Aragorne veoma je zanimljivo i drago mi je što si to postavio.
Ja sam sinoć pred kraj utakmice kad je bilo vidljivo da će SCG izubiti rekao mami koja je nešto čitala i bacala pogled na utakmicu da se situacija tako razvija i da će se utamica izgubiti jer nema blagoslova, nisam rekao tim riječima ali sam rekao da je taj poraz došao od Oca Nebeskog.
To što je SCG ili nekada Jugoslavija igrala loše pa ipak dobijala je bilo zbog blagoslova (kao u toj utakmici sa USA na svjetskom prvenstvu kod njih) a sada su zbog nedostatka blagoslova igrali loše, pogotovo drugo poluvrijeme, nisu Francuzi toliko bili dobri koliko je SCG igrala loše, niti je SCG toliko bila dobra prvo poluvrijeme koliko su Francuzi bili loši.
Mene ni najmanje nije pogodio sinoćni poraz, veoma smireno sam odgledao cijelu utakmicu.
Inače imao sam i pred prvenstvo utisak da će biti nekako ovako, nisam polagao šanse da će SCG osvojiti bilo koju medalju, pogovoto ne zlatnu. Za to nije bilo šanse.
A da postoji unutrašnje rasulo svjedoči i ova tema
http://forum.blic.net/viewtopic.php?t=15767
I prenijeću dva posta sa ovog foruma, sa odjeljka Sport:
Citiraj:
sad citam, na konferenciji za novinare obradovic okrivio igrace.
mozda smo ga prerano osudili ( i nije dao ostavku ).
rekao je da igraci nisu ljudi, da oni medjusobno ne govore!!!???????
da ih je sestoricu trebao otjerati sa priprema...
da nisu nista ispostovali sta su se dogovarali na treninzima. da je svako radio sta je htio, i na utakmicama i ovako. da su u hotel dolazili u 5 ujutro..... itd...
dakle, pored svega i losa atmosfera u timu. od toga nista gore nema!
Citiraj:
pa sta ste ocekivali, samo niste znali citati izmedju redova
prvo Sale kaze da ce se oprostiti pred svojom publikom od kosarke, trenira i igra odlicno da bi samo par mjeseci ranije rekao kako ipak zavrsava karijeru, onda Pedja iz samo njemu znanih razloga odbije da igra za repr. a Divac kaze kad bi uz njega bili pravi ljudi mozda bi i zaigrao ali ovako ...
Citiraj:
Nista taj covjek (Obradović) nije kriv... Kriv je samo sto se prihvatio vruceg krompira i sto je mislio da je igracima stalo do reprezentacije...
Drago mi je da su nadobudne evropske i NBA zvijezde konacno spustene na zemlju, ali mi je zao dvojice ljudi. Obradovica, jer je morao da radi sa gomilom kretena i Bodiroge koji je ovom narodu donio toliko radosti i koji je na oprostaju od reprezentacije morao da dozivi ovakav fijasko i to pred domacom publikom...
Ja sam isto sinoć kasno čuo na nekim vijestima da je Obradović pomenuo da se neki igrači vraćaju kući u 4 i 5 ujutro sa nekih provoda, za vrijeme priprema ili i samog prvenstva. To je ukolikio je tačno slično oholosti Amerikanaca koji su se za prvenstvo na svom terenu pripremali 15 dana, sve po principu: "mi smo bogovi košarke, a još je prvenstvo na našem terenu, treba samo da se pojavimo na parketu, svi će da drhte od nas i utakmica je dobijena"
Kad dođe oholost, dođe i sramota. (Priče Solomopnove 11,2)
Oholost dolazi pred pogibao, i ponosit duh pred propast. (Priče Solomopnove 16,18)