gledas da joj pomognes, znaci djelujes. Kada vidis ljudsku nepravdu djelujes. Imas li ti srca samo prema sebi ili prema drugima? Gdje moja sujeta kada kazem nekome "brate", kada blagosiljam ljude na forumu. Nemoj nikoga gledati kroz ono sto ti mislis da on jeste vec kroz sto vidis, u njegova djela. Ako moji postovi nisu tebi pomogli pomogli su onima koji su mi se javili preko PP. Ja sam svoj motiv dolaska rekao bas na ovom podforumu. Za one koji nisu razumjeli mislio sam da zelim da pomognem, da se zajedno borimo protiv predrasuda i mrznje. Ja zelim da svi mi bolje zivimo, zelim da svi budu srecni, i moja djeca i tvoja djeca i djeca grozniuma i Che-a i sviju. Ako u meni ima sujete ja je prepoznam i onda cutim. Nigdje nisam stavio svoju sliku niti svoj broj telefona niti adresu da mi ljudi salju pisma i da mi se dicu.

Poslednji put menjao Dak dana 05 Maj 2006, 21:00, izmenjena samo jedanput

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 05 Maj 2006, 20:57 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Citiraj:
Nadji mi jednog covjeka na ovoj planeti koji je prihvatio idelogiju protiv svoje volje?

svi mi zato sto smo prihvatili potrosacko drustvo i konformisticke vrijednosti jer o njima nismo mogli odlucivati jer nismo ni bili rodjeni kada su date "vrijednosti" nametnute i prihvacene kao normalne .
Citiraj:
Promjene nema.

netacno , sve tece se se mjenja :D
Citiraj:
Parolu koju ti navodis slijede svi vjernici svim srcem.

da pocev od kamenovanja,krstaskih ratova , proganjanja i spaljivanja i mucenja i ubijanja neistomisljenika/ca
Citiraj:
U cemu si ti koji napadas vjernike covjecniji ili bolji od njih

nisam bolji ni gori mozda prizemniji i za razliku od doticnih ,nista od gore navedenog nisam cinio ni podrzavao nego osudjivao kao sto cu uvijek i osudjivati
Citiraj:
Da ti razumijes tu parolu ona bi bila upisana u tvoje srce i ona bi uvijek odzvanjala u tebi, i kada se svadjas i napadas vjernike ti bi se uvijek zapitao: slavim li ja razlicitost?

naravno sve zivotinje su jednake , neke su jednakije :D , nego ne svadjam se nego ramjenujem misljenje sa ljudima koji misle da su bog i batina za sve . a u sustinu su iskompleksirane i nesigurne licnosti
Citiraj:
Put koji je pred tobom ja sam davno presao.

da svaki cigo svog konja hvali , tako mogu i ja reci , put kojim ti ides je prenizak meni kao ljudskom bicu jer se ne klanjam imaginaciji odnosno bajci - i apstraktnom autoritetu ali to vec ide do vredjanja koje si i ti nehoticno rekao jer smatras sebe superiornijim sto naravno nije tacno.
Citiraj:
Da li si jednom osudio sebe kada si pljuvao po vjernicima?

ne uzivao sam u tome :wink: sa ljudima ljudski sa neljudima neljudski pa ako i sa tobom jer za razliku od tebe doticna gospoda ne znaju nista reci svojim rijecima nego samo citatima i lupetanjima , ne osudjujem vjernike/ce nego njihovo vjerovanje koje je direktno odgovorno za sadasnje stanje stvari.

Citiraj:
Da li si zaista svoj ucitelj i ucenik ili samo rob svojih predrasuda moj grozniume.

svaki covijek je rob svojih predrasuda kao i ti sto si utripao ponavljam"put koji je pred tobom ja sam davno prosao" pa stoga ne stoji u kontestu u kojem si napisao ,nisam ni rekao da jesam (svoj ucitelj/ucenik )mozda tezim biti , ali covijek uci dok je ziv ,

Citiraj:
ali ne vjerujem Tebi, jer NE ZIVIS rijeci koje govoris, nego prihvatas parole kao svaku drugu dogmu bili svjesno ili nesvjesno.

e pa druze Dak ti me nepoznajes dovoljno(u stvari me uopste ne znas nego preko prepucavanja sa sektasima koji su dobrim djelom ciste provokacije ) niti znas moje djelovanje (i aktivisticko i privatno ) da mozes suditi da li ja zivim ili se pridrzavam rijeci koje sam napisao ,
jer mogu isto i Tebi reci da ne zivis rijeci koje govoris ali je smijesno iz prvog i osnovnog razloga zato sto te ne poznajem kao ni ti mene .

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 05 Maj 2006, 21:01 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Dak je napisao:
Grozniume, izgleda da se nas dvojica ni u cemu ne razumijemo. Mnoge stvari covjek ne moze da prihvati dok mu ne padnu na glavu ;-). Mozda je najbolje da prekinemo.

Bratski pozdrav.

Drazen

ok slazem se .
ps.nisam vidio ovaj post jer sam pisao svoj pa stoga pozdrav
ljubav , .mir , anarhija !

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 05 Maj 2006, 21:36 
Majstor
Majstor

(Ovo je moj odgovor na tvoj prethodni post ;-))

Cinjenica je da se ne poznajemo i da je to glavna prepreka povjerenju. Ja imam svoje vizije i iskustva i ti takodjer svoja. Vidio sam da imamo razlicita tumacenja i razlicita shvatanja istih pojmova zbog cega sam intuitivno zakljucio da NEKE stvari na koje ti akademski gledas ja gledam iz perspektive iskustva i zato u svakom drugom postu moram da tumacim svoje rijeci. Gledanje koje ti imas sada ja sam imao prije nekoliko godina. Na osnovu toga sam zakljucio da nemas dovoljno iskustva da mozemo da se slozimo oko nekih kljucnih stvari. OK, to mozda zvuci uvredljivo, ali sta se moze. I to sam i rekao u jednoj recenici. Ali kako god da to tebi zvuci, ako si barem jednom pomislio da mozda nisi ispravno postupio sa svojim provokacijama, onda je bilo vrijedno truda pisati post. Eto iskreno od mene. Neka drugi prosude iz kojih motiva obojica pisemo postove. Ja ne mogu mijenjati svijet ali ne mogu ni gledati provociranje i ponizavanja i ismijavanje. Mozda sam sujetan, mozda sam egoista kakvog nema, ali mene peku tudje suze kao i moje, bez obzira da li je vjernik ili ateista, zato sto sve ljude gledam kao ljude. Ako bude prilika mozda uradimo jedan humanitarni projekat zajedno :)

Bratski pozdrav svima.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 05 Maj 2006, 21:47 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Dak je napisao:
ajsmen je napisao:

8)

Zamolio bih te da pojasnis malo svoj post, nije u redu da donosis neke tvrdnje o meni niti o grozniume niti o bilo kome koga ne poznajes. Ja mogu da razumijem tvoje dobre namjere, ali pazi: mi svaki dan donosimo predrasude i DJELUJEMO U SKLADU SA PREDRASUDAMA. Vidis plavusu prvi put u zivotu, sjetis se 200 viceva o plavusama i kad joj pruzas ruku vec je gledas omalovazajuce.

Kad vidis malu djevojcicu kako umire od gladi gledas da joj pomognes, znaci djelujes. Kada vidis ljudsku nepravdu djelujes. Imas li ti srca samo prema sebi ili prema drugima? Gdje moja sujeta kada kazem nekome "brate", kada blagosiljam ljude na forumu. Nemoj nikoga gledati kroz ono sto ti mislis da on jeste vec kroz sto vidis, u njegova djela. Ako moji postovi nisu tebi pomogli pomogli su onima koji su mi se javili preko PP. Ja sam svoj motiv dolaska rekao bas na ovom podforumu. Za one koji nisu razumjeli mislio sam da zelim da pomognem, da se zajedno borimo protiv predrasuda i mrznje. Ja zelim da svi mi bolje zivimo, zelim da svi budu srecni, i moja djeca i tvoja djeca i djeca grozniuma i Che-a i sviju. Ako u meni ima sujete ja je prepoznam i onda cutim. Nigdje nisam stavio svoju sliku niti svoj broj telefona niti adresu da mi ljudi salju pisma i da mi se dicu.

dak, oprosti mi moj pjesimizam
nisam dobar brat ni sebi a kamoli tebi

svijet je divan, i velicanstven.
moje ogorcenje istim je samo moje
i moja predstava istog.

ja sam samo putnik na trnovitom putu samospoznaje
i ne mogu ga dijeliti ni sa kim jer je moj.

ja samo znam, da je zivot i svijet velicanstvena stvar
dok ne upoznas isti.

ja i ti se ne moramo sloziti ni oko cega da bih ja znao gdje si.
a ti si jos mlad.

a da znam da si mlad (dusa) lako je prepoznati.
kao sto je lako prepoznati one koji kritikuju sve sto ne
razumiju ili sve sto se izdize iznad njih, tako je lako
prepoznati i one koji ne znaju iako misle da znaju

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 05 Maj 2006, 22:13 
Majstor
Majstor

ajsmen je napisao:
dak, oprosti mi moj pjesimizam
nisam dobar brat ni sebi a kamoli tebi

svijet je divan, i velicanstven.
moje ogorcenje istim je samo moje
i moja predstava istog.

ja sam samo putnik na trnovitom putu samospoznaje
i ne mogu ga dijeliti ni sa kim jer je moj.

ja samo znam, da je zivot i svijet velicanstvena stvar
dok ne upoznas isti.

ja i ti se ne moramo sloziti ni oko cega da bih ja znao gdje si.
a ti si jos mlad.

a da znam da si mlad (dusa) lako je prepoznati.
kao sto je lako prepoznati one koji kritikuju sve sto ne
razumiju ili sve sto se izdize iznad njih, tako je lako
prepoznati i one koji ne znaju iako misle da znaju

Iskreno, tesko mi je razumjeti smisao iza nekih tvojih rijeci, ali posto mislim da se i licno znamo ;-), onda znam sta otprilike osjecas u dusi.

Vrlina je znati povuci crtu izmedju svog znanja i neznanja i drzati se samo znanja. Upucivati na Put nisam u stanju da ucinim ali mogu da kazem svakom u cemu je nas problem jer sam prepoznao nasu bolest, tu je moje iskustvo i to govorim u svoje ime i iz svoje perspektive. Citavo vrijeme sam bio objektivan (a ti znas sta mislim sa tom rijecju ;-)) i ako sam mijesao Sebe u to, moja greska, ali kad posumnjam da sam bio u krivu, pogledam na svoja djela i hrabrim se. Meni nije cilj znanje, vec lijecenje od bolesti od koje svi mi patimo. Nemam nikakav cilj pred ocima, moj cilj je borba i spasavanje od istinskog neprijatelja, a sta ostaje poslije toga cu nazvati svojim ciljem. A prepustam drugima da u mojih preko 115 postova traze recenice koje im bodu oci i da me napadaju. Moj napredak se za mene ne mjeri brojem recenica koje sam napisao, nego kolicinom radosti koju sam donio ljudima. A ako umrem na saznavsi Istinu, a pri tome jednog covjeka ucinivsi srecnijim, nije mi zao. Vidio sam svasta na forumu, iznad svega vidio sam predrasude, ali nikoga nisam mrzio zbog toga vec samo pokusavao da otvorim srce i um, da ukazem na greske koje cine. Ja nisam mudrac niti svetac, samo obican sin svoje majke i svoga oca, ali da bih cinio dobro ne moram biti prosvetljen. Ne moram cekati da spoznam Istinu da bih pomogao. Ako reagujem na predrasude znaci da sam ogorcen njima i to pokazujem. Ali bih i svojim najvecim kriticarima pomogao svojim zivotom ako bi zatrebalo, krenuvsi od tebe, groznium-a i bilo koga, jer ljude ne gledam predrasudima vec srcem, tako i na predrasude gledam srcem. Iskreno najveci potencijal vidim u ljudima poput Maran Ate i Che-a. Blago onom koji nije mlak.

Bratski pozdrav svima.

Vrh

PostPoslato: 05 Maj 2006, 23:13 
Urednik
Urednik

-__-

A zar forum Duhovnost ne služi više za ovakve priče?

Poslednji put menjao che.guevara dana 05 Maj 2006, 23:18, izmenjena samo jedanput

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 05 Maj 2006, 23:16 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

moje rijeci ti ne bi bilo tesko prevladati, da znas o cemu pricam
u osnovi je obicna robotika logike.

na kraju svake tacke ceka te tacka ili onostrano, zavisno od tebe.
kao sto su misli izmedju svake rijeci samo tvoje, tako su i svacije,
jer tamo gdje neko vidi kraj recenice, neko vidi vise.

che je tamo gdje filozofija ne moze jos uvijek da prizna
da je zapela u zatvor logike

maran ata je tamo gdje se zar vjere nikad nece spojiti sa
vatrom spoznaje.

ako me licno znas, onda znas da nista ne znas o meni, jer
ja ne pricam.

a i kad pricam nesto, pricam o glupostima poput loseg vremena,
moguceg kampinga, glupog posla... sto je veoma rjetko. sve u svemu
progovorim dvadesetak rijeci tokom sedmice. i ako me znas
znas da je to istina.

mozda znas nesto na osnovu toga, to je apsolutno moguce.

pricas o ne mrznji i dobroti, humanosti.
ja mrzim ljude, ljudski rod, globalno licemjerje i smaracinu koja
se zove drustvo. ne, mrznja je samo dio toga. prezir je vise
primjeren.

ali to je sve jedna obicna zabokrecina, ti ja, vrijeme koje prolazi
pokusaji izigravanja mesije ili isusa od strane svakog od nas,
ili izigravanja nichea ili junga ili froma...

sve u svemu, ljudski rod je jedna smjesa gluposti, slave, primitivizma,
nazovi humanosti, tuposti, mutavosit, primitivne inteligencije, iz koje
ce oni koji drze do sebe, da izadju na ovaj ili onaj nacin.

ljudski rod je trenutno samo tumor na zemlji, bolest koja treba da
nestane, san o spajanju sa bogom, ideja o savrsenstvu, smrtonosni
virus koji se zove drustvo.

mozda ti drustvo poznajes kao bogomdanu nadu koja tezi ka bogu.
najvjerovatnije bog na kraju nece upoznati ni mene ni tebe
ni pesimistu ni optimistu.

ali ako se prepustimo nekakvoj raspravi, dozvoli mi mogucnost
da porazim tvoj 'bratski' pristup svijetu, na jedan ljudski i pragmatican
nacin.... koji se zove stvarnost

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 05 Maj 2006, 23:23 
Urednik
Urednik

Citiraj:
che je tamo gdje filozofija ne moze jos uvijek da prizna
da je zapela u zatvor logike

Ma daj ne s*** !

Anyway,

Ajsmen, ti si neki pjesnik? Znaš, kad čitam tako, ovaj, svidi mi se, a i sjetim se Mao'a i njegove čapri "da je inteligencija g*vno naroda" ...

Poslednji put menjao che.guevara dana 05 Maj 2006, 23:29, izmenjena samo jedanput

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 70 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]