banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 17 Jun 2025, 11:27

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 9469 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 344, 345, 346, 347, 348, 349, 350 ... 474  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 03 Feb 2024, 08:18 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Nov 2007, 09:26
Urediš zelenu površinu, središ staze, klupe i kante za smeće... i to je to, kakva crna slova.
Imam ja ogromnu livadu pod prozorom, prije je tu vrvilo od djece, sad ljudi dovode pse da pišaju i seru.

Vrh

PostPoslato: 03 Feb 2024, 08:59 
Majstor
Majstor

Pridružio se: 21 Maj 2008, 14:24
baki je napisao:
Realno Kupusiste sluzi samo za prolaz, cesto doruckujem u obliznjem mjestu i rijetkost da se neki klinci zadrze,da sutiraju loptu,da nesto...

Ovako ce biti sigurno interesantnije za klince i vise ce vremena provoditi na isto.

Naravno bitan je i onaja drvored al kontam nije niko lud da sjece kad ima dovoljno prosotra za slova i poneki poligon kako li je to vec zamisljeno.

Wrong

Naravno da nema dijece ujutro, ili su u skoli ili u vrticu..

Ja zivim tu i tu se moje dijete igra, tu je ljeti ili kada vrijeme dozovoljava i nakon 17h, kad roditelji izvedu ili puste dijecu, relativno puno dijece, ljeti posebno. Ne razumijem kakva slova, kakve gluposti, dobro je momak napisao gore, sredi malo eventualno ogradi nekom zivicom finom, da ne bude toliko izlozeno ulici i to je to, pa jos mal oce biti da dijeca nemaju gdije potrcati duze do 50m a da nema neko sranje, tipa slova ( nemam nista protivi cirilicnog parka naravno, ali ne bi ga bas na kupusiste )

Vrh

PostPoslato: 03 Feb 2024, 09:20 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Feb 2009, 12:35
Sta serete, grad nam je eto pun igralista i ispravnih sprava za igranje. Podrzavam svako igraliste koje se napravi. Imate zelenu povrsinu uredjenu u Parku MS, imacete i novi park kod Delte, imate u kampusu zelenila a tamo ne vidim nikad nikog, botanicka basta sredjena, nema nikog, milina jedna, zjapi prazno.

Vrh

PostPoslato: 03 Feb 2024, 10:42 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Maj 2010, 00:48
E super sto si kampus spomenuo, tamo sam sa djecom 2 x sedmicno, ljeti i cesce vozamo bajceve,rolere sta omladina zeli..

Uvijek mi interesantno kako je "pusto" kako nema nikoga a super uredjeno...

U sustini Kupusiste dugo stoji u onakvom stanju, bilo kakva promjena je OK pa sad u vidu ovih slova ili nesto drugo...

Vrh

PostPoslato: 03 Feb 2024, 11:37 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Feb 2010, 17:13
Прије пар дана сам први пут обишао оно ругло од 50 милиона, 50 им мајки јебем. Све зјапи отворено, ко жели може било куда ући, около на све стране бачен материјал који нису стигли уградити (колико су тек сви редом крали кад су онолики оставили да пропада).
Нема пара за сређивање улица, мостове и слично, а за ону циганију су слупали силне милионе.

Vrh

PostPoslato: 03 Feb 2024, 14:35 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 11 Jul 2010, 19:09
Zašto okrenuše smjer u Milana Tepića kod PPK?
Totalno nejasno, pa ko je planirao skrenuti ka Kralja Petra učinio bi to na raskrsnici prije, kroz Marije Bursać.
A ovako je značila ta uličica ko recimo hoće na parking stare autobuske, ili gore ka dežurnoj apoteci.

Ima li neka pozitivna stvar sa ovim, možda ja griješim..

Vrh

PostPoslato: 03 Feb 2024, 15:04 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Stavili su taksi parking cijelom duzinom parka, vjerovatno su oni trazili da se okrene.

Vrh

PostPoslato: 04 Feb 2024, 00:43 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Maj 2010, 21:21
skypostman je napisao:
Stavili su taksi parking cijelom duzinom parka, vjerovatno su oni trazili da se okrene.
Pa jesu li svirali početkom NG kroz glavnu taksisti ili ne? Eto dobili su nešto od traženog...

Vrh

PostPoslato: 04 Feb 2024, 08:02 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Okt 2010, 15:52
Philby je napisao:
Прије пар дана сам први пут обишао оно ругло од 50 милиона, 50 им мајки јебем. Све зјапи отворено, ко жели може било куда ући, около на све стране бачен материјал који нису стигли уградити (колико су тек сви редом крали кад су онолики оставили да пропада).
Нема пара за сређивање улица, мостове и слично, а за ону циганију су слупали силне милионе.

Pa gledao si Đokovića i Rubljeva.
Sta ti je za 50 miliona

Vrh

PostPoslato: 04 Feb 2024, 08:21 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Feb 2010, 17:13
Не, нисам никада.

Vrh

PostPoslato: 04 Feb 2024, 09:30 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jun 2011, 12:04
Dobro su Đokovići prejebali i Milu i Stanivukovića, ali i dobar dio opozicije koja je ćutala.
Grad i Vlada pukli 50 miliona na par dana "zabave" za neke.

Sad treba uložiti još para da se od onog rugla na otvorenom napravi nešto jer zjapi prazno... Popravke, krov (?)...
Jer teško je "domaćim" tenisom napuniti kabriolet dvoranu.

Vrh

PostPoslato: 04 Feb 2024, 21:01 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jul 2020, 06:41
Ne znam da li se inače jurca kroz ulicu Kralja Petra I Karađorđevića ili je to samo danas. Meni danas strahovito bilo da šetam pored jer svako malo neko divlja

Vrh

PostPoslato: 04 Feb 2024, 21:36 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jun 2011, 12:04
Sasma "normalno" za tu ulicu.
Je l' lijepo vrijeme i slabija frekvencija saobraćaja, odma' neko projuri, pogotovo ako je vikend i još ako su motori...

Pa je l' se onaj motor nedavno zabio u auto u toj ulici, prije nego što je postala jednosmjerna.
https://srpskainfo.com/poznati-detalji- ... eno-u-ukc/
To se desilo u oktobru prošle godine.

Vrh

PostPoslato: 05 Feb 2024, 08:18 
Majstor
Majstor

Pridružio se: 01 Okt 2009, 00:14
Ne da se divljalo.

Policije naravno nigdje, nema BL tolike kapacitete da rasporedi 5-6 pješaka policajaca na trgu, kod Pozorišta i kod Hrama, pa da patroliralu.
Isto tako mungosi mogu jurcati biciklima i elektro trotinetima kroz Gospodsku nesmetano.
Nemamo 5-6 ljudi, kriza je.

Vrh

PostPoslato: 05 Feb 2024, 09:15 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Jul 2010, 16:56
Rangarok je napisao:
Zašto okrenuše smjer u Milana Tepića kod PPK?
Totalno nejasno, pa ko je planirao skrenuti ka Kralja Petra učinio bi to na raskrsnici prije, kroz Marije Bursać.
A ovako je značila ta uličica ko recimo hoće na parking stare autobuske, ili gore ka dežurnoj apoteci.

Ima li neka pozitivna stvar sa ovim, možda ja griješim..

Juce sam sjeo desetak minuta na klupu u ulici Milana Tepica. 10ak automobila je proslo ulicom u suprotnom smjeru. 10ak ih je krenulo ali su stali u poslednjem trenutku i vratili se nazad u ulicu Kralja Petra. Dva automobila su prosla u pravom smjeru.

Generalno je glavni problem novog jednosmjernog sistema to sto se i dalje velik procenat ne zna pravila.

Desna traka ja namjenjena za buseve i taksije, a za ostala vozila je njena jedina funkcija skretanje desno pri prilaksu raskrsnici. Sve je i oznaceno horizontalnom signalizacijom i ubrzalo bi saobracaj jer je prije jedan od problema bio sto je jedna traka bila za kretanje i pravo i i desno, sto je usporavalo obe opcije. Oni koji skrecu desno ne mogu na uslovno da skrenu, dok oni koji idu pravo moraju da koce jer oni koji skrecu desno usporavaju prije skretanja.

Medjutim veliki broj ljudi i dalje ide desnom trakom citavom duzinom ulice Kralja Petra. I najgore je to sto i ne znaju da grijese jer ih nije niko naucio a nema niko sad da ih nauci.

Isto vazi i za turbo kruzni tok. I dalje se 99% vozaca nepravilo krece kroz kruzni tok kada idu iz smjera Borcevog stadiona/ATV-a ka zgradi vlade.

Pravilo kretanje:

Slika

U sustini ostani u traci u koju si usao do samog izasla iz kruznog toka. Nije bitno to sto si usao u unutrasnju traku, i ona postaje spoljasnja, ostani u njoj. Dok kod nas vozaci kao da ne mogu shvatiti koncept. Kad im ovo kazem kao da sam rekao neki paradroks i prekrsio fundamentalno shvatanje voznje. Svaki put je odgovor, ali moram ostati u unutrasnjoj traci jer se tako vozi u obicnom kruznom toku. Stack overflow.

Vrh

PostPoslato: 05 Feb 2024, 09:56 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2014, 19:41
Cekaj sta fali da ja idem ovako /s

Slika

Vrh

PostPoslato: 05 Feb 2024, 11:42 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Maj 2010, 21:21
Ništa.

Vrh

PostPoslato: 05 Feb 2024, 11:45 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Deckard_Cain je napisao:

Slika
U sustini fizicki mozes, mozda ces nasjesti na onaj cosak ivicnjaka, ali nacrtano je pravilno.

Vrh

PostPoslato: 05 Feb 2024, 12:10 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Maj 2010, 09:15
Deckard_Cain je napisao:

Slika

Apsolutno nije predviđeno da tako voziš... :lol:
Zar to nije jasno iz same konstrukcije KT?

Ja nisam uštva iz tvoga društva!

Ovde svaka nova vlast ima nove bogataše, batinaše i robijaše.

Vrh

PostPoslato: 05 Feb 2024, 13:18 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2014, 19:41
/s = sarakazam :D Ovaj kruzni me toliko nervira, svaki put gledam kako ljudi voze crvenom putanjom kod teniskog centra.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 9469 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 344, 345, 346, 347, 348, 349, 350 ... 474  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]