banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 27 Jun 2025, 00:06

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 66 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 02 Dec 2005, 02:30 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Jul 2004, 23:58
3 - Nevina
2 - Carobno Vece
1 - Prayer

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 02 Dec 2005, 10:54 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 01 Okt 2003, 12:24
3. boda Carobno vece
2. boda Tiha molitva
1. bod Spa

Ova tema je bila veoma popularna, svaka cast na odabiru. Komentare cu ostaviti za kasnije :) .

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 02 Dec 2005, 12:50 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 06 Jan 2003, 01:19
3 nevina
2 spa
1 carobno vece

glasove cu kasnije da obrazozim i kritike naravno :)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 02 Dec 2005, 12:54 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Nov 2005, 03:56
ok, savrseno se slazem da ne bi trebalo komentarisati glasove.

al u vezi promasene teme... pa, na to bi se vec trebalo moci skrenuti. mislim, fotka mi se zaista svidja, to sam rekao vec... ostale vise/manje :), al...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 02 Dec 2005, 13:09 
Urednik
Urednik

Pridružio se: 13 Jul 2001, 01:00
zaista ne vidim problem u obrazlaganju svojih glasova. svako iznosi svoje lično gledište, koje za druge ne mora biti čak ni malo sugestivno ni relevantno. svako fotografiju vidi drugačije i za svakoga ona nešto drugo ostavlja kao utisak. ako se osvrćete na komentare drugih da biste dali svoje mišljenje, onda ono nije potpuno vaše, jer je inspirisano mišljenjima drugih (nadam se da sam ovo uspio dočarati) :)
kad glasanje bude završeno, tema će otići daleko ispod "crte" i teško da će se ljudi vraćati na nju da daju svoje obrazloženje. prema mom mišljenju, samo naprijed sa komentarima :)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 02 Dec 2005, 15:26 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Nov 2004, 15:21
3. carobno vece
2. prayer
1. spa

I ja mislim da je 'nevina' promasena i da ne bi trebala biti u konkurenciji uopste. Slika je dobra, tu nema price.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 02 Dec 2005, 16:42 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jun 2003, 11:26
"Nevina" promasena tema? Ne mogu da verujem... ne mogu da verujem da ste tako bukvalni... ne mogu da verujem da ganjate "promasenost teme", a pricamo o nekakvoj umestnosti... ne mogu da verujem da je to jedino sto se uspeli da zamerite fotografiji... zar umesto da pohvalite fotografiju koja je dva puta bolja od svih ostalih na ovom takmicenju, vi pricate o "promasenosti" ... mudrujete tu o temi, ne dozvoljavate da vam fotografija isprica pricu nego ako nema elemente iz spiska odmah je stavljate van konkurencije... onda ste trebali, kad je otvoreno takmicenje, da stavite i sledece:

"Na takmicenju mogu ucestvovati fotografije koje ispunjavaju sledece:
1. imaju plamen izmedju 0.9 i 2.2 cm
2. sveca je zuta ili bela, bez otopljenog voska
3. osvetljenje je 60W Phillips sijalica ili je mrak
4. svecnjak je mesingani
5. sveca je dole desno u kompoziciji..."

... kako ste se sad samo setili toga oko promasenosti teme? Gde je bila ta prica pre? Mozda zato sto sad imate jednu jedinu fotografiju kojoj ostale nisu ni do kolena, pa daj da je sto pre pokopamo... i onda se zalite sto je malo fotografija na takmicenjima i sto se ljudi ne trude... da postoji prvi (eliminatorni) krug, dobar broj fotografija ne bi dosao ni na glasanje...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 02 Dec 2005, 17:27 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 06 Jan 2003, 01:19
misljenje je jako cudna stvar. jedni imaju jedno drugi imaju drugo. ako mislite da je fotka promasila temu slobodno je preskocite pri glasanju.

po meni je tehnicki najbolje uradjena na ovom takmicenju. osim toga te silne sibice bas govore da se trudio da pogodi temu :) :lol: :lol: :lol:

Spa i Carobno vece su po meni isto fine fotke. malo bih vise sapunice dodao na spa i nije mi jasno zasto je ona flasa malo nakrivo. :)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 02 Dec 2005, 17:29 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jul 2004, 19:45

Poslednji put menjao Zeleni Obad dana 15 Jan 2006, 00:47, izmenjena samo jedanput

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 02 Dec 2005, 18:04 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Jun 2004, 01:39
Ma "nevina" je cist pogodak...kakva promasena tema, mislim svima je jasno sta je autor htio reci :-?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 02 Dec 2005, 18:18 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Apr 2003, 22:23
jeste, htio je reci "no candlelight", znaci poenta ipak sadrzi naziv teme candlelight, u skladu sa tim

3 X Nevina ( za ekologiju i ocuvanje prirode -100 bambija :D,al za fotku +1000 bambija :D)
2 X Narodna magija ( ko to saljeva stravu? ) :D
1 X Svjetlost u tami (svjetlo na kraju tunele....evo najezila sam se) :D

Abra-abra-cadabra
Abracadabra

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 02 Dec 2005, 18:23 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Poslednji put menjao Zeleni Obad dana 15 Jan 2006, 00:48, izmenjena samo jedanput

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 02 Dec 2005, 19:56 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

dakle warlock, jednako se ja mogu cudit tebi ko sto si se ti cudio meni, nicku i ko je vec jos rekao da je promasena tema...

samo ovako ... naslov je bio svijetlost svijece ... i ja nju nisam na slici vidio. apsolutno mi je najljepsa slika, al to nije poenta... cemu takmicenje |NA ZADANU temu, ako se ne drzis teme... onda ono ZADAN(a)/(o) gubi smisao.

pricajte sta hocete, al tu nema svjetlosti svijece.. jasno je vidljiva dnevna svijetlost, ili svijetlost lampe ili cega vec... od svijetlosti svijece nema niceg...

i eto, ako cemo vec kod bukvalnog shvatanja, i ti si temu u stvari sasvim bukvalno shvatio - samo si ti razumio da je potrebno napravit sliku na kojoj negdje postoji svijeca... mozda bi se i slozio samnom da nije svijece, ko ce znati ...

i tak...

cemu uopste postoje pravila o slanju fotki da se takmice, ako vec zelimo da imamo sve slobode...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 02 Dec 2005, 20:00 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

a ljudi, ne pretjerujte... na kraju, sve je na neki nacin povezxano s necim ...

onda ja mogu da saljem na svaku mogucu temu - prazan list papira... ako nista, on je povezan sa stolom na kojem lezi... sto na kojem lezi je povezan s podom moje kuce, moja kuca je povezana s vazduhom oko nje... na taj nacin mogu doci do bilo kojeg objekta na planeti zemlji, i u svemiru ... samo ako se na pravi nacin definise povezanost - lako bih preskocio bezvazdusni prostor koji se nalazi medju planetema... i bla bla bla ...

dakle :) ... tema je promasena i pjevajte borbene

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 02 Dec 2005, 20:01 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Poslednji put menjao Zeleni Obad dana 15 Jan 2006, 00:49, izmenjena 9 puta

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 02 Dec 2005, 20:07 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Sep 2004, 11:42
zasto se moramo tako slepo i bukvalno drzati naziva teme???
nije li fotografija umetnost sa svom svojom sirinom i slobodom?
po meni je "nevina" najorginalnija fotka uradjena na neku temu na blicu!!!

sto rece warlock, za sledece takmicenje navedite stroga pravila, a svako odstupanje od istog, svaki vid slobode u ovoj nasoj umetnosti ce biti proglasen netematskim....mada mogli bi uvesti i neke kazne...poput diskvalifikovanja, a sta kazete???? ipak treba ubiti svaki vid slobode umetnosti na FiD!!! :roll: :roll: :roll:

sve pohvale autoru "nevine"

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 02 Dec 2005, 21:36 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Jul 2005, 12:34
Vidi, pobuna na brodu Bounty :)

Prvo da glasam:
3boda - SPA - dobra ideja, medjutim fotka je malo nagnuta na desno, nije kriva flasha, vec citava fotka :)
2boda - carobno vece - slatka/romanticna fotka i ideja, ali losha realizacija, mutna, losh white balance.
1bod - tiha molitva - mozda jedina fotka dobro fokusirana, ostra, ali ne vidim smisao onog lista sa desne strane.

Ostale fotke:
Prayer - Ideja je dobra, ali nije najbolje realizovana. Pola slike crno??? Ne vidim potrebu. Svijeca prekriva veci dio lica. Bilo bi bolje da je svijeca bila ispod lica, tj ispred osobe, tako da samo plamen tj svjetlost svijece obasjava lice. E to bi onda bilo fantasticno. Stoji isto za ostrinu.
Narodna magija - opet simpa ideja ali mutna, neostra, losh WB. Po velicini plamena da se naslutiit da je pogresno izmjerena svjetlost i da je zahvaljuci tome duga expozicija i slikanje iz ruke napravilo fotku mutnom.
Nevina - Fantasticna fotka, tehnicki i idejno dobro uradjena, samo promasena tema. I tu je fokus pao na sibice a ne vrh svijece (kako bih ja to uradio).
Iskusavanje djavola - Tesko je razaznati sta je na fotki i kakve veze ima sa naslovom.
Svjetlost u tami - bolje bi joj pristajao naslov 'The End' (Doors). :)

Sad malo na temu :)
Zasto bi bilo zabranjeno komentarisanje fotki? Sve sto ste vi svi napisali, ja sam procitao ali to bas nije uticalo na moj izbor niti moje vidjenje. Kao sto neko rece 'ako to utiche na tvoje misljenje onda ti ne iznosis svoj misljenje vec se slaze sa nekim'. Ipak je ovo samo glasanje za fotku, a ne donosenje nekih vaznih zivotnih odluka gdje je potrebna velika sigurnost i odlucnost.

Od pocetka mi je tema bila 'teska'. Teska u smislu sto je candlelight = svjetlost svijece vrlo uska tema. Znaci svjetlost svijece je bas to i nista drugo. Ne moze biti svjetlost baterije, mjeseca ili sunca. Ne moze biti vatra, sama svijeca ili slicno vec iskljucivo SVJETLOST koju proizvodi svijeca. Zato i nisam nashao neku dobru ideju sta slikati.
U tako uskoj i specificnoj temi - 'nevina' nema sta da trazi. Na toj slici se vidi samo svijeca, sibice i prirodna svjetlost.
Promasiti temu ne znaci 'imati umjetnicku slobodu'. Taj termin (umjetnicka sloboda) upotrebljavaju umjetnici kad prekrse neke od tehnickih pravila a ne i kad promase temu. I naravno da bi neko mogao da tim terminom opravda svoj valjda bi trebao i da ima titulu umjetnika. Sad, naravno da je svako od nas umjetnik za sebe, ali postoje titule koje dodjeljuje drustvo odredjenoj osobi na osnovu njegovih djela.
Isto tako krsenjem pravila (koristenjem umj. slobode) lako se od dobrog djela moze napraviti kic. Ali opet ponavljam da promasaj teme, nema veze sa tim.
Neki traze 'rigorozna pravila'. Mislim da jedino tj osnovno pravilo koje nije ispostovano je 'drzati se teme'. Tema nije svijeca, svjecnjak, fitilj, sibice, wanna be candle i slicno.
Ja se slazem da je do svih fotki mozda tehnicki najbolje rijesena, fantasticna ideja i uradjen posao, ali ne spada u ovu temu.

Poslednji put menjao photocanon dana 02 Dec 2005, 21:43, izmenjena samo jedanput

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 02 Dec 2005, 21:48 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Poslednji put menjao Zeleni Obad dana 15 Jan 2006, 00:50, izmenjena samo jedanput

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 66 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]