СЈAЈAН НAСТУП КAРAТИСТA СРПСКЕ НA ПРВЕНСТВУ ЕВРОПЕ
"БОЖЕ ПРАВДЕ" У БРАТИСЛАВИ
Репрезентативци Републике Српске Маја Милиновић и Милан Лазић освојили златне медаље на шампионату Старог континента
БAЊA ЛУКA - Химна "Боже правде" интонирана је два пута на шампионату Старог континента у каратеу које је одржано у Братислави. Наиме, репрезентативци Републике Српске Маја Милиновић и Милан Лазић окитили су се златним медаљама и још једном показали да од наших бораца у Европи бољих нема.
Такмичарка Кнешпоља из Козарске Дубице Маја Милиновић освојила је најсјајније одличје у апсолутној категорији, док је члан бијељинских Пантера, Милан Лазић, био најбољи у категорији преко 78 килограма.
- Пресрећан сам, шта друго да кажем послије овог великог успјеха - рекао је по повратку из Словачке нови првак Европе Милан Лазић. У финалу сам се састао са Русом Aлексејом Мегамедовим и морам признати да је меч био изузетно тежак. Ипак, дао сам све од себе да га савладам, што ми је и пошло за руком. Златна медаља је награда за сав труд који сам уложио припремајући се за ово Европско првенство.
Успјех наших бораца на шампионату Европе употпунили су и остали такмичари, који су освојили још четири медаље (по двије сребрене и бронзане). До другог мјеста стигле су: Драгица Драпић (до 55 килограма) и женска екипа до једног ипона у саставу Сњежана Лакић, Маја Милиновић и Јелена Цвијетић. Бронзе су у Републику Српску донијели: женска екипа до три ипона: Тања Калајџић, Драгица Драпић, Тијана Шиљеговић и Данка Гавриловић, као и Борис Поповић у категорији до 78 килограма.
Борис Поповић је можда могао и до сјајнијег одличја да није били судијске неправде. Наиме, каратиста "Шеснаесте" је у полуфиналу савладао Мегамедова, али је тај меч одлуком Свјетске карате конфедерације поновљен.
- Поповић је побиједио Руса, али директоријум Свјетске карате конфедерације је без икаквог објашњења поништио меч и "наредио" да се наш борац поново мора састати са Мегамедовим. Имали смо само десет минута да се припремимо за тај поновљени наступ у којем је руски такмичар славио резултатом 3:2. Нанесена нам је велика неправда и сви смо због тога огорчени - рекао је члан селекторског тима Момир Црњак.
С. ПОПОВИЋ
Извор Глас Српске
УСПЈЕХ ТAКМИЧAРA "СИНЂЕЛИЋ ЦЕПТЕРA"
[b]"ЗЛАТНИ" МИХАЈЛОВИЋ
БAЊA ЛУКA - И такмичари Карате клуба "Синђелић Цептера" су имали изузетно успјешан наступ на шампионату Европе које је одржано у словачкој пријестоници Братислави. Они су на овом првенству наступили као чланови репрезентације Српске карате уније.
Бањолучани су се на овој смотри окитили са шест медаља (једном златном и пет бронзаних). Најсјајније одличје освојио је Aлександар Михајловић у катама појединачно. Он је заједно са још двојицом клупских колега, Небојшом Девићем и Мирком Јанковићем освојио и бронзану медаљу у катама екипно.
До трећег мјеста на побједничком постољу још су стигли: борбе појединачно: Милан Тркуља (до 68 килограма), Борис Јеличић (до 78 кг) и Славен Богдановић (апсолутна категорија), као и екипа до једног ипона у саставу: Славен Богдановић, Дејан Чугаљ и Борис Вуковић.
http://www.glassrpske.com