Citiraj:
Ја би само Шукрију, а и остале "Бошњаке" који се буне и који су бјежали, питао да ли их је неко дирао у Југославији?
А онда би их питао како су гласали на референдуму...
Свако легне онако како си простре...
Odavno nisam procitao jedan "idiotskiji" post.
Ako su bjezali ... valjda ih je neko "dirao"......
Rezultati referenduma su valjda svima poznati ......
A oko prostiranja i lijeganja .... mozda bi dobro bilo pitati kako to ide Srbima ...
Nigdje ih nema .... Slovenija ... Hrvatska (procitaj sve postove samo na ovoj temi, ako nista drugo) ..... Bosna (i entitet polako gubi ingerencije) .... Kosovo (da ne spominjemo) .... Crna Gora (rjesenje u skoro vrijeme) .... Makedonija (ako nista trvenje sa SPC-om).... i tako dalje ....
Trebalo je i to zasluziti.
Fukaro jedna makni taj grb i okaci lobanju i one koscurine. I prestani spominjati Boga - kako te samo nije sramota.
Da se vratim na temu.
Citiraj:
zasthto je taj shukrija menjao imovinu u bl?
zato shto nije proteran, vec je svojevoljno napustio bl, jer je 92. dobio dobru ponudu (tad mu je bila dobra).
Da ne ulazim u Shukrijin slucaj (jer ne znamo mi kako se sve odvijalo) ali evo moj primjer.
Mom starom u Banjaluci '93 dolazi covjek na vrata ... sa ponudom za mijenjanje kuce. (Njegov stric je vec zamijenio svoju kucu za kucu u mom komsiluku - valjda je to islo tom linijom) Cova vidi sta dobiva ... moj stari mora vjerovati na rijec. Nema cova ni slike niti kakvih papira .... a ni para.
Stari prihvaca .... vec su papiri za izlazak (ja sam vec bio u Svedskoj) spremni .... pa da se bas ne izgubi sve, naravno hoce da mijenja. Placa sve troskove, onako na povjerenje.
(naravno u ugovoru je klauzula - kad i ako bude moguce SVAKO NA SVOJE)
Tek 3-4 godine poslije toga .... u stanju je otici u Visoko i pogledati da li ta kuca za koju je mijenjao POSTOJI. Hajde bilo je kako je rekao (bar kvadraturom), jer recimo njegov stric je mijenjao svoju JEDNU kucu sa 4 banjalucka Bosnjaka (znaci varao narod - uvalio su 4 kuce).
I sta sad .... *ebe se meni za Visokim (sta me veze za njega ... niti to selo, niti mi kuca sta predstavlja) .
Naravno da se trazio povrat vlasnistva.
Uzgred - u "mojoj kuci u Visokom" su zivjele Bosnjacke izbjeglice - i ja sam morao njih da smjestim (da ne kazem izbacim) da bih mogao uopste ganjati svoju kucu u Banjaluci. Pa ako sam mogao njih da "izbacim" sto ne bih mogao nekog iz MOJE kuce.
Moze se buniti ko god hoce .... ja hocu svoje nazad.
Taj s kim sam ja zamijenio nije imao izbora.
Sta je on uradio sa kucom u Visokom .... mene NE INTERESUJE.
(nista manje nezgodno nije se bilo vratiti meni u Banjaluku nego li njemu u Visoko).
Ja sam u Svedskoj .... kuca u Banjaluci je uglavnom prazna ... ja NE MORAM i NECU tu da zivim (bar sad za sad) ali je MOJA.
Njegova kuca .... Visoko ... mora li on tu da zivi ... radi ... moze li da je proda, izda ..... ima li kakvih problema sa komsijama ili ne .... NJEGOV PROBLEM.
Citiraj:
Па добро, видјећемо хоће ли му посао ићи као што је ишао у оној "неваљалој" Југославији, па да видимо хоће ли се или неће бунити...
PARE tu sigurno nisu u pitanju.
PRINCIP ..... i ono ... MOJE, moj zivot, moj rad i znoj.
Polazim od sebe ... ja sam rekao sebi (prije nego sto sam vratio svoju imovimu) ...neka kosta sta kosta, neka traje koliko god traje JA ODUSTATI NECU NIKADA.
Kad to skontas .... na dobrom si putu i da odrastes.