*Sisiban* je napisao:
A što se uopšte svi, uglavnom muški, "napaljuju" na Ratka i Radovana kao da su neke gay zvijezde? Jasmila je rekla to što je rekla, njeno je pravo da izjavi bilo šta, o primjerenosti mjesta i vremena bi se i mogla možda kazati koja, ali, u suštini - da li je ona u toj svojoj izjavi išta slagala?

Pa naravno, svako ima zagarantovanu slobodu govora, bilo gdje i bilo kad da kaze sta misli...

kao sto drugi imaju pravo na sopstveni sud...
Mozda je gospodjica htjela svom filmu da prida neku dublju dimenziju (nije da nije), skrene paznju evropske javnosti i MZ-e, ali se sa druge strane ukljucila u, ne mogu a da ne kazem, sveopstu hajku protiv RS, koju u ovom trenutku vode predstavnici vlasti FBiH, cak i zajednickih institucija.
Licno, ne mogu se oteti utisku, kako je citava tzv. BH-umjetnost (naravno, izuzimajuci RS gdje ozbiljnih umjetnickih koraka i nema

) na taj nacin uoblicena i cvrsto pod okriljem drzavne politike... Jasmila je samo mali dio te cjeline, i vjerujem da su ostali kreatori BH-stvarnosti duboko ocekivali da kaze tako nesto. Kao da je imala takvu obavezu.
U Beogradu je nesto slicno ponovila, sto samo potvrdjuje moj subjektivni sud o njoj.
Ali, kao sto mislim, da svako treba da odgovara za ono za sta je optuzen, tako mislim da pojedinac, u javnosti, nije ovlasten da na to daje svoj sud bez porote!
Ko ustvari treba da kaze da je predscenario silovanja pisan u Beogradu i da su Mladic i Karadzic licno preuzeli na sebe uloge izvrsilaca? Ma, idi...
To sto si gore kazao o R&R govori vise o tebi, koliko si netolerantan i "napaljen"...
A film cu svakako pogledati, zasto da ne?! Veoma pazljivo...
Vjerujem da je vrlo dobro uradjen, a koliko iskren i vjeran pravoj istini ostavljam buducim kriticarima da sude o tome.
Kao sto ostaje vremena i za neku buducu Jasmilu...
PS. Da li na ovom forumu, uopste, postoji moderator? Tri topica oko "Grbavice"

bezzze