banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 12 Maj 2025, 12:24

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 22 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 17 Feb 2006, 18:15 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Okt 2005, 18:04
Banjolučanin Tedo Dukić (22) tvrdi da ga je u srijedu uveče, nakon što je policijska patrola presrela i zaustavila njegov automobil, jedan policajac svezao za drvo i tukao da bi mu na kraju saopštili da je u pitanju "greška".

Dukić, vidno u šoku, rekao je za "Nezavisne" da ne zna razloge zbog čega ga je policija tu noć zaustavila niti zašto je pretučen. Tvrdi da niko od njega nije tražio vozačku ili saobraćajnu dozvolu niti bilo koji drugi dokument.
Kaže da je odvezao djevojku kući u naselje Zalužani, a potom se vraćao svojoj kući u naselje Nova varoš.
"Bilo je negdje oko 23.20 časova. Vozio sam opel vektru. Dok sam prolazio kroz naselje Rosulje presrela me je policijska patrola. Jedan policajac je otvorio vrata mog automobila i ne pitajući me za ime prislonio pištolj na glavu, a potom izvukao napolje", prisjeća se Dukić. Dodaje da je bio uplašen jer nije znao u čemu je problem. Nije, kaže, bio pijan niti je nekoga napao.
Dukić tvrdi da je policajac, koji ga je izvukao iz vozila, počeo da ga udara psujući mu majku, nakon čega je svezan za drvo, a premlaćivanje je nastavljeno.
"Prišao mu je drugi policajac i kazao: pustite momka, ja ga poznajem, nije on taj, pogriješili ste. U međuvremenu provjerili su moje tablice i vozilo u CJB i shvatili da su pogriješili. Nakon toga me je taj policajac odvezao. Ugurali su me u moj auto i rekli da vozim kući jer je u pitanju greška", tvrdi Dukić. On kaže da su se, pošto je zaustavljen, pojavile još dvije patrole i da je ukupno bilo šest policajaca, ali da ga je samo jedan od njih tukao. Dukić ističe da ne zna imena policajaca, ali da zna kako izgledaju.
"Saznao sam da navodno traže automobil marke opel vektra, sličan mom. To sam saznao iz njihovog razgovora jer su neki policajci govorili svom kolegi, koji me je udarao, da to nije ta vektra, a on je ponavljao da jeste", ističe Dukić. Dodaje da je još uvijek u šoku te da ima glavobolje. Dukić kaže da je njegov otac juče ujutro cijeli slučaj prijavio unutrašnjoj kontroli te izrazio očekivanje da će odgovorni za ovo biti sankcionisani. U banjolučkoj policiji juče nismo mogli da dobijemo informacije o ovom događaju, niti da saznamo da li su preduzete bilo kakve mjere prema policajcu.

Tražili da "zaboravi" cijeli slučaj

Dukić je po povratku kući otišao u banjolučku bolnicu gdje ga je pregledao ljekar i dao mu ozljedni list iz kojeg je vidljivo da je pretrpio udarce.
Dok je bio u bolnici, Dukić tvrdi da je došla jedna policijska patrola te da su mu rekli da "zaboravi cijeli slučaj". On kaže da je radio i alko-test, koji nije ništa pokazao jer nije pio.

Slika

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 17 Feb 2006, 21:29 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 02 Avg 2004, 18:56
Stoka seljacka,nevrijedi vise rijeci na njih trositi.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 17 Feb 2006, 22:22 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Dec 2005, 19:08
hehe,,murkani maloumni,vjerovatno im je bilo dosadno pa su uhvatili tuci
lika...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 18 Feb 2006, 01:30 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Nov 2005, 15:55
uzas , jebiga jer je policijska drzava ili nije sta im je cilj nego sto rece jedan moj prijatelj utjerati strah u kosti ljudi , veceras sam se pravo isfurao , kako radim preko sedmice rijetko izadjem i jedva docekao vikaend kad prije nekih sat vremena sam prosao autom pored paba u kojem je bila racija a ispred sestorica specijalaca gaze lika na sred ceste ,
a prasinar me zaustavio dok "ne zavrse" uzas ,krivo mi je sto nemam nekai tenk da zgazim gamad , jebote na sta to lici , ovoliku brutalu u banja luci nisam vidio jos od prvog posljeratnog koncerta pusenja u boriku 96(ako se tko sjeca sta se desavalo ispred dvorane) , uzas zivi kome da se zali ? jebat im mater i oca i onaga ko ih je stvorio

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 18 Feb 2006, 11:24 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Nov 2005, 23:54
...ma ljudi "rade" svoj posao...

Prije par godina mene su drotovi nalupali ispred Banskih dvora...vracao sam se sa drustvom sa zurke i lagano su prisli i pitali "ko je razbijao flase po parkicu"...naravno svi smo imali upitnik iznad glave...posto stvarno nismo znali ko je pravio sranje, a oni onako kurceviti i nadrkani krenuli su da me shibaju...raja me odvukla od njih do pozorista...naravno ja sam se vratio i trazio broj znacke i ime lika koji je bio "najjaci" da ga prijavim...onda je dosao chiko iz stanice koji me ubjedjivao kako je momak mlad i kako je to bila "greska" molio me da ga ne prijavim...

Poslije toga imao sam vise slicnih situacija i postao sam alergican na uniforme...naravno nisu svi kao likovi koji se spominju u ovim pricama...ne treba generalizovati ljude...moram priznati da sam nailazio i na fine i kulturne likove koji su stvarno samo radili svoj posao...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 18 Feb 2006, 12:40 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 19 Jul 2001, 01:00
marcus_aurelius je napisao:
...
onda je dosao chiko iz stanice koji me ubjedjivao kako je momak mlad i kako je to bila "greska" molio me da ga ne prijavim...

Jesi li ga prijavio?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 18 Feb 2006, 14:59 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Jan 2006, 20:17
da, naravno da ga treba prijaviti kao i sve ostale sto se kure nad nama...
Vidis kad je njihova guzica u pitanju onda te mole...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 18 Feb 2006, 17:12 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jun 2003, 11:26
Sad vidim pored Hard Rock kafane patrolnih kola komada dva sa sve upaljenim rotacijama i jedno 6-7-8 gosn. policajaca oko nekog momka sa kerom... ono jes' da ga nisu tukli, al' su se nesto objasnjavali... svasta... toliko ljudstvo na coveka sa kerom... trebali su tenkove izvesti na ulice... ne bi on vise kera shetao bRez brnjice kad bi ga VBR stigao...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 18 Feb 2006, 19:56 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jul 2002, 17:28
Ma tipicno... Nije valjda da ovakve stvari nekog iznenadjuju. Kad se uzme u obzir da stvarno u toj policiji rade ljudi ciji je koeficijent inteligencije manji od broja cipela koje nose, kad se uzme u obzir njihova maluomna bahatost i drskost iz svakog postupka (cast izuzecima) onda ovakve stvari ne trebaju da nas iznenadjuju... I takvi trebaju da odrzavaju red i mir i da cuvaju postene gradjane. Kod nas izgleda vlada pravilo "kriv dok se ne dokaze suprotno", a dok ti objasnis i dokazes nasem policajcu nesto, odose ti muda...
Pateticna je ta demonstracija sile sa njihove strane, a zalosno je da takvi ljudi predstavljaju zakon u nasem drustvu...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 19 Feb 2006, 11:34 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Feb 2002, 01:00
Ma sve i da sam kriva dok se ne dokaze suprotno - glupi pandur nema pravo da me tuce i fizicki zlostavlja.
Zna se,za svaku krivicu postoji odredjena kazna.
Ovo je izivljavanje.

Na zalost,vecina nasih policajaca se bavi svakakvim kriminalnim radnjama,a fizicko zlostavljanje im je neki vid zabave i nacin pumpanja ega.
Tako da - NE,ja se uopste ne osjecam sigurno i bezbjedno u blizini policajca,bas naprotiv. :wink:

Licno nisam imala nasilnih iskustava s policijom,ali sam imala tih glupih,koji te izbiju iz cipela.
Npr. navodni prolazak kroz crveno na raskrsnici u Boriku kod San Rema (ja nisam vozac,moj dragi je bio za volanom).
Naravno,mi smo isli iz pravca Starcevice,dosli do raskrsnice,skrenuli lijevo i vozili se do Mister X-a,gdje nas je zaustavio policajac da nam kaze kako smo dosli iz pravca bivse Picete (kafic Fejs),skrenuli desno na raskrsnici da bi se nasli u ulici u kojoj smo,te da smo pri tom PROSLI KROZ CRVENO!!!
Nekako cisto sumnjam da se u 12 navece savrseno jasno vidi ko je isao iz kog pravca i ko je gdje prosao na raskrsnici koja je poprilicno udaljena od one na kojoj smo zaustavljeni,a i sve nesto mislim da je on kao policajac ipak trebao biti skoncentrisan na ljude koji se se nalazili na toj,a ne na raskrsnici nize.A nije ni da smo bili jedino auto na cesti pa da je mozda i vidljivo otkud smo dosli i kako,bilo je mnogo automobila,ljudi su izlazili...
Uglavnom,fino smo mu objasnili da oboje zivimo na Starcevici,da ja i radim na Starcevici,da me je moj dragi pokupio poslije posla da odemo u grad na pice,te da jednostavno nema sanse da smo dosli tom ulicom od Fejsa,posto smo dosli tom ulicom iz suprotnog smjera,iduci od Starcevice i prosli na zeleno (sto je i bilo tacno).
No nista nije pomoglo i lola je napisao kaznu (moj dragi nije htjeo dati mu novac).
Kazna nikad nije stigla,jer adresa u staroj licnoj kartni mog dragog je bila nepostojeca.Ulica u kojoj je prijavljen je trebala promijeniti ime,teta mu je ukucala novo ime ulice u licnu kartu,a ulica je ipak zadrzala stari naziv.
No svejedno,covjeka bas iritira kad je neko bezobrazan i kad te ubjedjuje u gluposti.Mislim,on je ocito htjeo koji dinar da nakupi od naroda da bi se vratio u kafic.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 19 Feb 2006, 12:49 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Okt 2005, 18:04
Jebes takvu drzavu kad svako moze da radi sta hoce

Slika

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 20 Feb 2006, 18:59 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Feb 2006, 18:58
Nista novo ljudi....!!!

- WHITE POWER -

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 24 Feb 2006, 07:45 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 03 Jun 2003, 10:36
mrzim muriju...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 25 Feb 2006, 03:36 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 12 Avg 2001, 01:00
stoka glupa....jebeni psi....

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 04 Mar 2006, 21:54 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Avg 2001, 01:00
heh...neko mi je urao bicikl´...

Vrh

Tema posta: SAMO PRIJAVLJIVATI
PostPoslato: 05 Mar 2006, 11:31 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 14 Jun 2004, 22:23
Ljudi, samo treba to prijavljivati, kao što je i ovaj momak uradio. Ujutro je odmah otišao u Hitnu pomoć i izvadio povredni list. Ovo je važan korak jer obezbjeđuje dokaz da je prebijen. Onda je sa starim otišao u policiju i prijavio ih njihovoj Unutrašnjoj kontroli, a zatim u Nezavisne i njima ispričao. Sada se vodi unutrašnja istraga, taj što ga je tukao je suspendovan od prvog dana nakon što se to dogodilo po naredbi Direktora Policije. EUPM prati istragu i skoro je izvjesno da će taj kreten ispušiti posao, a ostali koji su bili umješani će dobiti negativne poene, što ih približava otkazu, i stavlja ih na vrh liste pri sledećem smanjivanju broja policajaca, koje je već izvjesno za kraj ove i početak iduće godine. Oni među njima koji su glupi će skupljati te negativne poene i tako napredovati prema vrhu liste ili prema automatskom otkazu kad skupe 30 negativnih poena (a najmanje mogu dobiti 5 za neki prekršaj, recimo ako ih njihov šef prijavi zato što su zakasnili na posao), pa ti vidi šta ti je činiti.

Dakle, samo prijavljivati stoku. Ako te oni razbiju a ti ne uradiš ništa, onda oni zaključe da je to u redu pa to ponovo urade nekom drugom. Ovako će jedino naučiti.

Vrh

PostPoslato: 06 Mar 2006, 00:52 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Jan 2005, 16:00
oOo je napisao:
Ljudi, samo treba to prijavljivati, kao što je i ovaj momak uradio. Ujutro je odmah otišao u Hitnu pomoć i izvadio povredni list. Ovo je važan korak jer obezbjeđuje dokaz da je prebijen. Onda je sa starim otišao u policiju i prijavio ih njihovoj Unutrašnjoj kontroli, a zatim u Nezavisne i njima ispričao. Sada se vodi unutrašnja istraga, taj što ga je tukao je suspendovan od prvog dana nakon što se to dogodilo po naredbi Direktora Policije. EUPM prati istragu i skoro je izvjesno da će taj kreten ispušiti posao, a ostali koji su bili umješani će dobiti negativne poene, što ih približava otkazu, i stavlja ih na vrh liste pri sledećem smanjivanju broja policajaca, koje je već izvjesno za kraj ove i početak iduće godine. Oni među njima koji su glupi će skupljati te negativne poene i tako napredovati prema vrhu liste ili prema automatskom otkazu kad skupe 30 negativnih poena (a najmanje mogu dobiti 5 za neki prekršaj, recimo ako ih njihov šef prijavi zato što su zakasnili na posao), pa ti vidi šta ti je činiti.

Dakle, samo prijavljivati stoku. Ako te oni razbiju a ti ne uradiš ništa, onda oni zaključe da je to u redu pa to ponovo urade nekom drugom. Ovako će jedino naučiti.

Mene je jedan klinac (vjerovatno pripravnik policajac) legitimisao pored znaka zabranjeno parkiranje. Ja nesto cekao staru. Ok stajao sam ja tu, ali ispred mene, znaci jos blizi znaku i prvi u prekrsaju, je bio neki kombi. I skontam ja da se stariji policajac zna sa tim likom, i naravno njega puste. Kad je mali zavrsio zapisivanje mojih podataka ja lijepo trazim njegove. Kad je pitao sto, rekao sam da nema pravo da meni pise prijavu ako nije pisao onome ispred mene. On se tu nesto krenuo cupati, ja sam rekao nema problema vidjecemo na sudu kako ce se rijesiti. Naravno, nikad mi prijava nije dosla, a evo prosle vec 4 godine :D

Isto tako mi se desilo, parkirao iza Boske, i skontam ja drota kad sam se vracao po auto. I umjesto da udjem, ja otvorim gepek da ubacim neke stvari. Namjerno sam otezao i on mi pridje i trazi dokumente. Ja kazem, buraz ja nisam jos usao u vozilo i lijepo odem sjednem jos malo do grada dok mu nije zavrsila smjena. Naravno, bio sam u sredini reda, pa me nije ni pauk mogao pokupiti (jedino preko reda, al' tad bi bilo frke da su to uradili)...

Glupi su oni, samo trebas biti cist kad te zaustave i nema sanse da ti mogu sta.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 06 Mar 2006, 12:54 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 14 Jun 2004, 22:23
Čisto da se dopunim u odnosu na prethodnu poruku i da vas obavijestim da je u petak disciplinska inicijativa podnijeta sudu protiv genijalca koji je to uradio ovom momku i to za dva disciplinska prekršaja, tako da je sada već izvjesno da će ispušiti posao.

Znači zaključak je samo prijavljivati!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 06 Mar 2006, 15:18 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Dec 2004, 11:18
Evo dopune prethodnog
http://www.nezavisne.com/dnevne/crnahronika/cr03062006-01.php

Got to pass the test first time, yeah
I know that people talk about me
I hear it every day
But I can prove them wrong 'cause I'm right first time.

Vrh

PostPoslato: 08 Apr 2006, 21:20 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Dec 2005, 17:43
Draco_Malfoy je napisao:
...Isto tako mi se desilo, parkirao iza Boske, i skontam ja drota kad sam se vracao po auto. I umjesto da udjem, ja otvorim gepek da ubacim neke stvari. Namjerno sam otezao i on mi pridje i trazi dokumente. Ja kazem, buraz ja nisam jos usao u vozilo i lijepo odem sjednem jos malo do grada dok mu nije zavrsila smjena. Naravno, bio sam u sredini reda, pa me nije ni pauk mogao pokupiti (jedino preko reda, al' tad bi bilo frke da su to uradili)...

Glupi su oni, samo trebas biti cist kad te zaustave i nema sanse da ti mogu sta.

Ljudi koji parkiraju iza Boske su nevjerovatno neodgovorni. Imaju parking na 20m malo niže, ali ga ne koriste. S druge strane, desna strana te ulice bude skroz blokirana. Ne daj Bože da hitna ili da vatrogasci moraju proći... sigurno ne bi stigli na vrijeme. Interesantno je i to kada se isto tu blokira saobraćaj i ljudi se muče, ono mic po mic i jedva se nekako odblokira i vrhunac svega, oni koji su se 5 minuta mučili da uđu u tu ulicu jer je neko prakirao na desnu stranu, vidjevši da se oslobodilo "mjesto za parking" ne libe se napraviti isti prekršaj.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 22 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]