Vader je napisao:
ventilator je napisao:
Doduse, prije nego sto muskarac upozna neku djevojku - prije ce se okrenuti za nekom dotjeranom, sredjenom, fino obucenom i nasminkanom
Vjerovatno će određen broj muškaraca tako postupiti. Ali šta on i ona imaju od tog njegovog okretanja? Ona ima ego-satisfakciju, on ima to da na trenutak vidi lijep prizor. I jedno i drugo je nešto ljudsko. Ali nemaju ništa trajno i vrijedno od toga. Mislim da je djevojka koja ima pravog i dobrog momka a da se niko drugi za njom ne okreće mnogo bogatija od neke nacifrane za kojom se mnogi okreću a koja nema pravu vezu i ispunjenje koje dolazi kroz nju.
Često ufuranost u izgled gradi i karakter, osoba se navikne da traži da se za njom okreću, počne da se hrani sa tim, pa zna reagovati vidno isfurano kad neko ostane hladan na njen dekolte (dešavalo se

), počne svoju vrijednost (u svojim očima) graditi time koliko se muškaraca okreće za njom i koliko je smatraju poželjnom, udari joj "slava" u glavu, ganja veze sa popularnim i "zvanično" poželjnim frajerima iz muškog tabora. Mislim da takve osobe rijetko nalaze pravu i duboku vezu.
Nisam se bas najbolje izrazila, pa je doslo do nesporazuma.
Nisam mislila doslovno "okrene se za curom na ulici", mislila sam na uocavanje odredjene djevojke.
Znaci, momak se upozna sa 10 cura.
Doselio se npr. isa Marsa na pusto ostrvo na planeti Zemlji, koje je opskrbljeno svom mogucom kozmetikom i svim i svacim, samo nema muskaraca sem njega (koji je tek dosa) i tih 10 djevojaka.
Pogled ce mu zastati na trenutno najljepsoj, najdotjeranijoj. Ona ce mu privuci paznju. Vjerovatno ce prvih dana njoj posvecivati najvise vremena i paznje.
Za 3 mjeseca, kad on u svakodnevnom kontaktu bolje upozna djevojke koje ga okruzuju, vjerovatno vise nece misliti da je ta koja je na prvi pogled bila najljepsa i dalje najljepsa. Vjerovatno ce mu tada najljepsa biti neka koju mozda nije ni registrovao prilikom upoznavanja, ali za koju je s vremenom shvatio koliko je lijepa, ne samo zbog fizickog izgleda, vec i koliko je dobra, koliko se razumiju, koliko imaju zajednickog...
Dakle, htjela sam reci da ce onaj prvi klik, odmah po upoznavanju, otici najdotjeranijoj u tom momentu.
Daljim upoznavanjem se situacija moze, a i ne mora promijeniti - sto zavisi od vise faktora.
- Ako je ta lijepa djevojka uz sve i divna osoba - ona ce za tog momka i dalje biti br. 1.
- Ako je momak povrsan, a lijepa djevojka samo to (lijepa, ali suplja) - njemu to nece smetati. Ona ce i dalje biti njegov izbor br. 1.
- Ako je lijepa djevojka glupaca i grozna osoba, a momak ima soli u glavi, njena ljepota ce se istopiti u njegovim ocima i pitace se kako je uopste mogao za nju misliti da je lijepa, shvatice da je neka druga djevojka zaista lijepa i cudice se kako nije odmah pri upoznavanju vidio svu njenu ljepotu, kako fizicku, tako i ljepotu nje kao osobe.
Na to sam mislila, a ne za okretanje i dobacivanje u gradu. Prosto sam mislila da ce lijepa osoba privuci pogled.
Kad se upoznajemo s ljudima koje ne znamo uocicemo najprije one koji se isticu svojom fizickom ljepotom, sto je i normalno, jer je ta fizicka ljepota ono sto je uocljivo na taj prvi pogled. Tek kasnije cemo uociti koja je od tih osoba najljepsa u svakom pogledu, ali to ne mozemo znati 'na prvi pogled'.