banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 02 Avg 2025, 23:30

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 110 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 15 Nov 2005, 17:25 
DELETED

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 15 Nov 2005, 18:51 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Nov 2005, 18:41
nemoj Uninstall, predji bez zvuka, bar se neces tripati strasnih zvukova koje igra nema :angel:

ma daj predji je tako, znam da nije uzitak ali kad si vec krenuo zavrsi je
:drinking:

Horoskopski znak, pravi veseljak,
srecna zvjezda vodi mene, volim pjesmu, vino, zene!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 15 Nov 2005, 19:14 
DELETED

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 15 Nov 2005, 20:19 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Pridružio se: 04 Avg 2001, 01:00
Micelijus je napisao:
Da bi potom uslijedio odgovor koji mi izuzetno ide na živce u forumima uopšte...

Teško da ti mogu reći nešto drugo, jedino su možda mogli da ti ukažu na kojoj stranici se o tome pisalo, ali teško da to mogu znati. Ponavljanje istog na istoj temi je kao otvaranje duplih tema. Jedino ako je problem lako rješiv pa su ti u tom slučaju mogli u par riječi reći rješenje.

Micelijus je napisao:
nisam je još deinstalirao, i to mi se nešto ne da, pa ću vidjeti, kada pređem "Call of Duty 2", koji je, usput rečeno, po meni, za klasu bolji od ovoga S.T.R.A.H.-a

Kod mene potpuno obrnuto :)
CoD2 sam nabavio prije FEAR-a i malo igrao, ali me uopšte nije privukao, tako da sam ga igrao vrlo malo, a i to više na silu. FEAR mi je za par klasa bolji :)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 15 Nov 2005, 20:26 
DELETED

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 15 Nov 2005, 20:32 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Nov 2005, 18:41
meni je malo ipak Cod bolji od straha, prvenstevno sto strah nije strasan :lol: da jeste bio bi bolji

pozdrav

Horoskopski znak, pravi veseljak,
srecna zvjezda vodi mene, volim pjesmu, vino, zene!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 22 Nov 2005, 11:45 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Prekjuče sam prešao F.E.A.R.

Generalno: mnogo je dobar. Ima 11 intervala a ne 8, i meni nije toliko krataka igra, mada ja i ne igram brzo.

Pored vrhunske atmosfere i odličnog AI-ja igra ima i odličnu priču, donekle uvrnutu ali sasvim originalnu, nestereotipnu, i postepeno se daje na uvid igraču što takođe doprinosi atmosferi. Priča nije kao kod mnogih igara da se odmah na početku shvati, već se daje na kašičicu, i treba pažljivo pratiti šta se nalazi na laptopima i na telefonskim porukama, i možda najviše šta vizije i duhovi pričaju. Čak i na kraju kad sve završi je teško sve shvatiti, gledao sam na nekim stranim forumima na kojima se raspravlja o priči, ali ni oni nisu načisto šta su tu sve desilo.

Meni je zgodno što sam igrajući skinuo mnogo filmića pomoću Frapsa (tačnije 230 filmića, 1.3 GB, ukupnog trajanja 1 sat i 10 minuta :)), pa sam gledao neke vizije tako da sam mogao da pratim priču a ne samo da bježim od duhova i pratim situaciju u igri, i stvari sjedaju na svoje mjesto. Zaista dobra priča, mnogo više od "otiđi tamo i pobij negativce". Čak na samom kraju, u doslovno zadnjoj sekundi igre, se pojavljuje zanimljiv detalj, a čak i iza toga kad ide Credits (ko je sve radio na igri) na kraju Creditsa koji traje 4-5 minuta ima jedan telefonski poziv i zanimljiva izjava, a sve to govori o priči u igri.

Ako neko ko je prešao igru želi da razmijenimo shvatanja priče ili bilo čega neka slobodno počne, meni neke stvari još nisu jasne, ali sa oznakom SPOILER da ne kvarimo igranje onima koji će tek igrati.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 28 Nov 2005, 00:07 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Avg 2001, 01:00
Poceo sam Fear. CoD2 mi se nije dao dalje o Rusa. Bezveze su mi i Ameri i Englezi. Drzacu se povremenog igranja multiplayera.

Sto se tice Fear-a, dopao mi se. Vec na pocetku sam se na par mjesta dobrano "trznuo". Ovih dana sam nesto slobodiji sa vremenom pa planiram malo da odmorim od faksa i svega uz Fear i Most wanted. Sad sam ga samo probao, dosao sam do one scene kada ona mala djevojcica pobije onu dvojicu specijalaca koja su bila dodjeljena mom timu.

Vader, de mi malo pojasni ovaj pocetak .. nisam skroz skontao sta se desilo. Ja sam clan te specijalne jedinice i dobio sam zadatak da zaustavim nekog lika .. ali nisam nista vise od toga skotnao. Samo sam vidjeo da me neko lupio nekom letvom po glavi .. Vidjeo sam i na pocetku neke price o nekim psycho testovima na vojnicima ili tako nesto .. totalno sam dezorijentisan :)

Life is a very, very serious thing. I think we should all wear black and not talk to each other at all, that way we can learn more about ourselves. Also, we should cry more. That way we wash our eyes, so we can see better. Seeing is believing. I believe we should stop smiling; it gets on other, normal people’s nerves. Maybe we should sleep all the time, but not dream; dreams are so last week. Otherwise, I am cool.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 28 Nov 2005, 10:35 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Ovako, treba da uhvatiš (i ubiješ) izvjesnog i nadasve upečatljivog lika pod imenom Paxton Fettel, zgodno je dobro upamtiti uvodne animacije, ja sam ih kod svog igranja potpuno zaboravio pa sam ih ponovo odgledao tek kad sam prešao igru i startao je ponovo ispočetka, samo da odigram taj uvodni dio.

Dakle na samom početku u uvodnoj animaciji, sa finom muzikom u pozadini, vidiš čovjeka koji kleči na koljenima u zatvorskoj ćeliji, čuješ neke šapate u pozadini, vidiš stopala kako hodaju, mala djevojčica od 8 godina prilazi vratima te zatvorske ćelije i otvara ih, pri tom kaže: "Kill them...kill them all", i ovaj čova počinje da vrišti. On je Paxton Fettel. Nakon toga vidiš vojnike koji kao da spavaju u stojećem položaju, tačnije "ugašeni su", čuje se u pozadini vrisak Fettela i ovi specijalci "ožive", trgnu se. Oni su vojska klonova, specijalnih jedinica (sa dosta dobrim AI-jem :)) kojima upravlja Paxton Fettel putem telepatije. Zato ti je na početku na brifingu rečeno da je glavno da njega nađeš i ubiješ, i to će automatski "isključiti" ove klonove jer njima više niko neće upravljati. Pored toga u toj animaciji imaš da Fettel koji je uz pomoć te misteriozne djevojčice pobjegao iz zatvora i klonovi napadaju klasično objezbjeđenje, ubijaju ih, a Fettel ih čak i jede jer ima kanibalističke sklonosti. Vidi se da ima neku misiju, što je i ona ženska na brifinu rekla.

Sve će se to objasniti, i ko je djevojčica, i zašto oslobađa Fettela, i zašto mu kaže "Kill them...kill them all" i ostalo.

Taj što te mlatnuo po glavi (super fazon, mene je skroz iznenadilo :)) je lično Paxton Fettel. Saznaćeš i zašto te nije ubio, zašto se prema tebi čak i fino ponio, ispričao ti nešto, da je onaj mrtvi čovjek na stolici sa razvaljenom vilicom Charles Habegger, čućeš neke njegove zapise na telefonskim sekretaricama kasnije. Tu ti Fettel zanimljivo kaže da ga se sjeća, ali se pri tom pita: "ali jesu li to moja sjećanja...ili njena? No nema veze, zaslužio je da umre, svi oni zaslužuju da umru." A nešto ranije pri ulasku u prostoriju sa mrtvim Charles Habeggerom ti kaže nešto vrlo značajno: "You were born here. In this place...I was there." Ovo zadnju rečenicu je teže shvatiti, biće ti jasno zašto, ali mi je sad nešto palo na pamet što bi to objasnilo, značajno je da dok ti on to govori čuje se u pozadini šaputanje one djevočice, snimio sam filmiće sa Frapsom pa mogu sad detaljno da ih pogledam što mi je dosta zgodno, a razjašnjenje te zadnje rečenice je u onome što ti je rekao kad te mlatnuo po glavi. Nešto ranije vidiš kao Fettelov duh koji prolazi u prostoriji ispred tebe i njegov glas kako kaže: "Why did you bring me here? Why did you bring me back?" Tu se ne obraća tebi, već djevojčici.

Sve su to zanimljive i značajne stvari koje će doći na svoje mjesto, i biti povezane u zanimljivu priču, ali ih je i meni bilo teže pohvatati i iz razloga što je atmosfera u igri napeta pa kad ti kao duhovi počnu nešto da ti poručuju ti pazeći na to šta može da se desi ne paziš dovoljno na ono što ti kažu. Ali uglavnom kad ti tako pričaju možeš se opustiti, najbolje je stati, i samo slušati šta ti govore, ili pokušaj nekad stići neku prikazu/duha, ništa se loše neće desiti, bude malo i zanimljivo.

Ako negdje zapne oko igre ili priče slobodno pitaj, ja ću ti objasniti dotadašnju situaciju a neću narednu da ne bude spoiler. Ako nešto čuješ na laptopu a ne bude ti jasno slobodno pitaj, meni uglavnom nije bilo jasno :), a bude tu značajnih stvari.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 28 Nov 2005, 11:07 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

I još nešto, ako ti nisu uključeni subtitles u igri uključi ih, tada će ti ispisivati sve što ti se govori, a ispisivaće i kad čuješ protivnike kad se dovikuju, to je od velike pomoći. Mislim da to po defaultu nije uključeno i da sam ja to uključio tek u drugom dijelu igre.

A te koje je djevojčica (njen duh) pobila u Delta timu, bilo ih je trojica, i primjeti da su "ogoljeni", od njih je ostao samo kostur i velika lokva krvi. Nailazićeš na još takvih žrtava, kad god naiđeš na tako nešto to znači da je to njenih ruku djelo, a kad naiđeš na klasično ubijene ljude sa prostrelnim ranama to je uradio Fettel i njegovi klonovi. Ja imam neku teoriju zašto je djevojčica baš na taj način ubijala da od nekoga ostane samo kostur, ali to možda i nije tačno.

Evo sad nađoh jedan svježkomentar za FEAR na drugom forumu:

Citiraj:
O grafici u igri, ako ste voleli HL1, stavite sve na minimum i FEAR ce izgledati upravo tako, a bice svakome igriv.

E, do toga smo dosli, do igrivosti. Sta da kazem? Odusevljenje kada sam prvi put izbio protivniku oruzje iz ruke... gde to jos ima? Vrhunac napucavanja, savrsena akcija, taktiziranje na tako malom prostoru. Fenomenalna igra. Ako govorimo o shooteru, a FEAR je to svakako jeste, jedan od najboljih, onda je u ovo vanserijska igra. Sve ostalo je manje bitno, cak iako je (a u slucaju FEAR-a jeste) fenomenalno.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 29 Nov 2005, 11:13 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Pošto se Micelijus žalio da ne čuje govor u igri a i na drugim forumima se žale neko je naveo jednostavno rješenje, samo ne znam da li radi, u direktorijumu igre ima neki fajl WMFADist.exe (1.94MB), navodno ga samo treba pokrenuti i instalirati.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 29 Nov 2005, 14:06 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Ja nisam imao problema sa zvukom, sve radi kako treba.

Igrao sam FEAR sinoc, kratko doduse, ali sasvim dovoljno da se isprepadam kako treba :) Svidja mi se igra. Dorbe su dobro odradjene, protivnici nisu ni malo naivni. Onaj bullet time je stvarno koristan, cini mi se da par duela nebih dobio da nije bilo njega.

Life is a very, very serious thing. I think we should all wear black and not talk to each other at all, that way we can learn more about ourselves. Also, we should cry more. That way we wash our eyes, so we can see better. Seeing is believing. I believe we should stop smiling; it gets on other, normal people’s nerves. Maybe we should sleep all the time, but not dream; dreams are so last week. Otherwise, I am cool.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 29 Nov 2005, 16:48 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

SlowMo (bullet time) će kasnije biti posebno značajan, ja sam ga u prvom dijelu igre malo koristio, i zaboravim da ga imam, a kasnije za neke tvrđe protivnike je idealna kombinacija SlowMo + sačma.

Vrh

PostPoslato: 29 Nov 2005, 19:17 
Voajer
Voajer

Pridružio se: 18 Okt 2005, 18:50
NEMA STA, IGRA JE KAKO BI SE REKLO......AJD ZDRAO!!!
ALI KOLKO JE GOD DOBRA TOLIKO JE I ZAHTJEVNA....
MEDJUTIM KOPAJUCI PO PERFORMACE OPTIONS OTKRIO SAM KAKO SE ZAHTJEVNOST MOZE TO DALEKO SMANJITI.
MOJA KONFIGURACIJA - AMD ATHLON 64 3000+(1.8GHz),
DDR 512 X 2 MB
I ATI X 600
DAKLE PROSJECNA KONFIGURACIJA(ZA DANSNJE USLOVE)

ALI JA FEAR POKRECEM SA 800X600, COMPUTER PERFORMANCE SU NA MAX, Anti-aliasing je na 4x, shaderi MAX., VIDEO MAX....itd.

Kljucno je da iskljucite jednu opciju u ADVANCE VIDEO OPTIONS-U, a to su proklete SJENKE(opcija enable shadows)
Igra tece daleko brze!
UZIVAJTE!!!!!!!!!!!!
JA JE PRELAZIM PO DRUGI PUT.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 29 Nov 2005, 23:31 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Interesantno. Meni takodje radi na 800x600, ali sa malo slabijim postavkama (mada mi je i masina dosta slabija). Mada .. nisi morao otvarati 2 nove teme za igre o kojima teme vec postoje (i Fear i MW), ali nema veze ...

Elem, igrao sam jos malo - opet sve pozitivno. Dosao sam do onog dijela kad me kad ona mala djevojcica ide prema meni .. prvo me zapali pa me katapultira iz onog kompleksa, a meni ne bude nista. Zivo me interesuje zasto. Trenutno igram onu misiju kada moram naci i eliminisati Fettela.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 29 Nov 2005, 23:38 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

To si ti sam bježeći od nje skočio kroz prozor jer je to bio jedini način da se spasiš.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 06 Dec 2005, 23:31 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Iako nisam presao igru, mogu sa poprilicnom sigurnoscu reci - najbolji FPS ovog tipa. Ne znam odakle bi poceo da je hvalim .. Vader je sve to lijepo rekao. Ja samo mogu dodati da je obavezno treba odigrati.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 07 Dec 2005, 10:29 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Avg 2003, 20:20
Problem:
In-game sounds and dialogue (voices) do not play, or there are
problems with the quality of the sounds.

Solution:
Please try each of the following steps (in order) before playing the game again.

Note:
You should only try one steps at a time, since trying them all can greatly reduce the overall sound quality of the game.

A. Make sure that you have the latest drivers available for your sound hardware installed.
These can usually be found on the computer or the sound hardware manufacturer's website and also you check the Driver update instructions here.

http://support2.vugames.com/vug/answer.aspx?ID=7179

B. Install the WMFADist.exe codec provided on the F.E.A.R. cd.
From your main installation folder (the default is C:\Program Files\Sierra\FEAR), double-click on the file named WMFADist.exe, and then follow the on-screen instructions. This will manually install the audio codec that is required by the game.
(ovaj problem je bio kod mene)

C. From the in-game sound options menu, disable EAX(TM) and Hardware Sounds.

D. Please note that since this game uses an MP3 codec for sound, 3rd party codec packs such as the ACE Mega CoDecS Pack may cause speech and sound to drop out completely. If you have a codec pack installed and still have sound issues after trying all of the steps listed above, then you will need to disable installed codecs from the Codecs Dashboard settings screen before running the game.

Please note to which Codecs are being disabled so those Codecs can be enabled at a later time.

E. If sounds that are originating in front of you sound as if they are coming from behind, and if these sounds seem distorted, and you are playing in 5.1, 7.1 or any other surround configuration, then you may need to turn off CMSS in your EAX(TM) console. CMSS is used to create a multi-channel version of a stereo source. Unfortunately, it can cause issues like this when using it on sounds that are already designed to be in Surround. Note that sometimes you can choose not to install the EAX(TM) Console when installing your sound card, so you may have to reinstall the driver in order to get this application.

F. If you are using a Creative brand sound card and get poor frame rates when sound hardware acceleration is enabled, then check for a process called "CtHelper" in the Windows(R) task manager. If it's there, terminate it and try the game again. If this works, please contact Creative to learn how to permanently disable CTHelper. If CTHelper is not present in the list and the problem occurs anyway, then you will need to disable sound hardware acceleration in the Sound section of the game's options menu, or in the Windows control panel, or in DxDiag.

From this time forward, you will service us.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 15 Dec 2005, 16:21 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Maj 2005, 21:02
:oops: :oops: :oops: Sta reci za ovu igru.... :roll: paaaaaa...... srce mi je ostalo nekih 5m iza mene dok sam bjezala od kompjutera kada sam vidjela prvu viziju.... i onog ciku sto prolazi.... :pale: I da cim cujem nesto ili vidim ispucam citav sanzer.... :confused1: Jel to normalno?? :sad10: A maloprije sam, posto mi je igra u pozadini, slucajno usla u nju a bas sam dosla do dijela kada iskace ona djevojcica, nemam pojma sta je, i evo - nemam vise metaka za pistolj... :sad6:
Sve sto cu reci igra je savrsena ali nije za mene... Protestujem protiv ovakvih igara... :protest: :D Nego, ne znam ko je to rekao ali evo potvrdjujem da je veoma slicna Doom-u III, a doom III nisam presla bas iz istog razloga..... Inace ne igram takve igre, al reko ajd da probam... a samo za info, sve ovo pisem nakon 5 min igranja..... :D

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 15 Dec 2005, 20:03 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Daphne je napisao:
I da cim cujem nesto ili vidim ispucam citav sanzer.... :confused1: Jel to normalno??

Uglavnom nema potrebe da pucaš na njih, ne možeš im ništa u početku igre, i oni su tu samo zbog atmosfere i priče, nisu protivnici. Protivnici su oni vojnici.

Ali nemoj igrati ako to nije igra za tebe, igraj ono što ti leži :)

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 110 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]