wizzy_bl je napisao:
Pa kažem ti...veoma slično sve.Od hrane do uslova u vrticu. Ako je privatni 450,razlika je 135KM u cijeni (procentualno puno, ali u suštini i nije sad to ključni faktor ako ste baš zadovoljni svim u privatnom), ali i to je velika šansa da će se smanjiti jer će državni vjerovatno ići gore, a vjerovatno i subvencije...cilj je izjednaciiti.
Meni lično se u konačnici više svidio državni vrtić, jer mi se čini da djeca imaju više prostora i unutara i vani (nevezano od cijene). Kćerka je išla u Miki maus privatni (stvarno nisam imao nikakvu zamjerku) i prošle godine dobijemo državni i prebacimi je u Leptirić (u zgradi kod Bona fides). Inicijalno sam mislio kasnije da je opet prebacujem u Natašu,jer nam je to najbliže (a prošle godine nije mogla jer nisu imali jaslice)...ali sad smo odustali jer je ovdje sve super.
I da ,sta sam ovdje upratio jeste i da se roditelji nesto organizuju,pa skupe neke pare i svake godine se nesto kupi za vrtić. Tako da imaju nove ormarić,klima uređaje,preciscivace vazduha, zvučnike,tv...zadnje mislim da su nabavljeni suncobrani i nove posteljine (jer je ostalo para). Tog nekog dodatnog troškaka (ali i angažovanja oko diskusije na temu) nemas u privatnim vrticima, takodje pitanje jel to i u ostalim državnim vrticima...jer ako nije ,postavlja se pitanje oko uslova u vrtićima ( vjerovatno uprava ovo sve ne moze obezbjediti).
Uglavnom,poredi tačno odredjeni državni vrtić (za koji bi potencijalno aplicirirao) sa tim privatnim u koji sad idete.
I prije 10 godina se skupljalo u drugim vrtićima za takve stvari, eto ti info. Još dok je dir. bila Kurtinovićka i ona žena prije nje....