banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 31 Jul 2025, 00:56

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 48 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2, 3  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 24 Sep 2005, 22:26 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 08 Maj 2005, 11:51
Nemojte brisati poruku, zelim samo da cujem vasa misljenja o svemu ovome.Naime, neki dan sam naisao na jedan tekst, bolje receno knjigu, o Istoriji covecanstva.Voleo bih da sve to nije istina ali ima mnogo logicnosti koji ukazuju na istinitost te teorije.

E-Knjiga ima 46stranica i na srpskom je jeziku i mozete je skinuti ovde: http://www.geocities.com/pantatop/IstorijaGalaksije.pdf

MOLIM VAS, nemojte komentarisati dok niste pročitali svu knjigu, 46stranica nije dosta i moze da se procita za kakvih pola sata.

Dakle sta mislite o svemu ovome? Postavio sam ovo na vise foruma sa razlicitom tematikom da uporedim misljenja ljudi.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 24 Sep 2005, 23:18 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Jun 2004, 11:40
Ne mogu da je skinem!Pise da je sajt pukao... :D !Salji na privat ako imas sta!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 25 Sep 2005, 00:39 
Pripravnik
Pripravnik

Nemoguce, meni radi OK.Evo stavio sam jos ovdje: http://rapidshare.de/files/5496125/Isto ... e.pdf.html

EDIT: I bilo bi dobro ako bi mogao da demantujes navodnu "teoriju".

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 25 Sep 2005, 00:48 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Jun 2004, 11:40
Skinuto,thx!.Kad procitam,dacu komentar.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 25 Sep 2005, 01:23 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 12 Jul 2001, 01:00
Joj, ako su neke kreacionističke gluposti... :evil:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 25 Sep 2005, 01:29 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 12 Jul 2001, 01:00
Još gore. :mad: :evil: :evil: :evil:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 25 Sep 2005, 04:37 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Jan 2005, 14:44
jel dugo treba da se skine???

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 25 Sep 2005, 09:44 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 21 Dec 2004, 20:02
Ja nemam nazalost kad da citam sve. Procitala sam prvu i zadnju stranicu. Zvuci zanimljivo. Ima li ta knjiga za kupiti?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 25 Sep 2005, 13:20 
Pripravnik
Pripravnik

Not now John: Jesi procitao?
I AM: Nije, svega jedan megabajt.
Leona: Nemam pojma.Izdata je kao tekst i stavljena u e-izdanje.

Ajde, ko je procitao cijelu knjigu nek baci komentar.Ako moze ko da odbaci tu teoriju bilo bi dobro :D.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 25 Sep 2005, 17:34 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Jun 2005, 01:40
procitao...teorija kao i svaka druga SF teorija...nista extra, procitao sam hrpe takvih, hrpa vanzemaljaca nas stvorila, tu su oko nas ali ih ne vidimo, kriju ih od nas, zele da nas pokore uniste bla bla... sve to ok ali mene zanima jedna stvar... ako je sve to tako zasto im treba neki ugovor sa vladom USA ili bilo kojom vladom na zemlji, superiorniji su od nas nemozemo se odbraniti od nas, pa zasto im treba bilo ko da im da ono sto sami mogu uzeti od nas ??? samim tim na osnovu tog nastaju neke besmislene teorije ( u sta ubrajam i ovu ), druga stvar koja me zanima sta je cilj uopste, sta bi trebao biti krajnji rezultat djelovanja vanzemaljaca u saradnji sa vladama na zemlji ? po ovoj teoriji stvarani smo hiljadama godina sa kojim razlogom...da nas uniste, pokore, ovladaju nama, experemnitsu nad nama...sta ? ne kontam

ima jos milion pitanja koja mogu da postavim kao i da obaram ovu teoriju i isto tako da pisem neku svoju teoriju ali...neda mi se posto me sve to zamara jer u sustini...sve je to prica u prazno, ni za jednu teoriju nisam vidio nijedan dokaz kao ni za ovu, otkud tvorac ove teorije zna sve ovo sto je navedeno ? sto bi on bio u pravu a ja ne sa svojom teorijom koju bi mogao smisliti

dakle kao sto reko...prica u prazno, prica za razbibrigu i ubijanje vremena i kojom se moze skratiti vrijeme dok sa prijateljem ispijate pivu i vec 15 minuta ne prodje nijedna dobra ribe :D

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 25 Sep 2005, 18:31 
Pripravnik
Pripravnik

PsYhOtYC je napisao:
procitao...teorija kao i svaka druga SF teorija...nista extra, procitao sam hrpe takvih, hrpa vanzemaljaca nas stvorila, tu su oko nas ali ih ne vidimo, kriju ih od nas, zele da nas pokore uniste bla bla... sve to ok ali mene zanima jedna stvar... ako je sve to tako zasto im treba neki ugovor sa vladom USA ili bilo kojom vladom na zemlji, superiorniji su od nas nemozemo se odbraniti od nas, pa zasto im treba bilo ko da im da ono sto sami mogu uzeti od nas ??? samim tim na osnovu tog nastaju neke besmislene teorije ( u sta ubrajam i ovu ), druga stvar koja me zanima sta je cilj uopste, sta bi trebao biti krajnji rezultat djelovanja vanzemaljaca u saradnji sa vladama na zemlji ? po ovoj teoriji stvarani smo hiljadama godina sa kojim razlogom...da nas uniste, pokore, ovladaju nama, experemnitsu nad nama...sta ? ne kontam

ima jos milion pitanja koja mogu da postavim kao i da obaram ovu teoriju i isto tako da pisem neku svoju teoriju ali...neda mi se posto me sve to zamara jer u sustini...sve je to prica u prazno, ni za jednu teoriju nisam vidio nijedan dokaz kao ni za ovu, otkud tvorac ove teorije zna sve ovo sto je navedeno ? sto bi on bio u pravu a ja ne sa svojom teorijom koju bi mogao smisliti

dakle kao sto reko...prica u prazno, prica za razbibrigu i ubijanje vremena i kojom se moze skratiti vrijeme dok sa prijateljem ispijate pivu i vec 15 minuta ne prodje nijedna dobra ribe :D

Mislimo slicno! I ja se pitam kad vec smisljaju razne terorije zavere sto se onda kriju od nas kad su hiljadu puta napredniji od nas, cega se plase? I kako su ljudi dosli na tu teoriju? Pricao sam sa nekim ljudima koji kazu da znaju ogromno i da su znanje dobili od ljudi koji znaju mnogo i od nekih clanova iluminatskih familija.Ti vanzemaljci kao smatraju da je to njihova planeta pa zato hoce da nas porobe, zbog jeftine radne snage.Tako su mi rekli.A na odgovor Svetog Pisma i Isusa Hrista kazu da su njegove besede promijenjene i da su ga vanzemaljci vaskrsnuli :D.A sto je najinteresantnije, nemaju nikakav dokaz za tu teoriju osim toga sta oni pricaju :).

Ma to su meni gluposti ali ljudi tako uverljivo pricaju o tome da pocnem da razmisljam o svemu, a najvise sto sam lud na nauku i SF.U onoj knjizi mi je interesantno ono sa ulazom u podzemlje na Antartiku (svedocenje onog pilota) i o onom naucniku koji je pronasao beskrajnu energiju iz vode i vakuma.O tome bi volio da procitam malo vise.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 25 Sep 2005, 20:35 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Pridružio se: 04 Avg 2001, 01:00
Pročitao sam malo na početku, i preletio ostalo.

Te teorije mi nisu nepoznate, u zadnje vrijeme se sve više priča o njima, i čini mi se da je sve veći broj ljudi koji vjeruju u njih. O svemu ovome se piše i na drugim forumima. Neki proučavaju ove stvari godinama mada ne znam šta sve spada u to "proučavanje" ali se može primjetiti da su dosta čitali o tome, pričali sa drugima koji u to vjeruju. Često sa nipodaštavanjem gledaju na one koji ne vjeruju u te stvari.

Nisam zalazio u te teorije, nisu me privlačile. Ali vjerujem da je istorija Zemlje i galasije mnogo drugačija od onoga što nas uče u školi.

U suštini samo možemo govoriti o onome u šta vjerujemo, ali sve više mislim da ćemo svi biti dosta iznenađeni ako doživimo istinita saznanja o Zemlji, čovjeku i ostalom.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 25 Sep 2005, 20:46 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Avg 2005, 09:10
Jes vas Tom Cruise zarazio sa tim vanzemaljcima.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 25 Sep 2005, 20:55 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

kazem ti sto se tice tih teorija cim vidim da se spominje da su vanzemaljci stupili u kontakt sa vladom USA ( obavezno sa njima ) vidim da je to jos jedna u nizu besmislenih i glupih teorija o nekakvoj zavjeri na globalnom nivou, sto se tice same biblije i boga...nevjerujem u boga tj nevjerujem u njega onako kako ga crkva predstavlja vec vjerujem u neku visu silu koju nemogu definisati ali u svakom slucaju to ne lici na boga onako kako je on predstavljen kroz crkvu tj kako je kroz razlicite religije predstavljen kao ni u samu bibliju, ipak je to jedna stara knjiga koja je toliko puta prepravljana i prekrajana da nevjerujem da se u njoj nalazi 5% prvobitnog sadrzaja koji je trebao biti, tamo na forumu religija sam vidio da je neko na tvoja pitanja o bibliji odgovorio sa "iskljuci logiku i sve ce ti biti jasno"... to je nesto najgluplje sto sam u zivotu procitao, znaci iskljuci sav zdrav razum i logiku i radi onako kako ti se kaze...mislim...vrh gluposti... ako me taj neki bog vec stvorio kao svjesno i razumno bice u to mi se nikako ne uklapaju te rijeci...no dobro to je neko moje skromno misljenje, neko ce misliti da je ovo moje glupost i tako se vrtimo ukrug...

btw jos nisam cuo odgovor na pitanje moze li bog stvoriti teret koji nemoze podici...ili da iskljucim logiku i ne postavljam puno pitanja :D

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 25 Sep 2005, 22:05 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Jun 2003, 05:18
PsYhOtYC je napisao:
btw jos nisam cuo odgovor na pitanje moze li bog stvoriti teret koji nemoze podici...

E svaka ti dala.....

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 26 Sep 2005, 01:13 
Pripravnik
Pripravnik

PsYhOtYC je napisao:
btw jos nisam cuo odgovor na pitanje moze li bog stvoriti teret koji nemoze podici...ili da iskljucim logiku i ne postavljam puno pitanja :D

To pitanje je glupo ako ne vjerujes u Boga ali ako vjerujes onda znas da je On svemogucan pa tako ne postoji nesto sto On ne moze uciniti.

Izbrisao sam vecinu tvoje poruke ali izgleda da vjerujes u to sta pise u onoj knjizi, samo si iskljucio vanzemaljce.Ti ljudi vjeruju da smo mi ljudi taj Bog, cak se jedan covjek oslanja na citat iz "Jovana" koji kaze ljudima da su bogovi (mislim, citira Sveto Pismo kako bi dokazao tu teoriju :lol:).

Ako su nas vanzemaljci kreirali, sto su nam ostavili svest odnosno podsvest? Nas um je jaci od najjaceg kompjutera u svemiru.Zasto bi nam ostavili tako mocu stvar kad nas vec hoce kontrolisati? Glupost.

Meni je opet dovoljno da znam da je Isus Hristos zivio, sirio vjeru u Boga i od rada mjerimo vrijeme.Ili je i to dio zavjere :D?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 26 Sep 2005, 07:53 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Jun 2003, 05:18
bsdpowa je napisao:
To pitanje je glupo ako ne vjerujes u Boga ali ako vjerujes onda znas da je On svemogucan pa tako ne postoji nesto sto On ne moze uciniti.

Ja ne vjerujem u Boga i smatram pitanje bas zanimljivim.

bsdpowa je napisao:
Meni je opet dovoljno da znam da je Isus Hristos zivio, sirio vjeru u Boga i od rada mjerimo vrijeme.Ili je i to dio zavjere :D?

A mozda je zivot Isusov samo bajka? "Duhovnost i religija" sprat nize...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 26 Sep 2005, 08:57 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Pridružio se: 04 Avg 2001, 01:00
bsdpowa je napisao:
Ako su nas vanzemaljci kreirali, sto su nam ostavili svest odnosno podsvest? Nas um je jaci od najjaceg kompjutera u svemiru.Zasto bi nam ostavili tako mocu stvar kad nas vec hoce kontrolisati?

Možda zato što se mi tim "kompjuterom" ne znamo služiti. Možeš dati najjači kompjuter na svijetu nekoj babi koja ga ne zna ni upaliti, i šta onda ona ima od njega. A mi i jesmo ta baba. A naš mozak, prije svega svijest i duh su jako moćni, dovoljno je da se upustiš u neke duhovne vježbe i tehnike na sebi i da o tome samo zagrebeš površinu pa da vidiš koliko je to tako.
Ovo sam naveo vezano za tvoju izjave, nevezano za ovu teoriju.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 26 Sep 2005, 10:50 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Dec 2004, 11:18
I_am je napisao:
jel dugo treba da se skine???

Ma jok kraće traje nego da sam gaće skinuo :wink:

Got to pass the test first time, yeah
I know that people talk about me
I hear it every day
But I can prove them wrong 'cause I'm right first time.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 26 Sep 2005, 13:47 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

bsdpowa je napisao:
PsYhOtYC je napisao:

quote]

vidis, vjerovao ili nevjerovao u boga pitanje nije nimalo glupo niti naivno, razmisli malo o njemu nemoj nabrzinu tako odgovarati, razmisli o odgovoru pa napisi ako ti nije problem

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 48 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2, 3  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]