korpus je napisao:
Do kraja avgusta i prve pauze mislim da će se odigrati 7. kola. Evropa je prioritet tako da je najbolje odmarati igrače u prventvu i dati šansu klincima. Po rasporedu trebali bi do pauze uzeti npr 13 bodova lagano, a čisto sumnjam da će ostali klubovi osvojiti više od 15-16 bodova tako da nam neće puno pobjeći. Marko ima puno kredita pa neće niko ni zamjeriti ako se negdje kiksa sa klincima.
Ako smo sa Klužom odigrali sa trojicom U21, protiv želje će minimum četvorica, a očekujem da će Kulašin debitovati i da vidimo zbog čega su ga doveli. Svi kažu da je ogroman potencijal, 2003. je godište.
Dakle Ćetković, Milojević, Kujundžič, Čavić, Kulašin, Begić. Šestorica momaka koji će biti u rosteru i konkurisati za prvih 11, a ako neko ima informaciju neka napiše šta se desilo sa Šikanjićem i Tahrićem. Šikanjić se ne spominje više, nije išao ni u Sloveniju, dok se za Tahrića spominjalo da će negdje na pozajmicu. Već sam jednom i pitao pa da ponovim, ko je Branko Šević što je išao na pripreme?
Evo našeg rasporeda:
1. Željezničar (A)
2. Leotar (H)
3. Tuzla (H)
4. Posušje (A)
5. Zrinjski (H)
6. Rudar (A)
7. Radnik (H)
Da se vratim na ovaj post napisan prije Grbavice. Očekivao sam da će biti kikseva, ali ovakav raspad ni sanjao nisam. Nije sramota izgubiti od Zrinjskog, ali primiti 5 komada na gradskom je šamarčina koja će se dugo pamtiti. Prosuti bodovi protiv Leotara, pa ni bod u Posušju uz katastrofalnu igru, o Prijedoru nemam prave riječi. Da je normalno stanje, a nije, to je trebalo biti oko 13 bodova i sasvim pristojna razlika s obzirom da smo igrali Evropu, a ovako ćemo kaskati čitavo prvenstvo i boriti se u ovoj kaljugi.
Na Grbavici sam očekivao da Kulašin debituje, momak je zabio i go. U zadnje vrijeme jedini pokazuje energiju i volju, u Prijedoru kao navijen trči. Jedan primjer, kapiten lagano izlazi sa terena a on trči do njega da bi odnio traku do Ćine, samo da uštedi na vremenu. Potencijal je ogroman samo da se ne utopi u ovu letargiju. Begić i Ćetković takođe obećavaju, ali moraju puno raditi da bi napredovali. Dobronamjerna kritika za ostalu trojica U21, zreli su za pozajmice ako ih uopšte neko hoće uzeti.

11.09. Sloboda - gosti
18.09. Široki - kući
22.09. Velež - gosti
25.09. Sarajevo - kući
02.10. Željezničar - kući
+ Kup, vjerovatno srijeda između Sarajeva i Željezničara.
Došli smo u situaciju da nam je već u septembru prekretnica sezone. Imamo 3 jako teška meča kuči iz kojih moramo izaći sa maksimalnim učinkom ukoliko je i dalje cilj Evropa ili možda i više od toga. Možda će se sve vidjeti u Tuzli, ukoliko tu uđemo jako (ako je to uopšte moguće), onda se imamo čemu nadati. U startu će se pokazati da li smo gore ili dole.
Čisto sumnjam da će TC u septembarskom ciklusu uzeti više od 9 bodova, dok Zrinjski ima lakši raspored i zaostalu utakmicu sa Veležom, pa je očekivati da će oba kluba imati oko 25-26 bodova.