Zaostalost RS u informatickom razvoju u odnosu na Federaciju, Srbiju, Crnu Goru, Makedoniju, Evropu i svijet, nije toliko zbog novca, koliko zbog gluposti ljudi na celu telekoma i na celu Vlade.
U tom telekomu ne znaju sta ce od novca. Svake sedmice dobijaju dijele neki visak novca, koji ne ulazi u platu.
A Vlada bi mogla raznoraznim mjerama, da utice na povecanje informatizacije drustva. Ja znam dosta ljudi, koji imaju kompjutere, ali ne idu na internet jer im je skupo. Npr. dvoje mojih rodjaka, imaju kompjutere, ali ne idu nikad na internet jer im je skupo.
U Rumuniji se uvodi, da ce se uskoro obrasci (opstinski, drzavni..) moci popunjavati samo preko interneta, tako da se na taj nacin ljudi tjeraju da kupe kompjutere.
Eto, u Rumuniji, Alziru...je jos veca sirotinja nego u RS, ali ljudi u Vladi, telekomu...imaju sluha za informatizaciju drustva.
Sto prije privatizovati telekom srpske, dovesti konkurenciju u RS...i onda cemo i mi imati ADSL i sve ostale usluge, koje citav svijet vec odavno ima.
U tom Alziru je jos uvijek na snazi neka vrsta gradjanskog rata, ali ih to ne sprecava da planiraju informatizaciju Alzira, uz PC u svakoj kuci, i 4 miliona ADSL pretplatnika u Alziru.
Najvece prepreke u informatizaciji RS su prepreke u glavama ljudi u telekomu. I to su vece prepreke nego rat, siromastvo, monopol...
Vijesti iz svijeta
Alžirci očekuju 4 milijuna ADSL korisnika
Uporabe ADSL pristupa Internetu u Alžiru raste i očekuje se kako bi do kraja 2008.g. u ovoj afričkoj zemlji moglo biti čak 4 milijuna korisnika samo ove vrste širokopojasnog pristupa Internetu
ADSL je prvi put ponuđen u ALžiru prije dvije godine a do sada se na njega pretplatilo 290.000 korisnika. Alžirska vlada potiče informatizaciju s ciljem da svako kućanstvu uskoro ima i PC i pristup Internetu te potiče konkurenciju ISP-ova. Vodeći ISP-ovi, privatni Eepad i državni Fawri uskoro će dobiti novog konkurenta Internet Djaweb kao mješovitu tvrtku Algerie Telecoma i Alcatela.
18.1.2006.
Pincom.biz
|