banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 08 Maj 2025, 22:14

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 53 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 23 Dec 2005, 08:18 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Apr 2004, 23:41
Adelone,

Ako si imao podosta novaca ( a bio Musliman ), mogao si dobiti i svecani oprostaj uz fanfare iz Banjaluke.

Ventilator - ti si kraljica.

Ma liberté

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 23 Dec 2005, 10:11 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Maj 2003, 16:07
istina je da ljudi budu u RS delozirani, a u Hr ne mogu da povrate svoju imovinu, ali ako svako izadje iz tudje i povrati svoje, e to je druga stvar, to podrzavam.

Oko te slasticarne vesne su uvijek bile neke price, o kriminalu i kurvanluku gore na spratu, tom potkrovlju...
A prica da je ulozio pola miliona maraka u to potkrovlje i u onu staklenu bastu , je glupost. Samo me zanima kako je regulisano zemljiste koje je pokrio tom bastom?!
Ne branim nikoga, ali stvarno kriminal, laz, prevare, na bilo kojoj strani me grozi...

Znaci bice ponovo tahan halva i boza kodu sukija :D

p.s. ja se iskreno nadam da ce gradska vlast donijeti odluku da se poruse svi ti tjenari od raskrsnice kod palasa pa do ulaza u pijacu, dakle naspram Ekvatora i napravi novi poslovni objekti,prosiri trotoar, i dobije neko novo obiljezje,jer su te radnjice,staklene baste, kisosci, limene svjecare, rusevne fasade premzane kojekakvim reklamama... ruglo centra grada :wink:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 23 Dec 2005, 10:15 
Majstor
Majstor

Pridružio se: 22 Okt 2001, 01:00
Citiraj:
Ја би само Шукрију, а и остале "Бошњаке" који се буне и који су бјежали, питао да ли их је неко дирао у Југославији?
А онда би их питао како су гласали на референдуму...

Свако легне онако како си простре...

Odavno nisam procitao jedan "idiotskiji" post.

Ako su bjezali ... valjda ih je neko "dirao"......
Rezultati referenduma su valjda svima poznati ......

A oko prostiranja i lijeganja .... mozda bi dobro bilo pitati kako to ide Srbima ...
Nigdje ih nema .... Slovenija ... Hrvatska (procitaj sve postove samo na ovoj temi, ako nista drugo) ..... Bosna (i entitet polako gubi ingerencije) .... Kosovo (da ne spominjemo) .... Crna Gora (rjesenje u skoro vrijeme) .... Makedonija (ako nista trvenje sa SPC-om).... i tako dalje ....
Trebalo je i to zasluziti.
Fukaro jedna makni taj grb i okaci lobanju i one koscurine. I prestani spominjati Boga - kako te samo nije sramota.

Da se vratim na temu.
Citiraj:
zasthto je taj shukrija menjao imovinu u bl?
zato shto nije proteran, vec je svojevoljno napustio bl, jer je 92. dobio dobru ponudu (tad mu je bila dobra).

Da ne ulazim u Shukrijin slucaj (jer ne znamo mi kako se sve odvijalo) ali evo moj primjer.
Mom starom u Banjaluci '93 dolazi covjek na vrata ... sa ponudom za mijenjanje kuce. (Njegov stric je vec zamijenio svoju kucu za kucu u mom komsiluku - valjda je to islo tom linijom) Cova vidi sta dobiva ... moj stari mora vjerovati na rijec. Nema cova ni slike niti kakvih papira .... a ni para.
Stari prihvaca .... vec su papiri za izlazak (ja sam vec bio u Svedskoj) spremni .... pa da se bas ne izgubi sve, naravno hoce da mijenja. Placa sve troskove, onako na povjerenje.
(naravno u ugovoru je klauzula - kad i ako bude moguce SVAKO NA SVOJE)
Tek 3-4 godine poslije toga .... u stanju je otici u Visoko i pogledati da li ta kuca za koju je mijenjao POSTOJI. Hajde bilo je kako je rekao (bar kvadraturom), jer recimo njegov stric je mijenjao svoju JEDNU kucu sa 4 banjalucka Bosnjaka (znaci varao narod - uvalio su 4 kuce).
I sta sad .... *ebe se meni za Visokim (sta me veze za njega ... niti to selo, niti mi kuca sta predstavlja) .
Naravno da se trazio povrat vlasnistva.
Uzgred - u "mojoj kuci u Visokom" su zivjele Bosnjacke izbjeglice - i ja sam morao njih da smjestim (da ne kazem izbacim) da bih mogao uopste ganjati svoju kucu u Banjaluci. Pa ako sam mogao njih da "izbacim" sto ne bih mogao nekog iz MOJE kuce.
Moze se buniti ko god hoce .... ja hocu svoje nazad.
Taj s kim sam ja zamijenio nije imao izbora.
Sta je on uradio sa kucom u Visokom .... mene NE INTERESUJE.
(nista manje nezgodno nije se bilo vratiti meni u Banjaluku nego li njemu u Visoko).

Ja sam u Svedskoj .... kuca u Banjaluci je uglavnom prazna ... ja NE MORAM i NECU tu da zivim (bar sad za sad) ali je MOJA.
Njegova kuca .... Visoko ... mora li on tu da zivi ... radi ... moze li da je proda, izda ..... ima li kakvih problema sa komsijama ili ne .... NJEGOV PROBLEM.

Citiraj:
Па добро, видјећемо хоће ли му посао ићи као што је ишао у оној "неваљалој" Југославији, па да видимо хоће ли се или неће бунити...

PARE tu sigurno nisu u pitanju.
PRINCIP ..... i ono ... MOJE, moj zivot, moj rad i znoj.

Polazim od sebe ... ja sam rekao sebi (prije nego sto sam vratio svoju imovimu) ...neka kosta sta kosta, neka traje koliko god traje JA ODUSTATI NECU NIKADA.
Kad to skontas .... na dobrom si putu i da odrastes.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 23 Dec 2005, 10:52 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20 Apr 2005, 09:34
koliko sam ja skonto ti cekas da se ukine republika srpska pa da se onda fino vratis.Samo sto ti onako upakovano kazivas jer nemas muda.

Citiraj:
p.s. ja se iskreno nadam da ce gradska vlast donijeti odluku da se poruse svi ti tjenari od raskrsnice kod palasa pa do ulaza u pijacu, dakle naspram Ekvatora i napravi novi poslovni objekti,prosiri trotoar, i dobije neko novo obiljezje,jer su te radnjice,staklene baste, kisosci, limene svjecare, rusevne fasade premzane kojekakvim reklamama... ruglo centra grada Wink

sasvim tacno.Od Palasa pa prema Adriji grad kao da prestaje.Najobicniju raskrsnicu(naravno rezervisanu za automobile) licemjeri su nazvali bulevar cara Dusana.Onde kod Sukrije trotoarcic ne mogu se 2 covjeka mimoici, a kamoli hiljade ljudi koji idu s trga krajine.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 23 Dec 2005, 11:00 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Dec 2005, 18:30
EZAN je napisao:
Citiraj:
Ја би само Шукрију, а и остале "Бошњаке" који се буне и који су бјежали, питао да ли их је неко дирао у Југославији?
А онда би их питао како су гласали на референдуму...

Свако легне онако како си простре...

Odavno nisam procitao jedan "idiotskiji" post.

Ako su bjezali ... valjda ih je neko "dirao"......
Rezultati referenduma su valjda svima poznati ......

A oko prostiranja i lijeganja .... mozda bi dobro bilo pitati kako to ide Srbima ...
Nigdje ih nema .... Slovenija ... Hrvatska (procitaj sve postove samo na ovoj temi, ako nista drugo) ..... Bosna (i entitet polako gubi ingerencije) .... Kosovo (da ne spominjemo) .... Crna Gora (rjesenje u skoro vrijeme) .... Makedonija (ako nista trvenje sa SPC-om).... i tako dalje ....
Fukaro jedna makni taj grb i okaci lobanju i one koscurine. I prestani spominjati Boga - kako te samo nije sramota.

Da se vratim na temu.
Citiraj:
zasthto je taj shukrija menjao imovinu u bl?
zato shto nije proteran, vec je svojevoljno napustio bl, jer je 92. dobio dobru ponudu (tad mu je bila dobra).

Da ne ulazim u Shukrijin slucaj (jer ne znamo mi kako se sve odvijalo) ali evo moj primjer.
Mom starom u Banjaluci '93 dolazi covjek na vrata ... sa ponudom za mijenjanje kuce. (Njegov stric je vec zamijenio svoju kucu za kucu u mom komsiluku - valjda je to islo tom linijom) Cova vidi sta dobiva ... moj stari mora vjerovati na rijec. Nema cova ni slike niti kakvih papira .... a ni para.
Stari prihvaca .... vec su papiri za izlazak (ja sam vec bio u Svedskoj) spremni .... pa da se bas ne izgubi sve, naravno hoce da mijenja. Placa sve troskove, onako na povjerenje.
(naravno u ugovoru je klauzula - kad i ako bude moguce SVAKO NA SVOJE)
Tek 3-4 godine poslije toga .... u stanju je otici u Visoko i pogledati da li ta kuca za koju je mijenjao POSTOJI. Hajde bilo je kako je rekao (bar kvadraturom), jer recimo njegov stric je mijenjao svoju JEDNU kucu sa 4 banjalucka Bosnjaka (znaci varao narod - uvalio su 4 kuce).
I sta sad .... *ebe se meni za Visokim (sta me veze za njega ... niti to selo, niti mi kuca sta predstavlja) .
Naravno da se trazio povrat vlasnistva.
Uzgred - u "mojoj kuci u Visokom" su zivjele Bosnjacke izbjeglice - i ja sam morao njih da smjestim (da ne kazem izbacim) da bih mogao uopste ganjati svoju kucu u Banjaluci. Pa ako sam mogao njih da "izbacim" sto ne bih mogao nekog iz MOJE kuce.
Moze se buniti ko god hoce .... ja hocu svoje nazad.
Taj s kim sam ja zamijenio nije imao izbora.
Sta je on uradio sa kucom u Visokom .... mene NE INTERESUJE.
(nista manje nezgodno nije se bilo vratiti meni u Banjaluku nego li njemu u Visoko).

Ja sam u Svedskoj .... kuca u Banjaluci je uglavnom prazna ... ja NE MORAM i NECU tu da zivim (bar sad za sad) ali je MOJA.
Njegova kuca .... Visoko ... mora li on tu da zivi ... radi ... moze li da je proda, izda ..... ima li kakvih problema sa komsijama ili ne .... NJEGOV PROBLEM.

Ti hoces svoje, pizda ti materina, i tebi i svima slicnima. Otisli ste gore uvalili svoju guzicu, uzeli pare od socijalne pomoci, i cekali da situacija bude povoljna da uzmete i ovo ovde. E pa to sto imas ovde, budi siguran da neces imati u buducnosti, ne moze i jare i pare. Ide vam globalna politicka situacija na ruku, ali nece jos zadugo. I zasto srbin obavezno mora biti odnekud, ne iz banjaluke, kao banjaluka je stari vas grad. Stari kastel, stara ferhadija i ostala sranja, kako to da sam ja iz banjaluke, iz centra, a srbin sam.

Opet kazem, ne spominji bosnjake, tako sto ne postoji, postoje muslimani u BiH.

Citiraj:

Majko. Sta ste vi zasluzili ? Uvlacite se u dupe kome stignete i samim tim imate sta pozelite.
A sto se tice ovog gore smeca sto si naveo, lupas gluposti i sam to znas. OVo je gore trenutna politicka situacija koja ce da se mjenja i da se promjeni drzi me za rijec. A ti i tvoja pateticna 'nacija' cete nestati kao sto ste i nastali...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 23 Dec 2005, 11:05 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Sep 2005, 20:36
Takvih primjera,Ezan ,ima koliko god hoces.
Tako je moj prvi komsija zamijenio kucu na Ciovu za neku supu pored Celinca,sta mislis ko je gore prosao?
Moj drug je zamijenio stan u Splitu za Bl,pa je morao da izadje iz stana u BL,a stan u ST ne moze da dobije nazad.
Moj drugi komsija je zamijenio stan u Rijeci ,pa sad moj bisvsi komsija s kojim je zamijenio stan,je taj stan u Rijeci prodao ,a potrazuje stan u Bl.Jos su na sudu,covjek ne moze da otkupi svoj stan.
Moja prijateljica je zamijenila stan u Splitu za BL,isto je prosla kao i gore pomenuti....
Imas jos koliko god hoces takvih primjera

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 23 Dec 2005, 11:10 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 12 Jul 2001, 01:00
EZAN je napisao:

E, vidiš, u HR je situacija potpuno drugačija. O tome sam govorio.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 23 Dec 2005, 11:46 
Majstor
Majstor

:lol:
psi laju karavani prolaze ...
Posto se ovdje citira moj post ... komentarise ... a i vrijedja .... moram i ja malo da pokazem bosansku "kulturu"
A moderatori neka brisu .... svakome po zasluzi.

Citiraj:
Ti hoces svoje, pizda ti materina, i tebi i svima slicnima.

Ne laj dzukac jedan, svi mi znamo pickarati .....
Citiraj:
Otisli ste gore uvalili svoju guzicu, uzeli pare od socijalne pomoci, i cekali da situacija bude povoljna da uzmete i ovo ovde.

:lol:
uzeli pare od socijale .... hahaha
Ma ja sam izisao sa parama ..... druskane.
A svoje, svoje sam uzeo cim sam to mogao.
Citiraj:
E pa to sto imas ovde, budi siguran da neces imati u buducnosti, ne moze i jare i pare.

Reci to onome koji je otisao za Visoko ....
Moje je bilo vjekovima ... i bice.
Citiraj:
Ide vam globalna politicka situacija na ruku, ali nece jos zadugo.

Ti to znas nesto sto mi drugi ne znamo ????
Zbog ovakvih izjava i treba vratiti svoje ... a dzukci nek i dalje laju na mjesec.
Citiraj:
A ti i tvoja pateticna 'nacija' cete nestati kao sto ste i nastali...

:D
ooooooo kako dubokoumno receno.
Citiraj:
Stari kastel, stara ferhadija i ostala sranja, kako to da sam ja iz banjaluke, iz centra, a srbin sam.

Pa kad ostaris reci ce i za tebe STARI SRBIN :lol:

Citiraj:
koliko sam ja skonto ti cekas da se ukine republika srpska pa da se onda fino vratis.Samo sto ti onako upakovano kazivas jer nemas muda.

Koliko ja vidim NISTA TI NISI SKONT'O, nisi ni probao izgleda.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 23 Dec 2005, 11:51 
Majstor
Majstor

Sad u vezi teme ....
Problem je u stanovima. Oni su svoj zakon takvim "proglasili" i donijeli i tesko da ce ga "ispraviti"
Kuce nisu niti mogu biti problem (pa ni u Hrvatskoj).
Hrvatska je uzurpirala gdje god je sta mogla. Pogledajte samo ovo oko drzavne imovine (dakle hoteli, odmaralista, bolnice, pa i luka Ploce ....)
Opljackali su nas sve.
Jedino u sto se mozemo uzdati jeste u Evropske zakone i sudove.
A i to je dugotrajan proces.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 23 Dec 2005, 12:25 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Jan 2002, 01:00
acrobatico je napisao:
trovač umjesto trovača.

Potpisujem svaku rijec, acrobatico. A kao dokaz pročitajte temu Tajna slasticarnice "Vesna" na sljedecem linku
http://forum.blic.net/viewtopic.php?p=9 ... ght=#91430

Inače, ko se sjeća Shukrije prije rata zna da nije bio ništa posebno. Običan ćumez od slastičarnice.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 23 Dec 2005, 12:40 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Okt 2005, 23:57
Koga briga za tu kolibu? Ja bih da mi to rusimo...

Ezane, zamolio bih te da malo manje seruckas.Izgubio sam svaku nadu da ces nesto zanimljivo srociti.Hvala

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 23 Dec 2005, 12:53 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Nov 2004, 16:56
mislim da je vrijeme pola postova obrisati i zakljucati temu ...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 23 Dec 2005, 13:09 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Okt 2004, 19:06
Ja sam za to da se svakom vrati ono shto je njegovo i da je neko u mojoj kuci, ja bih je zeljela vratiti.... Ali, takodje bih i ja napustila istu. Ne mogu zamisliti ni kako je to izaci iz svoje kuce, ici u nepoznato i u nechije..... Svakom svoje. Neko kuci chitavog zivota i mora izaci da bi neko drugi prdio po tome svemu - da izvinite na izrazu.... Boshnjaci - da ih tako nazovem ( :lol: ) su se malo previshe nafurali, npr. ovaj Ezan.... Tvoja kuca je prazna, grijesh guzicu u Shvedskoj, a kuca zjapi prazna kao dokaz da si je vratio, istjerao nekog iz nje i postigao ono na shta svrshavash..... Et... Zivote azdajo....
Shto se mene tiche, nek se vrati Shukrijin sin - koliko sam skontala to mu je sin? Stari Shukrija je umro josh kad sam ja bila mala..... Nek onaj vrati svoju kucu, dakle - svakom svoje...... Sumnjam da je pola miliona ulozeno u onu, shto bi rekla ventilator, natkrivenu bashtu... Svaki put kad sam prolazila tuda kontala sam kako bi sve to trebalo nestati, da je toliko odvratno, neochuvano, upropashteno svijetlecim reklamama...... Samo bih ostavila staru slasticharnu i renovirala gore.... Da je tu ulozeno 470 000, kuca bi bila od zlata..... Znachi, tu malo kenja.....

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 53 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3

Sva vremena su u UTC [ DST ]