banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 09 Maj 2025, 09:57

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 172 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Sledeća

Da li želite otići u inostranstvo za boljim životom?
Da 45%  45%  [ 26 ]
Ne 40%  40%  [ 23 ]
Mama, mama, kad je nova epizoda Zvjezdanih Staza? 16%  16%  [ 9 ]
Ukupno glasova : 58
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 29 Apr 2006, 20:30 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Jun 2004, 11:40
Nitro,
Ja po prirodi nisam pesimista.Mozda si zakljucio iz ovih par postova da jesam ali ako jesi,pogrijesio si.Kada kazem da meni nece biti tu dobro,kazem da u dogledno vrijeme nece biti dobro.Ja ne zelim da cekam.U tome je poenta.Kada budem imao 50 godina,mozda nesto bude i bolje.A dotada mislim da nece (nazalost).Mnogo sam izrevoltiran i isfrustriran svim stvarima koje su se izdesavale.Tu govorim o periodu poslije rata.Rat ne zelim ni da spominjem.Mogao sam odmah da poslije rata odem gdje sam i sad ali NISAM.Mislio (ja budala) da ce biti bolje.Hoce k...c.Proslo je skoro 10 godina od rata kad sam ja otisao jer sam zaista vidio da ja tu ne mogu da budem sretan i da ispunim (barem neke) od mojih snova.

Nitro je napisao:
Generalizovanje... Svidjalo se tebi to ili ne Flavoure u inostranstvu ces uvjek biti stranac i dosljak. To nije generalizovanje vec cinjenicno stanje, ali kad neko kaze da u BiH recimo ljudi samo sjede i ispijaju kafe i nista ne rade, to je vec nesto drugo.

Nitro,ne znam gdje si bio vani ali u velikim gradovima je SVAKO stranac.Samo provincija gleda ko je "domaci" a ko "stranac".Momentalno sam u Becu u kom je svaki 4 covjek stranac i ja se definitivno ne osjecam kao neko "s rogovima na glavi".
Vezano za BiH.Nazalost masa ljudi sjedi i pije kafu svaki dan citav dan.Nadam se da ce se to promijeniti uskoro.Evo da citiram BSE kao odgovor...
BSE je napisao:
privatluk je presao u robovlasnicko/feudalni sistem - trazi se da radis 10-15 sati, prekovremeno ne postoji, bolovanje ne postoji, nikakav vid odmora ne postoji, nisi prijavljen, ne ide ti staz, nemas zdravstveno ni soc. osiguranje, nista ti se ne uplacuje u doprinose
ponuda poslova je uglavnom svedena na kelnerisanje i rad u autopraoni - poslovi za koje ti treba min. 2 god. radnog staza - smjesno

Nitro je napisao:
Poredis kruske i jabuke iz mog posta, a i izvlacis stosta iz konteksta...

Nije mi uopste namjera da to radim.Ako jesam,reci gdje.

Nitro je napisao:
Sutra da mene neki slucaj odnese odavde, i ja bih se isto tako osjecao da sam izgubio dostojanstvo, jer vise nisam svoj na svome.

Ma masa stvari je mene odvela odavde.Nije samo 1 slucaj.Ja se tako ne osjecam ali...opet smo svi razliciti.Zar ne!?

Nitro je napisao:
Zovite me glupim, primitivnim, zatucanim, ili sanjarom i idealistom, ali ja bar imam zelju da promijenim nesto, a vi idete linijom manjeg otpora. Kao sto rekoh, ako vec ne vidis perspektivu ovdje, potrudi se da je stvoris, a ako nemas zelju za tim, onda idi gdje mislis ili znas da ce ti biti bolje. Pravo covjeka je licni izbor...

Ne govorim ja da si ti glup niti bi te ikad tako nazvao (barem po postovima koje postavljas) jer te ne poznajem.Ovo boldovano je i mopj stav.Eh da...i ja imam zelju da nesto promijenim.Ali od svog zivota. :wink: I mislim da ce mi biti bolje.

Pozz

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 29 Apr 2006, 20:32 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Draco_Malfoy je napisao:
Evo uputstvo u 3 koraka kako posteno uspjeti u RS a, da nemate nikakvu pocetnu prednost ili buducu stelu:

1. Radis na sladoledu/kiosku/kokicama jedno 4 mjeseca tokom kasnog proljeca, ljeta i pocetka jeseni. Tim parama uplatis prvu godinu studija i knjiga.
2. Od prvog do zadnjeg dana skolovanja ucis iz dana u noc i znas sve i jednu rijec iz sve i jedne knjige potrebne za polaganje ispita te postizes prosjek izmedju 9.9-10.00
3. Nakon zavrsenog faxa NEMA SANSE da te ne zaposle kao asistenta, a asistent sa takvom podlogom i takvim prosjekom na svoje zvanje asistenta moze samo gledati kao odskocnu dasku za dalje nadogradjivanje (citaj vecu i vecu platu).

Je l' ima neko od vas koji "nemate ovde perspektivu" ista protiv ovog 4-godisnjeg plana vaseg drustveno-kulturnog uzdizanja i nametanja zajednici?
I rest my case...

Draco...jesi li to primjenio u svom slucaju?Posto ocigledano smatras da je to recept za uspjeh i da smatras da si uspio i zadoovoljan si u BL.
Pozdrav

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 29 Apr 2006, 20:38 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Jan 2005, 16:00
Flavoure-Flave je napisao:
Draco_Malfoy je napisao:
Evo uputstvo u 3 koraka kako posteno uspjeti u RS a, da nemate nikakvu pocetnu prednost ili buducu stelu:

1. Radis na sladoledu/kiosku/kokicama jedno 4 mjeseca tokom kasnog proljeca, ljeta i pocetka jeseni. Tim parama uplatis prvu godinu studija i knjiga.
2. Od prvog do zadnjeg dana skolovanja ucis iz dana u noc i znas sve i jednu rijec iz sve i jedne knjige potrebne za polaganje ispita te postizes prosjek izmedju 9.9-10.00
3. Nakon zavrsenog faxa NEMA SANSE da te ne zaposle kao asistenta, a asistent sa takvom podlogom i takvim prosjekom na svoje zvanje asistenta moze samo gledati kao odskocnu dasku za dalje nadogradjivanje (citaj vecu i vecu platu).

Je l' ima neko od vas koji "nemate ovde perspektivu" ista protiv ovog 4-godisnjeg plana vaseg drustveno-kulturnog uzdizanja i nametanja zajednici?
I rest my case...

Draco...jesi li to primjenio u svom slucaju?Posto ocigledano smatras da je to recept za uspjeh i da smatras da si uspio i zadoovoljan si u BL.
Pozdrav

Ti ocigledno ne citas post do kraja (ili od pocetka). Ja rekoh recept za vas sto se zalite da nemate pespektivu ili nemate nikakvu stelu. Iz mojih postova se vidi da za ovo prvo ne smatram da je tako, a nadam se da ce biti neka stela. Mislim bice, ali sad zavisi za koliko jak posao...

A da mi gori pod nogama, da kao vi "vidim" da ne bih mogao nista nakon zavrsenog faxa sa osrednjim ocjenama - DA, upravo bih primjenio takav plan. Ne moze se cak ni reci da su to izgubljene 4 godine, nego u najgorem slucaju 4 godine sa odredjenom dozom odricanja. Jedini izuzetak u ovom slucaju bi bili medicinski i elektro fax - na svim ostalim ti ne treba ni IQ 100 da nabubas sve i postignes extra prosjek...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 29 Apr 2006, 20:43 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Ne napomenuh da svi koji imaju prosjek preko 8.5 (bar od onih koje ja poznajem) imaju stipendiju. Koliko sam upoznat stipendije se krecu od 100km mjesecno pa na vise - sasvim dovoljno da student bez resursa sebi time obezbjedi potrebne knjige i JEDNO LJETOVANJE svake godine...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 30 Apr 2006, 22:59 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Apr 2004, 23:41
Citiraj:
Nitro,ne znam gdje si bio vani ali u velikim gradovima je SVAKO stranac.

Ovo je u potpunosti tacno.

Nitro,

Nema puno mjesta aroganciji 'onih sto su ostali' u odnosu na one koji nisu u Bosni. Vecina onih sto po tebi ne vrijede ( sta drugo reci za izjavu o 'prodaji dostojanstva' ) u stvari rade jako mnogo i onda taj zaradjeni novac ubrizgaju kao spasonosnu kes injekciju svake godine u Bosnu.

Za uzvrat ti ljudi dobijaju predrasude, u ovom slucaju uvrede. Sjajno.

Ma liberté

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 01 Maj 2006, 00:20 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jul 2002, 17:28
Citiraj:
Vecina onih sto po tebi ne vrijede ( sta drugo reci za izjavu o 'prodaji dostojanstva' )

Tvoja interpretacija mojih rijeci. Necu da polemisem,a li ako vec citas izmedju redova, onda ce prije biti da sam mislio da kazem da vise cijenim onoga ko ostane i pokusa da promijeni nesto u trenutnom stanju stvari, nego onoga ko izabere liniju manjeg otpora. A o "prodanom dostojanstvu" (mada ne znam zasto se toliko kacite za to) sam rekao dovoljno.

Nitro je napisao:
Sutra da mene neki slucaj odnese odavde, i ja bih se isto tako osjecao da sam izgubio dostojanstvo, jer vise nisam svoj na svome
.

...i ostajem pri svome.

Japanese_rose je napisao:
Vecina onih sto po tebi ne vrijede ( sta drugo reci za izjavu o 'prodaji dostojanstva' ) u stvari rade jako mnogo i onda taj zaradjeni novac ubrizgaju kao spasonosnu kes injekciju svake godine u Bosnu.

Po obicaju ljudi citaju samo ono sto zele da procitaju...

Nitro je napisao:
Kao sto rekoh, ako vec ne vidis perspektivu ovdje, potrudi se da je stvoris, a ako nemas zelju za tim, onda idi gdje mislis ili znas da ce ti biti bolje. Pravo covjeka je licni izbor...

A da su ti ljudi otisli tamo da rade da bi pomogli BiH, malo mi je tesko povjerovati. Flavoure_Flave sam rece da je otisao da bi nejmu bilo bolje, a i vecina ljudi koji razmisljaju o odlasku, o tome razmislja, jer misli da bi njima licno bilo bolje, a ne da bi pomogli svojoj zemlji "kes injekcijama"...

Da li je mozda trebalo da dodam i da ja postujem izbor svakog covjeka, a to sto se ne slazem sa tim i sto dajem svoj sud o tome, automatski me izgleda postavlja u polozaj arogantnog covjeka koji vrijedja druge...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 01 Maj 2006, 10:37 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Okt 2003, 20:23
Ljudi ovdje vecina zaboravlja realnost u kojoj mi zivimo.

Kao prvo,sa nasim pasosom nemozes otici vani,terba ti viza.Koju i ako dobijes,traje par mjeseci i nazad. Znaci nemozes ni da odes ovuda sve i da hoces.

Druga stvar,sta te ceka tamo kao stranca sve i da odes. Kao osoba koja dolazi iz BiH nemas nikakve sanse da dobijes boravistnu dozvolu bilo gdje na zapadu. Posla na crno nema jeli poljaci rade za 20km dnevnicu,a to imas i kod nas.

Eh sada jedino preostaje da se udas-za nekoga gore ko ima papire.

Opet svako ima svoje ali budimo realni, :)

nježna kraljice, sudbine.
Rodila, te rijeka duboka,
u svakom viru Vrbas nosi tajnu,
nosi istinu.

Ovo je moj grad...

"

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 01 Maj 2006, 10:42 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Okt 2004, 19:06
Banjalucki_Behar je napisao:

Kao prvo,sa nasim pasosom nemozes otici vani,terba ti viza.Koju i ako dobijes,traje par mjeseci i nazad. Znaci nemozes ni da odes ovuda sve i da hoces.

Druga stvar,sta te ceka tamo kao stranca sve i da odes. Kao osoba koja dolazi iz BiH nemas nikakve sanse da dobijes boravistnu dozvolu bilo gdje na zapadu. Posla na crno nema jeli poljaci rade za 20km dnevnicu,a to imas i kod nas.

Ovo je djelimichno tachno. Ja npr. kontam da se premjeshtam od septembra u Bolognu na njihov fax... I dobicu vizu za studij. A necu se udavati... A poslije cu raditi i post-diplomski tamo. Bash ima shanse da se ostane i bez udaje... Uostalom, o udaji se uopshte ne govori, ne bih se udavala josh 10 godina... :lol:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 01 Maj 2006, 10:49 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 15 Jul 2005, 22:07
Draco_Malfoy je napisao:
Ne napomenuh da svi koji imaju prosjek preko 8.5 (bar od onih koje ja poznajem) imaju stipendiju. Koliko sam upoznat stipendije se krecu od 100km mjesecno pa na vise - sasvim dovoljno da student bez resursa sebi time obezbjedi potrebne knjige i JEDNO LJETOVANJE svake godine...

Za 100km knjige i ljetovanje!! Pa daaa

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 01 Maj 2006, 11:02 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Okt 2003, 20:23
Lisa_Simpson je napisao:

Ovo je djelimichno tachno. Ja npr. kontam da se premjeshtam od septembra u Bolognu na njihov fax... I dobicu vizu za studij. A necu se udavati... A poslije cu raditi i post-diplomski tamo. Bash ima shanse da se ostane i bez udaje... Uostalom, o udaji se uopshte ne govori, ne bih se udavala josh 10 godina... :lol:

Da upravu si u tome sto se tice studija. Ali koliko studenata moze da dobije stipendiju danas? Jedan mali dio,mozda 10%. Znaci mi smo usudeni da zivimo ovdje, sa time se moramo pomiriti.

P.S Sve najbolje u daljnjem skolovanju :)

nježna kraljice, sudbine.
Rodila, te rijeka duboka,
u svakom viru Vrbas nosi tajnu,
nosi istinu.

Ovo je moj grad...

"

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 01 Maj 2006, 15:14 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

stipu-ga je napisao:
Draco_Malfoy je napisao:

12x100=1200km
Ako zelis da budes "fensi" i ne kupujes sve knjige isfotokopirane ili polovne, cak i tad ima sanse da ti ostane para za ljetovanje.
S druge strane neki studenti imaju i vise od 100km mjesecne stipendije...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 01 Maj 2006, 15:34 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 29 Apr 2006, 21:16
Draco_Malfoy je napisao:
stipu-ga je napisao:
Draco_Malfoy je napisao:

12x100=1200km
Ako zelis da budes "fensi" i ne kupujes sve knjige isfotokopirane ili polovne, cak i tad ima sanse da ti ostane para za ljetovanje.

A šta u međuvremenu da jedu, gdje da stanuju?
Bolje išta nego ništa, ali daleko od toga da neko može reći da je tokom studiranja obezbjeđen stipendijom (posebno ne tom od 100KM).

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 01 Maj 2006, 15:37 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Okt 2004, 19:06
Da upravu si u tome sto se tice studija. Ali koliko studenata moze da dobije stipendiju danas? Jedan mali dio,mozda 10%. Znaci mi smo usudeni da zivimo ovdje, sa time se moramo pomiriti.

P.S Sve najbolje u daljnjem skolovanju :)

Nisam dobila stipendiju, dobicu samo neshto polovichno nazalost..... Al ipak cu ici, pare su tu da se potroshe... :D 8)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 01 Maj 2006, 15:37 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

The_One je napisao:
Draco_Malfoy je napisao:
stipu-ga je napisao:
Draco_Malfoy je napisao:

12x100=1200km

A šta u međuvremenu da jedu, gdje da stanuju?
Bolje išta nego ništa, ali daleko od toga da neko može reći da je tokom studiranja obezbjeđen stipendijom (posebno ne tom od 100KM).

Procitaj moje uputstvo za uspjeh za: najsiromasnije, najneizglednije i sa najmanjim sansama uopste za zivot ovde, sa kraja prethodne strane...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 01 Maj 2006, 17:12 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Avg 2001, 01:00
Ljudi, polemika se vodi oko najnepotrebnijih stvari. Niko od nas s vana
ne govori vama dole u RS da ste budale ako ste ostali. Što se mene samog
tiče, evo najiskrenije kažem da sam otišao u Beč da studiram građevinu
(za koju ovaj klipan tvrdi da ne treba ni IQ- 100 da bi se završila jer ne
spada u medicinu i etf) jer su Austrijanci najbolji na svijetu za bušenje
tunela.
Kako sam uvidio da u RS i BiH nema niti jednog auto-puta po
standardu kontam da bi bilo posla i dole,za mene kad se vratim... Da,
da se vratim - kad tad će se i mene nešto pitati. Da ne dužim... moj je
izbor sveden na nešto jednostavno: Znati ili ne znati.
90% ljudi na faksu danas uči kako bi samo prošao ispit,
dok onih 10% uči da zna.
Dalje ne bi puno polemisao oko toga da završim fax u BL i da zabilježim
kao naveći uspjeh 400m zasjeka na 7-om kilometru puta Bronzani Majdan ka
Stratinskoj.
Što se tiče same organizacije AGF-a u Banjaluci,dovoljno je reći da čovjek
koji odradi nešto do kraja ne dobije ni boda "pride." Takav je moj slučaj
za statiku(mehanika 1).

Ovaj tu što planira četvorogodišnje planove,griješi u početku i generališe
sve do čega se dotakao...
Kao prvo ima i previše štandova sa slaoledom i kestenjem,odnosno
kurušćićima u centru grada....svi samo čekaju studenta koji će svakih pola
kuruza zakinuti da bi mogao skrpiti za prvu ratu studija. Dalje, se kod
upisa bez štimunga ne upada na budžet,tako da je neophodno izdvojiti
pozamašnu sumu samo za ratu faksa. Kasnije je upitno ne to da li je
on naučio svako slovo iz referentne literature za ispit,nego to da li je
"gostujući" profesor ugodno putovao iz Beograda,Novog Sada,Subotice ili
otkud već. Smanjuju broj rokova,pa nema dovoljno vremena da se položi.
Šta se dalje dešava? - Ništa!

Evo mog izbora:
Student koji nije iz EU plaća na mom faksu 728 eura semestar. Da
prevedem u računicu: Lijepo je vrijeme...zovne me teta iz agencije
i kaže da dođem kod nje da pokupim 200 flajera. Tako i uradim,
stavim cvike,smiješim se,gledam fine tete i po satu dobijem 8 eura.
Radim 4 dana u sedmici,pošto sam odabrao raspored na faksu tako da
imam predavanja i vježbe ponedeljkom i petkom. Radim po 4 sata na
dan. 896 eura dobijem za mjesec dana... Koliko dođe sladoled,kad
4 mjeseca moraš džigere svoje jesti,gazdu zakidati i prljav ići kući
da bi platio za jednu godinu faksa?
Što se tiče faksa,stvari stoje ovako na konkretnom primjeru:
Predmet - Geometrija i CAD. Predavanja 2 sata sedmično. Polažem
kolokvij kod profesora koji mi zadaje zadatke iz crtanja.
Predavanja mi prelaze u salu za računare,na kojim naučim modeliranje
uz pomoć nekog sranja od programa, te polažem tako što crtam tri
crteža geometrijskih figura i učim presjeke. Treći dio ispita je teorija,koju
"svako sa IQ iznad 100 može da položi."
U svemu je tome bit da se to radi kod tri odvojena čovjeka... Kod nas u BL
sve radim kod jednog, i stanje je ovako:
10 vježbi treba da iscrtam,i prođem ako se asistentu sviđaju,a na konsultacijama
kod profesora dobijam druga rješenja...tako da moram uraditi 20 vježbi:
po 10 za svakog....i to samo da bi izašao na ispit...
Ne znam šta više treba reći ljudima koji navaljuju svoje,da bi ih uvjerio
kako ovo "nije ništa lošije?"
U zdravlje...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 01 Maj 2006, 17:14 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Japanese_rose je napisao:
Citiraj:
Nitro,ne znam gdje si bio vani ali u velikim gradovima je SVAKO stranac.

Ovo je u potpunosti tacno.

Nitro,

Nema puno mjesta aroganciji 'onih sto su ostali' u odnosu na one koji nisu u Bosni. Vecina onih sto po tebi ne vrijede ( sta drugo reci za izjavu o 'prodaji dostojanstva' ) u stvari rade jako mnogo i onda taj zaradjeni novac ubrizgaju kao spasonosnu kes injekciju svake godine u Bosnu.

Ti si žensko kakvog nema.... Potpisujem!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 01 Maj 2006, 17:31 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Hazoos, ok recimo da je gradjevina odmah tu negdje iza ETF-a. Kad kazem ne treba ti IQ100 da zavrsis fax uopste ne mislim na strani fax niti ga omalovazavam. Govorim generalno o sposobnosti sviju da zavrse fax bilo ovde ili vani.
Drugo, kad kazem rad na sladoledu kokicama i sl. mislim na minimalne plate koji mnogi 'ladno odbijaju. Znam masu ljudi koji su pokusali ali su odustali jer im je nudjeno nekih 200-250km. Ok male su pare, al za 4 mjeseca to je nekih 1000km - DOVOLJNO da se upise prva godina i nabave sve potrebne stvari (knjige, odjeca obuca :))
Trece - ako nisi obavjesten na budzet prelazis automatski sa upisom u drugu godinu, pod uslovom da je prva cista.
Cetvrto - Ajd samo daj jedan jedini primjer gdje student sa prosjekom preko 9.5 nije ostvario pravo na stipendiju...

I na kraju, na mom faxu je vise od pola profesora gostujucih, a svi vazni su gostujuci, pa uvijek imamo sigurno jedan zimski, proljetnji, ljetnji i bar DVA jesenja roka. Ako ne mozes poloziti ispit u 5 rokova, e jeb'ga onda...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 01 Maj 2006, 23:02 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Stoji.... mislim, ja znam ljudi iz BL koji su došli u Beč i rekli da im se ne
sviđa jer nemaju gdje da izađu. Stoji i da Banjaluka vrvi od beterluka i
neradnika... Stoji i da iznad 8 prosjek obezbjeđuje stipendiranje,bar na
našem faksu...ali samo ako "upadneš" u štelu. Nisam mislio ništa loše,
već sam jednom rekao to... stvar je ličnog izbora i mnogo je tu mudonja
nezadovoljno a neće sebi ništa da urade kako bi pomoglo jer nemaju muda.
To je bit koju sam htio istaći... u ostalom se slažem sa tobom:i ti i ja
razmišljamo,prije svega za sebe,zdravo...
Uživaj dok se da!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 01 Maj 2006, 23:31 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Sep 2004, 17:56
Citiraj:
da bar odete u to ebeno inostranstvo i ne serete po nama u kojima ima optimizma.
Zapitajte se: sto serete toliko?? Ah da, nemate ideje ni volje...
A da vi lijepo odustanete od svega. Gillette the best the smor can get.
- ovo reche onaj koji postavi temu...pa eto..smeta mi nekultura, smeta mi psovanje, vrijedjanje neistomisljenika, primitivnost....

Da, otishla sam da vidim nesto drugo. Zasto da ja ne putujem?? Da ne ucim drugi jezik?? Sta je meni drzava dala da bih zivotarila pitajuci se "Boze, kako da platim stan, kako struju, grijanje, vodu, telefon, od cega da kupim pelene, od cega da platim vrtic" i tako u nedogled. Nemoj samo da mi pricas pricu "sve se moze kad se hoce".

Nitro, ako sam otisla "nisam pacov koji napusta brod". Jer tog broda odavno nema. Otici je hrabrost isto kao i ostati. Mozda za odlazak treba malo vise hrabrosti.

Nisam pesimista. Da jesam, sad bih bila u BL i lupala glavom "Boze sta cu i kako cu"....tako da...Zelim za sebe vise a to RS ni BiH ili neko trece ime drzave ne moze da pruzi, bar ne jos dugo. A moj zivot je jedan i ne traje beskonacno.

Uostalom, hazoous je sve rekao.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 02 Maj 2006, 01:23 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Bravo Hazo i Helena.Ja im govorim ali ne razumiju. :wink:

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 172 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]