banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 04 Avg 2025, 21:52

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 93 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 27 Jan 2006, 12:04 
Majstor
Majstor

Pridružio se: 10 Feb 2005, 16:46
Inace momak koji je upucan Nebojsa Rosic je moj kum....a drigi post u kojem si opisao sta se desilo je tacan.....!!!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 27 Jan 2006, 12:36 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 31 Mar 2005, 11:07
Sve fina raja...Dobri, lijepi i pomalo posteni... :lol: :lol:
Najvise ih volim gledati u zatvoru kako placu zbog najmanje sitnice i pitaju da li mogu na wc...Ili kad mi sredjuju i krece stan.... :lol: :lol: :lol:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 27 Jan 2006, 19:35 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 14 Jun 2004, 22:23
drigi je napisao:
a zans sta mene zanima, odakle tebi ( a i ostalima ) tolika potreba da ocrnjujete ljude ( ne samo sada i ovdje ) ? Da li sa tim ljecite neke svoje komplekse ili sta? De objesni, ja jos na ovom forumu nisam procitao niti za koga da ste rekli da je u redu decko, zena , covjek...

koje licemjerstvo, ja sam bar realan i kazem ono sto svi vide i rade a ne da na forumu pisem jedno ( neznam zasto, mozda zbog savjesti ) a u stvarnom zivotu da okrecem glavu.

Ovdje je bar deset ljudi napisalo kako treba Rajku polomiti ruke, objesiti ga. O nesi isto tako. Pa ako zaista tako mislite zasto im to ne kazete u lice ili to vec uradite ( ne morate bas njima dvojci, imate vi i u svojem naselju komsiluku takve likove ).

Svi znamo ko prodaje drogu, gdje se moze nabaviti, ko je na kakav nacin zaradio pare itd. pa ako vas to toliko brine i boli zasto nesto ne uradite. Zasto ne odete na policiju i prijavite i kazete da ce te svjedociti ili zasto ko inspektor Kalahan ne uzmete magnum u ruke i istjerate pravdu. Oooo zivote azdajo , sto bi rekla jedna osoba sa foruma :wink:

Ja ne znam otkud tebi potreba da ga NE ocrnjuješ. Ja APSOLUTNO imam potrebu da ga ocrnjujem, jer iz onog što sam čuo od ljudi iz policije kojima vjerujem, tip je stvarno lud, i to ne mislim u nekom cool kontekstu kako curice danas često kažu "on je baš lud!" nego u stvarnom smislu te riječi, čovjek je životinja. Jedan mi je inspektor koji ga je zatvarao rekao da Pavić nema trunke kajanja niti ikakvih osjećaja kad ga pogledaš u oči. Kaže da su kod tipa oči potpuno mrtve. To je vrsta ljudi koji će nekog ubiti jer ga je pogledao na njemu neodgovarajući način. Takvi ljudi ne trebaju biti na slobodi, jer samo stvaraju probleme. Ja ih ne trebam strpati u zatvor niti pucati u njih, jer ako bi tako bilo, onda bi bila anarhija i zakon jačeg a likovi kao Pavić i njemu slični bi tu bili gornji jer to njima i odgovora jer oni i jesu među najjačim, rođeni grabljivci. Koliko ja znam, on jest kriv i za pucnjavu u Zagrebu i za jednu pljačku banke u Zagrebu.

Činjenica da ljudi kao što je Pavić mogu biti na slobodi i činiti što im je volja pokazuje koliko je u stvari slaba vladavina prava kod nas, tj. da budem precizniji pokazuje da je kod nas država još uvijek neprijatelj građana a ne 'stariji prijatelj' kao što je to slučaj u razvijenim državama. U takvim društvima bi se na sva zvona policija hvalila kako je uhvatila toga lika kad prvi put napravi takvo sranje a ministar pravde bi se lično pobrinuo da ne bude iz zatvora pušten niti jedan dan prije nego što mu istekne kazna. Ovako kod nas, možemo pričati i ti i ja, može i Alternativna TV praviti priloge o tome, al nam to svima zajedno ne vrijedi, dok ljudi koji su za to odgovorni ne počnu da preuzimaju odgovornost. Direktor tog zatvora bi morao da ispuši otkaz, ministar pravde Selman bi trebao da izvuče svoje ćelavo dupe iz Audija i da nešto uradi. Možda će jednom i doći dan da to sve vidimo, ja ga sigurno jedva čekam i uradiću sve što mogu lično da dođem do toga.

drigi je napisao:
Svi znamo ko prodaje drogu, gdje se moze nabaviti, ko je na kakav nacin zaradio pare itd. pa ako vas to toliko brine i boli zasto nesto ne uradite. Zasto ne odete na policiju i prijavite i kazete da ce te svjedociti ili zasto ko inspektor Kalahan ne uzmete magnum u ruke i istjerate pravdu. Oooo zivote azdajo , sto bi rekla jedna osoba sa foruma :wink:

ako je rajko krivac za sve probleme u BL onda naka ga objese ali mislim da on amabas nema veze sa tim sto je mejdan pun droge i da su krivci negdje dalje.

I svi sve znamo i svi cutimo i neka je takvih ko Rajko, valjda ce se naci neki koji ce upucati Cavica, Ivanjica, Dodika i ostalu pravu bandu :drinking:

Ti dakle znaš gdje se prodaje droga i ko to radi. Imaš nekoliko opcija:
1. Možeš otići u policiju i njima prijaviti.
2. Ako ti prvo nije dovoljno sigurno, možeš nazvati Krimolovce i njima reći. Na ovaj način ostaneš potpuno anoniman, a policija sazna za to.
3. Možeš da ništa ne uradiš i da tvoja (buduća?) djeca postanu iduće mušterije ili da te narkosi opljačkaju da bi skupili pare za dnevni fiks.

Pošto se ti obraćaš drugima u trećem licu, pretpostavljam da je tvoj izbor treća opcija. Ako je to tvoj izbor, onda stvarno nemaš zašto da se žališ nego samo da trpiš posledice takvog izbora. Ja recimo ne znam gdje se prodaje droga, samo pretpostavljam, što nije dovoljno za policijsku istragu. Kad bih znao rekao bih to ljudima iz policije, jer se sa njima srećem svaki dan, pošto sam poslom vezan za njih. Za tvoju informaciju, odjeljenje za narkotike u MUP RS je jedno od najboljih odjeljenja u sastavu krim-policije MUPa RS od kako je novi šef preuzeo stvari tokom 2004 godine. Prošle godine su imali više zaplijena heroina i marijuane nego nikad do sada. Uhapsili su tri velike grupe dilera (dvije u Bijeljini i jednu u BL).

Ja lično nikad nisam imao problem da policiji nešto prijavim, i to govorim bez lažne skromnosti. Činjenica je da kod nas još uvijek uvelike postoji strah kod građana od policije, što se vidi i u primjeru sa prijavljivanjem. Da bi se to prevazišlo, mislim da obije strane trebaju da načine pomak. Građani trebaju u policiju da gledaju kao na njihove lične službenike, kao recimo u Americi gdje obično ljudi kažu "my cop" jer su od rane mladosti naviknuti da imaju svog "privatnog" pandura kome se jave kad nešto u komšiluku nije u redu. Kod njih je to normalno, jer je taj pandur plaćen iz njihovih poreza koji se skupljaju na nivou jedne zajednice, pa onda valjda treba i da služi istoj. Policija sa svoje strane treba da napravi korak naprijed prema građanima u stilu otvaranja i manje rigidnosti. Koncept se zove "rad policije u zajednici" i svugdje gdje je u svijetu implementiran je donio dobre rezultate. Kod nas je postojao jedan pilot projekt u opštini Prijedor koji je stvarno bio uspješan, a vidjećemo da li će MUP RS usvojiti isti koncept za cijelu teritoriju. Ono što je sasvim očigledno je da policija ne može posao oko borbe protiv kriminala da odradi sama, ne znam koliko da ih je (a kod nas ih ima poprilično), već i građani moraju nešto da urade.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 27 Jan 2006, 20:00 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Jun 2005, 12:36
oOo je napisao:
Činjenica je da kod nas još uvijek uvelike postoji strah kod građana od policije, što se vidi i u primjeru sa prijavljivanjem. Da bi se to prevazišlo, mislim da obije strane trebaju da načine pomak. Građani trebaju u policiju da gledaju kao na njihove lične službenike, kao recimo u Americi gdje obično ljudi kažu "my cop" jer su od rane mladosti naviknuti da imaju svog "privatnog" pandura kome se jave kad nešto u komšiluku nije u redu. Kod njih je to normalno, jer je taj pandur plaćen iz njihovih poreza koji se skupljaju na nivou jedne zajednice, pa onda valjda treba i da služi istoj. Policija sa svoje strane treba da napravi korak naprijed prema građanima u stilu otvaranja i manje rigidnosti. Koncept se zove "rad policije u zajednici" i svugdje gdje je u svijetu implementiran je donio dobre rezultate.

svaka čast, slažem se sa svakom riječi koju si naveo gore, osim sa ovim što citiram. zašto? zato što se policija ponaša po komunističkom principu nedodirljivosti. šamara klince koji ih pitaju za ime, ko su ili šta su, zašto su došli i tako dalje ... kao, ko si ti da mene pitaš i bla bla bla. pa ne može tako da se stekne povjerenje u policiju. racije su posebna priča. čemu one služe, osim da utjeraju nekakav strah u kosti posjetiocima lokala? jesu li kada pronašli nešto u raciji, priveli nekoga zbog nečega? upadnu onako maskirani sa pumparicama i pokvare zabavu.

činjenica je da prosječan policajac osobu sa dužom kosom smatra narkomanom. i spreman je da ga maltretira samo zbog toga. da ne pričam o eventualno drugačijem načinu oblačenja, koja praktikuju poneke supkulturne grupe ... policija je puna stereotipa, neobrazovana i dok god je tako nema povjerenja.

niske plate, pretpostavljam, tjeraju ih da uzimaju onih famoznih 10-20 maraka kada uhvate nekoga da vozi pijan (to je valjda, saobraćajni resor, nisam baš upoznat sa strukturom MUPa), i dok toga bude, nema povjerenja. da ne govorim o korupciji u višim krugovima MUPa. onaj slučaj kada je u banjaluci pronađen kamion sa nekih 100 kilograma heroina i nikom ništa, i dalje mi nije jasan?!

i kako ja da gledam na njih kao na službenike koji treba da mi pomažu, kad bi oni mene da šamaraju, pretresaju i maltretiraju?!

"Born to Lose, Out to Lunch" - Ian Fraiser Kilmister

Viva la Muerte!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 27 Jan 2006, 20:04 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Feb 2004, 19:52
necu da ispadnem ovakav ili onakav ali gdje ti zivis...

samo primjer : ljeto, vrbas, kupaliste kod zelenog mosta, primjetices bar 3-4 grupice ljudi ( momaka ) koji puse marihuanu, ne skrivajuci to u pola bijela dana, nudeci i poznanike sa njom ;)

ZAM, subota navece, zenski vc, dve popularne voditeljice sa pink tv, nos im bijel ko u duha kaspera, upravo kupile koku, i svi su to vidjeli i znaju da su se napucale... i uopaste medju jet setom BL se je kokain toliko prosirio da vise nema bolje zabave da te ne ponude sa njim...

i za ovo ne treba biti Serlok Holms, samo se malo osvrni oko sebe i pazljivije pogledaj... a o policiji samo ovo, otidji u VOX i vidjeces da u njemu sjede dosta inspektora, bivsih i sadasnjih, politicara itd. Tako da o policiji necu ni pricati, govna ko i svi drugi

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 28 Jan 2006, 00:33 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Jun 2004, 11:40
drigi je napisao:
...medju jet setom BL ...

:lol: :lol: :lol:

Ovo je najjace.Drigi...otkuda u BL Jet Set???Nema toga kod nas covjece.Ja sam Jet Set...kakvi Pinkovci i sl. :lol: :lol:
Ono za Vrbas,ljeto i to...to se zna naravno. :wink: Ali nije to toliki problem koliko ovakvi majmuni poput gore pomenutog "gospodina". :evil:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 28 Jan 2006, 09:50 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Okt 2003, 20:23
Najbolja mi mi je scena iz Voxa kada ulazi Izet Beganovic. Svi inspetktori i fol dileri mu salju mu cugu i napustaju lokal :)

nježna kraljice, sudbine.
Rodila, te rijeka duboka,
u svakom viru Vrbas nosi tajnu,
nosi istinu.

Ovo je moj grad...

"

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 28 Jan 2006, 11:30 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20 Apr 2005, 09:34
a ha

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 28 Jan 2006, 14:55 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Sep 2004, 09:01
Banjalucki_Behar je napisao:
Najbolja mi mi je scena iz Voxa kada ulazi Izet Beganovic. Svi inspetktori i fol dileri mu salju mu cugu i napustaju lokal :)

Izet beganovic je izet beganovic!!!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 28 Jan 2006, 14:56 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Sep 2004, 09:01
Ovi nasi su josh sitni za srbijance!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 28 Jan 2006, 19:20 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Okt 2003, 11:42
odoste vi na krupnu divljac....

Idealan sex: brz I divalj, gde sve puca od strasti, halteri, rajsferšlusi, majice…

kaže narod ne laže valjda

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 28 Jan 2006, 21:05 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Feb 2004, 19:52
The Godfather je napisao:
odoste vi na krupnu divljac....

vala bas

Ulaze proslo ljeto Brnjic D. Eno i Izet u Zelju ( danas Lemi na mjedanu, bivsi kafic Eno ) mi sjedimo vec unutra i oni sjedaju pored nas ( stol do nas ). Dolazi konobar i pita ih sta ce popiti ( i sad Prvi Dragisa narucuje ) i kaze dupli chivas sa necim. Pogleda ga Izet , kaze mu klosaru jedan sad se pravis gospodin a prije si pio brlju i komadaru i samo rece 3 stoka, i niko se nije pobunio... koliko je taj tip mocan ( skidam kapu iako je mafija ali toliko godina opstati nije lako )

Albin je isao sa mnom u razred i jos se ponekad nadjemo na picu, ludilo zivot i porodica... mogao bi snimiti 10 epizoda za Sopranose ;)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 29 Jan 2006, 17:52 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Sep 2003, 21:58
Posto je ova tema zavrsila svoje i pocinje se o drugom pricati, zakljucavam je. Ako hocete da nastavite gore zapocetu diskusiju, otvorite sebi novu temu.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 93 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5

Sva vremena su u UTC [ DST ]