marcus_aurelius je napisao:
Za tvoju informaciju obisao sam pola planete,a o punku mislim da znam malo vise od tebe jer sam dio svog zivota proveo ziveci takvim nacinom zivota. Sve je to goli kur.c,svijet se ne mijenja izolacijom od ostatka svijeta vec sazivljavanjem sa njim i razaranje iznutra. Sistem se rusi samo onda kad postanes dio njega,a nije te dovoljno iskvario da zaboravis za sta se boris.
e pa druze marcus floskula koju si gore lupio je bila tipicna za marxisticka sranja tipa da drzava moze odumrijetu njezinim maximalnim jacanjem , i bit nije razoranje nego stvarenje novog pogodnog tla za revoluciju , a promjena se prvo mora desiti u svijesti ljudi ponaosob, a sto se tice tvog nacina zivota vidim da je bio samo faza "odrastanja"/dorastanja i prema floskulama koji si napisao tipa (prerastao sam to i slicno ) ubjedljivo mi je najgluplja floskula gore napisana "sistem se rusi onda kad postanes dio njega , a nije te dovoljno iskvario da zaboravis zasto se boris" , pa druze marcus ti si izgleda zaboravio zasto se i boris (pitanje da li si se ikad i borio ili je ono sto ti nazivs pankerskim zivotom bila u stvari tvoja gola egzistencija po bjelom svijetu , a ne djelovanje kao aktiviste istog, po svojim stavima ma podsjecas n ajednog poznanika ) , jer po gore napisanom ispada da ti zelis i sam sebe da unistavas s sto se tice tvog znanja o panku mislim o dosad procitanogi(mozda grijesim )je veoma plitko , za tvoju informaciju , ja sam u banja luku prvo i donio hc/pank i kad sam ljudima davao kazete ljudima koji nikad prije nisu ni culi za iste bendove (u to vreme sam djelio ljudima minor threat , y.o.t. crass , confict, discharge , disorder , takodje i slovenacku scenu tozibabe , ubr, quod massacre , odpatke civilizacije , trecu kategoriju , kao i srbijanske ,totalni promasaj , hocu necu , 95 kao sto sam i nabrijao stanovite ljude na straight edge koji sam i donio poslje rata u bl )kad sam preselio u istu ,i jedan od osnivaca prvih posljeratnih hc/pank bendova i takokodje d.i.y scene u banja luci i osnivac i clan prvih posljeratnih hc/pank bendova sa jasno iskazanim stavom i konkretnim djelima (ako te zanima to su bili rahela ferari i antistatik)sto se tice mog tako reci staza u panku recu samo da datira iz 92 i aktivan sam do dana danasnjeg koliko je meni poznato u banja luka nikad i nije bila luka istog od bendova prije rata koji su svirali nasto slicno znam za wsw takodjer sam i ucesnik razlicitih skupava anarhista/kinja koji su bili i na zeelnekovcu i 2000 i 2004 kao i masu drugih protesta i akcija koje smo radili a za koje vjerovatno nemas ni pojma da su se desavala u tvojoj neposrednoj blizini (naravno ukoliko zivis u bl) e sad me zivo znim gdje si ti to zivio i sta smtras pod takvim nacinom zivoto ,moj komentar na tvoj topik je :
"zivot prestaje kad borba zavrsava" sloboda je majka reda , a ne njegova cerka ,
gdje je autoritet nema slobode , bez boga i gospodara !
bolji svijet je moguc!!!