Da, vjerujem u reinkarnaciju. Odavno
Pošto čitam o ovakvim stvarima primjećujem da se sve više priča, piše i snima o ovakvim pojavama, da sve više ima istraživača ovih pojava od kojih su mnogi naučnici, ljekari, od kojih sve veći broj vjeruje u reinkarnaciju, vantjelesna iskustva i slično. Upravo sam postavio temu o naučnim istraživanjima života poslije života, i o postojanju svijesti izvan tijela:
http://forum.blic.net/viewtopic.php?t=18480
A za naredni period se najavljuje još više istraživanja i objavljivanja knjiga o ovim temama.
Sličnu temu o kliničkoj smrti i duhovnim iskustvima sam još davno otvorio na Ljepoti i Zdravlju.
I ja sam čuo da je Isidora Dankana tako nekako poginula, a imala je sina i kćer koji su takođe poginuli u saobraćajnim nesrećama. Nešto nije imala dobru karmu
anonimna je napisao:
I mislis li da se svijet moze promijeniti nabolje kad bi sve vjerovali i istrazivali u tom polju?
Veoma dobro pitanje. Mislim da je sinoć jedan od gostiju u emisiji rekao nešto o tome, rekao je dobro ali nije rekao mnogo, niti je jasnije zagrebao srž, čini mi se. Zanimljivo je o tome govorio onaj amerikanac u reportaži.
Lično mislim da bi bilo mnogo dobro kada bi ljudi bili svjesniji o pravoj stvarnosti i pravoj istini, u svemu, tome recimo i nauka služi, pa bi bilo dobro da znamo više, istinitije i potvrđenije i o reinkarnaciji. Mislim da bi ta saznanja mogla snažno uticati na ljudsku svijest, na promjenu svijesti. Recimo taj amerikanac je sinoć rekao nešto što sam i ja ranije zaključio kad sam razmišljao o ovime stvarima, neki ljudi koji su nekad bili hrišćani se sad rađaju kao muslimani, i obrnuto. Sama ta informacija sadrži veliki potencijal za moguću pozitivnu promjenu u ljudskoj svijesti. Jer hrišćanin koji zna da je nekad bio musliman, da se klanjao u džamiji, molio se Alahu, i da ga je to ispunjavalo, on se neće sada dizati na muslimane, gledaće na njih sasvim drugačije. A gledaće i na život kao na novu ulogu koju je dobio, nekad je bio ono a sad je ovo, ne živi samo jedan život pa da neopravdano uzdiže i veliča samo svoje (svoju naciju, vjeru, pol, zanimanje, materijalno stanje...) a da nipodaštava sve drugo. Ljudi bi sa takvim saznanjima mogli biti mnogo brižniji, mnogo tolerantniji. A kao što i sinoć u emisiji rekoše da je karma tijesno vezana za reinkarnaciju onda bi ljudi i mnogo više pazili na to kako se ponašaju, jer bi znali da će im se sve kad-tad vratiti, kao što u Svetom Pismu kaže:
"ko čini zlo zlo mu se vraća, iako on ne zna odakle dolazi".
Mada postoji i opasnost, da ljudi postanu pasivni pa kažu: "sad ću da se zezam i radim po svome, a u nekom narednom životu ću da budem dobar i duhovan", što je jako slično onome što ljudi danas kažu: "mladost i radni vijek ću provesti kako mi se prohtije, a pod stare dane ću da malo vidim oko te religije", ali to ne ide baš tako.