banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 21 Jul 2025, 22:26

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 104 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 19 Mar 2006, 13:09 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Maj 2003, 16:07
vader, ne shvatas uopste moju namjeru, necu dalje ulaziti u diskusiju nemam vremena, ali cijelo vrijeme isticem da je prirodno :P da zene svoju prirodnu ljepotu isticu i cine je josh primamljivijom i efektnijom, umjerenim make-up om :wink: venti je isto to pojasnila. zene se po tome i ralikuju od muskaraca, jer za muskace sminka nije prirodna, zato imamo i one metero i trans, sta sve ne. ...
A sad ko sta voli, manje ili vishe, cini nas razlicitim, sto je super :P i potvrda "Degustibus non discutabant" :wink:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 19 Mar 2006, 17:07 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Pridružio se: 04 Avg 2001, 01:00
ventilator je napisao:
I prirodna ljepota, ona bez truna sminke i zahvata, je varijabilna.
Jedan dan se probudim, dobauljam do wc-a, pogledam u ogledalo i uplasim se, zabezeknem, kontam - evo Fredija iz ulice Brijestova u nasem stanu, gotova sam - a kad se saberem skontam da je to samo moj odraz u ogledalu

Nisam na sebi primjetio te promjene. Isti sam svako jutro :)

ventilator je napisao:
Doduse, prije nego sto muskarac upozna neku djevojku - prije ce se okrenuti za nekom dotjeranom, sredjenom, fino obucenom i nasminkanom

Vjerovatno će određen broj muškaraca tako postupiti. Ali šta on i ona imaju od tog njegovog okretanja? Ona ima ego-satisfakciju, on ima to da na trenutak vidi lijep prizor. I jedno i drugo je nešto ljudsko. Ali nemaju ništa trajno i vrijedno od toga. Mislim da je djevojka koja ima pravog i dobrog momka a da se niko drugi za njom ne okreće mnogo bogatija od neke nacifrane za kojom se mnogi okreću a koja nema pravu vezu i ispunjenje koje dolazi kroz nju.
Često ufuranost u izgled gradi i karakter, osoba se navikne da traži da se za njom okreću, počne da se hrani sa tim, pa zna reagovati vidno isfurano kad neko ostane hladan na njen dekolte (dešavalo se :)), počne svoju vrijednost (u svojim očima) graditi time koliko se muškaraca okreće za njom i koliko je smatraju poželjnom, udari joj "slava" u glavu, ganja veze sa popularnim i "zvanično" poželjnim frajerima iz muškog tabora. Mislim da takve osobe rijetko nalaze pravu i duboku vezu.

ventilator je napisao:
Ali kad bolje upozna neku djevojku i ona mu se svidi, bice mu svejedno da li je nasminkana ili ne, cak ce mu se vise svidjati nenasminkana.

Upravo tako.
I naravno da će mu se više sviđati nenašminkana, ako ostvari pravu emotivnu vezu sa njom. Jer u suprotnom bi se moglo pitati: da li mu se sviđa ona...ili njena vještina šminkanja. :D

ventilator je napisao:
Ali treba doci do te faze

Pa neki (moja malenkost :)) su već na toj fazi da bi najradije da odmah krenu u poznanstvo sa nenašminkanom djevojkom, da odmah vide na čemu stoje i po pitanju djevojkinog prirodnog (:)) izgleda. Mislim da ljude često privlači neka ljupkost, simpatičnost, pokreti, način izražavaja i ponašanja, razne "sitnice", a onda naravno i karakter i duh osobe. Te stvari se ne mogu izazvati pa ni poboljšati šminkom, to neko ili ima ili nema.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 19 Mar 2006, 17:39 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Feb 2002, 01:00
Vader je napisao:
ventilator je napisao:
Doduse, prije nego sto muskarac upozna neku djevojku - prije ce se okrenuti za nekom dotjeranom, sredjenom, fino obucenom i nasminkanom

Vjerovatno će određen broj muškaraca tako postupiti. Ali šta on i ona imaju od tog njegovog okretanja? Ona ima ego-satisfakciju, on ima to da na trenutak vidi lijep prizor. I jedno i drugo je nešto ljudsko. Ali nemaju ništa trajno i vrijedno od toga. Mislim da je djevojka koja ima pravog i dobrog momka a da se niko drugi za njom ne okreće mnogo bogatija od neke nacifrane za kojom se mnogi okreću a koja nema pravu vezu i ispunjenje koje dolazi kroz nju.
Često ufuranost u izgled gradi i karakter, osoba se navikne da traži da se za njom okreću, počne da se hrani sa tim, pa zna reagovati vidno isfurano kad neko ostane hladan na njen dekolte (dešavalo se :)), počne svoju vrijednost (u svojim očima) graditi time koliko se muškaraca okreće za njom i koliko je smatraju poželjnom, udari joj "slava" u glavu, ganja veze sa popularnim i "zvanično" poželjnim frajerima iz muškog tabora. Mislim da takve osobe rijetko nalaze pravu i duboku vezu.

Nisam se bas najbolje izrazila, pa je doslo do nesporazuma.
Nisam mislila doslovno "okrene se za curom na ulici", mislila sam na uocavanje odredjene djevojke.

Znaci, momak se upozna sa 10 cura.
Doselio se npr. isa Marsa na pusto ostrvo na planeti Zemlji, koje je opskrbljeno svom mogucom kozmetikom i svim i svacim, samo nema muskaraca sem njega (koji je tek dosa) i tih 10 djevojaka.
Pogled ce mu zastati na trenutno najljepsoj, najdotjeranijoj. Ona ce mu privuci paznju. Vjerovatno ce prvih dana njoj posvecivati najvise vremena i paznje.
Za 3 mjeseca, kad on u svakodnevnom kontaktu bolje upozna djevojke koje ga okruzuju, vjerovatno vise nece misliti da je ta koja je na prvi pogled bila najljepsa i dalje najljepsa. Vjerovatno ce mu tada najljepsa biti neka koju mozda nije ni registrovao prilikom upoznavanja, ali za koju je s vremenom shvatio koliko je lijepa, ne samo zbog fizickog izgleda, vec i koliko je dobra, koliko se razumiju, koliko imaju zajednickog...

Dakle, htjela sam reci da ce onaj prvi klik, odmah po upoznavanju, otici najdotjeranijoj u tom momentu.
Daljim upoznavanjem se situacija moze, a i ne mora promijeniti - sto zavisi od vise faktora.
- Ako je ta lijepa djevojka uz sve i divna osoba - ona ce za tog momka i dalje biti br. 1.
- Ako je momak povrsan, a lijepa djevojka samo to (lijepa, ali suplja) - njemu to nece smetati. Ona ce i dalje biti njegov izbor br. 1.
- Ako je lijepa djevojka glupaca i grozna osoba, a momak ima soli u glavi, njena ljepota ce se istopiti u njegovim ocima i pitace se kako je uopste mogao za nju misliti da je lijepa, shvatice da je neka druga djevojka zaista lijepa i cudice se kako nije odmah pri upoznavanju vidio svu njenu ljepotu, kako fizicku, tako i ljepotu nje kao osobe.

Na to sam mislila, a ne za okretanje i dobacivanje u gradu. Prosto sam mislila da ce lijepa osoba privuci pogled.
Kad se upoznajemo s ljudima koje ne znamo uocicemo najprije one koji se isticu svojom fizickom ljepotom, sto je i normalno, jer je ta fizicka ljepota ono sto je uocljivo na taj prvi pogled. Tek kasnije cemo uociti koja je od tih osoba najljepsa u svakom pogledu, ali to ne mozemo znati 'na prvi pogled'. :wink:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 19 Mar 2006, 17:46 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Feb 2002, 01:00
Ja i moj dragi smo se mnogo puta mimoisli u zivotu.
Nije bilo tog klika na prvi pogled.
Njegova garaza je u zgradi gdje zive moji roditelji (gdje sam i ja zivjela prije pocetka naseg zajednickog zivota), stanovali smo na 100 m udaljenosti, isli u iste trgovine, imali zajednicke prijatelje, izlazili na ista mjesta...
Cak i prije nego sto sam preselila na Starcevicu, kad sam bila u drugom dijelu grada, on je imao djevojku u mojoj ulici s kojom je bio par godina, ali bilo je to davno, ja sam tad bila djevojcica, a on vjerovatno ciko za mene, posto sam se ja druzila s mladjom sestrom njegove djevojke, a ona je za mene bila "starija - odrasla - velika - ...". :D

Upoznali smo se, poceli provoditi vrijeme zajedno i vremenom sam shvatila da je on najljepsi muskarac kojeg znam. :love3:

On je meni predivan sad, kada ga znam i kada ga ne gledam samo kroz prizmu fizickog izgleda.
Ali sad mi je on i fizicki najljepsi muskarac.

Ipak, kad se covjek zamisli - da ga nisam upoznala, da sam ga samo vidjela negdje (kao sto milion puta prije upoznavanja i jesam) - i da me je neko pitao sta mislim o njemu (onako, na prvu loptu) vjerovatno bih rekla za njega da je sasvim prosjecan primjerak muskog roda. :wink:

Meni neko ko je grozan kao osoba nekako ne moze biti lijep, ali ja ne znam odmah pri upoznavanju osobe da li je ta osoba grozna ili nije.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 19 Mar 2006, 22:48 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Slažem se sa postom o marsovcu na pustom ostrvu na Zemlji.

ventilator je napisao:
Meni neko ko je grozan kao osoba nekako ne moze biti lijep

Ni meni. Mislim da je lijepo biti tako..."podešen", tako vidjeti.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 20 Mar 2006, 00:57 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Jun 2002, 19:36
Potpuno razumijem Vader-a…
Ali ne mogu da vas (zenski dio) shvatim.
Prirodno je apsolutan pojam, i opisuje nesto sto NICIM nije vezano za civilizaciju i ostale (grozne) ljudske tekovine. Dakle, prirodna ljepota zene (kao jos jedne zenske jedinke sisara) ne moze imati veze sa sninkanjem, niti se moze “naglasiti”. Cim se nesto doda, to vise nije prirodna ljepota. Vrlo jednostavno, ali zasto je i vrlo neshvatljivo zenama?
Druga jako smijesna tvrdnja, na koju mi je zao trositi vremena,

“cijelo vrijeme isticem da je prirodno da zene svoju prirodnu ljepotu isticu i cine je josh primamljivijom i efektnijom, umjerenim make-up om venti je isto to pojasnila. zene se po tome i ralikuju od muskaraca, jer za muskace sminka nije prirodna, zato imamo i one metero i trans, sta sve ne. ...”

Kako za ime svijeta, moze biti prirodno da zene svoju ljepotu isticu/cine primamljivijom… uz pomoc sminkanja?!? Ti zelis reci da su zene koje to ne cine devijantne? Poremecene? Neprirodne?
“zene se po tome i razlikuju od muskaraca” (a ja mislio po polu!) “jer za muskarce sminka nije prirodna”
?!??!!!!! Da, nije prirodna, kao sto ni za kmetove nije bilo prirodno da znaju chitati. Kako mozes uzeti sminkanje, koje je ocigledno tekovina civilizacije, a zatim tvrditi da je prirodno, a potom tvrditi da je prirodno za zene, a nije za muskarce?!?
Problem je u tom sto su zene generacijama “uchene” da se sminkaju.
Smatram muskarce za lijepsi pol, jer kad izadjem u grad, vise sretnem lijepih muskaraca nego lijepih djevojaka, upravo zbog toga sto ne znam kako ta djevojka u stvari izgleda, vec vidim fino pripremljenu “obmanu”. Kada ulicama budu hodali muskarci i zene bez imalo sminke, onda cemo moci mirne savjesti odluciti koji je spol lijepsi, do tada, barem znamo koji je iskreniji po pitanju fizickog izgleda.
Ja licno UVIJEK prednost dajem djeovjkama bez imalo sminke, koje ne cupaju obrve, koje se ne depiliraju. MnogE ce ovo smatrati primitivizmom. Sta mogu, volim prirodu.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 20 Mar 2006, 10:18 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 26 Nov 2004, 19:50
monstrume,doji mi pod misku-da te ugrijem :lol:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 20 Mar 2006, 13:21 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 03 Jan 2002, 01:00
Citiraj:
Pogled ce mu zastati na trenutno najljepsoj, najdotjeranijoj. Ona ce mu privuci paznju. Vjerovatno ce prvih dana njoj posvecivati najvise vremena i paznje.

Heh, pa nije ništa tako jednostavno. Možda će taj marsovac skontati da je ona van njegovog ranga i odustati od bilo kakvog kontakta s njom. Danas cure ionako često kukaju kako momci neće da prilaze.

S druge strane, ni svačija pažnja nije poželjna. A i cijela priča gubi na smislu ako su ionako sve cure našminkane...

Što se mene tiče, meni je drago kad izađem pa imam šta da vidim kad je ženski svijet u pitanju. (pri čemu ne mislim na razgolićenost, bar ne isključivo...) Našminkane, nenašminkane, manje ili više uređene, nema mnogo veze, držim da je ženska vjera u moć šminke više sujevjerje nego rezultat stvarnih moći tog alata.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 20 Mar 2006, 23:01 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

blue je napisao:
Možda će taj marsovac skontati da je ona van njegovog ranga i odustati od bilo kakvog kontakta s njom

Da, i ja sam to mislio da kažem. Možda je taj marsovac na tom duhovnom nivou da može osjetiti koja je djevojka za njega...a kojih se treba kloniti :)

blue je napisao:
Danas cure ionako često kukaju kako momci neće da prilaze

Danas se na poslu malo pričalo o tome :), jedna radna kolegica iznosila neku teoriju o nekim razlozima za to.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 21 Mar 2006, 11:44 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 10 Mar 2006, 13:26
Ljepota je u ocima promatraca, tako da je svaka diskusija o tome sta je svakom od nas pojedinacno privlacno bespotrebna. Cinjenica je pak da zene generalno gledano (mada su generalizacije nezahvalne) IMAJU potrebu da se uljepšavaju VIŠE nego muškarci i da je TO i više nego prirodno.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 21 Mar 2006, 13:28 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Jan 2005, 16:00
i_love je napisao:
Ljepota je u ocima promatraca, tako da je svaka diskusija o tome sta je svakom od nas pojedinacno privlacno bespotrebna. Cinjenica je pak da zene generalno gledano (mada su generalizacije nezahvalne) IMAJU potrebu da se uljepšavaju VIŠE nego muškarci i da je TO i više nego prirodno.

Well said :D

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 28 Mar 2006, 16:41 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 03 Jan 2002, 01:00
Citiraj:
Lepota na 256 megabajta

piše: Marko Stojaković

Besprekorno sjajne kose, nasijanih tela poput morskih sirena svojim pogledom vam govore: “I ti to možeš, sve što treba da uradiš je da kupiš ovu kremu.“ Svaki put se ponovo zaklinjete sebi da ćete beleti zube dok ne dođete do gleđi, trljati butine masažerom do rana i čistiti lice tonikom ceo dan. Kad mogu one mora da postoji način da i vi imate takvu kožu, samo se treba malo potruditi, zar ne?

Onda izbelite zube kod zubara, bez obzira što vas narednih 20 dana bole na vruće i hladno, odete na par tretmana celulita, i od preteranog čišćenja napravite na licu seboreju, stanete utučene pred ogledalom postavljajući pitanje – kako to njima polazi za rukom. Zatim se pomirite sa svojom sudbinom i ostanete utučene za ceo život.

Ako vam niko do sada nije rekao, mi ćemo. Drage dame, u potpunoj ste zabludi. Pored toga što je tim devojkama posao da lepo izgledaju, osim savršenog fotografa, šminkera, majstora svetla i drugih dodataka one ponajviše koriste preparat francuske kompjuterske kuće „Adobe“, Photoshop.

Vaše bore će nestati već posle 5 minuta baratanja mišem, celulit će biti uklonjen već posle prve upotrebe, trepavice će imati 100 puta veći volumen a i koža će sijati kao da je od zlata. Provereno. Šokantno! Možda je rođena s tim, a možda je to Photoshop.

Postoje, naravno, i oni srećnice kojima je majka priroda dala savršenu kosu, kožu, građu, kojima nikada ne rastu zanoktice. Tu su Žizele, Mile, Naomi...Neka vas ni ovo ne utuče. Pa, zar stvarno mislite da ni njima ne izađe po nekada bubuljica? Da ni one od slinog šampanjca u bekstejdžu nemaju ispucale kapilare na licu?

E, sada je još ostalo da vam raskrinkamo još jednu misteriju te da posle ovog teksta zauvek izgubite sve komplekse. Poznate osobe širom sveta su u potpunosti razotkrili paparaco fotografi. Ako padnete u bedak kada vidite besprekornu Madonu u svojoj 47. godini na stranicama Elle-a, pretražite Google pod šifrom Madonna without makeup.

Isto možete učiniti i s nekom drugom poznatom osobom kojoj ste ceo život zavideli. Posegnite za najzlokobnijim fotografijama ako treba, ali se najzad izlečite od lečenja sitnih nesavršenosti! Pa, ako one koje imaju milione dolara takve stvari ne mogu rešiti hirurškim putem ili kozmetičkim preparatima, kako ćete vi?

Na kraju vam ostaje nekoliko opcija. Kontaktirajte prijatelja upućenog u materiju i zamolite ga da vas ulepša ili sedite za svoj računar i najzad proučite Photoshop. Za igranje ove vrste biće vam potrebno nekoliko dana učenja. Kada jednom savladate par alatki za ulepšavanje nećete moći da se odvojite od računara. Operacije nosa, kovrdžava kosa i tanje butine, o čas posla. Vašoj sreći neće biti kraja. Uz to vrlo lako proverite kako vam stoje veće cice, kako izgledate bez kesica ispod očiju ili s punijim ustima. Lako ćete otkriti da posle promena stvari koje ste najviše na sebi mrzeli – vi niste vi. Postaćete ponosni na svoje male podočnjake koji daju dubinu pogledu, i na sitne borice oko očiju, jer s njima ne izgledate kao Barbikaili, još gore, gospođa s fotografije by Dejan Milićević. Pa i prelepa Andi Mekdauel na Lorealovoj reklami ima par borica, a savršena je već koliko godina u nazad.

Takođe, Photoshop vam može pomoći i da se oslobodite stresa. Naružite šefa ako vas je iznervirao ili prijateljici pošaljite mail s grafičkim prikazom njenog izgleda u slučaju da ne pristane da ide s vama u bioskop. Na kraju možete zabaviti društvo: vaše slike s umetnutim tekstom kao da ste baš vi bili na naslovnoj stranici Voga ili da ste pre par godina radili kampanju za najnoviji kozmetički proizvod kuće Dior. Svoje radove obavezno čuvajte i hvalite se svojoj deci ili prijateljicama kako ste bili lepi i zgodni pre 20 godina.

Ovakve alatke vas ne oslobađaju nekih starih dobrih pravila. Blagi losion i blaga krema dva puta dnevno, prirodni piling i ispasirana banana, prirodne maske domaćih proizvođača i korektor na bubuljicu. Čemu nervoza kada ni uz 20.000 dinara potrošenih na kremu nećete izgledati ujutro kao ta devojka, nežno okupanog lica rosom, koja i pored svojih 16 godina na sebi ipak ima puder i naravno nezaobilazni Photoshop.

Najzad, ako želite trepavice veće 2.000 puta, ta maskara vam ih sigurno neće pružiti. No, pokušajte s 20 pari veštačkih trepavica. Nikad se ne zna.

Upravo sam vidio neke od slika 'without makeup', neki likovi jedva da liče na same sebe.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 29 Mar 2006, 10:54 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Jun 2003, 09:14
e odlicno, bas znam fazon kolor magazina i photo shopa.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 29 Mar 2006, 19:32 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Okt 2004, 19:06
Ma daj.... Ja sam za shminkanje.... Shminkam se vec 100 godina, farbam se isto tako..... A i nije da nisam prirodna ljepotica.... :D :D :D a i skromnost mi je vrlina....
Et, svaki dan (skoro svaki) kad idem na fax, stavim maskaru. I sjaj za usne..... Ma, nema shta da se raglaba, ja shminku obozavam, al ko je zna iskoristiti..... Ne treba pretjerivati ni u chemu.......

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 29 Maj 2006, 10:32 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Apr 2004, 23:41
Ruzni su samo oni koji su beskarakterni. Bezobzirni, sebicni, arogantni supljoglavci.

E koliko veze to ima sa crtama lica, formom tijela ? Mozda i ima, ali je nebitno. 8)

Ma liberté

Vrh

Tema posta: Re: Prirodna ljepota
PostPoslato: 18 Apr 2009, 21:29 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Mar 2008, 20:03
Danas videh komšinicu, malecka ima 12 god sa kompletnom i teškom šminkom u po' bela dana..
Jako simpatična devojčica i čak šta više mnogo lepša bez svega toga uostalom dete je... A sva je ona kao fensi..
Teška vremena... :roll:

Vrh

PostPoslato: 19 Apr 2009, 11:12 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Okt 2004, 19:06
Brzo će ostariti ako se sad počela šminkat...

Vrh

PostPoslato: 19 Apr 2009, 11:14 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
Kad ostari,onda će uraditi nekakv face lifting,pa onda još kilo šminke............Vrzino kolo.

Vrh

PostPoslato: 19 Apr 2009, 20:16 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Mar 2008, 20:03
Ma neprirodno izgleda, totalno, ona je klinka a šminka na licu u najmanju ruku kao za pozorišnu predstavu...
Ne znam samo kako je majka pušta onakvu napolje, činila se kao normalna žena...

Vrh

PostPoslato: 19 Apr 2009, 21:43 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Sep 2004, 17:56
Ko zna da li majka zna da se tako sminka. Mozda se sminka kod kolegice ili kad izadje iz stana :-?

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 104 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]