banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 10 Maj 2025, 15:09

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 34 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 17 Jan 2006, 04:24 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 06 Jan 2003, 01:19
da sve je sada puno bolje. samo je grijanje poskupilo 70%, struja 50%, hrana 10%, telefon 200% a plate nisu ni 1% otisle gore. zdravstvo je na umoru, od staroga firma moze da strika promaju, a stara je zadnju platu primila pod nazivom "za Jun". a sada je ako se ne varam Januar 2006. da ne pomisli neko da prima unaprijed 5-6 mjeseci :)

doduse ne znam kako je kod vas u Blicu. mozda ne gledas kroz prozor cesto :)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 17 Jan 2006, 11:55 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jun 2002, 08:33
mangia Jun koje godine ?
posto znam da ima ljudi kojima su plate u zaostatku jedno 24 mjeseca a nekima i vise od toga

Batmobil ti inace ima 5.7 litarski chevroletov V8 motor, koji ti ima ubrzanje do 100 za 5 sekundi. Ako uzmes u obzir da batmobil tezi preko dvije tone,to ti je zbilja fenomenalno. Al` dobro,dosta o mom autu, pricajmo malo o meni!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 17 Jan 2006, 14:41 
Stara kuka
Stara kuka

jun 2005.

sto se tice tih koji nisu primili po 24 mjeseca,... tesko da ce ih i primiti jer nisu ni radili. ne moze se isplatiti radnicima rafinerije kad nisu radili, kao ni radnicima incela kad nista nisu pravili ni prodali.

no bice bolje. svrbi me lijevi dlan :lol: :lol: :lol:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 17 Jan 2006, 15:02 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 12 Avg 2001, 01:00
samo zapamtite da uvijek moze pasti kisa.

nego sto se tice teme:
Slika

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 17 Jan 2006, 19:36 
DELETED

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 18 Jan 2006, 08:04 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 28 Nov 2002, 12:58
Samo da se nadovezem na jako dobar post od PMALICA , evo nekoliko provjerenih podataka .Recimo tuzlanski kanton koji je najveća regija u bih i po velicini i i po ljudtsvu ima manji broj adsl neg usk kanton .Iako je broj ljudtsva skoro dvaput veći u tuzlanskom kantonu , sarajevo ima adsl prikljucaka kao svi ostali skupa , bihac ima duplo više priključaka od zenice iako je zenica veći grad , recimo istocni dio mostara ima veći broj adsl prikljucaka od cijelog srednjebosanskog kantona iako je istocni dio mostara brojno daleko manji .
Jednostavno treba i uslugu i prodat vecini naseg stanovnista sve preko 30 km je luxuz , to je mozda i glavni razlog zasto adsl kasni u rs , jednostavno skupa oprema koju treba odplatiti a pogotovu zaraditi .

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 18 Jan 2006, 11:49 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 13 Jan 2005, 12:09
Zaostalost RS u informatickom razvoju u odnosu na Federaciju, Srbiju, Crnu Goru, Makedoniju, Evropu i svijet, nije toliko zbog novca, koliko zbog gluposti ljudi na celu telekoma i na celu Vlade.

U tom telekomu ne znaju sta ce od novca. Svake sedmice dobijaju dijele neki visak novca, koji ne ulazi u platu.
A Vlada bi mogla raznoraznim mjerama, da utice na povecanje informatizacije drustva. Ja znam dosta ljudi, koji imaju kompjutere, ali ne idu na internet jer im je skupo. Npr. dvoje mojih rodjaka, imaju kompjutere, ali ne idu nikad na internet jer im je skupo.
U Rumuniji se uvodi, da ce se uskoro obrasci (opstinski, drzavni..) moci popunjavati samo preko interneta, tako da se na taj nacin ljudi tjeraju da kupe kompjutere.
Eto, u Rumuniji, Alziru...je jos veca sirotinja nego u RS, ali ljudi u Vladi, telekomu...imaju sluha za informatizaciju drustva.
Sto prije privatizovati telekom srpske, dovesti konkurenciju u RS...i onda cemo i mi imati ADSL i sve ostale usluge, koje citav svijet vec odavno ima.
U tom Alziru je jos uvijek na snazi neka vrsta gradjanskog rata, ali ih to ne sprecava da planiraju informatizaciju Alzira, uz PC u svakoj kuci, i 4 miliona ADSL pretplatnika u Alziru.
Najvece prepreke u informatizaciji RS su prepreke u glavama ljudi u telekomu. I to su vece prepreke nego rat, siromastvo, monopol...

Vijesti iz svijeta

Alžirci očekuju 4 milijuna ADSL korisnika

Uporabe ADSL pristupa Internetu u Alžiru raste i očekuje se kako bi do kraja 2008.g. u ovoj afričkoj zemlji moglo biti čak 4 milijuna korisnika samo ove vrste širokopojasnog pristupa Internetu

ADSL je prvi put ponuđen u ALžiru prije dvije godine a do sada se na njega pretplatilo 290.000 korisnika. Alžirska vlada potiče informatizaciju s ciljem da svako kućanstvu uskoro ima i PC i pristup Internetu te potiče konkurenciju ISP-ova. Vodeći ISP-ovi, privatni Eepad i državni Fawri uskoro će dobiti novog konkurenta Internet Djaweb kao mješovitu tvrtku Algerie Telecoma i Alcatela.

18.1.2006.
Pincom.biz

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 18 Jan 2006, 14:37 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Okt 2005, 16:26
*Sisiban* je napisao:
..... U mom ulazu u Boriku jedva je uvedena kablovska televizija, jer stanare jednostavno to nije zanimalo. Baji je jednostavno bilo važno da ima Bel, Simić i Vikom, i da može pogledati vijesti na PTPC, a 9,90 faking maraka mjesečno bio mu je "pretjeran trošak". ....

A zna li neko zasto je na Elti pretplata 10, a na Netcomu 7 maraka.
Cini mi se da netkom ima i posebnu tarifu za penzionere koji placaju 5 KM sto je vec duplo povoljnije od elte....

Elta?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 18 Jan 2006, 15:39 
DELETED

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 18 Jan 2006, 15:56 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Okt 2005, 16:26
To ih djelimicno opravdava jer...
Elta je uglavnom isla linijom manjeg otpora i uvodila katv u velike stambene zgrade (Borik, Mejdan, Starcevica) gdje je uvodjenje maciji kasalj u odnosu npr. na kablovsku tv na teritoriji Rosulja

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 18 Jan 2006, 16:48 
Stara kuka
Stara kuka

znam lika koji radi u netkomu i kaze da su muku mucili u privatnim naseljima sa pojedincima koji nisu htjeli prikljucak a nisu dali da ima kabal predje preko kuce. a druga strana ulice nije naseljena. pa ti skontaj kuda da ga pruzis :)
onda se moja komsinica zalila zasto jedan komsija ima 3 kabla na krovu a ona samo dva.

mozda u tome leze malo vece cijene prikljucka. no trebala bi pasti cijena kada se skroz provuce infrastruktura.

nego zna li iko sta ce biti od tendera gradse uprave oko polaganja podzemnih vodova...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 20 Jan 2006, 05:03 
Stara kuka
Stara kuka

a jest lijepo vidjeti kad moderatori rade svoj posao.

kod mene su citavo naselje preorali, provukli nove kablove, nove centrale pokacili po ulazima, al ja od toga nisam vidio nikakve prednosti. komsiluk u ulazu nije bio zainteresovan za uvodjenje kablovske TV tako da jbg, ja sam izvisio za nove IT blagodeti. premda planiram sada ganjati wireless, isplativiji je od dialupa. bar meni.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 20 Jan 2006, 11:33 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jun 2002, 08:33
ne znam kako je moguce da si ostao bez IT blagodeti
kod nas kad su uvodili kablovsku bila je opcija ko zeli-ko ne zeli
tako da pola stanova u zgradi ima a pola nema kablovsku tv (net je jos u "dolasku")

Batmobil ti inace ima 5.7 litarski chevroletov V8 motor, koji ti ima ubrzanje do 100 za 5 sekundi. Ako uzmes u obzir da batmobil tezi preko dvije tone,to ti je zbilja fenomenalno. Al` dobro,dosta o mom autu, pricajmo malo o meni!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 21 Jan 2006, 05:01 
Stara kuka
Stara kuka

kod mene to a-a. jebiga, mozda jednog dana... u ostalom, jel iko dobio taj internet preko kablovske tv, kako sljaka, malo mi pomozite, mislim da sam nesto prespavao. jel svima u 'dolasku' il se to pomakelo sa faze testiranja???

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 34 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2

Sva vremena su u UTC [ DST ]