Nitro,
Ja po prirodi nisam pesimista.Mozda si zakljucio iz ovih par postova da jesam ali ako jesi,pogrijesio si.Kada kazem da meni nece biti tu dobro,kazem da u dogledno vrijeme nece biti dobro.Ja ne zelim da cekam.U tome je poenta.Kada budem imao 50 godina,mozda nesto bude i bolje.A dotada mislim da nece (nazalost).Mnogo sam izrevoltiran i isfrustriran svim stvarima koje su se izdesavale.Tu govorim o periodu poslije rata.Rat ne zelim ni da spominjem.Mogao sam odmah da poslije rata odem gdje sam i sad ali NISAM.Mislio (ja budala) da ce biti bolje.Hoce k...c.Proslo je skoro 10 godina od rata kad sam ja otisao jer sam zaista vidio da ja tu ne mogu da budem sretan i da ispunim (barem neke) od mojih snova.
Nitro je napisao:
Generalizovanje... Svidjalo se tebi to ili ne Flavoure u inostranstvu ces uvjek biti stranac i dosljak. To nije generalizovanje vec cinjenicno stanje, ali kad neko kaze da u BiH recimo ljudi samo sjede i ispijaju kafe i nista ne rade, to je vec nesto drugo.
Nitro,ne znam gdje si bio vani ali u velikim gradovima je SVAKO stranac.Samo provincija gleda ko je "domaci" a ko "stranac".Momentalno sam u Becu u kom je svaki 4 covjek stranac i ja se definitivno ne osjecam kao neko "s rogovima na glavi".
Vezano za BiH.Nazalost masa ljudi sjedi i pije kafu svaki dan citav dan.Nadam se da ce se to promijeniti uskoro.Evo da citiram BSE kao odgovor...
BSE je napisao:
privatluk je presao u robovlasnicko/feudalni sistem - trazi se da radis 10-15 sati, prekovremeno ne postoji, bolovanje ne postoji, nikakav vid odmora ne postoji, nisi prijavljen, ne ide ti staz, nemas zdravstveno ni soc. osiguranje, nista ti se ne uplacuje u doprinose
ponuda poslova je uglavnom svedena na kelnerisanje i rad u autopraoni - poslovi za koje ti treba min. 2 god. radnog staza - smjesno
Nitro je napisao:
Poredis kruske i jabuke iz mog posta, a i izvlacis stosta iz konteksta...
Nije mi uopste namjera da to radim.Ako jesam,reci gdje.
Nitro je napisao:
Sutra da mene neki slucaj odnese odavde, i ja bih se isto tako osjecao da sam izgubio dostojanstvo, jer vise nisam svoj na svome.
Ma masa stvari je mene odvela odavde.Nije samo 1 slucaj.Ja se tako ne osjecam ali...opet smo svi razliciti.Zar ne!?
Nitro je napisao:
Zovite me glupim, primitivnim, zatucanim, ili sanjarom i idealistom, ali ja bar imam zelju da promijenim nesto, a vi idete linijom manjeg otpora. Kao sto rekoh, ako vec ne vidis perspektivu ovdje, potrudi se da je stvoris, a ako nemas zelju za tim, onda idi gdje mislis ili znas da ce ti biti bolje. Pravo covjeka je licni izbor...
Ne govorim ja da si ti glup niti bi te ikad tako nazvao (barem po postovima koje postavljas) jer te ne poznajem.Ovo boldovano je i mopj stav.Eh da...i ja imam zelju da nesto promijenim.Ali od svog zivota.

I mislim da ce mi biti bolje.
Pozz
TO DIE for!!!