banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 04 Avg 2025, 21:36

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 162 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5 ... 9  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 05 Okt 2004, 14:15 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 28 Sep 2004, 08:57
Pozdrav
nasi treninzi se odrzavaju u centru za rehabilitaciju i ucenje osoba sa ostecenim sluhom i govorom na Paprikovcu srjedom od 20.00 i subotom od 17.00 upis novih clanova je tek poceo tako da svi zainteresovani mogu doci u periodu ovih treninga.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 07 Okt 2004, 15:22 
Početnik
Početnik

Samo da kazem da je nas site opet proradio sa dodanim stranamai galerijom fotografija. Uzivajte

Vrh

Tema posta: Obavjest
PostPoslato: 29 Okt 2004, 11:04 
Početnik
Početnik

U decembru 11 i 12 (oko 11 sati treninga u dva dana) ce se u Banja Luci odrzati seminar za Bujinkan Ninjutsu pod organizacijom Bujinkan Sojobo Dojo koji ce voditi sensei Andrej Jasenc 9. Dan iz Slovenije. Tema seminara su poluge i kontre na poluge,borenje nozem i japanskim macem. Seminar je otvoren za sve zainteresirane bez obzira na vjestinu koju praktikujete. Detaljnije informacije cete dobiti putem mail-a:tengu_bl@yahoo.com

Vrh

PostPoslato: 17 Nov 2004, 17:21 
Početnik
Početnik

Postoji mogucnost da Bujinkan Sojobo dojo klub japanskih borilackih vjestina u Banja Luci organizira seminar samo za japansko macevanje kenjutsu ukoliko se pojavi dovoljan broj zainteresiranih. Seminar bi bio otvoren za sve zainteresirane bez obzira koju vjestinu trenirate. Rad bi se odvijao sa bokkenim - drvenim macevima. Vjezbanje sa katanom je zabranjeno.Svi zainteresirani ce dobiti detaljnije informacije ovdje na forumu.

Vrh

Tema posta: Nova adresa
PostPoslato: 26 Maj 2005, 16:13 
Početnik
Početnik

Nas site je dobio novu adresu na internetu tako da sve informacije mozete dobiti na sljedecoj adresi http://www.sojobodojo.rs.ba

takoder 11 i 12 juna imamo seminar sa nasim senseijem Andrejom jasencom koji se je upravo vratio sa jednomjesecnog treninga u japanu.Svi zainteresovani mogu me kontaktirati preko pp

Pozdrav 0X

Vrh

Tema posta: seminar
PostPoslato: 19 Okt 2005, 12:50 
Početnik
Početnik

5 i 6 Novembra ce se u Banja Luci odrzati seminar za Ninjutsu pod vodstvom majstora Ninjutsua iz Slovenije Andreja Jasenca nosioca crnog pojasa 10 Dan. Seminar je otvoren za sve stilove borenja. Detaljnije info mozete dobiti putem maila: sojobodojo@gmail.com

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 19 Okt 2005, 13:30 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Feb 2005, 12:01
Koju vjestinu treniraju oni na Vojnom igralistu?

Vrh

Tema posta: odgovor
PostPoslato: 20 Okt 2005, 13:09 
Početnik
Početnik

Momci koji treniraju na vojnom poligonu su clanovi Bujinkan Ninjutsu kluba koji je dio Bujinkan Ninpo saveza Slovenije tj moji ucenici

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 20 Okt 2005, 14:46 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Feb 2003, 15:10
Koja je razlika izmedju ninjutsua i kung-fua?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 21 Okt 2005, 10:43 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jul 2001, 01:00
Najbolje ce ti odgovorit tengu, ali evo my humble opinion....
Koliko ja znam, prvo razlika je u porijeklu - ninjutsu je japanska borilacka (ratnicka vjestina) dok je kung fu kineska.
Prakticni dio ninjutsua se bazira na beskompromisnoj samoodbrani, dakle kada ti je zivot ugrozen upotrijebices sve sto ti dodje pod ruku da prezivis, od svog tijela do svih okolnih predmeta. (ovo je samo nekih 10% ove vjestine).
Takodje ninjutsu se prilagodjava vremenu, dok je kung-fu ostao tradicionalan i forme i stavovi se nisu ili se malo mijenjali hiljadama i stotinama godina.
Konkretno u nasem gradu mozes trenirati obje vjestine, samo kod nas kung-fu mi izgleda vise teatralno nego efikasno, dosta paznje je na akrobatici...itd, naravno ovo je moje licno misljenje, sve zavisi sta trazis od vjestine, ako si zainteresovan najbolje da odes na oba treninga pa sam prosudish sta ti treba ;)

Evo nekih linkova ako te interesuje ninjutsu...

http://www.bujinkan.hr/index.php?page=ninjutsu&id=3

http://www.bujinkan.hr/index.php?page=ninjutsu&id=1

http://www.bujinkan.hr/index.php?page=ninjutsu&id=5

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 21 Okt 2005, 10:50 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jun 2002, 08:33
cek za kung fu nije originalno iz Indije ?
cini mi se da su ga u Kinu importovali svestenici

Batmobil ti inace ima 5.7 litarski chevroletov V8 motor, koji ti ima ubrzanje do 100 za 5 sekundi. Ako uzmes u obzir da batmobil tezi preko dvije tone,to ti je zbilja fenomenalno. Al` dobro,dosta o mom autu, pricajmo malo o meni!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 21 Okt 2005, 11:05 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pa po nekim legendama indijski budisticki svestenik (cini mi se da se zvao Bodidarma) je prenio borilacke vjestine u Kinu, a onda je tamo stasao u kung-fu i na svoje razne verzije i skole itd. (cini mi se da kung-fu znaci "vjestina tijela" isto kao i tai-jutsu u ninjutsuu). Prije nekih 1.000 godina nakon pada neke dinastije u Kini, generali i vojskovodje su pobjegli u Japan gdje su prenijeli sva svoja znanja u borilackim vjestinama, strategiji, spijunazi itd i to se sa lokalnim vjestinama, misticizmom itd. pretopilo u ninjutsu....ili tako nekako, ako grijesim Tengu ce me ispraviti ;)

Vrh

Tema posta: ninjutsu
PostPoslato: 21 Okt 2005, 12:28 
Početnik
Početnik

kao sto rece diablo velika je razlika izmedu kung fua i ninjutsu-a ne samo u podneblju na kom su nastali vec i u samoj istoriji vec i borilackom i filozofskom pristupu. Ninjutsu prije svega kao ratnicka vjestina ne prihvata takmicenja jer su tehnike nemilosrden radilo se o golorukom borenju ili radu sa oruzjem. Pored toga nisu svestenici donjeli Kung fu u kinu iz Indije vec samo jedan covjek mada i to je pod pitanjem jer je i on nakom dugogodisnje meditacije da bi dosegao prosvjetljenje bio nepokretan. Kung fu je opste ime za sve kineske borilacke vjestine i ukoliko bi ga preveli na japanski jezik znacilo bi ratnicke vjestine ili umjece ratovanja (BUJUTSU). Ninjutsu kao ratnicka vjestina se razvijao hiljadama godina i bio je stalno na probama kroz ratove. Danas ninjutsu vjezbaju i neke vladine agencije zaduzne za bezbjednost. A clanovi BUjinkan Dojo-a koji ja vodima kao i ja sam imamo zadatak da predstavimo ninje u pravom smislu a ne onako kako su ih predstavili putem losih filmova. Nas klub je kao sto sam to ranije rekao clan Bujinkan Ninjutsu Saveza Slovenije a moj licni ucitelj je Andrej Jasenc nosilac zvanja 10. Dan crni pojas. Veoma dobar instruktor koji jednom godisnje u trajanju od mjesec dana provodi u japanu na treningu sa nasim velemajstorom i mnogim njegovim starijim instruktorima.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 23 Okt 2005, 09:12 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Nesto me, ipak, buni: kako znate razlike izmedju ove dvije vjestine kada nikada niste trenirali kung-fu? Kako mozete poznavati nesto sto nikada niste radili?
Pozdrav.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 23 Okt 2005, 10:46 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

DIAB10 je napisao:
Konkretno u nasem gradu mozes trenirati obje vjestine, samo kod nas kung-fu mi izgleda vise teatralno nego efikasno, dosta paznje je na akrobatici...itd, naravno ovo je moje licno misljenje, sve zavisi sta trazis od vjestine, ako si zainteresovan najbolje da odes na oba treninga pa sam prosudish sta ti treba ;)

Zaista ne znam ko ovdje vrijedja bilo koju vjestinu...ako si mislio na mene - ja sam gore iznio licno misljenje jer sam posmatrao nekoliko treninga i gledao neke prezentacije i tako sam ocijenio ne citavu vjestinu vec ono sto se radi kod nas...bas zato sam rekao koga interesuje neka dodje na oba treninga i vidi sta se radi i neka sam odluci sta je za njega najbolje...
Uzdravlje :wink: [/b]

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 23 Okt 2005, 12:30 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Ko je spominjao bilo kakvo vrijedjanje? Samo sam pitao kako znate sta se radi u kung-fuu i koja je razlika izmedju njega i ninjutsua ako ga nikada niste trenirali?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 23 Okt 2005, 13:07 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

E moja greska, u brzini mi se ucinilo da si tu rijec negdje pomenuo ;)

Vrh

Tema posta: ninjutsu-kung fu
PostPoslato: 24 Okt 2005, 13:22 
Početnik
Početnik

Ako zelis da uvidis sam razliku izmedu ovih vjestina dodji na nas trening bez ikakvih obaveza u placanju i treniraj sa nama. Pokusaj sam da uvidis u cemu je razlika. Napomena trening je veoma realan, nemamo zastitinih kaciga niti strunjaca. Imas mogucnost da postavljas pitanja i da ti se odgovori direktno i bez uvijanja. Nasa vjestina obuhvata goloruko borenje koje ima podvjestine kao Koppojutsu-lomljenje kostiju,koshijutsu-napadi na misice,jutaijutsu-vjestine bacanja,poluga,gusenja;pored ovog imamo jos 18 razlicitih vjestina koje svojim ucenicima pokazujemo otvoreno a to su yarijutsu-vjestina koplja,bikenjutsu-vjestina macevanja,shurikenjutsu-vjestina bacanja shurikena,tantojutsu borenje nozem,kusarifundo borenje lancem, bojutsu borenje stapom koje obuhvata 4 razlicite velicine stapova i mnoge druge. Moje znanje i zvanje je ovjereno u japanu od strane glavnog velemajstora i takode imam licencu ucitelja koju sam dobio u japanu.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 24 Okt 2005, 14:18 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Ma ljudi, ne napadam ja nikoga. Vjerujem vam u potpunosti da znate vjestinu kojom se bavite. Samo me zanimalo kako znate razliku izmedju kung-fua i ninjutsua ako ovu prvu borilacku vjestinu niste nikada trenirali.
Diab je rekao da je bio na treningu kung-fua, a meni se cini da nije za jedan trening mogao sagledati cjelokupan kung-fu, kao sto ni ja ne bih mogao za jedan trening sagledati cijeli ninjutsu.
To je to.

Vrh

Tema posta: Re: ninjutsu
PostPoslato: 28 Okt 2005, 09:14 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Ne da mi djavo mira, pa moram da postavim jos nekoliko pitanja.

Tengu je prvo rekao:

tengu je napisao:
Ninjutsu prije svega kao ratnicka vjestina ne prihvata takmicenja jer su tehnike nemilosrden radilo se o golorukom borenju ili radu sa oruzjem. Ninjutsu kao ratnicka vjestina se razvijao hiljadama godina i bio je stalno na probama kroz ratove.

pa onda:

tengu je napisao:
Nasa vjestina obuhvata...jutaijutsu-vjestine bacanja, poluga...shurikenjutsu-vjestina bacanja shurikena...

Ako je ninjutsu realna vjestina i ako se kalila kroz ratove, kako je onda moguce da u svom korpusu ima neku podvjestinu koja se zove "bacanje surikena"? Da vam probam docarati - hiljade vojnika na jednom polju... I ti sada treba da bacis suriken i ubijes nekoga od njih, a treba znati i to da su svi ti vojnici i oklopu? Kako u masi od hiljadu u hiljadu ljudi pogoditi nekog vojnika na jedino nezasticeno mjesto od oklopa, a to je vrat? Da je u pitanju borba jedan-na-jedan pa bih mogao i da razumijem.
Isto je i sa polugama. Kako da napravis polugu nekome ko je u oklopu?

tengu je napisao:
Pored toga nisu svestenici donjeli Kung fu u kinu iz Indije vec samo jedan covjek mada i to je pod pitanjem jer je i on nakom dugogodisnje meditacije da bi dosegao prosvjetljenje bio nepokretan.

Koliko ja znam - kung-fu nije donijet. On je tu bio. Kako neko nepokretan moze da donese neku borilacku vjestinu i da je onda pokazuje?

tengu je napisao:
Kung fu je opste ime za sve kineske borilacke vjestine i ukoliko bi ga preveli na japanski jezik znacilo bi ratnicke vjestine ili umjece ratovanja (BUJUTSU).

Kung-fu u prevodu znaci "najbolji". I ne odnosi se samo na borbenu vjestinu, nego na sve oblasti covjekovog zivota u kojima je neko kung-fu - najbolji.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 162 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5 ... 9  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]