banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 31 Jul 2025, 00:56

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 48 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 26 Sep 2005, 14:05 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Apr 2005, 19:33
A zasto je uopste bitno odakle dolazimo?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 26 Sep 2005, 16:51 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 31 Mar 2005, 23:43
Наравно да је битно, али ВЕРСКИ

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 26 Sep 2005, 17:50 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Jun 2005, 01:40
Srbin PRAVOSLAVAC je napisao:

ti mora da se salis... :roll:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 26 Sep 2005, 18:20 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Avg 2005, 09:10
Neka promijeni ime u Matrix-Srbin.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 26 Sep 2005, 19:03 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 08 Maj 2005, 11:51
Bostech2000 je napisao:

Tebi nije bitno? Ti nisi vjernik? :D

EDIT: PsYhOtYC: Na pitanje sam ti vec odgovorio :).

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 26 Sep 2005, 19:11 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Avatar mu je iz Matrixa pored stoji Srbin Pravoslavac..pa kontam neide jedno sa drugim,neka promijeni ime u Matrix-Srbin.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 26 Sep 2005, 20:03 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

bsdpowa je napisao:
Bostech2000 je napisao:

Tebi nije bitno? Ti nisi vjernik? :D

EDIT: PsYhOtYC: Na pitanje sam ti vec odgovorio :).

vidis...nisi mi odgovorio, aj da malo crtamo...ako bog moze stvoriti teret koji nemoze podici to znaci da on teret NEMOZE podici sto opet znaci da NIJE svemoguc, ako bog nemoze stvoriti teret koji nemoze podici to znaci da on nesto NEMOZE stvoriti sto opet znaci da NIJE svemoguc. jel sad malo jasnije ili da se ja uhvatim painta pa i da bukvalno predjem na crtanje :lol:

tako da...ja tvoj odgovor uospte nisam vidio, vidio sam jednu povrsnu konstataciju na pitanje o kojem uopste nisi razmislio, aj jos jednom pokusaj :D

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 26 Sep 2005, 20:16 
Pripravnik
Pripravnik

PsYhOtYC je napisao:
tako da...ja tvoj odgovor uospte nisam vidio, vidio sam jednu povrsnu konstataciju na pitanje o kojem uopste nisi razmislio, aj jos jednom pokusaj :D

Pa onda odgovori ti ako mozes, nemozes jer odgovor kakav ti trazis ne postoji.A pitanje je vise filozofsko nego vjersko i zeli se pokazati kako Bog nije svemoguc.Jer kad bi on mogao stvoriti teret koji nemoze podici onda on ne bi bio svemoguc ali ako ne moze stvoriti teret koji nemoze podici onda opet nije svemoguc, jeli tako? Znaci, kako god okrenes, Bog nije svemoguc, a to kontradiktira svemu sto taj isti Bog uci.A odgovor sam ti vec dao, samo trebas da ga razumijes.Bog je svemoguc i ne postoji takav teret kojeg Bog ne moze podici.Ali kad bi on stvorio takav teret kojeg ne bi mogao podici a u jedno bi mogao, onda ne bi bio Bog.Nego, vratite se na temu, ako moze.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 26 Sep 2005, 20:34 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

bsdpowa je napisao:
PsYhOtYC je napisao:

Pa onda odgovori ti ako mozes, nemozes jer odgovor kakav ti trazis ne postoji.A pitanje je vise filozofsko nego vjersko i zeli se pokazati kako Bog nije svemoguc.Jer kad bi on mogao stvoriti teret koji nemoze podici onda on ne bi bio svemoguc ali ako ne moze stvoriti teret koji nemoze podici onda opet nije svemoguc, jeli tako? Znaci, kako god okrenes, Bog nije svemoguc, a to kontradiktira svemu sto taj isti Bog uci.A odgovor sam ti vec dao, samo trebas da ga razumijes.Bog je svemoguc i ne postoji takav teret kojeg Bog ne moze podici.Ali kad bi on stvorio takav teret kojeg ne bi mogao podici a u jedno bi mogao, onda ne bi bio Bog.Nego, vratite se na temu, ako moze.

neznam kakav mislis da ocekujem odgovor...sigurno ne odgovor koji mi je pop u gradisci dao kad sam ga to pitao - zamislio se i rekao sine cudni su putevi gospodnje :lol: :lol: :lol: (ili puno gleda filmove ili...ko zna sta vec...), znaci ocekujem neki suvisao odgovor, odgovor koji ce liciti na nesto sto ima smisla

kao sto sam rekao nevjerujem u boga onako kako ga crkva predstavlja a sto se tice pitanja - odgovor se sam namece ovim pitanjem...logika je cudo, e sad...ako zelim i hocu da vjerujem u boga trebam iskljuciti logiku a to nemogu nikako, ipak me neko napravio kao svjesno bice koje moze da razmislja i donosi samostalno odluke pa nije fino da mu protivrjecim :) , da, kao sto ti rece bog nije svemoguc i DA to kontradiktira svemu sto ne uci ne bog vec crkva, tu si pogrijesio :) posto boziju rijec nisi ni cuo ni vidio, ni ti niti bilo ko drugi nemozes reci da tako bog uci, odgovor si mi mozda i dao ali ja ga ne razumijem i dalje...

btw tema je "ko smo i odakle dolazimo aka dali bog postoji pa nevidim kako se to udaljavamo od teme :)

pozzz

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 26 Sep 2005, 21:41 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Jun 2003, 05:18
Ja samo kazem svakom svoje i nastavljam svojim putem.

Biram pu sa manje dogme i vise dokaza, barem u mojim ocima.

Odgovor na temu: Stigli smo iz Velikog Praska preko okeanai majmuna, a da je Boga bilo ne bi bilo nas.....

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 26 Sep 2005, 21:43 
Pripravnik
Pripravnik

PsYhOtYC je napisao:
bsdpowa je napisao:
PsYhOtYC je napisao:

neznam kakav mislis da ocekujem odgovor...sigurno ne odgovor koji mi je pop u gradisci dao kad sam ga to pitao - zamislio se i rekao sine cudni su putevi gospodnje :lol: :lol: :lol: (ili puno gleda filmove ili...ko zna sta vec...), znaci ocekujem neki suvisao odgovor, odgovor koji ce liciti na nesto sto ima smisla

kao sto sam rekao nevjerujem u boga onako kako ga crkva predstavlja a sto se tice pitanja - odgovor se sam namece ovim pitanjem...logika je cudo, e sad...ako zelim i hocu da vjerujem u boga trebam iskljuciti logiku a to nemogu nikako, ipak me neko napravio kao svjesno bice koje moze da razmislja i donosi samostalno odluke pa nije fino da mu protivrjecim :) , da, kao sto ti rece bog nije svemoguc i DA to kontradiktira svemu sto ne uci ne bog vec crkva, tu si pogrijesio :) posto boziju rijec nisi ni cuo ni vidio, ni ti niti bilo ko drugi nemozes reci da tako bog uci, odgovor si mi mozda i dao ali ja ga ne razumijem i dalje...

btw tema je "ko smo i odakle dolazimo aka dali bog postoji pa nevidim kako se to udaljavamo od teme :)

pozzz

Pa kakav odgovor onda tebi ima smisla? Kad kazes da imamo svijest i sposobnost donosenja samostalnih oduka onda je upotrijebi u pronalazenju odgovora, pa kad ga nadjes, javi.A kad vec rijesavas zagonetke, onda mi jos odgovori na ono legendarno pitanje: sta je bilo prije, kokos ili jaje?
Cek cek :D, ti ne vjerujes u Boga pa mi onda kazes da tako Bog ne uci, hmm...a onda kazes kako treba iskljuciti logiku da bi ga razumio :D.Isus Hristos je postojavo prije Crkve...

A ponekad treba iskljuciti logiku i tjerati putevima koji ljudskom umu nisu razumljivi.Sta mislis kako je Ajnstajn dosao do svoje teorije relativiteta a posle naucnici o "teoriji o svemu".Kad bi ukljucio logiku nelogicno bi se ti cinilo da postoji cak 11 dimenzija od kojih ljudi razumijemo samo 3.Nekima se to i sada cini nelogicno, ali je ipak tako.

A oko teme, vise me interesuju vasi komentari na onu knjigu i oko toga se sve, odnosno bi se trebalo da vrti jer tema o postojanju Boga i slicno ima previse.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 26 Sep 2005, 21:48 
Pripravnik
Pripravnik

DeadOne je napisao:
Odgovor na temu: Stigli smo iz Velikog Praska preko okeanai majmuna, a da je Boga bilo ne bi bilo nas.....

Zasto nas ne bi bilo? A Big Bang je jos uvijek teorija a ne provjerena cinjenica tako da je to vise priznato u filozofskim krugovima nego u fizicarskim.Ako teorija o Big Bangu stoji, znaci da je taj BANG nastao iz NISTA, a sta to nastaje nesto iz nista, i ako je to stvarno tako onda ce jednoga dana ponovo doci do Big Banga.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 26 Sep 2005, 22:20 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

bsdpowa je napisao:
Zasto nas ne bi bilo?

Ako je Bog pravedan, onda ne bi dopustio da bica okrutna kao ljudi dodju do moci koju trenutno posjeduju nad svojom okolinom. Unistavamo planetu i njene stanovnike, a i sebe ubijamo gore neg' u filmovima.

bsdpowa je napisao:
A Big Bang je jos uvijek teorija a ne provjerena cinjenica tako da je to vise priznato u filozofskim krugovima nego u fizicarskim.Ako teorija o Big Bangu stoji, znaci da je taj BANG nastao iz NISTA, a sta to nastaje nesto iz nista, i ako je to stvarno tako onda ce jednoga dana ponovo doci do Big Banga.

Lakse mi je prihvatiti teoriju koja se moze srusiti nego dogmu koja je apsolutna. Koliko je ljudi ugledalo preranu smrt zbog protivljenja vjeri a koliko je naucnika na smrt osudjeno od kolega? Preziranje je jedna stvar, smrt sasvim druga...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 26 Sep 2005, 23:45 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Maj 2005, 11:42
religija vjerovatno ne bi bila religija da se moze naucno i logicki objasniti :wink:

knjigu nisam procitao. zadnja stvar koja mi treba je jos jedna sf teorija od koje cu se tripati. ako vec postoje vanzemaljci koji nas gledaju i planiraju unistiti, nadam se da ce to uraditi na jedan sasvim human nacin kao u autostoperskom vodicu. a ne ono ko u kruzovom filmu da me ganjaju, pa da ja kao moram da trcim i bjezim od njih. mislim, stvarno...uzasno.... :crybaby:

sto se tice ovih kafe-teorija (odlicane teme za konverzaciju uz svakodnevno ispijanje kafa), tu negdje spada i matrix-bb teorija. u slucaju njene istinitosti, nadam se da se nece naci neka budala koja ce me probuditi iz ovog zivota. a jos ako je ta budala celavi camuga u koznom kaputu, e onda stvarno....

uf, koliko sam samo razmisljao da bi izvalio ovoliku kolicinu mudrosti i filozofije. samo je jedan nacin da odmorim mozak poslije svega. :drinking:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 26 Sep 2005, 23:52 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Mozda su Bog/vanzemaljci preverzni/vojaeri pa vole da se slade gledajuci sta ljudi rade od samih sebe.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 26 Sep 2005, 23:53 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

[/quote]

Pa kakav odgovor onda tebi ima smisla? Kad kazes da imamo svijest i sposobnost donosenja samostalnih oduka onda je upotrijebi u pronalazenju odgovora, pa kad ga nadjes, javi.A kad vec rijesavas zagonetke, onda mi jos odgovori na ono legendarno pitanje: sta je bilo prije, kokos ili jaje?
Cek cek :D, ti ne vjerujes u Boga pa mi onda kazes da tako Bog ne uci, hmm...a onda kazes kako treba iskljuciti logiku da bi ga razumio :D.Isus Hristos je postojavo prije Crkve...

A ponekad treba iskljuciti logiku i tjerati putevima koji ljudskom umu nisu razumljivi.Sta mislis kako je Ajnstajn dosao do svoje teorije relativiteta a posle naucnici o "teoriji o svemu".Kad bi ukljucio logiku nelogicno bi se ti cinilo da postoji cak 11 dimenzija od kojih ljudi razumijemo samo 3.Nekima se to i sada cini nelogicno, ali je ipak tako.

.[/quote]

vidis...ja ne rjesavam zagonetke, ja sam samo pitao i niko nije odgovorio, ne bavim se rjesavanjem zagonetki, tvoje pitanje je cisto filozofsko dok moje povlaci i neka vjerska pitanja i zato se ovde naslo sto je velika razlika zar ne :) da rekao sam bog tako ne uci, nisam se dobro izrazio, bog nebi trebao tako da uci ako postoji to bi bilo puno preciznije da ne dodje do zabune, dalje, nisam ja rekao da treba iskljuciti logiku vec neko na forumu duhovnost i religija sto sam prokomentarisao da je to nesto najgluplje u zivotu sto sam cuo, ne pratis :) sta je nelogicno u ajnstajnovoj teoriji relativiteta ? ona je naucno i prakticno dokazana tako da tu ne vidim neku povezanost... inace i ja prvi put cujem o teoriji o 11 dimenzija pa bi mogao malo pojasniti o cemu se radi :)

pozzz

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 27 Sep 2005, 00:46 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Bostech2000 je napisao:
Mozda su Bog/vanzemaljci preverzni/vojaeri pa vole da se slade gledajuci sta ljudi rade od samih sebe.

Ovo mi je vjerovatnije od uobicajenih bajki. :P

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 27 Sep 2005, 01:55 
Pripravnik
Pripravnik

PsYhOtYC je napisao:
sta je nelogicno u ajnstajnovoj teoriji relativiteta ? ona je naucno i prakticno dokazana tako da tu ne vidim neku povezanost... inace i ja prvi put cujem o teoriji o 11 dimenzija pa bi mogao malo pojasniti o cemu se radi :)

pozzz

Pa nije nista cudno sada, kada znamo sta je teorija relativiteta (iako je razumije strasno malo ljudi u svijetu) ali zamisli tu teoriju prije 50godina kada su vazila neka druga pravila u fizici.Ljudi su mislili da je Ajnstajn ludjak, mozda i jeste.Znas kako kazu, linija izmedju genija i ludaka je vrlo tanka :D.

Postoji String teorija zvana M-Teorija koja spaja kvantnu mehaniku i teoriju relativnosti u jednu samu teoriju koja bi mogla da objasni sve sile i zakone u svemiru, "teorija o svemu".Ta teorija bazira na tome da su najmanji postojeci dijelovi u svemiru tzv. "strings" koji predstavljaju aktivnu nepredvidljivu energiju.Problem je sto mi te stringove ne vidimo, odnosno ne mozemo da vidimo prostim okom jer su veoma mali i nalaze se u svakom kutu svemira i stvaraju dimenziju/dimenzije.Naucnici kazu da zivimo kao listovi u knjizi, dje svaki list predstavlja jednu dimenziju.One mogu da budu odma pored nas ali mi ih nemozemo vidjeti.Jedini nacin da komuniciramo sa drugim realnostima, ukljucujuci sa alternativnom realnoscu je putem gravitacije.To sam onako sam opisao vrlo povrsno i na kratko.Bolje da procitas vise o tome.

Zelim da se vratim na temu.Fascinira me "teorija" o ulazima u unutrasnjost Zemlje, koja je predstavljena u knjizi.Navodno postoji mnogo ulaza u podzemlje, neki od njih su vestacko stvoreni i cuvani od strane vojske a ima i onih prirodnih koji se nalaze na Antarktiku (2000km sirine?), Tibetu, americkim dzunglama cak i u Alpama...volio bi da provjerim tu informacij, pogotovo sto su nam Alpe blizu pa ne moram da idem za Juzni Pol, i nadam se da cu jednoga dana da odputujem na ekspediciju u potraznji za tim ulazima da vidim da li je to samo prica ili stvarnost.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 27 Sep 2005, 11:31 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 31 Mar 2005, 23:43
PsYhOtYC je napisao:
Srbin PRAVOSLAVAC je napisao:

ti mora da se salis... :roll:

НЕ ЈА.
Вера је нај битнија, тј. ПРАВОСЛАВЉЕ.
Битно је душу спашавати кроз ПРАВОВЕРНУ ПРАВОСЛАВНУ ВЕРУ.

“Не бојте се и не страшите се браћо, нека се бунтовници-сатанисти тренутно утеше својим пакленим успесима. Суд им од Бога не касни, и погибија њихова не дрема (2. Петр. 2,3). Десница ће Господња наћи све који нас мрзе и осветиће се за нас праведно. Моја је освета, ја ћу вратити, говори Господ (Јевр. 10,30). Зато нећемо падати у чамотињу, видећи све шта се сада свету дешава!”

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 27 Sep 2005, 11:50 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Maj 2005, 11:42
bsdpowa je napisao:
Zelim da se vratim na temu.Fascinira me "teorija" o ulazima u unutrasnjost Zemlje, koja je predstavljena u knjizi.Navodno postoji mnogo ulaza u podzemlje, neki od njih su vestacko stvoreni i cuvani od strane vojske a ima i onih prirodnih koji se nalaze na Antarktiku (2000km sirine?), Tibetu, americkim dzunglama cak i u Alpama...volio bi da provjerim tu informacij, pogotovo sto su nam Alpe blizu pa ne moram da idem za Juzni Pol, i nadam se da cu jednoga dana da odputujem na ekspediciju u potraznji za tim ulazima da vidim da li je to samo prica ili stvarnost.

hehe, starac bez ljutnje, ali ako stvarno planiras organizovati ekspediciju i krenuti u potragu za rupama u alpe, onda se bolje obrati profesionalcu za savjet. preporucujem velikog pustolova i istrazivaca:

Slika

jedna od negovih zadnjih pustolovnih emisija koju sam gledao je bas govorila o njegovom izunenadnom i stravicnom susretu sa "sasvim normalnim vanzemaljcem". :D

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 48 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]