Citiraj:
Nadji mi jednog covjeka na ovoj planeti koji je prihvatio idelogiju protiv svoje volje?
svi mi zato sto smo prihvatili potrosacko drustvo i konformisticke vrijednosti jer o njima nismo mogli odlucivati jer nismo ni bili rodjeni kada su date "vrijednosti" nametnute i prihvacene kao normalne .
Citiraj:
Promjene nema.
netacno , sve tece se se mjenja
Citiraj:
Parolu koju ti navodis slijede svi vjernici svim srcem.
da pocev od kamenovanja,krstaskih ratova , proganjanja i spaljivanja i mucenja i ubijanja neistomisljenika/ca
Citiraj:
U cemu si ti koji napadas vjernike covjecniji ili bolji od njih
nisam bolji ni gori mozda prizemniji i za razliku od doticnih ,nista od gore navedenog nisam cinio ni podrzavao nego osudjivao kao sto cu uvijek i osudjivati
Citiraj:
Da ti razumijes tu parolu ona bi bila upisana u tvoje srce i ona bi uvijek odzvanjala u tebi, i kada se svadjas i napadas vjernike ti bi se uvijek zapitao: slavim li ja razlicitost?
naravno sve zivotinje su jednake , neke su jednakije

, nego ne svadjam se nego ramjenujem misljenje sa ljudima koji misle da su bog i batina za sve . a u sustinu su iskompleksirane i nesigurne licnosti
Citiraj:
Put koji je pred tobom ja sam davno presao.
da svaki cigo svog konja hvali , tako mogu i ja reci , put kojim ti ides je prenizak meni kao ljudskom bicu jer se ne klanjam imaginaciji odnosno bajci - i apstraktnom autoritetu ali to vec ide do vredjanja koje si i ti nehoticno rekao jer smatras sebe superiornijim sto naravno nije tacno.
Citiraj:
Da li si jednom osudio sebe kada si pljuvao po vjernicima?
ne uzivao sam u tome

sa ljudima ljudski sa neljudima neljudski pa ako i sa tobom jer za razliku od tebe doticna gospoda ne znaju nista reci svojim rijecima nego samo citatima i lupetanjima , ne osudjujem vjernike/ce nego njihovo vjerovanje koje je direktno odgovorno za sadasnje stanje stvari.
Citiraj:
Da li si zaista svoj ucitelj i ucenik ili samo rob svojih predrasuda moj grozniume.
svaki covijek je rob svojih predrasuda kao i ti sto si utripao ponavljam"put koji je pred tobom ja sam davno prosao" pa stoga ne stoji u kontestu u kojem si napisao ,nisam ni rekao da jesam (svoj ucitelj/ucenik )mozda tezim biti , ali covijek uci dok je ziv ,
Citiraj:
ali ne vjerujem Tebi, jer NE ZIVIS rijeci koje govoris, nego prihvatas parole kao svaku drugu dogmu bili svjesno ili nesvjesno.
e pa druze Dak ti me nepoznajes dovoljno(u stvari me uopste ne znas nego preko prepucavanja sa sektasima koji su dobrim djelom ciste provokacije ) niti znas moje djelovanje (i aktivisticko i privatno ) da mozes suditi da li ja zivim ili se pridrzavam rijeci koje sam napisao ,
jer mogu isto i Tebi reci da ne zivis rijeci koje govoris ali je smijesno iz prvog i osnovnog razloga zato sto te ne poznajem kao ni ti mene .