drigi je napisao:
a zans sta mene zanima, odakle tebi ( a i ostalima ) tolika potreba da ocrnjujete ljude ( ne samo sada i ovdje ) ? Da li sa tim ljecite neke svoje komplekse ili sta? De objesni, ja jos na ovom forumu nisam procitao niti za koga da ste rekli da je u redu decko, zena , covjek...
koje licemjerstvo, ja sam bar realan i kazem ono sto svi vide i rade a ne da na forumu pisem jedno ( neznam zasto, mozda zbog savjesti ) a u stvarnom zivotu da okrecem glavu.
Ovdje je bar deset ljudi napisalo kako treba Rajku polomiti ruke, objesiti ga. O nesi isto tako. Pa ako zaista tako mislite zasto im to ne kazete u lice ili to vec uradite ( ne morate bas njima dvojci, imate vi i u svojem naselju komsiluku takve likove ).
Svi znamo ko prodaje drogu, gdje se moze nabaviti, ko je na kakav nacin zaradio pare itd. pa ako vas to toliko brine i boli zasto nesto ne uradite. Zasto ne odete na policiju i prijavite i kazete da ce te svjedociti ili zasto ko inspektor Kalahan ne uzmete magnum u ruke i istjerate pravdu. Oooo zivote azdajo , sto bi rekla jedna osoba sa foruma
Ja ne znam otkud tebi potreba da ga NE ocrnjuješ. Ja APSOLUTNO imam potrebu da ga ocrnjujem, jer iz onog što sam čuo od ljudi iz policije kojima vjerujem, tip je stvarno lud, i to ne mislim u nekom cool kontekstu kako curice danas često kažu "on je baš lud!" nego u stvarnom smislu te riječi, čovjek je životinja. Jedan mi je inspektor koji ga je zatvarao rekao da Pavić nema trunke kajanja niti ikakvih osjećaja kad ga pogledaš u oči. Kaže da su kod tipa oči potpuno mrtve. To je vrsta ljudi koji će nekog ubiti jer ga je pogledao na njemu neodgovarajući način. Takvi ljudi ne trebaju biti na slobodi, jer samo stvaraju probleme. Ja ih ne trebam strpati u zatvor niti pucati u njih, jer ako bi tako bilo, onda bi bila anarhija i zakon jačeg a likovi kao Pavić i njemu slični bi tu bili gornji jer to njima i odgovora jer oni i jesu među najjačim, rođeni grabljivci. Koliko ja znam, on jest kriv i za pucnjavu u Zagrebu i za jednu pljačku banke u Zagrebu.
Činjenica da ljudi kao što je Pavić mogu biti na slobodi i činiti što im je volja pokazuje koliko je u stvari slaba vladavina prava kod nas, tj. da budem precizniji pokazuje da je kod nas država još uvijek neprijatelj građana a ne 'stariji prijatelj' kao što je to slučaj u razvijenim državama. U takvim društvima bi se na sva zvona policija hvalila kako je uhvatila toga lika kad prvi put napravi takvo sranje a ministar pravde bi se lično pobrinuo da ne bude iz zatvora pušten niti jedan dan prije nego što mu istekne kazna. Ovako kod nas, možemo pričati i ti i ja, može i Alternativna TV praviti priloge o tome, al nam to svima zajedno ne vrijedi, dok ljudi koji su za to odgovorni ne počnu da preuzimaju odgovornost. Direktor tog zatvora bi morao da ispuši otkaz, ministar pravde Selman bi trebao da izvuče svoje ćelavo dupe iz Audija i da nešto uradi. Možda će jednom i doći dan da to sve vidimo, ja ga sigurno jedva čekam i uradiću sve što mogu lično da dođem do toga.
drigi je napisao:
Svi znamo ko prodaje drogu, gdje se moze nabaviti, ko je na kakav nacin zaradio pare itd. pa ako vas to toliko brine i boli zasto nesto ne uradite. Zasto ne odete na policiju i prijavite i kazete da ce te svjedociti ili zasto ko inspektor Kalahan ne uzmete magnum u ruke i istjerate pravdu. Oooo zivote azdajo , sto bi rekla jedna osoba sa foruma

ako je rajko krivac za sve probleme u BL onda naka ga objese ali mislim da on amabas nema veze sa tim sto je mejdan pun droge i da su krivci negdje dalje.
I svi sve znamo i svi cutimo i neka je takvih ko Rajko, valjda ce se naci neki koji ce upucati Cavica, Ivanjica, Dodika i ostalu pravu bandu

Ti dakle znaš gdje se prodaje droga i ko to radi. Imaš nekoliko opcija:
1. Možeš otići u policiju i njima prijaviti.
2. Ako ti prvo nije dovoljno sigurno, možeš nazvati Krimolovce i njima reći. Na ovaj način ostaneš potpuno anoniman, a policija sazna za to.
3. Možeš da ništa ne uradiš i da tvoja (buduća?) djeca postanu iduće mušterije ili da te narkosi opljačkaju da bi skupili pare za dnevni fiks.
Pošto se ti obraćaš drugima u trećem licu, pretpostavljam da je tvoj izbor treća opcija. Ako je to tvoj izbor, onda stvarno nemaš zašto da se žališ nego samo da trpiš posledice takvog izbora. Ja recimo ne znam gdje se prodaje droga, samo pretpostavljam, što nije dovoljno za policijsku istragu. Kad bih znao rekao bih to ljudima iz policije, jer se sa njima srećem svaki dan, pošto sam poslom vezan za njih. Za tvoju informaciju, odjeljenje za narkotike u MUP RS je jedno od najboljih odjeljenja u sastavu krim-policije MUPa RS od kako je novi šef preuzeo stvari tokom 2004 godine. Prošle godine su imali više zaplijena heroina i marijuane nego nikad do sada. Uhapsili su tri velike grupe dilera (dvije u Bijeljini i jednu u BL).
Ja lično nikad nisam imao problem da policiji nešto prijavim, i to govorim bez lažne skromnosti. Činjenica je da kod nas još uvijek uvelike postoji strah kod građana od policije, što se vidi i u primjeru sa prijavljivanjem. Da bi se to prevazišlo, mislim da obije strane trebaju da načine pomak. Građani trebaju u policiju da gledaju kao na njihove lične službenike, kao recimo u Americi gdje obično ljudi kažu "my cop" jer su od rane mladosti naviknuti da imaju svog "privatnog" pandura kome se jave kad nešto u komšiluku nije u redu. Kod njih je to normalno, jer je taj pandur plaćen iz njihovih poreza koji se skupljaju na nivou jedne zajednice, pa onda valjda treba i da služi istoj. Policija sa svoje strane treba da napravi korak naprijed prema građanima u stilu otvaranja i manje rigidnosti. Koncept se zove "rad policije u zajednici" i svugdje gdje je u svijetu implementiran je donio dobre rezultate. Kod nas je postojao jedan pilot projekt u opštini Prijedor koji je stvarno bio uspješan, a vidjećemo da li će MUP RS usvojiti isti koncept za cijelu teritoriju. Ono što je sasvim očigledno je da policija ne može posao oko borbe protiv kriminala da odradi sama, ne znam koliko da ih je (a kod nas ih ima poprilično), već i građani moraju nešto da urade.