banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 23 Jul 2025, 22:28

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 96 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 09 Nov 2005, 15:19 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Jun 2004, 14:08
BlackHand je napisao:
monstrume, nisam u opshte raspolozhen za prepirke sa tobom, izneo sam svoje mishljenje i napravio paralelu.

Kao kad bi Kinezi sutra pocheli da pale Banjaluku jer nemaju posla ...Doshli su, i treba sami da se bore za sebe, da se snalaze kako znaju, a ne, nemamo nishta, hajde da ni oni nemaju nishta...

slazem se sa tobom, ali u tome vidim i jednu veliku francusku gresku jer su dozvolili tolikom broju azijata i afrikanaca da se uopste nasele u francuskoj... trebali su o tome ranije razmisljati... ali u svakom slucaju osudjujem to sto se desava u parizu...
zao mi je sto se to ne desava britancima...ali francuzi su ti koji su pozitivni a sada im se tako vraca, tako je to u zivotu ...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 09 Nov 2005, 15:29 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Jan 2003, 15:09
Ajde sad svi malo ukljuchite vijuge i razmislite koliko je tu ilegalaca, medju svim tim azijatima i afrikancima...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 09 Nov 2005, 15:45 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jul 2005, 15:44
a gdje ih nema?koliko je samo nasih ilegalaca u svijetu...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 09 Nov 2005, 17:20 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Pridružio se: 04 Avg 2001, 01:00
Astor_Piazzolla je napisao:
ali u tome vidim i jednu veliku francusku gresku jer su dozvolili tolikom broju azijata i afrikanaca da se uopste nasele u francuskoj

Nije to samo u Francuskoj. U Njemačkoj živi nekoliko miliona Turaka, u Britaniji ima dosta stranaca, kao i u drugim zemljama zapadne Evrope. Sve bi se to moglo pokazati kao bure baruta.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 09 Nov 2005, 18:35 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

azdajica-ny je napisao:
a gdje ih nema?koliko je samo nasih ilegalaca u svijetu...

I svi pale automobile i razbijaju izloge ???

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 09 Nov 2005, 19:27 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

u svakom zitu kukolja...pa i ovdje,vec imamo geto gore nego harlem :roll:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 09 Nov 2005, 20:34 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Mislim da si promashila temu...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 09 Nov 2005, 20:56 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Pridružio se: 04 Avg 2001, 01:00
09.11.2005
13. noć nemira u Francuskoj
Uprkos smanjenju nasilja u odnosu na prethodnu noć, francuske vlasti su u noći sa utorka na sredu uhapsile 139 nasilnika, dok mladi pripadnici imigrantskih zajednica 13. noć zaredom nastavljaju da uništavaju automobile i zgrade u predgrađima gradova. Do jedan sat posle ponoći pobunjenici su zapalili 327 automobila i autobusa, od čega trećinu na širem području Pariza, izvestila je policija. Vlasti su ukinule javni prevoz u Lijonu, nakon što su pobunjenici napali nekoliko autobusa i stanicu metroa. Desetine mladića bacali su kamenice i Molotovljeve koktele ka jakim policijskim snagama u Tuluzu, u delu grada u kome su rušilačke akcije bile naročito snažne proteklih noći. Odredba o uvođenju policijskog časa, proglašena na Savetu ministara vlade, stupa na snagu u ponoć u onim predgrađima u kojima lokalne vlasti ocene da je neophodna radi uspostavljanja mira i bezbednosti.

U vreme policijskog časa od 22 do šest sati ujutro maloletnicima ispod 16 godina biće zabranjeno kretanje bez pratnje odrasle osobe. Ova mera omogućava policijskim organima veća ovlašćenja u privođenju osumnjičenih koji se nađu u kritičnim zonama.

Francuski predsednik Žak Širak odlučio je da reaktivira zakon iz 1955, iz vremena rata u Alžiru, koji predviđa uvođenje policijskog časa. Ovaj dekret biće na snazi do 20. novembra, kada će za eventualno produženje ove mere biti potrebno odobrenje parlamenta.

DARKO RUNDEK O ŽIVOTU U OPASNOM PARISKOM PREDGRAĐU

O nasilju koje se rasplamsalo na ulicama Pariza ovih dana svedoči i muzičar Darko Rundek, koji živi u jednoj od opasnih četvrti francuske prestonice, prenosi hrvatski Večernji list.

„Premda moj kvart administrativno pripada četvrti Seine-Saint-Denis, kod nas je bilo relativno mirno. Doduše, tako nije bilo u subotu uveče, kad je izgoreo auto-servis ispred naše kuće. Gledali smo TV kad se, oko 23 sata, začuo alarm. Neko je verovatno u izlog ubacio Molotovljev koktel, zapalivši pri tom dva automobila. Odmah sam pozvao policiju i vatrogasce. Ne znam ima li taj slučaj veze sa aktuelnim dešavanjima. Možda je neko samo iskoristio situaciju za ličnu osvetu. Verujem, naime, da mnoga paljenja i rušenja imaju zapravo sasvim drugu pozadinu”, kazao je Rundek, koji smatra da su se neredi dugo pripremali.

To već dugo tinja. Bilo je pitanje dana kad će se pojaviti iskra koja će zapaliti buktinju. U Parizu postoje kvartovi u koje policija već duže vreme uopšte ne sme da uđe. No, sad valjda ulaze, ne znam, tenkovima. To su rubni delovi grada s ogromnim stambenim zgradama, u kojima baš i nema nekih sadržaja. Tamo živi gomila mladih ljudi koji nemaju posla i ne znaju gde bi sa sobom. Iskoristili su priliku da iskažu svoje beznađe”, kaže Rundek i dodaje da njihovi životi nisu ugroženi i da ne strahuje ni za svog 15-godišnjeg sina jer ne zalazi u opasne delove grada.

„Normalno radim, svaki dan idem u studio. Inače se vozim biciklom, koji su mi toliko puta ukrali da sam se već navikao na to”, govori Rundek za hrvatski list.

Nova ulična moda?
Jedanaest automobila zapaljeno noćas u Berlinu i Kölnu
Proteklih noći zabilježene su u Njemačkoj i Belgiji paljevine automobila, za koje se pretpostavlja da su inspirirane neredima u Francuskoj. Glasnogovornik policije u Berlinu ocijenio je kako je još prerano tvrditi da su požari potaknuti nemirima u Francuskoj, a belgijski dužnosnici prepoznaju sličnost s Francuskom. U noći s nedjelje na ponedjeljak u Berlinu je zapaljeno pet automobila, a u noći s ponedjeljka na utorak u Chemnitzu su zapaljena tri vozila i jedna prazna zgrada. Automobil, autobus i kamion nestali su u plamenu u Antwerpenu, još jedno vozilo izgorjelo je u Gentu, a automobil u Lokerenu, gradu između Genta i Antwerpena. Nekoliko automobila oštećeno je Molotovljevim koktelima u Bruxellesu, za koje političari kažu da su izolirani incidenti.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 09 Nov 2005, 23:17 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Sep 2005, 20:36
Citiraj:
li francuzi su ti koji su pozitivni

a KAKO SU ONI TO POZITIVNI?Dok su ubijali po bijelome svijetu,otimali i odvodili ljude u roblje,dal su i tada bili pozitivni?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 10 Nov 2005, 02:53 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

[quote="BlackHand"]Mislim da si promashila temu...[/quo
ok,ako ti tako kazes... :roll:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 10 Nov 2005, 07:12 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

laoce je napisao:
Citiraj:
li francuzi su ti koji su pozitivni

a KAKO SU ONI TO POZITIVNI?Dok su ubijali po bijelome svijetu,otimali i odvodili ljude u roblje,dal su i tada bili pozitivni?

laoce, kako ti ne razumesh da je jedno drugo doba. Jesu li samo oni kolonizovali? Jesu li samo oni uzimali jeftinu radnu snagu? I na posletku, te ljude niko nije terao da rade, pristali su da rade za takvu platu jer im je ochigledno odgovaralo vishe nego da ostanu tu gde su vec bili ranije.

Ne mozhemo porediti XIV, XV, XVI... vek sa XXI vekom...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 10 Nov 2005, 11:23 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Avg 2001, 01:00
cijanid zakon

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 10 Nov 2005, 12:49 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jun 2002, 08:33
ljudska glupost i primitivizam su opet na djelu
misle da ce devastacijama nesto postici ? svaki normalan covjek je svjestan da ce se sad godinama sanirati steta, a otplacivati ce ko drugi nego obicni radnici
znaci danas-sutra i da dobiju posao ti nezadovoljnici odvajace im se od plate da se steta nadomiri
sami sebi skacu u stomak
btw promjenio sam misljenje da je predgradje sigurnije za odgoj djece i osnivanje porodice, sad povlacim crtu dalje - selo ili jos bolje planina ili gdje god ima malo ljudi :)

Batmobil ti inace ima 5.7 litarski chevroletov V8 motor, koji ti ima ubrzanje do 100 za 5 sekundi. Ako uzmes u obzir da batmobil tezi preko dvije tone,to ti je zbilja fenomenalno. Al` dobro,dosta o mom autu, pricajmo malo o meni!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 10 Nov 2005, 13:44 
Majstor
Majstor

Pridružio se: 03 Jun 2004, 13:47
BlackHand je napisao:

Zar se Alzir nije oslobodio kolonije 1954?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 10 Nov 2005, 20:05 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Citiraj:

O tome ja i govorim ,ne samo Alzir,vec i Maroko,Tunis,Vijetnam...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 10 Nov 2005, 21:10 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Dust je napisao:
BlackHand je napisao:

A sve do 1954 su ih francuzi odvodili u roblje ?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 10 Nov 2005, 23:19 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pa dobro,nisu ih bas sve do tada odvodili u roblje,ali su bili njihova kolonija i mogli su se lakse i useliti u Francusku.
Jos jednom da napomenem da sam apsolutno protiv svakog oblika nasilja i da ne podrzavam nacin na koji ovi ljudi zele da dodju do svojih prava,ali izgleda da im je stvarno dozlogrdilo.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 11 Nov 2005, 00:08 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Avg 2001, 01:00
...kao sto su kod nas siptari radili....polako i kod njih sjeva.
Polako...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 11 Nov 2005, 10:34 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20 Apr 2005, 09:34
najjaci je zirakov komentar..."MORAMO IZVUCI POUKU IZ NASILJA"....

buahaha..

nemas ti sta da izvlacis pouke budalo.Nasilje je tek pocelo.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 12 Nov 2005, 00:56 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Okt 2005, 16:28
ehh.. nek vide kako je bilo nama kada su Shiptari (emigranti iz Albanije) poceli da divljaju na Kosovu, zbog cega su nas sve zemlje NATO pakta bombardovale.

nadam se da je ovo tek pocetak, a rezultat nasilja da nije samo prouzrokovala neimastina i glad.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 96 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]