PsYhOtYC je napisao:
bsdpowa je napisao:
PsYhOtYC je napisao:
tako da...ja tvoj odgovor uospte nisam vidio, vidio sam jednu povrsnu konstataciju na pitanje o kojem uopste nisi razmislio, aj jos jednom pokusaj

Pa onda odgovori ti ako mozes, nemozes jer odgovor kakav ti trazis ne postoji.A pitanje je vise filozofsko nego vjersko i zeli se pokazati kako Bog nije svemoguc.Jer kad bi on mogao stvoriti teret koji nemoze podici onda on ne bi bio svemoguc ali ako ne moze stvoriti teret koji nemoze podici onda opet nije svemoguc, jeli tako? Znaci, kako god okrenes, Bog nije svemoguc, a to kontradiktira svemu sto taj isti Bog uci.A odgovor sam ti vec dao, samo trebas da ga razumijes.Bog je svemoguc i ne postoji takav teret kojeg Bog ne moze podici.Ali kad bi on stvorio takav teret kojeg ne bi mogao podici a u jedno bi mogao, onda ne bi bio Bog.Nego, vratite se na temu, ako moze.
neznam kakav mislis da ocekujem odgovor...sigurno ne odgovor koji mi je pop u gradisci dao kad sam ga to pitao - zamislio se i rekao sine cudni su putevi gospodnje

(ili puno gleda filmove ili...ko zna sta vec...), znaci ocekujem neki suvisao odgovor, odgovor koji ce liciti na nesto sto ima smisla
kao sto sam rekao nevjerujem u boga onako kako ga crkva predstavlja a sto se tice pitanja - odgovor se sam namece ovim pitanjem...logika je cudo, e sad...ako zelim i hocu da vjerujem u boga trebam iskljuciti logiku a to nemogu nikako, ipak me neko napravio kao svjesno bice koje moze da razmislja i donosi samostalno odluke pa nije fino da mu protivrjecim

, da, kao sto ti rece bog nije svemoguc i DA to kontradiktira svemu sto ne uci ne bog vec crkva, tu si pogrijesio

posto boziju rijec nisi ni cuo ni vidio, ni ti niti bilo ko drugi nemozes reci da tako bog uci, odgovor si mi mozda i dao ali ja ga ne razumijem i dalje...
btw tema je "ko smo i odakle dolazimo aka
dali bog postoji pa nevidim kako se to udaljavamo od teme

pozzz
Pa kakav odgovor onda tebi ima smisla? Kad kazes da imamo svijest i sposobnost donosenja samostalnih oduka onda je upotrijebi u pronalazenju odgovora, pa kad ga nadjes, javi.A kad vec rijesavas zagonetke, onda mi jos odgovori na ono legendarno pitanje: sta je bilo prije, kokos ili jaje?
Cek cek

, ti ne vjerujes u Boga pa mi onda kazes da tako Bog ne uci, hmm...a onda kazes kako treba iskljuciti logiku da bi ga razumio

.Isus Hristos je postojavo prije Crkve...
A ponekad treba iskljuciti logiku i tjerati putevima koji ljudskom umu nisu razumljivi.Sta mislis kako je Ajnstajn dosao do svoje teorije relativiteta a posle naucnici o "teoriji o svemu".Kad bi ukljucio logiku nelogicno bi se ti cinilo da postoji cak 11 dimenzija od kojih ljudi razumijemo samo 3.Nekima se to i sada cini nelogicno, ali je ipak tako.
A oko teme, vise me interesuju vasi komentari na onu knjigu i oko toga se sve, odnosno bi se trebalo da vrti jer tema o postojanju Boga i slicno ima previse.