banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 09 Avg 2025, 05:17

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 202 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 10 Mar 2006, 09:31 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Feb 2006, 18:58
A jel ona to smela da izjavi...???

- WHITE POWER -

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 10 Mar 2006, 11:21 
DELETED

Poslednji put menjao DELETED dana 10 Mar 2006, 11:23, izmenjena 2 puta

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 10 Mar 2006, 11:22 
DELETED

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 10 Mar 2006, 18:05 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Jun 2004, 14:58
*Sisiban* je napisao:
A što se uopšte svi, uglavnom muški, "napaljuju" na Ratka i Radovana kao da su neke gay zvijezde? Jasmila je rekla to što je rekla, njeno je pravo da izjavi bilo šta, o primjerenosti mjesta i vremena bi se i mogla možda kazati koja, ali, u suštini - da li je ona u toj svojoj izjavi išta slagala? Slika

Pa naravno, svako ima zagarantovanu slobodu govora, bilo gdje i bilo kad da kaze sta misli... :doubt: kao sto drugi imaju pravo na sopstveni sud...
Mozda je gospodjica htjela svom filmu da prida neku dublju dimenziju (nije da nije), skrene paznju evropske javnosti i MZ-e, ali se sa druge strane ukljucila u, ne mogu a da ne kazem, sveopstu hajku protiv RS, koju u ovom trenutku vode predstavnici vlasti FBiH, cak i zajednickih institucija.
Licno, ne mogu se oteti utisku, kako je citava tzv. BH-umjetnost (naravno, izuzimajuci RS gdje ozbiljnih umjetnickih koraka i nema :cry:) na taj nacin uoblicena i cvrsto pod okriljem drzavne politike... Jasmila je samo mali dio te cjeline, i vjerujem da su ostali kreatori BH-stvarnosti duboko ocekivali da kaze tako nesto. Kao da je imala takvu obavezu.
U Beogradu je nesto slicno ponovila, sto samo potvrdjuje moj subjektivni sud o njoj.
Ali, kao sto mislim, da svako treba da odgovara za ono za sta je optuzen, tako mislim da pojedinac, u javnosti, nije ovlasten da na to daje svoj sud bez porote!

Ko ustvari treba da kaze da je predscenario silovanja pisan u Beogradu i da su Mladic i Karadzic licno preuzeli na sebe uloge izvrsilaca? Ma, idi...

To sto si gore kazao o R&R govori vise o tebi, koliko si netolerantan i "napaljen"... :doubt:

A film cu svakako pogledati, zasto da ne?! Veoma pazljivo...
Vjerujem da je vrlo dobro uradjen, a koliko iskren i vjeran pravoj istini ostavljam buducim kriticarima da sude o tome.
Kao sto ostaje vremena i za neku buducu Jasmilu...

PS. Da li na ovom forumu, uopste, postoji moderator? Tri topica oko "Grbavice" :roll: bezzze

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 10 Mar 2006, 18:19 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Okt 2002, 19:49
niko nije kriv dok mu se krivica ne dokaze...tu staje cijela ova polemika. nakon ovoga gledam na nju kao na sulejmana tihica koji svaku mogucu priliku pred bilo kakvim auditorijem iskoristava za propagiranje svojih antisrpskih stavova. u neku ruku ga i razumijem, politicar je i njegova svrha i svrha njegove stranke je da iskoristi svojih 5 minuta slave i objavi svoje vizije i ideje kad mu neko da dopustenje da prica. podrazumjeva se da verzije koje se ne slazu sa njegovom nikad nisu validne. ne vidim stvarno po cemu se ova jasmila od njega razlikuje, osim sto se ona deklarise kao "umjetnik". ona "zna" da je general mladic tjerao momke da siluju te silne hiljade zena. odakle zna - iz sredstava javnog informisanja. i na ogradi pise "picka", a ono ograda...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 10 Mar 2006, 18:25 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

jebiga, ispade da sam ja napisao sve isto k'o i micigenac. tvoje poruke nije ni bilo kad sam poceo kucati ovu svoju, al' ajd' sad. i ja sam vec poodavno napomenuo da je previse tema vezanih za ovaj film, ali nemam pojma zasto jos niko nista ne poduzima...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 10 Mar 2006, 18:49 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Jun 2004, 14:58
Ok! Kolega, no problem... razumijemo se...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 10 Mar 2006, 19:43 
DELETED

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 12 Mar 2006, 00:20 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Jan 2005, 16:00
Dajte ljudi sto se uopste ovoliko komentarise? Evo dvije jednostavne stvari:
1. 22.000 silovanja podijeljeno na 3 godine efektivnog rata = 20 silovanja dnevno?!?!?!?!? Alo, ispadosmo najveci jebaci ovde. Cuj 20 silovanja dnevno, pa bilo bi bar 5000 te vanbracne djece...
2. Dovoljno joj je Kusturica rekao da moze malo da mu popu$i...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 12 Mar 2006, 02:19 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Apr 2004, 23:41

Izgleda kod tebe postoji neka imaginarna jedinica za malo-srednje mnogo-mnogo silovanja ???

Iza brojeva se nalaze osobe ( mozes misliti ). Ne bi tako lakonski pricao o tome da neke od njih poznajes, da si im pogledao u oci. A pogotovo ne bi citirao tu ulicarsku izjavu nekoga ko je nekada predstavljao nekakav autoritet u filmskom svijetu.

Ma liberté

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 12 Mar 2006, 12:17 
DELETED

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 12 Mar 2006, 13:03 
Majstor
Majstor

Pridružio se: 18 Jan 2006, 15:25
Kusturica je legenda!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 12 Mar 2006, 14:04 
DELETED

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 12 Mar 2006, 17:11 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Maj 2003, 22:48
ne zelim da komentarisem oskar film inace. ove godine su imali super pocetak, jer su bl bioskopi usli u grupu evroskih bioskopa i dosla je gomila sjajnih filmova - dijete, kraljevi i kraljica, skriveno, otesanko, pa onda jos nevezano za evropu istorija nasilja i sada mrtva nevjesta (pogledajte ovaj film! najbolji bartonov jos od uspavane doline). i sad se desilo ovo sa grbavicom. mislim da se to nije trebali desiti i da bi bilo najbolje i za njih i za ovaj entitet da progutaju ponos, povuku odluku i puste film. to spoznorstvo euroimaza ima sad visi na tankom koncu zbog grbavice. ne bih volio da sad izgubimo i ono malo evropskih filmova sto nam je obecano. a prvenstveno, mislim da je neprikazivanje grbavice opasno za sve, jer gomila ljudi moze sad da pljuje film, bez da su ga pogledali. i ne samo zbog toga. ali to sam napisao na drugoj temi. sto se tice njegovih objsanjenja, ja sam cuo pet razlicitih i svako je jednako neosnovano, pogotovo ovo ekonmsko. neprikazivanje grbavice je glup potez i kratkorocno i dugorocno gledano. prikazite grbavicu, oskar film, samo to mogu da kazem.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 13 Mar 2006, 15:53 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Jan 2005, 16:00
Japanese_rose je napisao:

Izgleda kod tebe postoji neka imaginarna jedinica za malo-srednje mnogo-mnogo silovanja ???

Iza brojeva se nalaze osobe ( mozes misliti ). Ne bi tako lakonski pricao o tome da neke od njih poznajes, da si im pogledao u oci. A pogotovo ne bi citirao tu ulicarsku izjavu nekoga ko je nekada predstavljao nekakav autoritet u filmskom svijetu.

Nekakav autoritet? Nikad na ovim prostorima nece biti veceg autoriteta. A to kakva je njegova izjava samo pokazuje ogorcenost na to koliko ste vi dvolican narod kad je u pitanju ono sto govorite i ono sto mislite.
Filmovi nasih ljudi, o ovim prostorima iz pocetka 90-ih se prave na nacin kako se to radi u Srbiji. A ne sa sto vise nacionalnog predznaka kao sto rade islamisti ili ustase... Al' dobro, od vas kao poturica se tako nesto ni ne ocekuje niti ce se ikad ocekivati...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 13 Mar 2006, 20:46 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Jan 2006, 09:36
Lokacija: zemlja piramida, oskara, medvjeda, olimpijade,nobelovaca
Ja sam gledao film ima "ono nesto" ali meni licno je i Remake i Nicija Zemlja bolji film jer sam cijeli film iscekivao nesto na kraju se svelo na cist prikaz bijede sirotinje i suste zbilje u kakvoj nas narod danas zivi a politicka poruka je minorna uz svu viku i prozivke jer je prikazana univerzalnost zrtve.....
et toliko ko voli nek izvoli

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 14 Mar 2006, 01:03 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

znaci ipak vecina nas se slaze (svako iz svojih razloga) da je film nezasluzeno pokupio nagradu. to samo po sebi nesto govori o samom filmu, a i kredibilitetu ocjenjivackog zirija...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 14 Mar 2006, 02:09 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Apr 2004, 23:41
Draco_Malfoy je napisao:
000 00000 00000 00000 00 0 0000000

Blago tebi. Sve sto si uspio smisliti je par prezvakanih birtijskih fraza.

Ma liberté

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 14 Mar 2006, 10:05 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 08 Okt 2005, 20:05
Trebamo se svi lijepo poubijati zbog filma. Bezveze se svadjate oko gluposti. Ne bi film ni digao toliku frku da nije vas. Pa kad bi Nijemci komentarisali svaki film koji prikazuje kako Svabo siluje, ubija itd. oni ne bi nista drugo ni radili.

NE poredim nas sa Svabama, niti branim Jasmilu!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 14 Mar 2006, 10:45 
DELETED

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 202 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]