banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 12 Maj 2025, 19:26

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 50 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2, 3  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 21 Sep 2005, 07:46 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 30 Mar 2005, 22:09
Učesnicima ovog foruma vjerovatno je poznato gledište koje zastupam da događaji u svijetu, pogotovo oni malo zvučniji, često imaju svoje dublje značenje, i mogu biti najava nečega ili upozorenje.

Eto sinoć sam gledao košarkašku utakmicu SCG-Francuska i vjerovali ili ne po prvi put sam u nekoj utakmici navijao za protivnika reprezentacije SCG (istini za volju i Letonci su mi bili mnogo simpatični i u suštini i za njih sam navijao koji dan prije).
Kada sam svojoj ženi rekao još sredinom prvog poluvremena da navijam za Francusku (tada je reprezentacija SCG bila još u "sigurnom" vodstvu), ona je revoltirana rekla da ona navija za SCG samo zato što sam ja protiv njih, ali to joj je bio jedini motiv, jer je i ona osjetila da nešto nije u redu sa našom reprezentacijom (našom uslovno rečeno jer neko bi očekivao da našom tj. svojom zovem recimo reprezentaciju BiH, ali realnost je drugačija, i u suštini ja više nijednu reprezentaciju koja ne nosi ime Jugoslavija ne smatram našom tj. svojom).
I kada su Francuzi prešli u vodstvo i kada je nastupila čupava završnica, ja sam i dalje iskreno bio na njihovoj strani, pribojavajući se da će naši, kao i mnogo puta do sada ipak okrenuti rezultat.
Međutim to se ovaj put nije desilo.
Nije bilo blagoslova.
Ne bih se složio sa komentatorom da je reprezentacija SCG igrala toliko loše. Mnogo je bilo utakmica u kojima su do sada igrali i lošije ili barem bivali nadigrani, pa ipak su ih dobijali, ali opet naglašavam nije bilo blagoslova!
Likovi ljudi koji vode i igraju za ovu reprezentaciju (sa izuzetkom D.Bodiroge kojeg mi je iskreno žao) nemaju više onu za nas svojstvenu vatru u očima nego su prije nalik na Amerikance: isprani, zgrčeni i praznih pogleda.
A o imperativu medalje i to one najsjajnije, koji je diktiran i od javnog mjenja i od same reprezentacije da i ne govorimo... Imao ovdje mnogo reprezentacija sa mnogo svježijim i zdravijim pristupom igri (počev od Letonaca kojih mi je veoma žao).
Nisam uzalud pomenuo Amerikance, jer se tu mogu povući velike paralele.
Naime slogan ovog prvenstva je bio izrazito negativno moćan: "dobro došli u zemlju košarke"!
A da podsjetim, ne tako davno, 2002. godine Amerikanci su u svojoj zemlji košarke doživjeli pravo poniženje sa tri poraza zaredom, ali najbolniji je bio baš od naše reprezentacije Jugoslavije koja je odnijela pobjedu u četvrtfinalu! Gle "koincidencije"!
Sve same NBA zvijezde(kao i naša sadašnja reprezentacija), imali su takođe imperativ zlata, i na kraju dobili: poniženje.
Oholi i naduveni uvijek tako prođu.

Sada ću baš u vezi tog slučaja od prije tri godine ovdje iskopirati fusnotu jednog dokumenta kojeg sam uputio jednom američkom državljaninu uoči rata u Iraku, u kojem sam ga upozoravao da će taj rat i ono što dolazi biti katastrofa za njegovu zemlju. A sve sam to povezao takođe sa košarkom.

Upravo ovih dana zatvorio se još jedan krug na vrlo upozoravajući način i opet su u neposrednoj vezi Jugoslavija i SAD.
1990. godine odigrano je svjetsko košarkaško prvenstvo u ARGENTINI. U polufinalu su se sastale reprezentacije SAD i Jogoslavije. Reprezentacija Jugoslavije predvođena sjajnim igračima koji su se kasnije dokazali i u NBA ligi (Petrović, Kukoč, Divac, Danilović,...) je glatko porazila SAD i na kraju osvojila zlatnu medalju. Nakon toga SAD su odlučile da na Olimpijade i Svjetska prvenstva izvode isključivo timove sastavljene od NBA zvijezda (tzv. dream timove) i otada su imali neprekinut niz od 52 pobjede i nikada ih dosada niko nije ozbiljno ugrozio. Izuzetak je Svjetsko prvenstvo 1998. godine u Atini kada su SAD opet nastupile bez NBA zvijezda koje su tada štrajkovale, pa je prvenstvo opet pripalo reprezentaciji SR Jugoslavije.
Događaji koji su slijedili neposredno nakon jeseni 1990. i prvenstva u Argentini su bili izuzetno zanimljivi: SAD objavljuju rat Iraku u februaru 1991. i postižu da po prvi put svi stanu na njihovu stranu u jednoj međunarodnoj krizi, pa čak i Rusija. Otada na svijetu definitivno preostaje samo jedna supersila: SAD. Medijskom kampanjom i vojnim uspjehom u Iraku SAD preuzimaju apsolutno dominantnu ulogu u svijetu. S druge strane 1991. u junu počinje rat u Sloveniji kojim počinje raspad dotadašnje SFR Jugoslavije., i otada se krize na području Jugoslavije samo nižu do njenog konačnog raspada - od sjeverozapada prema jugoistoku: rat u Sloveniji juna 1991., u Hrvatskoj u avgustu 1991., u Bosni i Hercegovini aprila 1992., na Kosovu 1998., u Makedoniji 2001. Jesen 1990. je dakle bila početak jednog ciklusa.
Ovih dana se po prvi put u istoriji svjetskih prvenstava u košarci ono održalo u SAD. SAD su ponovo nastupile sa dream timom i to poprilično arogantno pripremajući se svega 15 dana za prvenstvo. Prvenstvo su započele sa serijom pobjeda kako se i očekivalo. Međutim, na kraju takmičenja po grupama, prvi put u istoriji SAD NBA tim je 05.09. poražen i to od reprezentacije ARGENTINE! (Vrlo je zanimljivo to što je doslovan prevod imena Argentina na srpskohrvatski Srebrenica, a baš ovih dana se digla ponovo velika prašina sa izvještajem komisije iz RS o događajima u Srebrenici 1995. kada je vojska RS zauzela taj grad i koji su SAD izričito odbacile kao lažan.Šta je Otac Nebeski htio na ovaj način da poruči tek će da se vidi. Vrlo moguće je da skreće pažnju SAD da manje sude drugima sude a više preispitaju sebe.) Sljedeći šok za i bolnu ranu na PONOS Američke košarke slijedio je već sljedeće veče (06.09.2002.) kada je sastav SAD sastavljen od NBA igrača po drugi put zaredom poražen i to od budućeg svjetskog prvaka JUGOSLAVIJE. Ono što je posebno bolno u ovom porazu za SAD bilo je to što je na taj način na svom terenu u Indijanapolisu reprezentacija SAD izbačena iz trke za medalje jer je to bila četvrtfinalna utakmica. U tom momentu SAD su mogli da takmičenje završe na petom mjestu, ali time nije završen niz poniženja jer je usljedio još jedan poraz – od Španije. Na taj način do tada nedodirljiva reprezentacija SAD je na kraju zauzela šesto mjesto i to na svom terenu! Arogantcija košarkaša iz kolijevke košarke im se napokon osvetila. Košarka u SAD je na velikoj prekretnici! Da li samo košarka!?
Ovih dana vlada SAD (ujka SAM) naveliko zveckaju oružjem i pripremaju se za novi rat sa Irakom. Raspad Jugoslavije je konačno prišao svom kraju i sada se nazire kraj Jugoslavije jer Srbija i Crna Gora pripremaju novi državni sporazum iz kojega se, kako sada izgleda, briše ime Jugoslavija – nova državna zajednica će se zvati Srbija i Crna Gora od 01.01.2003. Na taj način Jugoslavija bi se i do kraja raspala na svoje donedavne federalne jedinice Sloveniju, Hrvatsku,Bosnu i Hercegovinu, Srbiju, Crnu Goru i Makedoniju. Kosovo i Vojvodina koje su takođe imale izvjesni autonomiju u SFRJ takođe sada teže za izdvajanjem iz Srbije, tako da bi rapad bio potpun. Jedna etapa od dvanaest godina je okončana, a vidljivo je omeđena sa dva košarkaška prvenstva svijeta i ključnim imenima: ARGENTINA, JUGOSLAVIJA.

Malo je dugačko, ali vjerujem ne i nezanimljivo.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 21 Sep 2005, 08:53 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Feb 2003, 15:10
Potpisujem ama bas svaku rijec u tvom postu. Osim jedne - ja sam navijao za Jugoslaviju.
Ipak - jedno je i vise nego ocito: u ekipi Jugoslavije (vjestacki nazvane SiCG), kao i u medijima, pojavila se velika doza gordosti. I to je, vjerujem, razlog njihove slabe igre. Stalno povikivanje:"Zlato je nase!" i "Osvojicemo prvenstvo!" doprinijelo je da se ovi momci uzohole i da poimisle da im niko nista ne moze.
A vidjelo se da moze - i Spanci i Francuzi.
Drago mi je sto nismo prosli dalje samo zbog jedne stvari: mozda bi se u polufinalu ili finalu sastali sa Hrvatima i od njih izgubili. Kakva bi to blamaza bila! I ko bi tada ziv ostao od hrvatskih komentatora! :lol: :wink:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 21 Sep 2005, 08:58 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Pridružio se: 04 Avg 2001, 01:00
Aragorne veoma je zanimljivo i drago mi je što si to postavio.

Ja sam sinoć pred kraj utakmice kad je bilo vidljivo da će SCG izubiti rekao mami koja je nešto čitala i bacala pogled na utakmicu da se situacija tako razvija i da će se utamica izgubiti jer nema blagoslova, nisam rekao tim riječima ali sam rekao da je taj poraz došao od Oca Nebeskog.

To što je SCG ili nekada Jugoslavija igrala loše pa ipak dobijala je bilo zbog blagoslova (kao u toj utakmici sa USA na svjetskom prvenstvu kod njih) a sada su zbog nedostatka blagoslova igrali loše, pogotovo drugo poluvrijeme, nisu Francuzi toliko bili dobri koliko je SCG igrala loše, niti je SCG toliko bila dobra prvo poluvrijeme koliko su Francuzi bili loši.

Mene ni najmanje nije pogodio sinoćni poraz, veoma smireno sam odgledao cijelu utakmicu.

Inače imao sam i pred prvenstvo utisak da će biti nekako ovako, nisam polagao šanse da će SCG osvojiti bilo koju medalju, pogovoto ne zlatnu. Za to nije bilo šanse.

A da postoji unutrašnje rasulo svjedoči i ova tema

http://forum.blic.net/viewtopic.php?t=15767

I prenijeću dva posta sa ovog foruma, sa odjeljka Sport:

Citiraj:
sad citam, na konferenciji za novinare obradovic okrivio igrace.

mozda smo ga prerano osudili ( i nije dao ostavku ).

rekao je da igraci nisu ljudi, da oni medjusobno ne govore!!!???????
da ih je sestoricu trebao otjerati sa priprema...
da nisu nista ispostovali sta su se dogovarali na treninzima. da je svako radio sta je htio, i na utakmicama i ovako. da su u hotel dolazili u 5 ujutro..... itd...

dakle, pored svega i losa atmosfera u timu. od toga nista gore nema!

Citiraj:
pa sta ste ocekivali, samo niste znali citati izmedju redova
prvo Sale kaze da ce se oprostiti pred svojom publikom od kosarke, trenira i igra odlicno da bi samo par mjeseci ranije rekao kako ipak zavrsava karijeru, onda Pedja iz samo njemu znanih razloga odbije da igra za repr. a Divac kaze kad bi uz njega bili pravi ljudi mozda bi i zaigrao ali ovako ...

Citiraj:
Nista taj covjek (Obradović) nije kriv... Kriv je samo sto se prihvatio vruceg krompira i sto je mislio da je igracima stalo do reprezentacije...
Drago mi je da su nadobudne evropske i NBA zvijezde konacno spustene na zemlju, ali mi je zao dvojice ljudi. Obradovica, jer je morao da radi sa gomilom kretena i Bodiroge koji je ovom narodu donio toliko radosti i koji je na oprostaju od reprezentacije morao da dozivi ovakav fijasko i to pred domacom publikom...

Ja sam isto sinoć kasno čuo na nekim vijestima da je Obradović pomenuo da se neki igrači vraćaju kući u 4 i 5 ujutro sa nekih provoda, za vrijeme priprema ili i samog prvenstva. To je ukolikio je tačno slično oholosti Amerikanaca koji su se za prvenstvo na svom terenu pripremali 15 dana, sve po principu: "mi smo bogovi košarke, a još je prvenstvo na našem terenu, treba samo da se pojavimo na parketu, svi će da drhte od nas i utakmica je dobijena"

Kad dođe oholost, dođe i sramota. (Priče Solomopnove 11,2)

Oholost dolazi pred pogibao, i ponosit duh pred propast. (Priče Solomopnove 16,18)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 21 Sep 2005, 09:06 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

20.09.2005.
Bodiroga moli navijače da promene pesmu
Kapiten košarkaške reprezentacije SCG Dejan Bodiroga apelovao je u ponedeljak na navijače da prestanu da mu pevaju pesmu u kojoj ga upoređuju sa Bogom. "Publika nam zaista mnogo pomaže i daje svoj doprinos pobedama. Ja bih ponovo molio da mi ne skandiraju ono šta mi skandiraju. Ipak je to jedan slogan koji nije na mestu, ima drugih pesama koje su mi pevali. Molio bih da navijači razmisle malo o tome", rekao je Bodiroga novinarima u Novom Sadu. Publika kapitenu često peva "mi imamo svoga boga, ime mu je Bodirog". Reprezentativac SCG i ranije je molio navijače da mu ne pevaju to. Bodiroga je pravoslavni vernik i često daje materijalne priloge manastirima u Srbiji i učestvuje u humanitarnim akcijama. Reprezentacija SCG sprema se u Novom Sadu za današnji meč sa Francuskom u osmini finala Evropskog prvenstva. (Beta)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 21 Sep 2005, 09:33 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 12 Jul 2001, 01:00
Ni meni se nije sviđao slogan "zemlja košarke". Vrlo neskromno, bez obzira na sve uspjehe.
Evo izjave Željka Obradovića:
Citiraj:
Selektor košarkaške reprzentacije SCG Željko Obradović optužio je igrače za debakl nacionalnog tima na Evropskom prvenstvu.

“Ovi igrači nisu ljudi. Gore ljude nikad nisam video. Čekao sam da se možda dogovore ili ujedine. Oni među sobom ne govore.

Svako je gledao svoj interes i radio šta je hteo, dolazio u hotel u pet ujutro. Niko nije slusao ono sto smo se dogovarali na treninzima.

Igraci ne znaju šta je reprezentacija i dres koji nose, ali za njih nema sramota jer nemaju obraza. Većina je nepoštena i moja je greška što ih nisam šestoricu oterao sa priprema, ali šestorica su morala da lete", rekao je između ostalog Obradović, koji još uvek nije podneo ostavku, ali je najavio da će to učiniti.

Novinari su izlaganje selektora nekoliko puta prekinuli aplauzom.

"I dalje tvrdim da smo košarkaški najbolja selekcija ovde, ali ljudski jako daleko. Ja takve odnose u reprezentaciji nisam nikad video kao za ova dva meseca. Nisam uspeo da ubijem ego u njima. Od prvog dana sam trošio po sat vremena na individualne razgovore da im objasnim zašto su ovde. Na pripremama na Kopaoniku je bilo sve u redu, ali posle sam morao da ih jurim po gradu gde ko izlazi. Samo se takmiče ko će da bude veći šmeker, ko će da dâ dva poena.

Ranije, kad sam malo pratio NBA upravo nešto slično sam rekao za američku košarku kao Obradović u posljednjoj rečenici za naše igrače. :)
"Nema timske igre, samo daj što više koševa i bolje se prodaj."

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 21 Sep 2005, 09:43 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

predlažem da se i ovo pročita, vrlo zanimljivo

http://www.b92.net/sport/eurobasket2005 ... _id=176986

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 21 Sep 2005, 09:55 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Evo ipak malo i ovde, jer će vjerovatno skloniti sa sajta

Obradović poslije utakmice:

"Lepo je Željko Rebrača rekao pre šampionata - ako pobedimo sebe, pobedićemo i na turniru. Jesmo li pobedili sebe? Nismo, očigledno."

Pa da li je normalno da se na 15 razlike za nas igrači posvađaju zato što jedan drugom nije dodao loptu?! Da li je normalno da igrač neće da trči u odbranu jer nije dobio loptu? Crtam im napade, neće da igraju. Da li mislite da ja ne vidim šta i kako je trebalo da igram? Ja zovem trougao, igrač neće da doda loptu, jer mora da misli na svoja dva poena. Nemaju koncentracije, ne mogu da zapamte najosnovnije kretnje. A zašto? Zbog ega.

Meni su svi igrači isti, bez obzira odakle dolaze. Oni se, međutim, trude samo da ispadnu veći šmekeri. Takmiče se ko će da dođe na sastanak kasnije da bi bio veći mangup, svađaju se kad vodimo. Oni u mom klubu ne bi izdržali ni 24 časa. Dođu na pripreme i veruju da su čudo od igrača. A znate kakvo je to čudo? Date im dve informacije i oni dožive kolaps u glavi. Oni ne znaju kretnje 'pet na nula' - dodaj, protrči, prođi. Takvi u klubovima ne bi došli ni na klupu posle takvog ponašanja na treningu, a sutra ne bi ni bili u klubu. Sudaraju se na terenu.

"Neka pokažu da imaju nešto drugo, pa nek vam kažu to u oči. Ali niko neće da priča o sebi, svi su na sastancima hteli samo da govore o 'onom drugom'. Žali se igrač da ga ovaj preskače u napadu, ja pozovem tog drugog da vidimo u čemu je problem, a ovaj prvi neće pred njim to da ponovi. To je karakterna osobina. Ja nikad nisam bio veliki igrač, ali sam znao koje je moje mesto u reprezentaciji. Kakvi god da su nam bili odnosi, kada bismo izašli na teren ginuli bismo jedan za drugog.

"Čega da budem selektor? Čega? Sada sam za hospitalizaciju - tako se osećam. Meni je savest mirna, osim onoga što sam već rekao. Dve godine svog života sam posvetio ovome! Imao sam najviše ambicije. 'Ej! Igraš prvenstvo pred svojom publikom, šta više možeš da tražiš? Ono što se kod nas dešavalo je strašno. Igrači mrze jedan drugog. To je mržnja! Znate li šta znači ta reč”?

"Ja kada sam video njega kako prolazi i ne progovara ni reč, otišao sam u svoju sobu i isplakao sam se. Baš tako, tek kada sam došao sebi, otišao sam do njega i rekao sam mu da proba da se sredi, jer je on lider ovog tima. Svaka čast onima koji su izgarali, a ima ih. Lepo je Željko Rebrača rekao pre šampionata - ako pobedimo sebe, pobedićemo i na turniru. Jesmo li pobedili sebe? Nismo, očigledno.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 21 Sep 2005, 10:00 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Mislim da je ovo vrlo dobra slika onog što je kumovalo svim raspadima na ovim prostorima zadnjih decenija.
Izgubio se timski duh na svim poljima, i popustilo se industrijskom individualizmu koji je diktiran i u svijest ljudi sa ovih prostora "ukodiran" od strane onih koji nama (ali i nikom drugom) ne žele dobro.
A lako je porobiti onog ko je sam, a vrlo teško složnu zajednicu.
Zaboravilo se ono iz Lovrakovog Vlaka u snijegu:
"Kad se mnogo malih složi tad se snaga stoput množi...
Kad se male ruke slože, sve se može, sve se može..."
Mislim da je krajnje vrijeme da se oni, kojim to još može da dođe do pameti, konačno osvijeste.
Tek tada se mogu očekivati bolji dani.
Za sve.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 21 Sep 2005, 10:06 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Da, a za razliku od nas francuski reprezentativac Beržo je poslije utakmice izjavio: "Pobedili smo timskim duhom"

Tek da se vidi da ima nešto bitnije od zbira individualnih kvaliteta u čemu je SCG bolja, ali to iako je potreban nije ujedno i dovoljan uslov za uspjeh.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 21 Sep 2005, 11:07 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jul 2002, 17:28
Par dana pred pocetak evropskog prvenstva, jedan od petorice NBA igraca u nasoj reprezentaciji Vladimir Radmanovic dao je intervju za Sportski zurnal u kom je naveo kako mu smeta sto se i dalje svira himna "Hej Sloveni" jer je to himna jedne druge drzave koje vise nema i kako je pred ovo prvenstvo trebalo uciniti nesto da seta himna promijeni... Nadobudni iskompleksirani glupan. Ja se i dan danas najezim kad cujem taktove te pjesme... Sjetim se Vlade Divca najveceg covjeka koji je ikad nosio taj plavi dres kako sa Djordjevicem, Danilovicem i ostalim asovima koji su za ove novokomponovane zvijezde i zvjezdice bili pojam i igraca i ljudi, pjevaju na sav glas tu himnu. Sjetim se 1995. godine i Divca u krupnom planu kako na pobjednickom postolju pjeva "Hej Sloveni" dok 10 000 Grka u dvorani zvizdi. Sjetim se 2002. godine i Divcevog bacanja za loptom po parketu u kljucnim momentima finalne utakmice. Jariceve trojke i cetiri pogodjena bacanja u mecu sa Amerikancima i Guroviceve dvije trojke na istom mecu... Nestalo je srce u tim ljudima...
Zanimljiva je Aragornova paralela, a ja bih dodao samo jos jednu stvar. Do 2002. godine nasi kosarkasi su nastupali pod imenom Jugoslavija. Od 2003. zemlja dobija smijesno i tuzno ime Srbija i Crna Gora i na prvom vecem takmicenju dozivljava blamazu (EP u Svedskoj), a slijede OI 2004. i ovo EP. Dakle pod imenom Srbija i Crna Gora dozivljava se samo bruka i sramota. Gledajuci na neki cudan nacin nismo mi izgubili nista, jer je
JUGOSLAVIJA kao evropski i svjetski sampion otisla u legendu...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 21 Sep 2005, 11:23 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Ovom bih dodao još jedan detalj (Nitro potpuno se slažem s tobom!):
Gurović je koji dao jednu od ključnih trojki u utakmici sa Amerikancima 2002 godine, tada nije imao tetovažu sa likom Draže Mihajlovića na ramenu. Ili se možda varam?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 21 Sep 2005, 11:52 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Avg 2005, 09:10
Sport i Politika.
Ehh.....

Kad sagledas da je Srbija propala u svakom smislu i da je uspjela pobijediti u kosarci,mozda je to znak od Boga da kada se DRZITE svjetiskih pravila i postenja mozete uspjeti kao nacija.
Dok god furate svoje i pokusavate na neposten nacin da zivite na grbaci drugih da vam nece biti dobro.
Mozda vam Bog dao sansu jednu godinu da naucite.al dzabe....Pa vam oduzeo,vidi i on da nemoze.

Cini mi se da je americki tim bio sastavljen od gustera a ne profesionalaca i najboljih igraca NBA lige.

A i Divac se prodao dobro.
Kaki o srpstvu i nepravdi ali I DALJE igra u Americi i kupi dolare.

Sto ne ode u Rusije i ne igra za "DZABE I POSTENJE".

Ah,da...sve je to poltika. :-)

Poslednji put menjao Bostech2000 dana 21 Sep 2005, 11:53, izmenjena samo jedanput

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 21 Sep 2005, 11:52 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Aragorn je napisao:
Gurović je koji dao jednu od ključnih trojki u utakmici sa Amerikancima 2002 godine, tada nije imao tetovažu sa likom Draže Mihajlovića na ramenu. Ili se možda varam?

Apsolutno si u pravu... Ta tetovaza je dosla tek poslije.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 21 Sep 2005, 12:08 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Nitro je napisao:
ja bih dodao samo jos jednu stvar. Do 2002. godine nasi kosarkasi su nastupali pod imenom Jugoslavija. Od 2003. zemlja dobija smijesno i tuzno ime Srbija i Crna Gora i na prvom vecem takmicenju dozivljava blamazu (EP u Svedskoj), a slijede OI 2004. i ovo EP. Dakle pod imenom Srbija i Crna Gora dozivljava se samo bruka i sramota.

Eh, Nitro, to je potpuno tačno zapažanje. Mi smo o tome pričali još kad je ime promijenjeno, a vjerovatno i kad se znalo da će se mijenjati, očekivali smo da će se to odraziti i na sport. Ime "Jugoslavija" je moćno ime, ali to je druga i duža priča.

Još jednom, odlično si to zapazio.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 21 Sep 2005, 12:12 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Bostech2000 je napisao:
Cini mi se da je americki tim bio sastavljen od gustera a ne profesionalaca i najboljih igraca NBA lige.

Paul Pierce, Jeremaine O'Neal, Andre Miller, Baron Davis, Elton Brand, Shawn Marion, Ben Wallace, Reggie Miller, Antonio Davis...

Sve sam go guster i amater. Zasto pricas o stvarima o kojima nemas pojma...

Bostech2000 je napisao:
A i Divac se prodao dobro.
Kaki o srpstvu i nepravdi ali I DALJE igra u Americi i kupi dolare...
Sto ne ode u Rusije i ne igra za "DZABE I POSTENJE".

Vlade Divac je pojam sportiste i covjeka... Svoje provokacije ostavi za nekog drugog, a ako nemas nesto pametno da kazes bolje je da cutis... 1998. godine Vlade Divac je dosao u Crvenu Zvezdu da odigra dvije utakmice u Evroligi samo da bi pomogao kosarkaskom sportu u Jugoslaviji. Ostavi se supljih prica i bespotrebnih etiketiranja ljudi koji to u najmanju ruku nisu zasluzili i preispitaj malo svoju objektivnost i svoju "americku" emancipaciju kojom mases ispred nosa svim ljudima ovdje i trudis se da odas utisak najpametnijeg covjeka...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 21 Sep 2005, 12:24 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Feb 2004, 19:52
Bostech2000 nekad je pametnije ne napisati nista o temi o kojoj nemas pojma nego lupati gluposti i provocirati. O humanosti Vlade Divca bilo je govora toliko puta da misim kako te nije sram pred rodjenom majkom da njega navodis. Toliko je akocija organizovao, pomoci posla u SCG, usvoji djecu bez roditelja, putovao sa fudbalskim klubom Partizan na sva gostovanja i navijao. Po Katarini se je prvi javio i vozio kamion sa pomocu u Orleans. Radi sa djecom za odvikavanje droge... i da ne nabrajam. Ko god ga je imao prilike ikada sresti uzivo zna ( i ja licno ) da nikad nije odbio da se uslika, da autogram, plati pice ( pri gostovanju Newcastlu Partizana )

neka te bude sramota rijeci

http://drigi.blogabet.com/

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 21 Sep 2005, 12:50 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Nitro je napisao:
Bostech2000 je napisao:

Paul Pierce, Jeremaine O'Neal, Andre Miller, Baron Davis, Elton Brand, Shawn Marion, Ben Wallace, Reggie Miller, Antonio Davis...

Sve sam go guster i amater.

:D :thumbup:

...na čelu sa anonimnim trenerom Donom Nelsonom :D :D

Radmanoviću (a i mnogim mnogim drugima) bi najbolje bilo da se sjete zaključnog stiha himne Hej Sloveni:"Proklet bio izdajica svoje domovine!"

Što se tiče Divca, samo Onaj na nebu zna pravu istinu o Divcu pa njemu prepuštam sav sud. Meni lično Divac djeluje kao čovjek, ali to je moje lično mišljenje koje može a i ne mora biti ispravno. Isto tako vidim i Bodirogu (svaka mu čast za onu poruku navijačima), Đorđević, i drugi koji su svojim stavom kao ljudi i kao sportisti sagradili ono što njihovi nedostojni poamerikanizirani nasljednici sada ruše. Pa neka ruše, bar će ostati prostor da se nešto opet sagradi.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 21 Sep 2005, 13:11 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pa jel to elita NBA lige?
Reggie Miller moze u peMziju komotno,nisu ni poslali najbolje.Nemoj da vas cuje ko.

Ja samo kazem da se i Divac PRODAO.
Da je toliki humanista i patriota nebi igrao za dolare.
Dok su bombardovali Srbiju on je igrao u NBA.

Znate onu "Boze cuvaj Hrvatsku odo ja u Njemacku".

Ja zazirem od humanista koji se reklamiraju.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 21 Sep 2005, 13:42 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Zašto se izvlačiš na Milera kad su igrali oni koji su nosioci igre u kasnijem NBA šampionu Detroitu ili učesnicima konferencijskih finala (Indijani)...
Osim toga USA ne može da izvede tim sastavljen od najboljih NBA igrača prosto zato što većina najboljih igrača više nisu Amerikanci :D.
Novicki, Đinobili, Stojaković, Neš, Ming, Parker... nisu Amerikanci :D :D.
Ako misliš da to što npr. Kobe i Shak nisu igrali hendikep kako objašnjavaš činjenicu da njihovi timovi nisu ništa posebno napravili posljednjih nekoliko sezona (dok su timovi za koje su igrali svi gore pomenuti i te kako prosperirali zadnjih godina).
Dakle, pričaš naprazno. U početku sam te smatrao ozbiljnijim sagovornikom.
Košarka je timski sport i oni koji su previđali tu činjenicu bivali su poraženi na velikim takmičenjima koja su ipak više od NBA cirkusa i puke parade košarkaških zvjezda.
Onoga časa kada su se košarkaši SCG počeli tako ponašati postali su poniženi.

A što se tiče humanosti na sva zvona, Isus Hrist je davno rekao "da ne zna lijeva ruka što činiš desnom" a to je i Muhamed koje stoljeće kasnije ponovio. I to je jasan princip kojeg se pridržavaju svi koji su iskreni u svojim namjerama, ali onda kada su u stanju da biraju.
Međutim, često se dešava da društvo i okolina prisiljavaju humane ljude da se eksponiraju iako to oni inače ne bi učinili.
Takođe, ponekad je objavljivanje takvih humanih činova u funkciji obavještavanja i drugih kojima je pomoć potrebna, a ponekad i sami oni koji su pomoć primili udare to na sva usta iako onaj ko im je pomogao to nije želio...
A bolje je ikakva pa i licemjerna pomoć, nego puko gomilanje materijalnih dobara samo za sebe...
Dakle, opet kažem, ostavimo se površnih sudova, samo Bog zna ko je kakav pa će se on već prema tome sa svakim i obračunati.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 21 Sep 2005, 13:51 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Ja kazem da nisu poslali najbolji tim sto su mogli,poslali su srednju klasu starog i novake koji imaju par godina staza,tek su poceli da igraju ko ljudi.
A to su uradili jer su mislili da mogu i sa tako slabijem timom da pobijede,uzeli zdravo za gotovo.
Mogao je biti tim mnogo bolji sa boljim trenerom al nisu.
U zadnje vrijeme kosarka u USa vise nije tako popularna kao ranijih godina,sada prednjaci fudbal americki pa cak i golf.Liga je slabija nego 80 i 90tih godina pa je sa tim i manje zvijezda i dobrih igraca.
Sada vecina paznje je na americki fudbal,valjda su se zasitili kosarkom sve ove godine.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 50 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2, 3  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]