banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 21 Jul 2025, 10:32

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 185 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5 ... 10  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 12 Jun 2005, 22:01 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Apr 2005, 19:33
ajsmen je napisao:
najbolji je nikon d1 :P

Nemoj zezati??

Mozda kad postanem rokfeler........ :angel: :drinking:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 16 Avg 2005, 09:36 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Pridružio se: 04 Avg 2001, 01:00
Zna li neko kakave su cijene digitalaca u Zagrebu i Beogradu u odnosu na Banjaluku? Da li su povoljniji? Siguran sam da imaju dosta bolju ponudu. I da li se vraća ili ni ne plaća PDV kad se kupi kod njih?

I zna li još neko kakave su cijene u Beču u odnosu na Beograd, Zagreb, Banjaluku? Gdje bi bilo najpovoljnije kupovati?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 16 Avg 2005, 10:14 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 15 Jun 2003, 01:17
Kolega sto je meni prije par dana kupio A510 u Bg kaze da su cijene manje vise slicne kao i kod nas. Ja sam doduse preko mangie kontaktirao tipa kod kojeg je A510 kostao 175 eura a ako se ne varam kod nas je oko 200 eura...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 16 Avg 2005, 10:34 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Kako stoje stvari sa baterijama na A510? Koliko si ti sveukupno zadovoljan sa njim, mada reče da ga imaš tek par dana?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 16 Avg 2005, 10:46 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

0 poena! One sto sam ih dobio uz aparat su mi drzale cca. 3 sata. Potom sam kupio Duracel alkalne koje su mi trajale nesto duze ali opet nedovoljno. Da bi otisao na more i slikao se tamo jedno 7 dana trebala bi mi kanta baterija. Stoga sam kupio Trustov punjac i 4 baterije pa njih sad furam do besvjesti. Pune se oko 3 sata a traju dosta duze od obicnih alkalnih. Usput, jesam se prevario kupivsi punjac gore navedeni plativsi ga 43 KM (ima i opciju za auto)?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 16 Avg 2005, 11:39 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Znači ima i punjivih i kvalitetnijih baterija koje duže traju, a idu u isti aparat. A koliko koštaju kvalitetnije punjive baterije, plud dobar punjač?

I koliko si mimo toga zadovoljan sa A510?
Kažu na nekom domaćem testu koji je neko ovde okačio da A520 daje zrnastiju sliku, i da nema razlika u slici između njih dva osim kad se slike štampaju na više od 13x18 centimetara, a A510 je jeftiniji oko 100 KM, ako se ne varam. Po onome što sam pročitao djeluje dosta dobro, posebno za početnika kao što sam ja. S tim da još ne kontam sve one fazone tipa 50ISO, 1/400sek, f/4, ekspozicija i drugo. A koliko sam vidio mora se paziti i na svjetlost, ugao i drugo kod slikanja, pa fazoni sa bljeskalicom i drugo.
Koji fakultet treba završiti da se to sve pohvata? :D

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 16 Avg 2005, 12:01 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Izgleda da si moj kalibar. Za takve kao mi ima opcija Auto, bar dok ne naucim sta je blenda, ekspozicija.... Meni kao laiku A510 je sasvim dobar, cak odlican. Ovaj Trustov punjac bi trebao biti odlican. Dobio sam 4 NiMh baterije kapaciteta 2100 mA/h... Punjive inace traju duze od obicnih.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 16 Avg 2005, 14:11 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Koliko koštaju punjač i baterije?

Što se tiče Auto podešavanjka OK je to ali bih se ja odmah bacio na učenje tih fazona u opcijama, volio bih to naučiti.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 16 Avg 2005, 15:19 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

malizarko je napisao:
Usput, jesam se prevario kupivsi punjac gore navedeni plativsi ga 43 KM (ima i opciju za auto)?

Pa i ja to polako zvacem...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 16 Avg 2005, 15:33 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Sep 2004, 11:42
ako izuzmemo Lithium-jonske baterije koje imaju fantastican kapacitet ,mali procenat samopraznjenja, cinjenicu da se jako tesko nalaze i su jako skupe...logican izbor za fotoaparat ostaju punjive baterije!!! za velike potrosace kao sto je fotoaparat, glupo je i pominjati obicne baterije"pijacarke", pa cak i alkalne, jer kada su nove desava se da ne mogu pokrenuti fotoaparat. zato je najbolje iste one baterije koje dodju uz fotoaparat i ne koristiti, nego ih staviti u pi-pi sat.(iskoristiti ih maksimalno) :D
ja koristim energiser NiMH 2300 mAh u kombinaciji sa Varta-nim tajmiranim punjacem koji punjenje iskljucuje posle 12 sati. prakticno, tih 12 sati je dovoljno za potpuno punjenje nekih 2100mAh, ali to je u jednu ruku i doro jer izbjegnem prepunjavanje i ostecenje baterije, ako zaboravim iskljuciti punjac. ovako napunjenje izguraju nekih 250-300 slika sa upaljenim displejom i blicem, a vise od 600 sa iskljucenim.

pored toga imam i 4 camPlus NiMH od 2000mAh kao rezervu.nikad se ne zna :D

ako kupujes baterije, moj savet su neke kvalitetnije, punjive, od min 2000mAh jer je razlika u ceni onih od 1500 i 2000 zanemarljiva. trenutni maksimum kapaciteta je 2500 mAh tako da imas to u vidu jer sam imala priliku da vidim kopiju sonY-ja od neverovatnih 3400Mah sto je cisti fake!!!

sto se tice punjaca, to zavisi od dubine tvog dzepa! preporuka, naravno, neki inteligentni punjac sa odvojenim kanalima kontrole punjenja, cime je osigururano da se svaka baterija napuni bez obzira na njeno pocetno stanje i kapacitet. takav punjac kosta oko nekih 60 i vise km, a dobre baterije oko 10km/kom.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 16 Avg 2005, 16:38 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Jun 2003, 09:14
punjac
rezevisan za 2400 mah baterije min.
dopune traju 20-30 min
prazne baterije 2 sata i pune su
digitalni mjerac stanja dok puni
uostalom ko god ima digitalnju opremu
sigurno ga je nekad iznerviralo to sto mora
da stalno puni baterije po 5-10 sati.

baterije 2400 mAh i to 49 km
ako ima negdje jeftinije neka javi

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 16 Avg 2005, 17:16 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 06 Jan 2003, 01:19
prema nekim testovima sanyo je najbolji proizvodjac baterija a vidim da ih ima kupiti u hgspot-u u BL i neki pametan punjac i vasem zadovoljstvu nece biti kraja. cuo sam i da sony-jeve stamina baterije koriste sanyo celije. ja budala kupio neke lijeve baterije od 2300mAh u tropicu za 18KM(4 komada) i baterije su krs. ali koristim ih ko rezervne. imam neke bolje koje koristim ko glavne.

sto se tice A510 najjeftinije u BL sto sam nasao je 440KM

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 16 Avg 2005, 17:35 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Okt 2004, 19:06
Ljudi, iskreno, zashto sad raspravljate oko tog A510 kad je taj A520 bolji, bar shto se rezolucije tiche..... Sad vec ima puno boljih aparata sa 4 ili 5 mpx za te pare ili bar malo da dodate i imate bolji aparat. Nemojte me pogreshno shvatiti, ali sad je vec 3.2 sitna rezolucija u odnosu na aparate koji sada izlaze na trzishte.... :-?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 16 Avg 2005, 18:11 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Predlažem da se ovi konstruktivni postovi o baterijama i punjačima prebace u novu temu sa prigodnim naslovom koja bi se pri tom kreirala i koja bi bila posvećena isključivo tome, mislim da je takva tema potrebna i da je bolje imati te stvari na jednom mjestu a ne razbacano po drugim temama.

Lisa_Simpson je napisao:
Ljudi, iskreno, zashto sad raspravljate oko tog A510 kad je taj A520 bolji, bar shto se rezolucije tiche..... Sad vec ima puno boljih aparata sa 4 ili 5 mpx za te pare ili bar malo da dodate

Predloži neki slobodno.

Kao što je stigmata već napisala:
A510 i A520 imaju ccd senzore iste velicine, s tim da su na A520 pixeli gusce pakovani na istom, sto ti samo daje vise suma na fotkama pri slabom osvetljenju

a i ja sam pročitao da je to tako i vidio neke uporedne slike, da A520 ima veći šum i da se razlika između njih dva vidi samo kod štampanja slika većih od 13x18 cm, a i mangia je rekao nešto što mi itekako ima smisla:
ja bi uvijek uzeo i manje piksela ako je bolji aparat i ako pravi bolje slike

Tako da kad se to uzme u obzir kao i 100 KM manje za A510 onda nije mnogo glupo uzeti "samo" A510, posebno za nekoga ko ne bi lako skupio ni 400 KM, plus što bi onda trebao doći i neki bolji punjač i bolje baterije, pa zgodno bi bilo i memorija od 256 MB.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 16 Avg 2005, 18:23 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Jun 2003, 09:14
kada sam kupovao minoltu uplasio sam se prica po internetu
da trosi uzasno brzo baterije, ali ispostavilo se da nije tacno.

ne koristim displej cesto tako da ne znam sve ali meni baterije
2400 mAh traju do 2.5 dana. imam jos jedan set baterija 800 mAh
i traju jedan dan.
baterije su Digital kupljene u maksu i super su se pokazale do sada.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 16 Avg 2005, 23:59 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Okt 2004, 19:06
E ovako.... Kod nas je Canon precijenjen, meni je smijeshno shto aparat sa 3.2 mpx koshta 440 km i da to bude najpovoljnije....
Eto, ja npr. imam Sony sa kojim sam prezadovoljna.... Do dushe, rekoshe mi da je moj aparat tezi za naci u radnji.... Ipak, ruku na srce, kad je neki proizvod, ili u ovom sluchaju marka Canon, popularan, onda nabiju cijene samo tako..... Pozitivno kod ovog aparata je shto ima 4X zoom, ali to se moze naci i kod drugih aparata. Npr. kod mog. :D Ja predlazem Sony kao dobro rijeshenje pri kupovini, baterija mu dobro drzi, slike su fine, chiste, ima milion opcija, svashta sam otkrila u posljednjih par dana.... :D :wink:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 17 Avg 2005, 09:08 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Lisa_Simpson je napisao:
E ovako.... Kod nas je Canon precijenjen, meni je smijeshno shto aparat sa 3.2 mpx koshta 440 km i da to bude najpovoljnije....

Canon je precijenjen jer ti imaš Sony :D
Šalu na stranu, to za 440 KM jeste ako gledaš cijene ovde. U Beogradu je isti taj A510 180 eura tj. 360 KM tj. oko 80 KM jeftiniji nego ovde, tako da za tu razliku ako hoćeš možeš uzeti još i punjač sa baterijama. A koliko sam vidio i na stranim sajtovima za A510 se smatra da ima dosta dobar odnos cijena/kvalitet, ali to naravno važi kad se uzmu u obzir razumne cijene a ne ove banjalučke.

Pored toga meni je A510 lijep, ljepši nego Canonova IXUS serija, koji važe za "ženske aparate", mali, modni, solidan ali i skuplji. I neke Sony-je sam vidio ali mi se nisu posebno svidjeli, ne kažem da možda nema i lijepih.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 17 Avg 2005, 12:34 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Zivio Canon... Ja sam imao 300 KM, pa sam onda jedva navukao na 350 KM, pa sam onda mislio sacekati malo sa punjivim baterijama ali sam shvatio da nemam racuna, znaci jos 40 KM, a valjala bi i kartica 256 MB tj. 60 KM a ni torbica ne bi bila na odmet... I jos mi samo nedostaje da dam 100 KM vise za A520 pa da se slikam po rostiljima i morima. Da sam htio ziviti od aparata i profesionalno se baviti prodao bih auto pa bi slikao pejzaze, cvijece, politicare i zgrtao pare na tom aparatu... Niko ovde nije rekao da je A510 najbolji ali za ovo sto meni treba je sasvim dovoljan.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 17 Avg 2005, 12:35 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Usput, Lisa kakav imas Sony?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 17 Avg 2005, 13:04 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Apr 2005, 19:33
Vader je napisao:
Gdje bi bilo najpovoljnije kupovati?

U USA. :lol: :wink:

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 185 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5 ... 10  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]