Ovako, treba da uhvatiš (i ubiješ) izvjesnog i nadasve upečatljivog lika pod imenom Paxton Fettel, zgodno je dobro upamtiti uvodne animacije, ja sam ih kod svog igranja potpuno zaboravio pa sam ih ponovo odgledao tek kad sam prešao igru i startao je ponovo ispočetka, samo da odigram taj uvodni dio.
Dakle na samom početku u uvodnoj animaciji, sa finom muzikom u pozadini, vidiš čovjeka koji kleči na koljenima u zatvorskoj ćeliji, čuješ neke šapate u pozadini, vidiš stopala kako hodaju, mala djevojčica od 8 godina prilazi vratima te zatvorske ćelije i otvara ih, pri tom kaže:
"Kill them...kill them all", i ovaj čova počinje da vrišti. On je Paxton Fettel. Nakon toga vidiš vojnike koji kao da spavaju u stojećem položaju, tačnije "ugašeni su", čuje se u pozadini vrisak Fettela i ovi specijalci "ožive", trgnu se. Oni su vojska klonova, specijalnih jedinica (sa dosta dobrim AI-jem

) kojima upravlja Paxton Fettel putem telepatije. Zato ti je na početku na brifingu rečeno da je glavno da njega nađeš i ubiješ, i to će automatski "isključiti" ove klonove jer njima više niko neće upravljati. Pored toga u toj animaciji imaš da Fettel koji je uz pomoć te misteriozne djevojčice pobjegao iz zatvora i klonovi napadaju klasično objezbjeđenje, ubijaju ih, a Fettel ih čak i jede jer ima kanibalističke sklonosti. Vidi se da ima neku misiju, što je i ona ženska na brifinu rekla.
Sve će se to objasniti, i ko je djevojčica, i zašto oslobađa Fettela, i zašto mu kaže "Kill them...kill them all" i ostalo.
Taj što te mlatnuo po glavi (super fazon, mene je skroz iznenadilo

) je lično Paxton Fettel. Saznaćeš i zašto te nije ubio, zašto se prema tebi čak i fino ponio, ispričao ti nešto, da je onaj mrtvi čovjek na stolici sa razvaljenom vilicom Charles Habegger, čućeš neke njegove zapise na telefonskim sekretaricama kasnije. Tu ti Fettel zanimljivo kaže da ga se sjeća, ali se pri tom pita:
"ali jesu li to moja sjećanja...ili njena? No nema veze, zaslužio je da umre, svi oni zaslužuju da umru." A nešto ranije pri ulasku u prostoriju sa mrtvim Charles Habeggerom ti kaže nešto vrlo značajno:
"You were born here. In this place...I was there." Ovo zadnju rečenicu je teže shvatiti, biće ti jasno zašto, ali mi je sad nešto palo na pamet što bi to objasnilo, značajno je da dok ti on to govori čuje se u pozadini šaputanje one djevočice, snimio sam filmiće sa Frapsom pa mogu sad detaljno da ih pogledam što mi je dosta zgodno, a razjašnjenje te zadnje rečenice je u onome što ti je rekao kad te mlatnuo po glavi. Nešto ranije vidiš kao Fettelov duh koji prolazi u prostoriji ispred tebe i njegov glas kako kaže:
"Why did you bring me here? Why did you bring me back?" Tu se ne obraća tebi, već djevojčici.
Sve su to zanimljive i značajne stvari koje će doći na svoje mjesto, i biti povezane u zanimljivu priču, ali ih je i meni bilo teže pohvatati i iz razloga što je atmosfera u igri napeta pa kad ti kao duhovi počnu nešto da ti poručuju ti pazeći na to šta može da se desi ne paziš dovoljno na ono što ti kažu. Ali uglavnom kad ti tako pričaju možeš se opustiti, najbolje je stati, i samo slušati šta ti govore, ili pokušaj nekad stići neku prikazu/duha, ništa se loše neće desiti, bude malo i zanimljivo.
Ako negdje zapne oko igre ili priče slobodno pitaj, ja ću ti objasniti dotadašnju situaciju a neću narednu da ne bude spoiler. Ako nešto čuješ na laptopu a ne bude ti jasno slobodno pitaj, meni uglavnom nije bilo jasno

, a bude tu značajnih stvari.